Basso ziet Tour 2006 wel zitten

Maurice (mbn)
Ivan Basso heeft positief gereageerd op het rittenschema voor de Tour 2006. Hij hoopt echter niet als topfavoriet aan de Tour te hoeven beginnen.

Met maar drie aankomsten bergop, twee lange tijdritten en geen ploegentijdrit, lijkt de Tour 2006 minder geschikt voor Basso. Zelf ziet de Italiaan echter geen probleem en hem bevalt het parcours wel: "Het rittenschema lijkt me zo evenwichtig dat niemand zich benadeeld hoeft te voelen. Dit staat me wel aan."

Hij weet dat er van hem veel zal worden verwacht: "Het is duidelijk dat ik na een derde en een tweede plaats volgende zomer voluit ga voor winst. Dat verwacht iedereen van mij. Alsof ik plots de enige kanshebber zou zijn nu Armstrong er niet meer is. En Ullrich dan? Laat dié maar topfavoriet zijn. Topfavorieten verliezen vaak..."

Volgend jaar zal Basso de Giro links laten liggen: "In de toekomst zal ik de dubbel Giro en Tour nog wel proberen. Nu echter offer ik de ronde van mijn land voor die van Frankrijk. Een opoffering, een investering. De Tour is de koers die ik volgend seizoen wil winnen. De belangrijkste, maar niet de enige."