Vermiste kat teruggevonden in ander werelddeel

kevinvdsteen had ons, vertaald en wel waarvoor dank, via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkNadat de Amerikaanse kat Emily weer eens was weggelopen, namen haar baasjes een kijkje op de locatie waar zij de vorige keer ook was gevonden: het plaatselijke asiel. Eerder deze week kwamen zij echter tot de conclusie dat hun kat naar Frankrijk was meegevaren.

De kat bleek bij een papierverwerkingsbedrijf in de buurt rondgesnuffeld te hebben. Zij was daar in een vrachtcontainer terecht gekomen die op een schip via de Atlantische Oceaan naar Frankrijk werd vervoerd. Daar aangekomen werd de container per vrachtwagen naar Nancy gebracht, een stad in het noordoosten van Frankrijk, bij de grens met Duitsland.

Werknemers vonden de kat en belden het nummer van de dierenarts in Amerika, dat op een label aan de halsband vermeld stond, John Palarski. "Waarschijnlijk had de kat de beschikking over voedsel en water", aldus de dierenarts. "Ik betwijfel dat ze drie weken zonder heeft gezeten. Waarschijnlijk waren er veel muizen aan boord. Zelfs al was het een vrachtruim, er moest ergens iets te drinken geweest zijn, dat kan niet anders."

Palarski faxte de vaccinatiegegevens van de kat naar de Franse autoriteiten om haar uit quarantaine te krijgen, maar het gezin vraagt zich af hoe ze hun huisdier terug zullen krijgen. Volgens de dierenarts moet Emily een gezondheidscertificaat uit Frankrijk hebben om terug naar huis te kunnen. En eenmaal in de Verenigde Staten aangekomen zal ze ook daar weer een periode in quarantaine moeten. De baasjes kunnen niets anders verzinnen dan vliegtickets te kopen naar Frankrijk om hun kat terug te krijgen.