Gedupeerde stuurt spambedrijf 69.100 mails

Debbie (Nugget)
Hayley had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsEen gedupeerde internetgebruiker uit Rijen was de spam die hij op zijn e-mailadres ontving zo zat, dat hij de verzender besloot te antwoorden met 69.100 mails. Het bedrijf dat de ongewenste mail verstuurde, geeft aan hierdoor dagen te hebben platgelegen.

De 35-jarige A. C. zou een programma hebben geschreven waarmee hij in staat was duizenden mails en honderden faxberichten te versturen. Hoewel C. aangeeft dat het een kwestie van "verdiende loon" was, heeft de Rijenaar volgens officier van justitie D. Jeras hiermee de wet overtreden. Hij spreekt van "het vernielen van een website en een fax, en het storen van het telecommunicatienetwerk".

Tegen de man wordt door justitie een werkstraf van tachtig uur en een betaling van 3250 euro als voorschot op een totale schade van 16.000 euro geëist. C.'s raadsvrouw M. Marcus-Daniëls ziet in de handelwijze van de Rijenaar echter geen strafbaar feit. "Hij heeft de verzenders eerst netjes gevraagd de ongevraagde digitale post te beëindigen. C. heeft beslist niet lukraak wat gedaan, maar hij wist niet dat hij met zijn programmaatje zoveel mails kon versturen. Dat is nooit zijn bedoeling geweest."

C. zegt inmiddels een spamfilter te hebben, maar geeft aan dat deze hem de last van spam niet geheel ontneemt. Het filter blokkeert volgens de man tevens een deel van zijn gewenste e-mail.