Nog meer groepsverkrachtingen in R'dam

Naast de groepsverkrachting in Rotterdam die deze week bekend werd, over een 13-jarige meisje dat seksueel was misbruikt door acht leeftijdsgenootjes, blijken zich in de havenstad onlangs nog twee van dergelijke zaken te hebben afgespeeld, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De verkrachtingen werden gepleegd door vermoedelijk Antilliaanse jeugdbendes.

Zo werden twee weken geleden twee piepjonge slachtoffertjes in het Zuiderpark op Rotterdam-Zuid door een grote groep jongens verkracht. De meisjes hebben inmiddels aangifte gedaan, maar het Rotterdamse korps weigert nadere toelichting. Ook twee weken terug zou een aantal jongens zich op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-Delfshaven aan een 13-jarig meisje hebben vergrepen. De politie kon daar gisteren geen mededelingen over doen, maar bronnen hebben aan De Telegraaf het bestaan van die verkrachting bevestigd.

Trend
Het seksueel misbruik van het 13-jarige Antilliaanse meisje dat woensdag aan het licht kwam, blijkt te zijn gepleegd door acht jonge Antillianen in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Opvallend is dat twee van de acht daders al door de deelgemeente Charlois als risicojongeren waren bestempeld. De ouders van de twee jongens hadden zelfs al gedwongen een gezinscoach toegewezen gekregen.

Marianne Jonker van de Rutgers Nisso Groep (Kenniscentrum seksualiteit) laat in een reactie weten dat groepsverkrachtingen een trend aan het worden zijn: ''En de daders worden steeds jonger. Het gaat veelal om jongens van 14 jaar. Maar er zijn ook steeds vaker uitschieters naar 12-jarigen. De jongens zien het niet als een verkrachting.''