Yildirim blijft twijfels houden

Op verzoek van Ugur Yildirim voerde zijn zaakwaarnemer Bob Maaskant afgelopen dinsdag een gesprek met Marco van Basten. Uit dat gesprek kreeg Yildirim geen duidelijkheid over zijn toekomst in het Nederlands elftal.
Acht maanden geleden moest Yildirim kiezen tussen Nederland en Turkije. Na een gesprek met Van Basten koos Yildirim uiteindelijk voor Oranje. Hij mocht in het vriendschappelijke duel met Engeland invallen, maar is sindsdien niet meer opgeroepen voor de selectie. Voor Yildirim de aanleiding om de deur naar Turkije weer open te zetten.

Uit beeld is Yildirim niet, kreeg Maaskant te horen. 'Hij komt wel degelijk in aanmerking als hij zijn oude vorm weer terug heeft', aldus Van Basten

Yildirim hoopt zelf nog op Nederland, maar duidelijkheid heeft hij niet gekregen. Dus de kans dat hij zich beschikbaar stelt voor Turkije is groot. De aanvaller van SC Heerenveen zit in hetzelfde parket als 8 maanden geleden. Toen trokken Nederland en Turkije aan de verdiensten van Yildirim, maar hij koos dus voor Nederland. 'Een keuze van verstand boven het hart', volgens Yildirim.

Op 12 en 16 november moet Turkije het opnemen tegen Zwitserland. In deze duels staat een WK ticket op het spel en omdat Yildirim alleen in een vriendschappelijk duel is uitgekomen voor Nederland, is hij ook nog speelgerechtigd voor Turkije.