FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 oktober 2005

[NFL] Mike Martz treedt terug

Mike Martz, hoofdcoach van de St. Louis Rams, treedt voorlopig terug om gezondheidsredenen. Assistent-hoofdcoach Joe Vitt neemt zijn taken waar.

Martz, 54 jaar oud, werd op 30 september met ernstige vermoeidheid opgenomen in het ziekenhuis, waar de artsen een infectie aan de luchtwegen vermoedden. De volgende dag werd hij uit het ziekenhuis ontslagen en een dag later coachte hij de Rams tijdens de verloren wedstrijd tegen de New York Giants. Hoewel hij de tactische besprekingen bijwoonde verliet hij vorige week tweemaal de training voordat de spelers het veld opgingen.

Afgelopen woensdag nam de zaak een andere wending toen doktoren constateerden dat Martz een bacteriŽle infectie aan de hartwand had. Op doktersadvies treedt hij daarom voor onbepaalde tijd terug als hoofdcoach van de Rams en zal zich vandaag weer in het ziekenhuis melden. Joe Vitt zal zijn taken overnemen.

Martz kwam in 1998 bij de Rams als aanvalscoŲrdinator en in die hoedanigheid creŽerde hij "The greatest show on turf", zoals de sterke en gevarieerde aanval van de Rams genoemd werd. In het seizoen 1999 wonnen de Rams hun eerste Superbowl en nam Martz het hoofdcoachschap op zich na het vertrek van Dick Vermeil. Sindsdien hebben de Rams nog eenmaal de Superbowl bereikt en misten zij slechts eenmaal de playoffs.

Lurling wil alweer terug naar Nederland

Anthony Lurling wil na amper drie maanden alweer vertrekken bij 1. FC KŲln. De aanvaller hoopt op een terugkeer naar Nederland.

Hoewel Lurling in zijn nieuwe rol als middenvelder het best naar zijn zin had bij 1. FC KŲln, kon hij maar niet wennen aan de Duitse cultuur. De van Feyenoord overgenomen Lurling speelde slechts zes wedstrijden voor 1. FC KŲln, waarin hij niet tot scoren kwam.

1. FC KŲln was de eerste buitenlandse club voor Lurling, eerder kwam hij in Nederland vier seizoenen uit voor FC Den Bosch waar hij hij in 135 wedstrijden 56 maal scoorde. Een score die hij in drie seizoenen SC Heerenveen niet zou verbeteren, hij scoorde 36 keer in 92 wedstrijden. Bij Feyenoord was hij slechts acht maal trefzeker, in twee seizoenen speelde hij 57 wedstrijden in het rood-witte tenue. Afgelopen seizoen werd Lurling uitgeleend aan NAC Breda, in 29 wedstrijden trof hij vier maal doel voor de Brabanders.

Webcamgirls

Stel je hebt een date met je msn-lover die je nog nooit hebt gezien, maar je krijgt spijt. Wat doe je dan? Heel eenvoudig eigenlijk je belt hem op en zegt dat je bent ontvoerd en verkracht en verschillende messteken hebt opgelopen. Althans, zo heeft de 18-jarige Laura Crews uit de Amerikaanse staat Kentucky dat opgelost.

Uiteraard raakte haar internetvriendje inpaniek en waarschuwde de politie, die vervolgens met een helicopter en tientallen manschappen een urenlange zoektocht in gang zetten. Laura zat ondertussen uiteraard gewoon thuis en Crews wordt nu aangeklaagd voor onder meer het indienen van een valse aangite.

Als ik de foto in dit blogje zo eens bekijk, dan weet ik niet of dit nu zo'n hele foute gang van zaken is voor het internetvriendje...

Als troost geven we hem wat andere internetmeisjes:

troost camgirl 1

troost camgirl 2

troost camgirl 3

troost camgirl 4

De laatste vereist wel goede ogen en een engelengeduld... begin maar niet bij haar eerste filmpje, zou ik zeggen.

[upd] Larsson blijft bij Barcelona

Vanwege de langdurige blessure van Jan Koller gaat Borussia Dortmund op zoek naar een tijdelijke vervanger. Een van de kandidaten is Henrik Larsson, bankzitter bij Barcelona.

Door een knieblessure staat Koller nog zeker acht maanden aan de kant. ”Een huur is de optie die we eerst gaan bekijken. Op die manier zijn alle partijen op korte termijn geholpen”, vertelt Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke aan Bild am Sonntag. Ook Larsson komt ter sprake. ”Hij is een zeer goede en zeer interessante speler.”

Hoewel de 34-jarige spits weinig aan spelen toekomt in Barcelona is het de vraag of Larsson verhuurd mag worden. De Zweed is de eerste vervanger van Samuel Eto’o, nog voor derde keus Maxi Lopez. Ook de Argentijn mag niet vertrekken uit Camp Nou.

Larsson verhuisde in 2004 van het Schotse Celtic naar de huidige Spaanse kampioen. In slechts zestien wedstrijden in twee seizoenen scoorde hij drie keer. Ook speelde hij eerder voor Feyenoord, Helsingborgs IF en HŲgaborg BK. Totaal scoorde hij 275 keer in zijn carriŤre.


Update:
Larsson heeft via zijn zaakwaarnemer laten weten geen trek te hebben in een overgang naar de Bundesliga-club. "Hij voelt zich lekker in Barcelona en heeft niet het voornemen deze topclub voortijdig te verlaten", zegt Rob Jansen, zaakwaarnemer van de Zweedse spits. Borussia Dortmund blijft verder zoeken naar een nieuwe spits.

Twee jaar cel voor poging tot stelen fiets

cleanwindow had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie mannen uit Litouwen zijn vandaag door een rechtbank in het Belgische Dendermonde veroordeeld tot twee jaar celstraf. De mannen, van wie twee een blanco strafblad hadden, werden verdacht van poging tot diefstal van een fiets.

Justitie in Dendermonde geeft aan dat de zaak onder de normen voor inbraak viel, omdat de dieven een schuurtje hadden opengebroken om de fiets te bemachtigen. In Nederland komt het zeer zelden voor dat iemand de gevangenis in moet voor het stelen van een enkele fiets.

Column: De laatste race van?

Nu het Formule 1 seizoen ten einde komt, komt ook langzaam maar zeker een einde aan silly season. Niet dat het dit jaar zo heel silly was – het meest werd er geroddeld en gespeculeerd over en tot de conclusie van Buttongate 2005. Misschien dat er daarom zo veel aandacht was voor de stoelendans in 2007?

Maar nu, aan het einde van het seizoen, wordt de vraag eigenlijk meer: wie zien we volgend jaar terug en wie niet? Van ťťn man lijkt me zijn lot bezegeld: Narain Karthikeyan. Die kan wat mij betreft direct een enkeltje exit F1 krijgen. Misschien dat hij een geducht concurrent kan worden van Karun Chandhok en Armaan Ebrahim voor de A1GP zetel van India. Aan Alex Yoong kunnen we zien dat hopeloze Formule 1 coureurs daar nog best indruk kunnen maken.

Na de opmerkingen van teambaas Kolles dat zijn droomteam zou bestaan uit Albers en Sato leek het er op dat ook Monteiro een moeilijke tijd zou krijgen om een zetel te vinden. Voor de race in Japan werd echter bekend dat Honda betrokken is bij het opzetten van een nieuw team, waar Sato dan geparkeerd kan worden. De makers van die plannen zullen zich na de race wel even achter hun oren gekrabt hebben, want zowel de fout in de eerste bocht als de aanval op Trulli getuigden niet van een klasse die het oprichten van een team speciaal voor hem rechtvaardigt. Toegegeven, Sato levert meer spektakel dan de misschien iets te behoudend racende Monteiro, maar misschien zou het beter zijn als Sato na dit seizoen niet meer in een Formule 1 wagen te vinden zou zijn. Voor Monteiro is het hoe dan ook een kans om bij Midland te kunnen blijven.

De vraag is een beetje wat Midland gaat doen. Aan de ene kant hebben ze de mond vol van groei en verbetering en echte rijders, maar ondertussen zie ik ze in staat om volgend jaar toch weer gewoon met de meest betalende coureurs rond te rijden. Dan zal het een kwestie van afwachten zijn wie aan het eind van de winter de grootste zak geld aan Kolles kan overhandigen – Albers, Monteiro, of ťťn van de vele andere coureurs met een grote sponsor of een rijke papa. Zelfs Doornbos maakt dan nog een kans – als hij de uitstaande rekeningen betaald en met een goed budget aan komt.

Nog een coureur die een onzekere toekomst tegemoet gaat is natuurlijk Villeneuve. Hoewel hij een contract had bij Sauber voor 2006, lijkt BMW zich daar niets van aan te trekken. Keer op keer maakt Mario Thiessen duidelijk dat BMW nog geen beslissing genomen heeft. Dat klinkt niet als een werkgever die hoe dan ook het contract voor 2006 zal honoreren. Mocht BMW Villeneuve uitkopen of er gewoon uitschoppen, zien we hem denk ik niet meer terug. Toch blijf ik het moeilijk vinden om z’n waarde in te schatten. Het grootste deel van het jaar reed hij achter Massa aan, maar hij heeft wel meer punten gepakt dan Massa. Is dat dan talent, ervaring of geluk? Hoeveel is dat waard voor een ander team als hij niet bij BMW mag blijven?

Als Villeneuve met waterdicht contract op zak al een onzekere winter tegemoet gaat, hoe zit het dan met Fisichella? Zijn contract bij Renault is na de race in China ten einde, en wie wed er nog op een verlenging? Natuurlijk is het voor Briatore makkelijker in te schatten hoeveel meer tijd en aandacht er aan Alonso dan aan Fisichella gegeven is, en dus kan hij makkelijker beoordelen hoe goed of hoe slecht Fisio’s seizoen echt is geweest. Maar ik zie de resultaten en kan maar ťťn conclusie trekken.

Neem de laatste ronden van Japan, waarin Fisichella genadeloos wordt binnengehaald door RšikkŲnen. Natuurlijk is de McLaren sneller, veel sneller zelfs. Maar hoe kan een coureur die als 17e gestart is en gedurende de race door tal van rijders enige tijd is opgehouden een bedreiging voor de leider zijn? En dan wordt Fisichella ingehaald. Het is een legendarische race en een legendarische manoeuvre van RšikkŲnen. Je kunt het Fisi nauwelijks kwalijk nemen, maar hij is het slachtoffer in de situatie en niet de held. Ik denk aan Trulli, ik denk aan Verstappen, ik denk aan alle andere coureurs die niet voldeden aan Flavio’s verwachtingen, en ik herinner me de meedogenloosheid waarmee die coureurs ontslagen zijn.

Misschien zie ik het te negatief, maar ik verwacht het volgende scenario. Fisichella doet samen met Alonso en Kovalainen wintertests. Pas als ook de plek bij Williams die voor Button gereserveerd was bezet is, krijgt Heikki zijn kans bij Renault en staat de kleine Romein met lege handen. Eťn ding is zeker: voor een aantal rijders zal China de laatste race zijn.

Gamecube nadert einde?

De winst van Nintendo is laatste tijd flink gedaald. Een van de redenen die Yoshihiro Mori, directeur van Nintendo Amerika daarbij opgaf was de flink gedaalde verkoop van Gamecube games en consoles. Hij zei daarbij verder dat het erop leek dat het einde van de Cube nadert. Oftewel in het Engels: "It looks like the product's (GameCube) life is nearing its end".

Verdere redenen voor de gedaalde winst waren onder meer de ontwikkelingskosten van de Revolution, en prijsdaling van de DS en Advance consoles. De prijsdaling was door concurrentie van Sony en Microsoft consoles noodzakelijk.

FOK!radio: dronken FOK!ker na trouwfeest in ziekenhuis

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: je bent net getrouwd en geeft daarom een feestje. Opzich niks vreemds aan natuurlijk. Een FOK!user zoop echter zo hard door op zijn eigen trouwfeest, dat hij daarna per ambulance afgevoerd kon worden. Wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd is en hoe het nu met deze oud FrontPage-Eindredacteur hoor je in FOK!radio, want we hebben hem in onze uitzending zitten.

En zouden Yvonne en _moder8or_ niet langskomen? Hoe het zit hoor je straks.

Uiteraard hoor je de week op het forum weer van Forum-admin Cynix. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Yvonne gaat weer lekker roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

[NFL]Packers verpulveren Saints

Brett Favre en zijn team vol vervangers hebben vier slechte wedstrijden in ťťn keer goed gemaakt. Zonder vier vaste startende aanvallende en een running back die uitviel in het tweede kwart wonnen de Green Bay Packers met 3-52 van de New Orleans Saints.

Running back Najeh Davenport viel in het tweede kwart uit met een enkelblessure die hem waarschijnlijk voor de rest van het seizoen aan de kant houdt. Davenport had twee touchdowns over de lijn gelopen toen hij vlak voor de rust zijn enkel brak.

De Saints waren niet in staat om de Packers aanval te stoppen zelfs terwijl die vier vaste starters misten en beide tackles met een slecht linkerbeen speelden. Favre gooide 27 passes waarvan er 17 gevangen werden voor een totaal van 215 yards zonder onderscheppingen. Voor het begin van het vierde kwart gaf hij het stokje over aan Aaron Rodgers.

De verdediging van de Packers pakte twee fumbles, onderschepte twee passes inclusief ťťn van back-up Todd Bouman die 95 yards werd gelopen voor een touchdown door linebacker Nick Barnett. Het was de eerste touchdown van zijn carriŤre en de op ťťn na langste return ooit voor de Packers.

Na een fieldgoal van Carney voor de Saints kwamen ze er niet meer aan te pas, nog in het eerste kwart werd het 3-14 voor de Packers door Touchdowns van Davenport en Harris. In het tweede kwart gingen de Packers rustig door met touchdowns van wederom Davenport, Ferguson en Martin.

In het derde kwart deden de Packers het iets rustiger aan met touchdowns van Lee en Longewell terijl in het vierde kwart e score compleet werd met de touchdown van Barnett.

'Robbie Williams schrijft musical'

Popster Robbie Williams heeft plannen om een musical over zijn eigen leven te gaan schrijven, aldus het Britse 'Daily Stars'. Hij zal hiervoor, na lange tijd, weer gaan samenwerken met liedschrijver Guy Chambers, die onder andere het nummer 'Angels' voor de zanger schreef.

Williams heeft lange tijd ruzie gehad met Chambers, omdat laatstgenoemde besloot zich ook in dienst te laten stellen van andere muzikanten. Deze ruzie is inmiddels echter weer bijgelegd en de musical zal het eerste samenwerkingsverband tussen de twee zijn, sinds de ruzie.

Robbie Williams is op dit moment bezig met de promotie van zijn nieuwe CD, 'Intensive Care', die op 24 oktober uitkomt. Hiervoor was hij afgelopen woensdag in het Amsterdamse popgebouw Paradiso, en heeft hij onlangs een concert gegeven in Berlijn.

Verdonk onderzoekt gedeeltelijk burqaverbod

pberends en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gaat de mogelijkheden onderzoeken om het dragen van een burqa in bepaalde situaties te verbieden. Een landelijk verbod op het allesbedekkende kledingstuk, veelal door moslimvrouwen gedragen, is volgens Verdonk niet mogelijk.

Verdonk reageert hiermee op het pleidooi van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders om een landelijk burqaverbod in te voeren. Volgens Wilders is het dragen van een burqa onmenselijk en vrouwonvriendelijk. Daarnaast vindt hij het volstrekt onacceptabel dat personen compleet onherkenbaar over straat lopen.

"Dat komt de openbare orde en veiligheid niet ten goede. En het is ook nog eens angstaanjagend om te zien. Daardoor wordt de kloof tussen allochtonen en autochtonen alleen maar vergroot en ook dat is ongewenst", schreef Wilders vorige maand op zijn weblog.

Er zal nu door Verdonk bekeken worden of het vanuit veiligheidsoverwegingen op bepaalde momenten en gebieden mogelijk is het kledingstuk te verbieden. Welke dat kunnen zijn, liet de minister in het midden.

Man valt vrouwen aan met bijl

bastiaanuhl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Amersfoort kregen twee fietsers gisteravond de schrik van hun leven. Een 58-jarige Amersfoortse man ging de twee vrouwen van 26 en 29 jaar oud met een bijl te lijf.

Dit deed hij nadat hij eerder al de twee vrouwen met zijn auto de weg had afgesneden en over een voet heen was gereden. Hierop gingen de vrouwen de man achterna. Toen de man uitstapte zagen ze dat hij een bijl in de hand had. Hij wilde uithalen naar de jongste van de twee maar raakte de oudste omdat ze ervoor sprong. Hij haalde nogmaals uit en opnieuw werd de oudste geraakt. Drie voorbijgangers wisten ze de zeer gewelddadige man te overmeesteren waarna de inmiddels gealarmeerde politie hem aan kon houden. De vrouw hield er een pijnlijke en dikke arm aan over. Het is nog onbekend hoe de man tot zijn daad kwam.

FIFA Street 2 komt naar de PSP

EA heeft bekend gemaakt dat de straatvariant van FIFA zijn debuut maakt op de PSP.

Het doel in FIFA Street 2 is net zoals in deel 1 je tegenstander vernederen door hem op de meest spectaculaire manieren uit te spelen. Met de trickstick (de analoge stick) tover je de bewegingen eruit.

Naast de reguliere vier tegen vier straatvoelbalwedstrijden zijn er nu ook Beat Battles te vinden. Dit zijn wedstrijden waarin je ťťn tegen ťťn speelt, en je het verdedigen dus niet meer aan je geautomatiseerde computerleden kan overlaten.

FIFA Street 2 zal in de herfst van 2006 in de schappen te vinden zijn.

Voor een video van Fifa Street 2, klik hier

Website van Shadow the Hedgehog online

Mario heeft Wario, Luigi heeft Waluigi en Sonic heeft Shadow als een soortgelijke tegenstander. Shadow verschijnt op 25 november in zijn eigen game voor de PS2, GameCube en Xbox met de verrassende titel 'Shadow the Hedgehog'.

Sinds vandaag heeft Shadow ook zijn eigen plekje op het web waar je screens en filmpjes van het spel kunt bekijken. Binnenkort zal de website uitgebreid worden en kun je er ook een Shadow mini-game spelen.

Je kunt de website hier vinden.


Man doodt echtgenote tijdens telefoongesprek

In de Amerikaanse staat Florida heeft een man zondag zijn vrouw en zichzelf doodgeschoten terwijl hij aan de telefoon was. De man, Michael Jenkins, hield zijn vrouw Felicia al enkele uren in gijzeling en had zijn advocaat gebeld om te praten over de aankomende echtscheiding tussen de twee.

De 33-jarige Jenkins had zijn echtgenote zondagochtend gegijzeld in het huis van het paar in Jacksonville. Toen de politie dit te weten kwam, werd het huis door agenten omsingeld en werden andere huizen in de buurt ontruimd. Jenkins belde vervolgens zijn advocaat om te praten over de aankomende scheiding, maar schoot tijdens dit gesprek plotseling zijn vrouw en zichzelf dood.

Michael en Felicia Jenkins waren twaalf jaar getrouwd en laten vier kinderen tussen de vier en twaalf jaar achter. De kinderen waren tijdens het drama met hun grootouders in de kerk. Wat Jenkins tot zijn daad heeft doen komen, is nog niet bekend. Hij had geen crimineel verleden. De zaak wordt onderzocht.

[NFL] Rhonde Barber slaat scheidsrechter

Rhonde Barber, cornerback van de Tampa Bay Buccaneers, heeft gisteren per ongeluk een scheidsrechter in het gezicht geslagen.

In het tweede kwart van de verloren uitwedstrijd tegen de New York Jets kreeg Barber het aan de stok met Jets center Kevin Mawae. Toen Barber uithaalde raakte hij per ongeluk hoofdscheidsrechter Butch Hannah's rechteroog. Hoewel Hannah naar de grond ging, kon hij de wedstrijd gewoon afmaken.

Barber ontving een penalty voor unnecessary roughness, maar werd niet uit de wedstrijd gezet. Een opvallende beslissing aangezien scheidsrechters in de NFL onaantastbaar dienen te zijn. In Detroit werden gisteren twee spelers van de Baltimore Ravens gediskwalificeerd na contact te hebben gemaakt met een official.

Bij linebacker Terrell Suggs ging het om contact tussen het gezichtsmasker van de speler en de cap van de official terwijl hij een scheidsrechterlijke beslissing betwistte. Safety BJ Ward probeerde om een ruzie tussen ploeggenoot Ed Reed en Detroit Lion Casey FitzSimmons te sussen en raakte daarbij per ongeluk een official. In 1999 ontving Orlando Brown van de Cleveland Browns een schorsing voor onbepaalde tijd wegens het tegen de grond duwen van scheidsrechter Jeff Triplette. Even daarvoor had Triplette hem in het oog geraakt met een overtredingsvlaggetje, de resulterende oogschade betekende het einde van Browns carriŤre in de NFL.

World Cup big air in Rotterdam gewonnen door Fin

Onder het toeziend oog van 15.000 toeschouwers heeft de Finse snowboarder Risto Mattila zondag de World Cup big air in Rotterdam gewonnen. Het was de eerste World Cup wedstrijd van het seizoen 2005/2006.

De weersomstandigheden waren erg goed, evenals de atmosfeer. De Fin onderstreepte zijn optreden door in de laatste heat van de finale de hoogste score te krijgen voor zijn Frontside 900.

Tweede werd de Oostenrijker Stefan Gimpl, die door zijn Cab 7 en Cab 9 het podium kon betreden. Gevolgd door eveneens een Fin, Janne Korpi. Beste Nederlander was David Mol, hij eindigde op een goede 21ste plaats. Tobias Aalderink, Dolf van der Wal en Jody Koenders werden respectievelijk 24ste, 33ste en 38ste.

Activision opent website Quake 4

De officiŽle website van de first person shooter Quake IV, dat op de Xbox 360 en PC gaat verschijnen, is online gezet door uitgever Activision. Op de website is er bewegend en stilstaand beeldmateriaal van het spel te bekijken. Daarnaast kun je informatie lezen over het spel en de verschillende tegenstanders.

Om de website een bezoek te brengen zul je echter wel in moeten vullen wanneer je geboren bent. Voor de website heb je ook Macromedia Flash 7 nodig, je kunt dit programma hier downloaden. Je kunt de officiŽle homepage van Quake IV hier bekijken.

NOS begint met nieuwssite voor jongeren

Nieuwe logo van de NOSDe NOS heeft vanmiddag haar jongerenwebsite NOSheadlines.nl gelanceerd. Met de site wil de landelijke publieke nieuwsomroep de jongeren doelgroep beter gaan bedienen. De redactie van de nieuwssite is gevestigd in Rotterdam, bij de publieke radiozender FunX. Dit station richt zich op stadsjongeren en zendt uit in de vier grote steden.

Ook het 3FM Nieuws gaat NOS 3FM Headlines heten. Daarnaast worden alle nieuwsuitzendingen op FunX, de nieuwe kabelzender FunX supported bij BNN en het webradiostation BNN.fm voortaan NOS Headlines genoemd. "NOS Headlines wordt de nieuwe merknaam van de NOS voor jongeren", zo zei 3FM Nieuws eindredacteur Arjan Penders onlangs in een interview met Broadcast Magazine. Hij heeft veel vertrouwen in het nieuwe jongerenmerk van de NOS. "Het is een nieuwe, flashy naam die hopelijk veel mensen aanspreekt."

Vorig jaar oktober berichtte FOK! al over de plannen. Toen zei de NOS al te onderzoeken wat mogelijk was. Aan FOK! werd zelfs gevraagd hoe er voor de FrontPage gewerkt werd.

Andere merken van de NOS, zoals Radionieuws en NOS Nieuws gaan juist op de schop. De omroepstichting zal straks alle nieuwsuitendingen onder gaan brengen onder de naam 'Journaal'. Zo werd de site NOSnieuws.nl onlangs ingeruild voor NOSJournaal.nl. Daarnaast zal er binnenkort een nieuw logo en nieuwe vormgeving worden gepresenteerd (zie logo bij dit bericht).

Ode aan de Man

"Op Vrouwzijn kwam ik er achter dat er weinig mooie mannen pagina's zijn op internet waar ze niet meteen helemaal uit de kleren gaan!!! We willen graag wat te raden overhouden!

Vandaar dat ik daar een oproepje had geplaatst of er nog iemand leuke links had die aan die criteria voldoen, als antwoord kreeg ik dan vaak meteen een mooie man erbij.
Die heb ik dus hier bij elkaar verzameld!
", aldus ene Agnes.

Speciaal voor alle vrouwen, homo's en andere liefhebbers: mooie mannen .

Met dank aan 2Mini voor de submit

Krajicek stijgt met stip op wereldranglijst

Door haar eerste toernooizege van gisteren in Tasjkent, stijgt MichaŽlla Krajicek met veertien plaatsen op de wereldranglijst van de 82ste naar de 68ste plaats. In de top tien verandert er bijna niets. De Russische Maria Sjarapova blijft bovenaan op de lijst staan.

Bij de mannen verandert er wel iets. De Autralische Lleyton Hewitt daalt van de derde naar de vijfde plaats. Andy Roddick en Marat Safin stijgen een plaatsje naar boven. Op de honderdste plaats staat nu Peter Wessels, die ook iets klom.

WTA-ranking Top 10 vrouwen en overige Nederlanders


Positie:Speler:Punten:
1Maria Sjarapova4631
2Linsday Davenport4562
3Kim Clijsters4467
4Amťlie Mauresmo3936
5Justine Henin2936
6Venus Williams2883
7Mary Pierce2844
8Jelena Dementieva2820
9Nadja Petrova2535
10Patty Schnyder2458
68Micha Krajicek528
184Elise TamaŽla184
284Seda Noorlander96
298Michelle Gerards92
347Tessy van de Ven69
572Kelly de Beer25

ATP-ranking Top 10 mannen en overige Nederlanders


Positie:Speler:Punten:
1Roger Federer>6975
2Rafael Nadal4475
3Marat Safin3115
4 Andy Roddick 3015
5 Lleyton Hewitt 3015
6 Andre Agassi 2640
7 Nikolaj Davydenko 2175
8 Guillermo Coria 2110
9David Nalbandian1905
10Mariano Puerta1784
100Peter Wessels412
133Raemon Sluiter310
160Melle van Gemerden245
222Sjeng Schalken163
231Melvyn op der Heijde154
263Dennis van Scheppingen 136

Zakkenwasser

De meneer in het volgende filmpje heeft iets belangrijks te vertellen. Zijn boodschap is weliswaar niet voor iedereen even belangrijk, maar absoluut voor iedereen even het beluisteren en bekijken waard. Het is eigenlijk vooral bedoeld voor mannen die nogal last hebben van 'vieze' ballen.

Ben je dus nieuwsgierig geraakt naar wat deze man te vertellen heeft? Bekijk dan het volgende filmpje en misschien is het dan zelfs zo, dat je het ook nog gebruiken kunt.

En als laatste dit nog: "It takes a man to use it!"

Griga nieuwe coach Sparta Praag

Stanislav Griga is de nieuwe trainer van Sparta Praag. Hij vervangt Jaroslav Hrebik die vorige week werd ontslagen door de Tsjechische club.

Sparta Praag staat op tiende plaats in de competitie met een achterstand van negen punten op koploper Slovan Liberec. Met Griga aan het roer zal het nu beter moeten gaan.

Griga tekende een contract tot de zomer van 2007. Hij kwam in de jaren 80 uit voor de club als speler. Zo stond de Slowaakse spits ook enkele jaren onder contract bij Feyenoord en Rapid Wien. Als coach won hij de nationale titel met het Tsjechische Slovan Liberec

Sparta Praag is de tegenstander van Ajax in de Champions League groepsfase.

Man zet 220 volt op schuurdak

gias, W1CKeD en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een inwoner van Nijmegen is gisteren door de politie opgepakt omdat hij het dak van zijn schuur onder 220 volt stroom had gezet. Op deze wijze wilde de 30-jarige man voorkomen dat kinderen uit de buurt op zijn dak klimmen.

De politie kwam de actie van de man op het spoor toen een 8-jarig buurjochie zondagmiddag het dak beklom en een krachtige stroomschok kreeg te verwerken waardoor hij naar beneden viel. Hij raakte daarbij licht gewond. Onderzoek wees uit dat een metalen strip achter de rand van het dak onder stroom stond. De bewoner verklaarde dat tegen de overlast van jongeren te hebben gedaan.

De Nijmegenaar bivakkeert nu in de cel op verdenking van poging tot doodslag.

Hirsi Ali wil verbod radicale delen islam

VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft er vanochtend - tijdens een kamerdebat over religieus radicalisme - voor gepleit dat het kabinet de onderdelen van de zuivere islam die in strijd zijn met de Nederlandse rechtsorde, gaat verbieden. Volgens het Kamerlid is de islamdoctrine niet te verenigen met de democratie.

Hirsi Ali zei tijdens het debat te constateren dat veel politici liever over radicalisering in het algemeen praten dan over de zuivere islam in Nederland. De politica stelde dat de islam de enige religie ter wereld is die niet het recht erkent afvallig te worden. Ze ziet de zuivere islam als een vorm van religieus radicalisme. Zo roept de zuivere islam aanhangers op gewelddadige acties te ondernemen tegen ongelovigen, afvalligen en homoseksuelen, zo verklaarde de VVD'er.

Het debat draaide om een tweetal regeringsnota's over religieus radicalisme en het weerbaar maken van jongeren. Hirsi Ali vond het onterecht dat de nota's met geen woord reppen over de snelle toename van de moslimbevolking in Nederland. In plaats daarvan houdt de regering zelfs voorzieningen in stand die de toename van het aantal moslims bevorderen, zoals de kinderbijslag.

Het kabinet wil bekende allochtone Nederlanders inzetten om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van islamitisch radicalisme. Ook moeten op jongerenconferenties bekende Nederlanders de allochtone jeugd alternatieven aanreiken voor het extremisme.

Namens het CDA zei Kamerlid Wim van de Camp dat er onder moslims volgens hem weinig echte bereidheid is een dialoog aan te gaan: ''Marokkaanse doctorandussen willen wel, maar of de mensen in de wijken dat ook willen, betwijfel ik.''

Info en screens Voodoo Nights

Vandaag is bekend gemaakt dat Mindware Studios de game Voodoo Nights uit gaat brengen. Deze game verschijnt in elk geval voor de PC en hoogstwaarschijnlijk ook voor de XBOX 360. Het is een actiespel waarin je de controle hebt over twee politieagenten (Jack en Samuel), die een gevaarlijke criminele bende op het spoor zijn.

De gameplay is vooral gebaseerd op het (snelle) teamwork tussen deze twee agenten. De agenten beschikken elk over bepaalde kwaliteiten en moeten elkaar aanvullen. Als het er even te snel aan toe gaat kun je switchen naar slow motion mode, zoals ook het geval was in o.a. de Max Payne games.
Subaru Impreza WRC 2006

Het WRC (World Rally Championship) is nog druk bezig met de laatste races van het seizoen. Terwijl deze races nog verreden moeten worden zijn er al genoeg teams bezig met de voorbereidingen van volgend jaar.

Eťn van deze teams is Subaru, dat furore maakt met de Subaru Impreza WRC. Ze hebben nu het prototype voor 2006 al klaar staan. De Subaru Impreza WRC 2006. Misschien dat deze auto hen verder kan brengen dan het huidige model.

Vier oefenduels voor Oranje

Nu het zeker is dat het Nederlands Elftal geen wedstrijden in de play-offs hoeft te spelen, heeft de KNVB een aantal oefenduels geregeld in de periode dat Oranje niet in actie komt.

Als het goed is gaat Oranje na de wedstrijd tegen MacedoniŽ (komende woensdag) vier oefenwedstrijden spelen. Er zal vrijwel zeker tegen Japan, Ecuador en Kameroen aangetreden worden. Verder zal het Nederlands Elftal ook nog een wedstrijd spelen tegen Zuid-Korea of AustraliŽ. De laatste is nog niet zeker, aangezien de ploeg van Guus Hiddink play-off wedstrijden moet spelen.

Gert Kruys weg bij De Graafschap

Gert Kruys heeft zijn ontslag ingediend bij De Graafschap. De Utrechter zal per direct vertrekken bij de Superboeren. De oorzaak hiervan zijn de tegenvallende resultaten die de club uit Doetinchem in de Gouden Gids Divisie boekt.

In de zomer van 2004 begon Kruys bij De Graafschap, maar hij kon niet voorkomen dat de ploeg afgelopen seizoen veroordeeld werd tot de nacompetitie. Na zes wedstrijden was duidelijk geworden dat de Superboeren verder moesten in de Gouden Gids Divisie. Maar ook op lager niveau gaat het de club niet voor de wind, want na vier keer winst, drie keer gelijk en vijf verloren wedstrijden staat de club nu op een magere twaalfde plaats. Ron Olyslager en Andries Ulderink zullen de taken van Gert Kruys voorlopig waarnemen.

De reŁnie

Na maanden van ernaar uitkijken was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zover: de reŁnie van mijn middelbare school. Eens in de vijf jaar wordt hij georganiseerd. In 1995 was ik erbij, in 2000 niet en nu weer wel. Inmiddels de dertig gepasseerd vond ik het sowieso een mooie gelegenheid om de plek waar ik 6 jaar van mijn tienertijd heb doorgebracht weer eens te bezoeken, maar het was waarschijnlijk tevens de laatste keer. Mijn school zal binnen niet al te lange tijd met de grond gelijk gemaakt worden en ik heb begrepen dat er of een kantoorpand of een appartementencomplex komt. In beide gevallen niet echt de plek om in 2010 een nieuwe reŁnie te organiseren.

De reŁnie begon om 2 uur en mijn tegen het dwangmatige aanhangende gedrag om altijd overal op tijd te komen zorgde ervoor dat ik om 5 voor 2 door de hoofdingang de school in wandelde. Natuurlijk was ik de eerste van de groep bekenden waarvan ik wist dat ze kwamen, zodat ik mijzelf na een korte tour door het gebouw alleen aan een tafeltje in de aula vond, vanwaar ik de nieuwkomers in de gaten kon houden. Vroeger zou ik dat vreselijk gevonden hebben: alleen aan een tafel in een ruimte vol vreemden. Gelukkig bleek ik in de afgelopen 15 jaar nauwelijks veranderd te zijn. Ik was dan ook flink opgelucht toen ik een oude schoolvriend bij de ingang spotte.

De gesprekken zijn standaard op zo'n middagje reŁnieŽn. Wat doe je nu? Getrouwd? Kinderen? Je ziet er nog precies hetzelfde uit, ik herkende je meteen! Dit laatste is natuurlijk niet altijd een compliment, maar vooruit. Het opvallendste was in ieder geval hoe weinig iedereen veranderd was. Natuurlijk was er hier en daar een rimpeltje verschenen, wat haar verdwenen en wat vet bijgekomen, en in een enkel geval zelfs afgegaan, maar het basisconcept van iedereen was nog aanwezig. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat ik met de mensen waar ik op de middelbare school goed mee omging nog steeds makkelijk een gesprek kon aanknopen en dat ik bij de mensen die ik toen ook al niet zag zitten, na 30 seconden al was uitgepraat. De groepjes waren dan ook al weer snel gevormd en de gesprekken kwamen goed op gang.

Confronterend was in ieder geval hoe de mensen zich mij herinnerden, en vooral wat ze zich nog van me herinnerden. Als je nu denkt: 'Jezus, dat was erg, maar dat zal vast niemand zich meer herinneren!' nou vergeet het maar. Ik kreeg dingen te horen, die ik zelf al jaren bleek te hebben verdrongen. Het beeld dat ik van mijzelf had als een onzeker manneke, dat zich afzijdig hield en zo min mogelijk probeerde op te vallen, werd ongenadig neergesabeld door een ex-klasgenote die, onder instemmend geknik van de anderen, te kennen gaf mij op school een recalcitrant ventje met een grote waffel te hebben gevonden. Even een snelle tip: mocht je nog op school zitten en op een bepaalde manier herinnerd willen worden, dan is nu de tijd om even in je directe omgeving te informeren. Je kunt je gedrag nog aanpassen.

Natuurlijk kwam ik mijn onbeantwoorde jeugdliefde ook nog tegen. Het meisje waar ik zo hoteldebotel halsoverkop verliefd op werd dat ik van de ene op de andere dag in een stalker veranderde die haar het leven goed zuur maakte (hoewel ik dat toen absoluut niet door had). Op de reŁnie bleek ze een zeer aangename gesprekspartner. Het was een wonder dat ze Łberhaupt tegen me wilde praten, maar tijd doet blijkbaar een hoop vergeten. Zij is inmiddels getrouwd en heeft een kind, en ik vind haar nog steeds leuk. Erg hŤ?

Terugkijkend was de reŁnie anders dan ik had verwacht. Ik hoopte op een terugkeer naar mijn jeugd, maar het bleek slechts een korte blik op een afgesloten tijdperk waar je nooit meer naar terug kan. Ondanks dat we nog allemaal dezelfde zijn, zijn we wel ouder geworden en hebben we inmiddels zoveel meegemaakt, dat we onszelf onmogelijk nog kunnen vergelijken met die tiener die de toekomst als een spannend avontuur zag waarin alle dromen bewaarheid zouden worden.

Die toekomst is inmiddels al voor een groot gedeelte het verleden en wat rest is hoe je omgaat met het feit dat de toekomst niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht. Misschien is dat wel wat volwassen zijn inhoudt: genoeg ervaring hebben om te weten dat dingen zelden lopen zoals je denkt en ermee kunnen omgaan. Het besef dat je hierin niet de enige bent kan soms best verhelderend werken en dan is zoín kort tripje op zijn tijd naar een plek uit het verleden best leuk.

Nobelprijs Economie voor Amerikaan en IsraŽliŽr

De Amerikaan Thomas C. Schelling en de IsraŽliŽr Robert J. Aumann hebben zojuist de Nobelprijs voor Economie gekregen. Ze krijgen de prijs omdat ze met behulp van de speltheorie inzicht hebben gegeven in de strategie achter economische processen zoals conflicten en samenwerking. Ze konden daarmee duidelijk maken hoe economische conflicten ontstaan, zoals handelsoorlogen.

"Hun werk heeft de sociale wetenschappen ver buiten de economische grenzen gebracht", aldus de Nobel-organisatie. "Met hun onderzoek leverden ze een blijvende bijdrage aan de discussie over de vorming van sociale instellingen".

Portret van een wereldreiziger (2)

De steen waarop hij zijn linker been had gezet gaf opeens geen enkele tegendruk meer, en zijn rechterbeen schraapte vergeefs langs de rotswand op zoek naar een richeltje om op te steunen. Zijn linkerhand leunde tegen een vlak stuk rots waar hij geen houvast hoefde te zoeken. Alleen zijn rechterhand bood nog enige hoop, al zag de steen waar hij zijn vingers achter probeerde te haken er niet stevig uit.

'UCI past puntentelling ProTour aan'

Volgens verschillende bronnen maakt de UCI volgende week bekend de puntentelling van de ProTour per 2006 aan te passen. Met name in de rondes moeten meer punten te verdienen zijn.

Dit jaar was er veel commentaar op de puntenverdeling in de ProTour. In eendaagse wedstrijden konden veel punten worden verdiend, terwijl in de rondes voor een ritoverwinning bijna geen punten werden uitgedeeld. De UCI gaat dit nu veranderen.

Per 2006 zullen tien punten voor een Touretappe en acht voor een ritzege in de Vuelta of de Giro worden uitgedeeld. Met een ritoverwinning in de andere ProTour-rittenkoersen kan een renner drie punten verdienen.

Psychiatrisch patiŽnt is zelf psychiater

Seriewoordenaar had ons via de nieuws-submit te melden:

opmerkelijk nieuwsDe Belgische psychiater Vincent Martin die vorige week tot vier jaar cel werd veroordeeld wegens aanranding en verkrachting van zes patiŽntes blijkt tot begin dit jaar zelf veroordeelde daders te behandelen. Hij werkte in een Rotterdamse instelling als behandelaar van daders.

Het is niet de eerste keer dat deze psychiater aan de andere kant van de tralies zat. In november 2003 zat Martin als patiŽnt in een inrichting in BelgiŽ nadat hij wegens seksueel misbruik in verdenking was gesteld.

In BelgiŽ is Martin al langer omstreden. In een vastgelopen onderzoek in 2001, werd een meisje dat in stomdronken toestand was verkracht, door de psychiater opnieuw dronken gevoerd en onder hypnose gebracht in de hoop dat het slachtoffer zich gegevens zou herinneren over de misdaad en de dader. Dit leverde geen resultaat op.

Mp3 en meer 10!

Weer wat leuke opendirs dus wees er snel bij.

[ROCK
Soil - Scars
MeatLoaf - Bat Out Of Hell
HIM - Dark Light
Metallica - Life Before Death
Pennywise - Hit List
System Of A Down - Live
Megadeth - Risk
Mudvayne - Lost And Found
Lamb Of God - Ashes Of The Wake
Mastodon - Leviathan
The White Stripes - Get Behind Me Satan
Audioslave - Out Of Exile
2 Nickelback albums
Slayer Live (met video)
Velvet Revolver - Donington 2005
Muse - Absolution

[OST
Star Wars - The Phantom Menace
Star Wars - The Revenge Of The Sith
Madagascar,Hitchhikers guide to the galaxy,the island

[POP]
Eminem - Infinite
Top40 muziek
Lindsay Lohan - Speak
The Game - The Documentary
50 Cent - The Massacre
Veel van Counting Crows
Enya - Watermark
Bee Gees - Greatest Hits

[Aanrader Van De Week!]
Drum And Bass - Volume one

ook vond ik deze link en daar kan je veel Palm software vinden.

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Bestuursvoorzitter Avebe de laan uit

Twee weken van stakingen heeft nu een kop gekost. De Raad van Commissarissen van aardappelzetmeelconcern Avebe heeft bestuursvoorzitter Pieter Krijne de deur gewezen. Vooral nu de Ondernemingskamer in Amsterdam afgelopen vrijdag de reorganisatieplannen van het bedrijf afschoot, was zijn positie onhoudbaar.

Bij het Groningse bedrijf werd twee weken lang gestaakt. Veel boeren werden hiervan de dupe omdat ze hun aardappelen niet meer kwijt konden. Avebe zelf liep tien miljoen euro schade op. Daardoor raakte het bedrijf dieper in de rode cijfers.

Vandaag praten de boeren-aandeelhouders over het lot van de commissarissen en de overige twee directeuren van Avebe.

Jongeman raakt rijbewijs na 5 dagen kwijt

nikneem had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 18-jarige inwoner uit het Gelderse Gorssel heeft exact vijf dagen kunnen genieten van zijn rijbewijs. Afgelopen weekend mocht hij het fel begeerde document inleveren, nadat hij in Eefde door de politie was aangehouden wegens slingerend rijgedrag.

Na controle bleek de kersverse automobilist 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en moest te voet de reis naar huis vervolgen.

Marokko zeult met illegale migranten

Marokko heeft vrijdag zo'n 1.500 Afrikaanse migranten gedropt in de woestijn nabij de grens met Algerije. Ze waren allemaal opgepakt in de bossen bij de Spaanse enclave Melilla, die de laatste weken meerdere keren bestormd werd door de illegalen. Nadat de gedropte illegalen door het leger van Algerije weer waren weggejaagd van de grens en er felle kritiek kwam op het handelen van de Marokkaanse overheid, zijn de illegalen weer opgepikt.

Volgens een woordvoerder van de onafhankelijke Marokkaanse Mensenrechten Associatie zijn de migranten vrijdag op twee plaatsen in de Sahara achtergelaten en is daarbij een zwangere vrouw omgekomen. ''De autoriteiten gaven iedere migrant een fles water en een brood en lieten hen achter. Hoe lang kunnen ze overleven in de uitgestrektheid van de woestijn met ťťn fles water?'', vroeg de woordvoerder zich af. Artsen zonder Grenzen berichtte eerder al dat er 500 immigranten waren aangetroffen in het zuiden van de woestijn.

De Marokkaanse autoriteiten lijken met hun handen in het haar te zitten over wat te doen met de duizenden Afrikanen die de afgelopen maanden de Spaanse enclaves Melilla en Ceuta bestormden. Spanje heeft het oude uitleveringsverdrag met Marokko uit 1992 opnieuw ingeroepen om de niet-Marokkanen terug te sturen. Algerije heeft op haar beurt de grenzen dichtgegooid. Daardoor zitten de Afrikanen vast in Marokko. Voorheen loosden de autoriteiten de illegale Afrikanen in het niemandsland tussen Algerije en Marokko. Maar nu staat het Algerijnse leger klaar om iedereen terug te sturen.

Spanje heeft voorlopig besloten het terugsturen naar Marokko te staken totdat er duidelijkheid is over de omstandigheden van de vluchtelingen. Marokko heeft laten weten dat alle illegale Malinezen en Senegalezen vandaag per vliegtuig naar hun land worden teruggestuurd. Wat er met de immigranten van andere nationaliteiten zal gebeuren is onduidelijk. Een Marokkaanse gouverneur vindt dat de ambassadeurs van andere landen hun onderdanen moeten komen ophalen. De migranten worden voorlopig samengebracht in een stad in het midden van Marokko.

Nederlanders gelukkig

Algemeen nieuwsIn 2004 omschreven bijna negen op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder zichzelf als gelukkig of zeer gelukkig. Dat staat in een maandag gepubliceerde analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Inkomen en geluk zijn positief met elkaar gecorreleerd. Gezondheid, burgerlijke staat en etnische herkomst wegen echter zwaarder.

Gezondheid is de meest bepalende factor in het gelukkig zijn. Daarnaast zijn mensen met een partner gelukkiger dan mensen zonder partner. Allochtonen, en dan vooral de niet-Westerse, voelen zich minder gelukkig dan autochtone Nederlanders. Er is geen verschil tussen sekse gevonden. Ook de invloed van leeftijd en opleidingsniveau is beperkt, alhoewel beide wel van invloed zijn op het inkomen.

Het CBS doet al jaren onderzoek naar het geluksgevoel in Nederland. Daarin blijkt steevast dat ongeveer negen op de tien Nederlanders zich omschrijven als gelukkig of erg gelukkig. De bevindingen zijn gebaseerd op een steekproef onder 16.000 mensen.

Xbox 360 harde schijf inhoud onthuld

Microsofts J. Allard heeft een aantal details onthuld over de extra content die pre-installed op de harde schijf van de Xbox 360 komt te staan.

Tegen Gameinformer heeft Allard gezegd dat de extra content een speciale soundtrack bevat en een aantal 'Gamertiles', waarmee je je gamertag kan personaliseren.

Misschien het meest interessant is de toevoeging van Hexic, de verslavende puzzelgame van Alexy Pajitnov (de maker van Tetris).

Volgens Allard is de content vooral bedoeld om te laten zien wat de Xbox 360 allemaal kan en om ze over de streep te trekken om gebruik te maken van andere content die aangeboden zal worden.

"Voor een gedeelte is het de bedoeling dat gamers leren kennen wat je allemaal met het systeem kan doen en dat ze op die manier aangemoedigd worden om nieuwe dingen te ontdekken.", zei Allard tegen Gameinformer.

"Ook is het voor onze klanten een extra bonus als ze een losse harde schijf kopen of een premiumsysteem kopen."

Het maakt dus niet uit of je een losse harde schijf haalt of een premiumsysteem, de extra content zit op beide voorgeinstalleerd.

Als laatste moet verteld worden dat ook het programma Neon zijn opwachting zal maken: een programma dat betiteld wordt als 'Light Synthesizer'. Hierbij valt te denken aan de welbekende visualisaties van Winamp en/of Windows Media Player, waarbij de effecten zijn te besturen met de controller.

[NHL] Columbus wint eerste wedstrijd

Na het seizoen met twee verliespartijen geopend te hebben, zijn de Columbus Blue Jackets nuvan de nul af. Het jongste team van de NHL, dat ook over veel jonge talenten beschikt, moest het in de uitwedstrijd tegen de Chicago Blackhawks echter hebben van nieuwe veteranen.

Eergisteren haalden de Blue Jackets Jason Chimera, Cale Hulse en Mike Rupp van Phoenix, in ruil voor Geoff Sanderson en Tim Jackman. Chimera scoorde bij zijn debuut de 1-0. Bryan Berard kwam begin augustus over van de Blackhawks en scoorde tegen zijn oude team de 2-1. Jody Shelley tekende voor de 3-1.

Dat de Blue Jackets een mengeling zijn van ervaring en jeugdig talent bleek uit de assists. Rookies Gilbert Brule en Jaroslav Balastik, alsmede tweedejaars winger Nikolai Zherdev, tekenden allen voor een assist, net als veteranen David Vyborny, Manny Malhotra en Trevor Letowski. In het doel deed Marc Denis zijn werk door 30 van 32 schoten te stoppen.

FOK! Prijswinnaars week 40

Ook afgelopen week waren er weer volop prijzen te winnen op de FOK!frontpage. Allereerst vielen er vijf prijzenpakketten van Nochnoi Dozor (Nightwatch) te winnen met daarin een soundtrack van Feeder, een t-shirt van Feeder, 4 coole wodka-shot glaasjes, een Spider doll ťn twee vrijkaartjes. Daarvoor moest je weten dat er op het forum een speciaal interview met de producers Anatoly Maximov & Konstantin Ernst online was gezet. De winnaars zijn:

Garfield880
Gringo999
Miss_S
pwrdwnsys
Sloef


Bovendien vielen er in dezelfde prijsvraag ook nog twee vrijkaartjes te winnen voor Nochnoi Dozor. De winnaars daarvan zijn:

314
big_al
Pestventje
Phaeton
Meaghan


In de tweede prijsvraag konden drie gelukkige winnaars zelf drie dvd's naar keuze winnen uit de Quality Film Collection! Daarvoor moest je weten dat Richard Kelly de film Donnie Darko regisseerde, en dat Lost in Translation uit 2003 komt.

Calixte.Lexiss
TeuN-h
Zelva


Alsof dit alles nog niet genoeg was hebben drie mensen een prijzenpakket van Franz Ferdinand gewonnen, met daarin een cd, shirt, tien buttons en een condoom. Daarvoor moesten ze weten dat de eerste single van het nieuwe album 'Do You Want To' heet. De winnaars zijn:

maikelsp
Maravilla
robinotten


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen. Iedereen namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen.

Jongeren in debat met politici

Ruim honderd jongeren uit heel Nederland gaan vandaag in debat met politici tijdens het Nationaal Jeugddebat. Onder andere de ministers Van der Hoeven (CDA), Verdonk (VVD) en Hoogervorst (VVD) krijgen het vuur aan de schenen gelegd. Onderwerpen als jeugdcriminaliteit, dierproeven, racisme, inspraak op school en jongeren en de EU passeren de revue.

Het jeugddebat wordt voor de tiende keer georganiseerd door de Nationale Jeugdraad die jongeren wil laten meedenken over politieke beslissingen. Het debat duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats in de Tweede Kamer.

Deelnemers jeugddebat
Deelnemers jeugddebat 2004

Betrapt!

Heb je steeds de indruk dat er geld uit je spaarpotjes verdwijnt en heb je geen flauw idee waar het blijft? Check dan eens of die nieuwe werkster echt wel zo betrouwbaar is als je dacht. Zoiets overkwam namelijk een Martin County Sheriff's Detective onlangs. Natuurlijk een dom idee van die werkster om juist van een Sheriff te stelen, want deze slimmerik had dat vanzelfsprekend in de gaten en hing een camera boven zijn kleingeldpotjes.

Altijd weer leuk zo'n video waarin iemand betrapt wordt, al moet ik zeggen dat deze sherriff wel erg veel geld in huis had. De kat op het spek binden, noemen ze dat geloof ik. Geld stinkt, is ook zo'n bekende uitdrukking, maar ik hoop voor de sherrif dat zijn werkster geen enorme zweetvoeten had...

Ook betrapt werd een 52 jarige automobiliste uit Den Bosch. Zij reed een 12-jarige jongen op een fiets aan, toen ze door rood reed en maakt het kind vervolgens wijs dat het allemaal zijn schuld was. Het kind durfde thuis niets over het ongeluk te zeggen en vertelde dat zijn fiets total-loss was doordat hij was gevallen.
Helaas voor de automobiliste stond er een flitspaal bij het stoplicht en was niet alleen haar overtreding gefotografeerd, maar ook de aanrijding...

Niet alleen een trut, ook nog eens dom, recipe for disaster natuurlijk....

Massale hulp voor Kashmir

buitenlands nieuwsVanuit de hele wereld is hulp toegezegd aan het door een aardbeving getroffen Pakistan. Vanaf Eindhoven Airport is vannacht een team van hulpverleners vertrokken naar Pakistan. Vanmiddag vertrekken artsen en speurhonden naar het gebied. Gironummer 800800 is geopend voor een nationale inzamelingsactie. De regering heeft een miljoen euro aan hulp toegezegd.

De internationale hulp begint ook op gang te komen. De Verenigde Staten hebben Pakistan 50 miljoen dollar aan steun toegezegd. Daarnaast hebben ze acht helikopters ter beschikking gesteld. Ook buurland India, waarmee Pakistan al jaren een moeizame relatie heeft, is Pakistan te hulp geschoten.

Schattingen van het dodental lopen uiteen van 20.000 tot 40.000. De meeste doden van de aardbeving zijn gevallen in de hoofdstad van Kashmir, Muzaffarabad. In de hoofdstad hebben naar schatting 11.000 mensen het leven verloren.

Osama
De beving van afgelopen zaterdag had ook gevolgen in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan waar terroristenleider Osama Bin Laden zich zou bevinden. Er zijn echter geen bewijzen dat hij tot de slachtoffers behoort.

Tien Xbox 360-exemplaren gestolen

BigBen04, Nlboy en Richardfun wezen ons op het volgende nieuws:

Criminelen is het gelukt om een aantal exemplaren van de Xbox 360 te stelen. Volgens het Duitse blad Spiegel zijn ze eind augustus gestolen uit een hangar op een vliegveld in Duitsland. Ze werden daar opgeslagen voor een vlucht naar Hong Kong. De Xboxen waren neutraal verpakt en dus niet als dusdanig te herkennen. Drie exemplaren zijn ondertussen teruggevonden, naar de resterende zeven is de politie nog op zoek.

Merkel wordt bondskanselier

buitenlands nieuwsAngela Merkel (CDU/CSU) wordt de nieuwe bondskanselier van Duitsland. Dat is de uitkomst van overleg tussen Merkels CDU/CSU en de SPD van de huidige bondskanselier Gerhard SchrŲder. Merkel is de eerste vrouwelijke bondskanselier van Duitsland.

De partij van Merkel was na de verkiezingen net iets groter, maar Gerhard SchrŲder bleef het kanselierschap claimen omdat de SPD bij de verkiezingen minder ernstig verloor dan verwacht. De christen-democraten zullen vermoedelijk een aantal vooraanstaande regeringsposten moeten opgeven in ruil voor Merkels kanselierschap.

Gezocht: personeel voor Al-Qaeda

TimmyAsd, junkieXXXL en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

buitenlands nieuwsMomenteel is er op internet wel een erg bijzondere vacature te vinden. Terreurgroep Al-Qaeda zoekt namelijk naar mensen die kunnen helpen met het produceren van online verklaringen en videomontages.

Naast het monteren van video's en produceren van online verklaringen is Al-Qaeda ook op zoek naar mensen die nieuwsberichten willen schrijven over de Al-Qaeda strijders actief in landen als TsjetsjeniŽ en Irak. Dat aanhangers van Al-Qaeda via het internet naar 'personeel' zoekt is niet zo verwonderlijk, zij gebruiken Internet steeds vaker om de statements van de groep te verspreiden en jonge moslims te bereiken.

Asharq al-Awsat, die de advertentie plaatste, vermeldde geen salarisindicatie, maar liet wel weten dat "Elke moslim weet dat zijn leven niet van hem is." Hoe de geÔnteresseerden kunnen solliciteren wordt niet in de advertentie vermeld.

Met dank aan TimmyAsd die het artikel herschreef!

Prototype van nieuwe Xbox 360 gestolen

jmakkink had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal prototypes van de Xbox 360, de nieuwe spelcomputer van Microsoft die in december uit moet komen, zijn door nog onbekende personen gestolen. Volgens een Duits blad is nu bekend geworden dat eind augustus op een vliegveld na een vlucht tussen Hongkong en Duitsland enkele prototypes uit een hangar zijn gestolen.

De dieven hebben een tijdje moeten zoeken naar de spelcomputers, want de apparaten waren niet als Xbox herkenbaar. Ze waren in neutrale dozen verpakt. In totaal zijn er 10 ontvreemd, daarvan heeft de politie er inmiddels drie teruggevonden.

Bruid valt met balkon en al naar beneden

Een trouwpartij in de Verenigde Staten eindigde voor de bruid en ruim twintig gasten in het ziekenhuis. De pas gehuwde vrouw stond samen met haar gasten op een balkon toen dat balkon van de derde verdieping naar beneden stortte.

Het feest vond plaats in een huis met zeezicht in Sandbridge, een dure stadswijk van Virginia Beach aan de Atlantische kust. De familie had het voor de bruiloft gehuurd. Op het balkon stonden op het ogenblik van het ongeval ongeveer veertig mensen.

In het ziekenhuis werden de gasten met voornamelijk beenbreuken geholpen. De politie kon niet vertellen of de constructie van het balkon niet gemaakt was voor het aantal personen.

Meisje (16) valt uit kermisattractie

ricky13 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 16-jarig meisje uit Emmeloord is zaterdagavond gewond geraakt toen ze op de Deel uit een kermisattractie viel. De politie verklaarde dat het meisje in een soort 'zweefbank' zat, toen ze door onbekende oorzaak eruit viel. Het slachtoffer kwam tegen een paal van een hek terecht.

Het meisje werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De kermisattractie is voorlopig gesloten, en er wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

CD: Neil Young - Prairie Wind

De bio bij dit nieuwste album van Neil Young staat vol met de nodige wederzijdse loftuitingen tussen Young en Reprise Records - onderdeel van Warner - aangaande de recente contractverlenging van de Canadees. Al sinds zijn solodebuut komen zijn platen bij Reprise uit, zodat zowel zijn commerciele successen, als zijn artistiek relevante platen daar werden uitgebracht. Uiteraard zijn missers ook en daar waren er zeker de laatste paar jaar wel een paar bij. Ik was dan ook benieuwd of deze plaat inderdaad een drieluik zou kunnen vormen met het onvolprezen Harvest en het mij persoonlijk minder aansprekende, maar wel succesvolle Harvest Moon, zoals de bio beweert. U ook?

WK voetbal: kaarten voor fan haast onbereikbaar

Nederland krijgt door de wereldvoetbalbond FIFA heel weinig kaartjes toegewezen voor het WK voetbal in Duitsland. Wil je goed de wedstrijden zien, dan kan je beter een nieuwe TV kopen dan achter kaarten proberen aan te gaan. Leden van de supportersvereniging van het Nederlands elftal die de afgelopen tien jaar veel wedstrijden en toernooien hebben bezocht, maken de grootste kans. Mensen die willen betalen kunnen het beste naar de zwarte markt gaan

De FIFA hanteert een andere verdeelsleutel dan de Europese UEFA voor de toewijzing van de kaartjes in de stadions. De FIFA wijst voor een nationale voetbalbond tijdens een WK duel acht procent van de stadioncapaciteit toe. De UEFA gaf bij EK twintig procent van de stadionscapaciteit. “De achterliggende gedachte is dat in Europa de landen dicht bij elkaar liggen en voetbal heel populair is”, zegt Lloyd Vandenberg, voorzitter van de supportersvereniging. “Voor wedstrijden van AustraliŽ of Congo krijgt de FIFA de stadions niet vol.”

De wereldbond verhandelt al losse kaarten via hun internetsite. De kopers weten wel bij welk stadion ze zich op een bepaalde dag moeten melden, maar ze weten nog niet welke landen er gaan spelen. “Zo voorkom je dus dat wedstrijden niet uitverkocht raken, maar stimuleer je de zwarte handel enorm”, aldus Vandenberg.

Vandenberg vervolgt: "Wij krijgen via vaste afspraken voor de WK-wedstrijden van Nederland 2000 tot 2500 kaarten. We hebben 60.000 leden. Zij vragen weliswaar niet allemaal kaarten aan, maar toch verwachten we voor alle wedstrijden samen wel 50- tot 60.000 aanvragen.”

De KNVB verloot de kaartjes van de Nederlandse wedstrijden. Vier procent van de stadioncapaciteit zijn voor supporters en de andere vier procent verdeelt de bond onder relaties en sponsors. Het gaat bij de supportersvereniging om een zogenaamde gewogen loting. “Per half jaar lidmaatschap en voor bezochte wedstrijden krijgt een lid punten toegewezen. Iemand die de afgelopen tien jaar een heleboel wedstrijden heeft bezocht, heeft bij voorbeeld 25 keer meer kans dan iemand die net een half jaar lid is. Zo hopen we de trouwste supporters te belonen.”, aldus Vandenberg.

Moedermelk

Het moet niet gekker worden met recordpogingen. Gisteren werd in kinderspeelpark TunFun het nederlands record borstvoeding gebroken. Schijnbaar is er naast de kinderboekenweek nu ook de borstvoedingsweek, waarvan het thema voor 2005 luidt: 'Borstvoeding, een goed begin is het halve werk'. In dit kader werd de recordpoging gedaan.

Het nederlands record stond op 40 vrouwen die tegelijkertijd borstvoeding gaven en dat werd gisteren, onder toeziend oog van notaris Mr. P.A.D. Mokkum, dus glansrijk gebroken door 60 vrouwen in de TunFun.

Heel goed deze promotieactie, want borstvoeding is natuurlijk naast gezond ook makkelijk, je kan ondertussen gewoon iets anders doen...

Er waren meer eetwedstrijden dit weekend. Zo won Ed Jarvis de "croque madames-contest" op de Arkansas State Fair. In 10 minuten propte hij 19 van deze grilled cheese sandwiches naar binnen. Edje won wel eventjes 1.000 $ met deze wedstrijd en mag nu meedoen aan het wereldkampioenschap. Geen record trouwens die 19, want dat staat op naam van Timothy Janus met 31 (!) van die sandwiches in 10 minuten...

Wie zijn zinnen op een eetrecord heeft gezet, hier een leuk lijstje met smakelijke records.

Wat dacht je van deze: 65 Hard Boiled Eggs, 6 minutes, 40 seconds. Brrr..

Welke slimmerik vertelt trouwens even wat hier aan de hand was??

Zege ArgentiniŽ, remise BraziliŽ

Gisteravond werden er nog twee kwalificatiewedstrijden gespeeld in de Zuid-Amerikaanse zone. ArgentiniŽ versloeg Peru met 2-0, terwijl BraziliŽ in en tegen Bolivia niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

ArgentiniŽ begon sterk aan het duel in Buenos Aires, maar echte kansen bleven uit. Wel kreeg Sorin twee uitstekende kopkansen. Uitblinker was Messi, die voor het eerst aan de aftrap stond na twee invalbeurten. Daarentegen begonnen Riquelme en Aimar op de bank. In de tweede helft kreeg Paolo Guerrero tot twee keer toe de mogelijkheid Peru op voorsprong te zetten, maar de speler van Bayern MŁnchen faalde. Acht minuten voor tijd kwam ArgentiniŽ vrij plotseling op voorsprong, dankzij een benutte strafschop van Riquelme. De Peruviaanse doelman Butron haalde de doorgebroken Messi onderuit en kreeg tevens de rode kaart. In de laatste minuut promoveerde Guadalupe een voorzet van Tevez tot doelpunt.

Het net als ArgentiniŽ al gekwalificeerde BraziliŽ begon niet met al zijn sterren in de basis tegen Bolivia. Wel deden Adriano en Robinho vanaf het begin mee. Op het op 3.600 meter boven zeeniveau gelegen La Paz kwam BraziliŽ na 25 minuten op voorsprong. Juninho benutte vanaf dertig meter op magistrale wijze een vrije trap. Vlak na rust kwam Bolivia verdiend langszij: Castillo schoot raak nadat Hoyos, Baldivieso en Botero drie loepzuivere kansen om zeep hielpen. Het duel eindigde met een zeer negatief spelend Bolivia, dat van scheidsrechter Larrionda haast een vrijbrief kreeg om te trappen. Robinho en Cicinho mochten van geluk spreken geen blessure te hebben opgelopen na keiharde overtredingen van Galindo en Jauregui.


Bolivia – BraziliŽ 1-1
25. Juninho 0-1, 50. Castillo 1-1

ArgentiniŽ – Peru 2-0
81. Riquelme (penalty) 1-0, 90. Guadalupe (ED) 2-0


Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1ArgentiniŽ**173429 - 16
2BraziliŽ**173132 - 17
3Paraguay**172823 - 22
4Ecuador**172723 -19
5Uruguay172222 - 28
6Colombia172123 - 16
7Chili172118 - 22
8Venezuela171820 - 25
9Peru171516 - 27
10Bolivia171419 - 33


12 oktober:
BraziliŽ – Venezuela
Uruguay – ArgentiniŽ
Chili – Ecuador
Paraguay - Colombia
Peru - Bolivia

ArgentiniŽ, BraziliŽ, Paraguay, Ecuador naar WK

Nummers ťťn tot en met vier rechtstreeks naar WK. De nummer vijf speelt tegen AustraliŽ om een WK-ticket.

CSC wint 'Pro Tour team ranking'

Door met drie van hun renners in de eerste 17 van Parijs-Tours te eindigen en nog slechts 1 wedstrijd te gaan wint het Deense "Team CSC" de Pro Tour voor teams.

Hoewel de best geplaatste CSC renner in de individuele ranking pas op de 7de plek staat (Bobby Julich) is CSC nu zeker van de eindzege bij de ploegen in de Pro Tour ranking. Deze officiele UCI ranking wordt immers niet gemaakt door alle individuele rennerspunten op te tellen, maar door bij elke wedstrijd volgens het ploegenklassement punten aan elk team toe te kennen. Dat ploegenklassement wordt opgemaakt door de prestaties van de drie beste renners van elk team op te tellen.

Met drie renners binnen de eerste 17 van Parijs-Tours deed CSC dus andermaal een uitstekende zaak waardoor ze niet meer bijgehaald kunnen worden door de andere teams , waaronder Rabobank dat met 4 punten voorsprong op Phonak als 2de de laatste Pro-Tour wedstrijd, de Ronde van Lombardije, ingaat.

Vorige week verzekerde Danilo Di Luca zich al van de indivuduele Pro-Tour overwinning.

10 kleine negertjes deel 9


lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3
10 kleine negertjes deel 4
10 kleine negertjes deel 5
10 kleine negertjes deel 6
10 kleine negertjes deel 7
10 kleine negertjes deel 8
Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
…ťn overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
…ťn kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
…ťn zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
…ťn sloeg zichzelf in tweeŽn, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
…ťn werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
…ťn kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er ťťn, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er ťťn fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
…ťn verbrandde er helemaal, toen was er nog maar ťťn.
…ťn klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet ťťn.

Ik durf het huis niet meer uit. Ik durf niet meer alleen ergens te zijn. Ik ben echt heel, heel, heel erg bang. Iedereen die bang is voor spinnen of in het spookhuis heeft niks te zeggen. Ik weet zeker dat ik de volgende ben, en anders die daarna, of die daarna, maar binnen een paar maanden is het met mij gedaan.

Op de weblog is het nou ook bekend. Eťn van de bezoekers kende rickmans via via, en postte ergens een reactie waarom wij er niets van zeiden. Na de begrafenis wist hij helemaal alles wat er gebeurd was, en nu weet de rest het dus ook. Er wordt flink gespeculeerd en grappen gemaakt over negers. Ik vind het niet leuk, en begrijp niet hoe mensen zo luchtig kunnen doen over zeven moorden.

De politie blijft aandringen dat we onder moeten duiken, maar dat wil ik dan net weer niet. Ik voel me hier thuis nog redelijk veilig, omdat alle moorden buitenshuis gebeurd zijn, en er hier dus in principe niet veel kan gebeuren. 's Ochtends brengt mijn vader me met de auto naar school, en mijn moeder haalt me 's middags weer op, alleen is echt geen optie.

Nietzman is het met me eens, dat het niet veilig is om alleen te zijn. Hij blijft ook thuis. Van 2Mini hoor ik erg weinig. Hij is zo stil, wat kan er zijn? Vorige week zei hij nog iets over een zusje dat ziek was, maar in plaats van de verwachte updates hebben we niets meer van hem gehoord.

Nu rickmans ook slachtoffer is geworden, wordt het toch wat stiller achter de schermen van de weblog. De nieuwe bloggers begrijpen eindelijk ook dat het echt heel erg is, en niet iets om te lachen. Nu er ook geen SAW meer is, loopt het allemaal in het honderd. Tolgashakurs blogjes die er nog stonden ingepland raken ook op, en het aantal blogs op de weblog wordt steeds minder. Er komen van alle kanten klachten, maar we kunnen er niets aan doen. Als het allemaal over een poosje voorbij is, kunnen we misschien weer nieuwe sollicitatierondes houden, en nieuwe SAWs aannemen. We. Ik bedoel ze, want het is niet erg waarschijnlijk dat ik er dan nog bij zal zijn, de moordenaar weet me vast wel te vinden.

Gisteravond belde rechercheur Braak nog een keer. Hij is een wat jongere rechercheur, en we hebben best veel contact. Hij vertelde dat ze een idee hebben, dat het toch iemand van de weblog is. 2Mini, schoot er door me heen. Het zusje was een dekmantel geweest, hij was gewoon de volgende moord aan het voorbereiden. Ik vroeg naar Knut, en daarover gaf hij een erg ontwijkend antwoord. Hij mocht niet teveel zeggen, maar ze waren er nog volop mee bezig, zei hij. Snel vroeg hij of ik nog iets nieuws had, maar omdat ik nauwelijks nog weg was, had ik niets meer gezien wat opvallend was.

Na het telefoongesprek keek ik een lange tijd voor me uit. Ik wist niet meer wat ik denken moest. 2Mini, Knut, Jerruh, ze flitsten door mijn gedachten. Motieven, ideeŽn en alles wat in hun richting kon wijzen passeerde.

Later belde ik Jerruh. Hij nam niet op, en toen ik het tien minuten later nog een keer probeerde, zei hij dat hij onder de douche had gestaan. Om drie uur 's middags, vreemd. Hij vertelde dat hij zich nog steeds niet fijn voelde. De politieagenten hadden hem in de gevangenis echt heel erg behandeld, en alle verhoringstechnieken waren op hem uitgeprobeerd. Hard, zacht, keihard, en hij had op het punt gestaan toe te geven aan iets wat hij niet gedaan had. Bij de gedachte eraan sprongen de tranen in zijn ogen, en ik hoorde hem een snikje in zijn hand smoren. Ik vond het rot voor hem, maar dacht hoeveel erger het moest zijn geweest voor Tolgashakur. Na een kwartier moest Jerruh weer ophangen. Hij moest nog wat doen. Toen ik vroeg wat, wild hij het niet vertellen, en hing na een groet snel op.

Misschien werd ik wel paranoÔde. Overal, in iedereen, zag ik mogelijke daders.

Het ergste van het hele gebeuren was nog, dat ik niet met mijn hond kon wandelen. RealBizkit666 was in een bos vermoord, en het was een erg goede plek. Het was groot, donker, en er waren nauwelijks getuigen. 2Mini wandelde wel in het bos. Hij had eindelijk weer een post geplaatst in het kladblok, waarin stond dat hij het moeilijk had en in het bos ging wandelen. Onze waarschuwingen hadden natuurlijk geen nut meer.

Even las ik de volgende regels van het gedichtje. Artis, een beer. Het klonk allemaal erg onwerkelijk, en ik vond het moeilijk me voor te stellen wat er zou gebeuren. Ik wist in ieder geval zeker dat ik niet in Artis wilde zijn, en uit moest kijken voor beren.

Twintig minuten later belde rechercheur Braak weer. Of ik wist waar 2Mini was, zijn zendertje gaf geen signaal meer. Ik vertelde gauw dat hij naar het bos was, en de rechercheur vergat zelfs dag te zeggen. Ik stelde me voor hoe het gegaan moest zijn; dat hij de hoorn erop smeet, zijn collega's bij elkaar verzamelde en dat ze in de auto's sprongen, onderweg naar het bos. Dat ze bij het bos aangekomen de auto's slippend parkeerden en allemaal als gekken tussen de bomen doorrenden, alle richtingen uit...

En dat er dan ťťn ineens heel hard gilde, waardoor alle agenten in zijn richting kwamen. Vol afgrijzen zou de agent naar beneden kijken, waar een kleine, bruine jongen lag. 2Mini had in zijn mond een teddybeer, die zover naar binnen was gepropt dat je nog net zijn armpjes en neus uit zag steken. Op 2Mini's nek waren de blauwe plekken van een wurging duidelijk te zien. Iemand had met kracht zijn luchtpijp dichtgeknepen, en tegelijkertijd de beer in zijn gezicht geduwd.

Ik belde Nietzman en gilde in de telefoon. Wij waren als enigen nog over, en het kwam steeds dichterbij. Ik wilde niet meer thuis zijn! Ik wilde ergens zijn waar de moordenaar me nooit, nooit, nooit zou kunnen vinden! Ik moest hier weg! Ik.. ik.. ik...

Rechercheur Braak zou er voor zorgen dat de volgende dag een agent zou staan bij school, waarmee ik naar een onderduikadres zou gaan. De agent zou undercover zijn, met opvallende gele sportschoenen. Ik vond het verschrikkelijk, maar wist niet meer wat ik anders moest doen.

Later besefte ik dat ik 2Mini ten onrechte verdacht had. Hij was er ook niet meer, vermoord naar het versje. Wie was het dan?

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Weet jij wie de dader is? Of heb je andere ideeŽn over dit mysterie? Reageer!

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.