DVD: White Noise

Nou, dat kan je wel stellen. Jonathan (Michael Keaton) raakt in het begin van de film zijn vrouw kwijt bij een ongeluk. Tijdens zijn rouwperiode wordt hij opgezocht door een ogenschijnlijk dikke nerd met paranomale gaven.


Meneer Price (Ian McNeice), die op het oog niet te geloofwaarig is, weet Jonathan toch te overtuigen dat er door middel van EVP (Electronic Voice Pattern) pogingen van zijn vrouw zijn waargenomen om hem te bereiken.

Door de overtuigende bewijzen die aangeleverd worden is Jonathan al snel bezeten door het EVP en kunnen er niet genoeg TV's en radio's aan staan om ook maar enig teken op te vangen van zijn vrouw.


Iets dat logischerwijs lukt omdat er anders weinig verhaal zou zijn. De dingen die door zijn vrouw aangegeven worden zijn naast verwarrend en moeilijk te begrijpen ook nog gekoppeld aan andere mensen.
De zoektocht die door Jonathan aangegaan wordt heeft gevolgen die nauwelijks te overzien zijn.
quote:
It's one thing to contact the dead; it's another to meddle. And you, you are meddling

Om meer dingen over de film te vertellen zou zonde zijn van het verhaal. Het enige dat wel nodig is bij deze film is een open mind. Als je de film gaat kijken terwijl je van mening bent dat EVP de grootste onzin ooit is kun je beter een aflevering van The Simpsons in je DVD-speler proppen. Over EVP is trouwens een grote berg informatie te vinden als je goed googlet.

Naast de film zat er in het ontzettend mooie hoesje (2-Disc Steelbook) nog een DVD vol met bonusmateriaal. Je kunt jezelf nog enige tijd vermaken met achter de schermen informatie, filmclips, interviews met de hoofdrolspelers en makers van de film en natuurlijk is er de altijd nutteloze toevoeging van photo gallery. De documentaire over leven na de dood slaat een klein beetje de plank mis maar is ook zeker het kijken nog waard.

Deze release van de redelijk goede film heeft dus ook nog een goed uitgebreide en toepassende bonus editie. Een aanradertje dus.


Label: MVSP Releasedatum: 27 september 2005 Kijkwijzer: Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!