Larsson blijft bij Barcelona

Vanwege de langdurige blessure van Jan Koller gaat Borussia Dortmund op zoek naar een tijdelijke vervanger. Een van de kandidaten is Henrik Larsson, bankzitter bij Barcelona.

Door een knieblessure staat Koller nog zeker acht maanden aan de kant. ”Een huur is de optie die we eerst gaan bekijken. Op die manier zijn alle partijen op korte termijn geholpen”, vertelt Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke aan Bild am Sonntag. Ook Larsson komt ter sprake. ”Hij is een zeer goede en zeer interessante speler.”

Hoewel de 34-jarige spits weinig aan spelen toekomt in Barcelona is het de vraag of Larsson verhuurd mag worden. De Zweed is de eerste vervanger van Samuel Eto’o, nog voor derde keus Maxi Lopez. Ook de Argentijn mag niet vertrekken uit Camp Nou.

Larsson verhuisde in 2004 van het Schotse Celtic naar de huidige Spaanse kampioen. In slechts zestien wedstrijden in twee seizoenen scoorde hij drie keer. Ook speelde hij eerder voor Feyenoord, Helsingborgs IF en Högaborg BK. Totaal scoorde hij 275 keer in zijn carričre.


Update:
Larsson heeft via zijn zaakwaarnemer laten weten geen trek te hebben in een overgang naar de Bundesliga-club. "Hij voelt zich lekker in Barcelona en heeft niet het voornemen deze topclub voortijdig te verlaten", zegt Rob Jansen, zaakwaarnemer van de Zweedse spits. Borussia Dortmund blijft verder zoeken naar een nieuwe spits.