Buttplug

Maarten (Mannee)
En er mag vandaag natuurlijk weer een Buttplug uitgedeeld worden. In het kader van wie was deze week de grootste "pain in the ass", gaat de speciale Kabouter Buttplug Trofee deze week naar de Nederlandse pers in het algemeen, maar in het bijzonder naar Netwerk.

Kennelijk is het een soort van menselijk om gelijk iemand de schuld te willen geven wanneer iets misloopt, maar aan de berichtgeving rond het drama van woensdagnacht kan ik me echt mateloos ergeren. Vanaf het eerste moment worden er allerlei theorieën gelanceerd over niet deugende vergunningen, slechte hulpverlening, laconieke bewakers, noem maar op.

Netwerk spande wat mij betreft de kroon met de uitzending van gisteravond, waarin de heer Siepel vertelde dat hij in 2003 had geconstateerd dat er een aantal zaken rond de brandveiligheid van het uitzetcentrum niet deugden en dat hij het triest vond om op deze manier zijn gelijk te krijgen. Hallo, het is nu 2005 en dus twee jaar later!! Zouden we eerst allemaal niet even de onderzoeken afwachten?

Uiteraard vind ik het net zo fout dat Verdonk gisteravond op een persconferentie gelijk al zegt dat de hulpverleners niets valt te verwijten. Ook dat is een nog niet aantoonbaar statement en de verhalen van de getuigen zijn ook heel anders.

Veel plezier met jullie Buttplug allemaal! Vorige week ging deze heer jullie voor...