Film: The Big White

Sabine (sbientje)
Paul Barnell (Robin Williams) heeft een reisbureau in Alaska. Omdat dit bureau niet zo goed loopt, zit Barnell tot over zijn oren in de schulden. Hij komt op het idee om de levensverzekeringspremie van zijn vermiste broer Raymond te innen. Als hij naar de verzekeringsmaatschappij gaat, krijgt hij echter te horen dat zijn broer nog niet lang genoeg vermist is en dat hij nog een paar jaar moet wachten.


Per toeval vindt Paul die avond een lijk in een container vlakbij zijn reisbureau. Nadat hij over de eerste schrik heen is, besluit hij het lijk mee te nemen en te doen alsof dit zijn broer Raymond is. De verzekeringsmaatschappij vindt dit echter behoorlijk verdacht en stuurt verzekeringsagent Ted Watters (Giovanni Ribisi) op Barnell af. Ondertussen komen de twee 'rechtmatige eigenaren' terug om het lijk op te halen. Als het lichaam weg blijkt te zijn, gaan de twee op zoek naar degene die het heeft meegenomen. Wanneer ze ontdekken dat dit Barnell is geweest, besluiten ze om zijn huis binnen te dringen en zijn vrouw Margaret (Holly Hunter) te gijzelen. Wat de premiejagers niet weten is dat Margaret de ziekte Gilles de la Tourette heeft en iedereen onbedoeld de huid vol scheldt. Dit alles draait uit op complete chaos en als Raymond (Woody Harrelson) zelf dan ook nog eens opduikt, is er helemaal geen houden meer aan.


The Big White is een film die zich geheel afspeelt tegen het decor van de besneeuwde staat Alaska. Dit zorgt ervoor dat de film een bepaalde sfeer ademt die wel bevalt. Het is heel iets anders dan zonnige comedy in Miami, maar daarom niet minder leuk. Robin Williams speelt misschien niet zijn allerbeste rol, en de humor is een beetje donker, maar zeker voor de comedyliefhebber is deze film prima te pruimen!



Label: RCV Releasedatum: 27 oktober 2005 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!