FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 oktober 2005

Gamen is leren?


Spelletjes vergroten de intelligentie van onze kinderen. Zo vatte Marcel Hulspas zijn column 'Gamen is leren' in de Natuur Wetenschap en Techniek eventjes kort samen. Quite a statement, kun je wel zeggen. Maar hij heeft een argumentatie! "Steven Johnson geeft in zijn boek 'Everything bad is good for you' bergen cijfermateriaal waarmee hij aantoont dat computerspelletjes de intelligentie van hun kind stimuleren". Oh?

Zwerver wil fiets aan agenten verkopen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Een zwerver in Eindhoven koos vanmiddag de verkeerde personen uit om zijn fiets te verkopen. Met de woorden "Hey jongens, fiets kopen?" sprak hij twee politieagenten in burger aan.

De 51-jarige man meldde de fiets te hebben gekregen en wilde de tweewieler voor tien à vijftien euro van de hand doen. De agenten geloofden dit echter niet en hielden hem aan voor diefstal of heling van het rijwiel.

Hockeybond verbiedt gokken op duels

De Nederlandse hockeybond verbiedt het gokken op eigen wedstrijden per direct. Dat heeft de KNHB middels een officiële brief aan spelers en scheidsrechters in de hoofklasse laten weten.

Volgens radioprogramma Tros Online wordt er via een buitenlandse goksite geld ingezet op de eigen wedstrijden. J. Wakkie, voorzitter van de KNHB, zei in het programma dat hij er niet aan moest denken dat er ook scheidsrechters zijn die meegokken. De bond is nog in beraad over sancties tegen de overtreders. NOC*NSF voorman Geert Slot sluit zich aan bij het standpunt van de hockeybond. Verder zei hij dat dit voor alle bonden geldt.

Maradona gezocht door Italiaanse belasting

Diego Armando Maradona heeft bij de Italiaanse belastingsdienst nog een schuld openstaan van circa drie miljoen euro. Sinds kort presenteert Pluisje een succesvol tv-programma in Argentinië en verdient daar bakken met geld mee. Reden voor de Italianen om de Argentijn te herinneren aan zijn schuld.

Van 1985 tot 1991 speelde de spits bij SC Napoli, waar hij destijds nog wel eens vergat aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Ook verzweeg hij verschillende inkomsten. Door middel van rente en boetes is de eerder genoemde drie miljoen schuld inmiddels opgelopen tot ongeveer 50 miljoen euro. Leden van het parlement in Rome vonden daarom dat het tijd werd dat de 44-jarige ex-voetballer eens zou beginnen met aflossen.

Op het Argentijnse Canal 13 presenteert Maradona dertien weken lang 'La Noche del 10' ('De nacht van de 10', een verwijzing naar Maradona's vaste rugnummer). In deze serie maakte Maradona het onder andere weer goed met Pele en ontving hij verder prominente gasten zoals oud-voetballer Gabriel Batistuta en ex-tennisster Gabriela Sabatini. Co-host van het programma was Sergio Goycochea, in 1990 doelman van Argentinië op het WK. Maradona deed overigens nog een opmerkelijk uitspraak in zijn tv-show: hij verklaarde te zullen sterven als hij weer zou terugvallen in een leven vol feest en drugs.

Beau voor de vierde keer pappie

Beau van Erven DorensBeau van Erven Dorens is vandaag voor de vierde keer vader geworden. Van Erven Dorens maakte dit vanavond zelf bekend tijdens het door hem gepresenteerde nieuwsprogramma NSE. De 34-jarige tv-persoonlijkheid heeft nu vier zonen.

De nieuwste telg van Beau en zijn vrouw Selly gaat het leven in met de naam Jan Arie. Het echtpaar Van Erven Dorens had eerder al de tweeling Bram en Tijn (inmiddels 4 jaar oud) en Bobby (2 jaar) op de wereld gezet. 'Een wolk van een baby', zo bestempelde de Talpa-anchorman zijn nieuwste produkt.

Jong Oranje ruim langs Macedonië

Jong Oranje heeft zijn EK-kwalificatiepoule winnend afgesloten. De ploeg van Foppe de Haan won vanavond met 4-0 van Jong Macedonië en kan zich nu gaan concentreren op de playoffs in november.

In het Mandemakers Stadion in Waalwijk stond er weinig meer op het spel. Nederland was na de sensationele 4-2 zege in Tsjechië al zeker van een plek in de playoffs. Wel kon Oranje bij een nieuwe overwinning de groepswinst grijpen, wat weer een gunstige uitgangspositie bij de loting tot gevolg heeft. Nederland voldeed vanavond aan zijn plicht en won met 4-0 van de Macedonische leeftijdsgenoten. Romeo Castelen bracht Oranje na zo’n twintig minuten op voorsprong. De supporters moesten hierna tot het laatste kwartier wachten alvorens de score werd uitgebouwd. Klaas-Jan Huntelaar tekende voor de 2-0, waarna Castelen met nog eens twee doelpunten de man van de wedstrijd werd.


Eindstand poule van Jong Oranje:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nederland**102321 - 7
2Tsjechië**102126 - 8
3Roemenië101917 - 8
4Macedonië1099 - 18
5Finland1077 - 16
6Armenië1052 - 25


Uitslagen:
Finland – Tsjechië 1-3
Nederland – Macedonië 4-0

Deze landen gaan naar de playoffs op 12 en 16 november, winnaars naar EK:
Nederland
Denemarken
Oekraïne
Portugal
Frankrijk
België
Duitsland
Engeland
Kroatië
Italië
Servië en Montenegro
Hongarije
Slovenië
Tsjechië
Zwitserland
Slowakije/Rusland- spelen morgen om laatste ticket

Tweevoudig Europees kampioen Spanje plaatste zich niet, ondanks een 1-10 overwinning bij San Marino

Eindtoernooi van 25 mei tot en met 6 juni 2006, locatie wordt in december bekendgemaakt.

Behandeling van zaak Museeuw uitgesteld

Ex-wielerkampioen Johan Museeuw weet nog niet of hij zich bij de rectbank moet melden in verband met de dopingszaak rond de Belgische dierenarts José Landuyt. Hierover wordt pas in december door de raadskamer van Kortrijk beslist.

Samen met Mario de Clerq, Jo Plankaert en Chris Peers wordt Museeuw beschuldigd van het in bezit hebben van doping. Door de Belgische wielerbond zijn de betrokken wielrenners al geschorst.

De advocaten van de Belgische wielrenners eisen dat het onderzoek naar hun clienten nietig wordt verklaard. Volgens de raadsmannen zijn er teveel lekken geweest en zijn de wielrenners al voldoende gestraft.

Maradona moet dokken

Diego Armando MaradonaDiego Armando Maradona is na zijn bijna-dood-ervaring afgevallen, afgekickt en succesvol als presentator. Vooral dat laatste herinnerde de Italiaanse belastingdienst eraan dat 'Pluisje' nog een schuld heeft openstaan. Met de royale inkomsten die de ex-voetballer als tv-ster ontvangt moet hij nu maar eens een begin maken met de aflossing van die schuld.

De 44-jarige Argentijn kwam tussen 1985 en 1991 uit voor de Italiaanse voetbalclub AC Napoli. In die tijd zou hij echter 'vergeten' hebben om veel van zijn financiële verplichtingen te voldoen, en verzweeg hij nogal wat inkomsten. De schuld van circa drie miljoen euro die Maradona nog heeft uitstaan is inmiddels door rente en boetes opgelopen tot bijna het zeventienvoudige.

Emmen biedt spelers ter adoptie aanEen eigen voetbalspeler adopteren? Het klinkt vreemd, maar FC Emmen gaat het waarmaken. Hiermee hopen zij genoeg geld in te zamelen om tijdens de winterstop op trainingskamp te gaan.

Voor ongeveer 950 euro adopteer je een speler of coach uit de selectie van FC Emmen. Als tegenprestatie mogen de fans zeven dagen mee op trainingskamp. Behalve de trainingen doen zij verder aan alle activiteiten mee.Als supporters geen zin hebben om zeven dagen met hun helden in één trainingskamp te vertoeven, dan bedraagt de premie voor een geadopteerde speler slechts 520 euro.

FC Emmen heeft deze ludieke actie hard nodig om de clubkas te spekken. Wanneer de actie weinig succes heeft zit er voor Emmen waarschijnlijk geen trainingskamp in dit seizoen. Op dit moment bezit de ploeg van coach Jan van Dijk de zevende plek in de Gouden Gids Divisie, met slechts zes punten achterstand op de nummer één VVV-Venlo.

Vitesse voorlopig zonder Richard Knopper

Richard Knopper zal de komende tijd niet actief zijn voor Vitesse. Bij de middenvelder is een MRI-scan gemaakt en uit die scan blijkt dat de buitenmeniscus van zijn rechterknie is beschadigd.

De speler zal een operatieve ingreep moeten ondergaan en daardoor enige tijd buitenspel staan. Eerder dit jaar werd de speler aan hetzelfde gewricht geopereerd naar aanleiding van een blessure die hij opliep in een competitiewedstrijd tegen FC Twente.

Open dag voor sekshuizen

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de publicatie van een vernietigend rapport over de sekshuizen in Groningen, Drenthe en Friesland, wil de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) een open dag organiseren om het imago weer een beetje op te poetsen. Het rapport was afkomstig van de vakbond De Rode Draad.

Eind september beweerde de bond dat de verschillende locaties honderden Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese vrouwen dwongen tot prostitutie. "Pure insinuaties. Er klopt werkelijk niets van dit rapport. Deze beweringen zijn echt dodelijk voor ons imago", aldus VER-directeur A. van Dorst.

Wome boos op teamgenoot Eto'o

Pierre Wome heeft in een interview met een Italiaanse krant straf uitgehaald naar land- en teamgenoot Samuel Eto'o. De spits van Barcelona had eerder te kennen gegeven dat verdediger in het cruciale kwalificatieduel met Egypte tegen de gemaakte afspraken in de belangrijke strafschop nam.

Eto'o zegt dat hij door Wome weg is gestuurd toen hij wilde aanleggen voor de strafschop. De verdediger zou gezegd hebben 'zeker te weten de strafschop raak te schieten'. De Kameroenese verdediger verwijst het verhaal van de aanvaller echter naar het rijk der fabelen: "Wat Eto'o zegt is onzin. Ik zag dat zowel hij als de aanvoerder de strafschop niet durfden te nemen. Dus toen heb ik hem maar genomen. Mijn naam staat immers ook op de lijst van penaltynemers".

Oog in oog met de Egyptische keeper leek Wome uiterst koel. De linksback plaatste de bal buiten het bereik van de doelman, maar naast de verkeerde kant van de paal. Een dure misser. En dat heeft de speler na afloop geweten; zijn huis, auto en de kapsalon van zijn vriendin werden door woedende fans gesloopt. Tevens leeft zijn familie na doodsbedreigingen onder politiebescherming. De verdediger is zijn vaderland zelfs al letterlijk moeten ontvluchten.

Maar niet alleen de ruiten van het huis en auto van de speler, die bij het Italiaanse Internazionale zijn brood verdiend, sneuvelde na de gemiste strafschop. Ook de Kameroenese WK-droom moest er aan geloven. Door het gelijkspel wipte Ivoorkust, dat in dezelfde groep met 1-3 van Sudan won, in de totaalstand namelijk over de ontembare leeuwen heen, waardoor het zich voor de eerste maal voor een WK kwalificeerde.

Standen NFL na speelweek 5

Dit zijn de standen na de vijfde speelweek in de NFL, er is nog maar één team over dat ongeslagen is : de Indianapolis Colts. Het team met de op één na langste winning streak zijn de Denver Broncos die alleen hun eerste wedstrijd verloren en daarna vier maal op rij wonnen.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England320.6001181361-12-12-11-10-0Won 1
Miami220.50082712-00-21-21-00-2Lost 1
Buffalo230.40068832-10-22-00-31-0Won 1
N.Y. Jets230.40061852-10-21-31-01-0Won 1

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati410.800124612-02-12-12-01-0Lost 1
Pittsburgh310.750105591-12-03-10-00-0Won 1
Cleveland220.50065741-11-10-22-00-1Won 1
Baltimore130.25047871-10-21-20-10-0Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis5001.000106292-03-04-01-02-0Won 5
Jacksonville320.60085842-11-12-21-00-1Won 1
Tennessee230.4001031261-11-22-20-11-1Won 1
Houston040.00044990-20-20-40-00-1Lost 4

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver410.800101873-01-13-11-02-0Won 4
Kansas City220.50091911-11-12-10-11-1Lost 2
San Diego230.4001491121-21-11-21-10-1Lost 1
Oakland130.25076891-10-20-21-10-1Won 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
N.Y. Giants310.750136982-01-10-13-00-0Won 1
Washington310.75062582-01-10-13-01-0Lost 1
Dallas320.600121981-12-11-12-11-1Won 1
Philadelphia320.6001221012-01-22-01-20-1Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Detroit220.50071752-00-21-01-21-1Won 1
Chicago130.25062591-10-20-21-11-0Lost 2
Minnesota130.250641071-10-20-11-20-0Lost 1
Green Bay140.200124951-20-20-11-30-1Won 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay410.80089592-02-11-13-00-0Lost 1
Atlanta320.600114882-11-11-12-10-0Lost 1
Carolina320.6001271162-11-11-12-10-1Won 2
New Orleans230.400711391-11-21-01-31-0Lost 1

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle320.6001261072-01-20-13-12-0Won 1
St. Louis230.4001281481-11-21-01-31-2Lost 2
Arizona140.200941341-20-20-01-41-2Lost 1
San Francisco140.200791601-20-20-11-31-1Lost 4

Uitslagen week 5 in de NFL

Met de overwinningen van de Steelers en de vernedering van de Saints dooe de Packers was het weer een leuk weekend in de NFL.

Sunday, October 9, 2005
Final1234T
New Orleans (2-3-0) 30003
Green Bay (1-4-0) «142110752

Final1234T
Baltimore (1-3-0) 0100717
Detroit (2-2-0) «14071435

Final1234T
Chicago (1-3-0) 037010
Cleveland (2-2-0) «3301420

Final1234T
Miami (2-2-0) 007714
Buffalo (2-3-0) «1070320

Final1234T
New England (3-2-0) «14014331
Atlanta (3-2-0) 01301528

Final1234T
Seattle (3-2-0) «141010337
St. Louis (2-3-0) 7147331

Final1234T
Tampa Bay (4-1-0) 360312
NY Jets (2-3-0) «077014

Final1234T
Tennessee (2-3-0) «73141034
Houston (0-4-0) 0631120

Final1234T
Indianapolis (5-0-0) «7701428
San Francisco (1-4-0) 00303

Final1234T
Washington (3-1-0) 730919
Denver (4-1-0) «777021

Final1234T
Philadelphia (3-2-0) 037010
Dallas (3-2-0) «17103333

Final1234T
Carolina (3-2-0) «3701424
Arizona (1-4-0) 0173020

Final1234T
Cincinnati (4-1-0) 076720
Jacksonville (3-2-0) «1037323

Monday, October 10, 2005
Final1234T
Pittsburgh (3-1-0) «01401024
San Diego (2-3-0) 076922

[NFL] Steelers winnen in slotminuut

Het is goed voor de Pittsburgh Steelers dat “De Bus” terug is want het ziet er naar uit dat ze het wel even zonder Ben Roethlisberger moeten gaan doen.

Roethlisberger werd namelijk vlak voor de winnende fieldgoal door teammaat Jeff Reed van 40 yards met zes seconden te gaan van het veld gedragen met een onbekende knieblessure. De quarterback werd op de knie geraakt door de helm van San Diego Chargers’s rookie Luis Castillo.

De fieldgoal van Reed betekende wel een 24-22 overwinning van de Steelers. Roethlisberger juichte wel toen hij zag dat zijn team binnen fieldgoal bereik was ondanks dat hij met een met ijs ingepakt been naast de lijn lag.

Met een achterstand van 22-21 in het vierde kwart leidde Roethlisberger de Steelers de elft van de Chargers op met een 9 yard pass waarna hij op zijn knie geraakt werd. Zijn vervanger was Charlie Batch die de afgelopen drie jaar slechts een handvol downs speelde en nu drie keer de bal afgaf aan “De Bus” Jerome Bettis die de Steelers met 21 yards binnen fieldgoal bereik bracht.

In het eerste kwart werd er niet gescoord in de wedstrijd maar in het tweede kwart maakte Roethlisberger zelf een touchdown na een rush van zeven yards. Bettis deed hem dit na voor één yard en Antonio Gates bracht de Trashers op het scoreboard na een elf yard pass van Drew Brees.

In het derde kwart kwamen de Trashers op voorsprong na twee fieldgoals van Nate Kaeding van 34 en 32 yards. Ook in het vierde kwart schopte hij raak, ditmaal van 41 yards. Heath Miller scoorde een touchdown na een 16 yard pass van Roethlisberger en Tomlinson scoorde een touchdown voor de Trashers na een twee yard run. Jeff Reed besliste de wedstrijd met een fieldgoal van 40 yard.


Reed scoort de winnende fieldgoal

Baros onzeker voor cruciaal duel

Het is onzeker of Milan Baros kan spelen in het cruciale WK-kwalificatieduel van Tsjechië tegen Finland. De aanvaller van Aston Villa heeft last van een achillespeesblessure. Een aantal dagen voor de interland tegen Nederland had Baros ook al last van zijn achillespees, maar kon hij toch spelen.

"Op dit moment is de kans groter dat hij niet speelt dan wel", zegt teamarts Petr Krejci. De Tsjechen moeten winnen van Finland om de tweede plaats in de groep veilig te stellen. Tsjechië kan zich alsnog kwalificeren voor de playoffs om zo het WK te bereiken. Als de Tsjechen niet weten te winnen mag Roemenië naar de playoffs.

DJ wil Mark van Bommel terug in Oranje

Mark van BommelVoetballer Mark van Bommel moet terug in Oranje. Dat vindt Radio Veronica DJ Patrick Kicken, die de actie 'Mark Moet Mee!' is gestart. Van Bommel, die deze zomer van PSV naar Barcelona verhuisde, werd de laatste interlands niet geselecteerd door bondscoach Marco van Basten, die vindt dat de voetballer de juiste wedstrijdmentaliteit mist.

"Nu het Nederlands Elftal zich heeft gekwalificeerd voor het WK in Duitsland wordt het tijd een basisplaats veilig te stellen voor Mark van Bommel. (..) Een voetballer als Van Bommel kunnen we goed gebruiken tegen gevaarlijke ploegen op het WK in Duitsland", zegt Kicken. De DJ geeft overigens toe enigzins bevooroordeeld te zijn, omdat hij vroeger bij de voetballer in de klas heeft gezeten. Van Bommel reageerde positief op de actie: "Alle kleine beetjes helpen. Het doet me deugd dat zoveel voetballiefhebbers aan mij denken."

Om de ondersteuningsactie kracht bij te zetten interviewt Kicken in zijn radioprogramma experts als Hans Kraay, Youri Mulder, Johan Derksen en Toine van Peperstraten, die antwoord zullen geven op de vraag 'Waarom moet Van Bommel mee naar het WK?'. Daarnaast is de radioman een website gestart waarop iedereen zijn mening kan deponeren.

Homebrew en indie games op Xbox360

Greg Canessa, group manager van de Xbox casual games division, heeft aangegeven dat Microsoft wel wat ziet in het uitbrengen van zogenaamde indie games op de Xbox 360. Indie games (independant) zijn spellen die zoals de naam al aangeeft onafhankelijk van een grote publisher/developer ontwikkeld zijn, veelal door groepen van enthousiaste mensen thuis.

Canessa heeft het dan vooral over games die op de Xbox 360 Live Arcade uitgebracht zouden worden, en gaf als voorbeeld Marble Blast dat beschikbaar is op de huidige Xbox live. De opvolger van Marble Blast (Marble Blast Ultra) zal ook beschikbaar zijn op de Xbox Llive Arcade.

Verder geeft hij aan dat Microsoft overspoeld wordt door aanvragen van indie en homebrew enthousiastelingen die interesse hebben om hun games op Xbox Live Arcade aan te bieden. Deze aanvragen gaan via vertegenwoordigers zoals bijvoorbeeld Garage Games.

Hoe het ontwikkelen voor de Xbox 360 vorm moet krijgen is nog niet helemaal duidelijk; misschien dat er een systeem opgezet wordt waar games gesubmit kunnen worden en misschien dat er speciale goedkopere development kits komen voor Xbox Live Arcade. Niets is nog zeker, maar als het aan Canessa ligt wordt de Xbox 360 zeker interessant voor creatievelingen die zonder modchip en gehackte development kits aan de slag willen.

Michael Park

Een tijdje terug heeft de WRC de dood van een bijrijder moeten verwerken. Het gaat hierbij om de 39 jarige Michael Park.

Omdat deze man niet vergeten mag worden is er een filmpje gemaakt ter nagedachtenis van hem.

Laten we hopen dat dit de pijn voor sommige mensen die hem kende een beetje verzacht, maar laten we ook met zijn allen deze man blijven respecteren voor zijn werk dat hij verzet heeft in de WRC.

Shinji Ono eerder terug in Rotterdam

Shinji Ono keert eerder terug bij Feyenoord dan gepland. De speler was opgenomen in de selectie van Japan voor oefeninterlands tegen Letland en Oekraïne, maar is afgelopen week geblesseerd geraakt. Bondscoach Zico heeft aangegeven Ono niet te laten spelen.

Het was voor het eerst dat Ono weer deel uitmaakte van de Japanse selectie, nadat hij een gebroken middenvoetbeentje had opgelopen tijdens de voorbereiding voor de Confederations Cup. Een nieuwe blessure aan zijn linkervoet gooide echter roet in het eten. Hierdoor miste de middenvelder al de wedstrijd met Letland (2-2), maar hij had de hoop toch in actie te kunnen komen tegen Oekraïne. Zico wilde geen risico nemen, en liet de Feyenoorder weten dat hij vroegtijdig kon terugkeren naar Rotterdam.

Bier-reclames

Bier-reclames worden beter en leuker. Zo hebben we al "The Big Ad" van Carlton Draught gezien.

Van Heineken hebben we op deze manier de maanlander die op zoek moet gaan naar nieuwe levensvormen, maar dan wel op een aparte manier. Maar de nieuwe reclame van Heineken is ook groots aangepakt en gaat over een voetbalwedstrijd.
(ZIP-file, Doel opslaan als...)

De nieuwe reclame van Bavaria is op een erg leuke manier opgezet, namelijk op de manier hoe een film ook wordt aangekondigd op de televisie en in bioscopen. Bij Bavaria proberen ze met de "Hooghe Bock" - The Movie hun nieuwste bier te promoten.

Onbekende gooit steen van viaduct over A58

Gixxer_Dude, R_Style en MiloKusje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 42-jarige man uit Veldhoven is met de schrik vrij gekomen toen er vanochtend een steen op zijn auto werd gegooid vanaf een viaduct over de A58 bij Eindhoven, vanaf de fietsersbrug tussen de Achtste Barrier en Aquabest en vlakbij het viaduct op de Huizingalaan. Wie dit heeft gedaan, is tot nu toe onbekend. De steen vernielde de voorruit van de auto.

De man uit Veldhoven heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en vernieling. De politie is een onderzoek gestart. Een woordvoerder liet al snel weten dat de steen niet uit zichzelf is losgeraakt.

Voor zover bekend heeft niemand de stenengooier gezien. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Python verslindt kat

aloa en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Leden van de Amerikaanse familie Rodriguez uit Miami Gardens keken dit weekend verschrikt op toen ze een bijna vier meter lange python in hun tuin aantroffen. Maar de schrik werd compleet gemaakt toen ze zagen dat de slang een bult had, die ongeveer de omvang had van hun éénjarige kat.

Om te kunnen vaststellen of de python inderdaad huisdier Frances had opgegeten, eiste de familie dat er röntgenfoto's werden gemaakt. Een dierenarts gaf aan dat het "voor zeker negentig procent" om een kat gaat.

De slang is inmiddels overgebracht naar een naarbijgelegen dierenpark. Vooral de bult trekt de belangstelling van veel bezoekers. Volgens de dierenarts duurt het een maand voordat de kat verteerd zal zijn.

Bobsleeër Langen stopt

De legendarische bobsleeër Christoph Langen heeft vandaag een punt gezet achter zijn loopbaan. De 43-jarige Duitser heeft een fikse conditieachterstand wegens een hartinfarct.

Langen begon zijn carrière in 1985. Zijn eerste international faam bereikte hij in 1991, toen hij samen met Wolfgang Hoppe de wereldtitel in de tweemansbob veroverde. Het bleek het startsein van een roemrijke loopbaan, met veel eremetaal. Zo veroverde Langen op de Olympische Spelen van 1998 en 2002 een gouden medaille. Hij pakte ook nog eens brons in 1992 en 1998. Langen werd tevens achtmaal wereldkampioen en mocht zeven keer pronken met een Europese titel.

In Turijn wilde Langen zijn carrière afsluiten met nog een Olympische plak, maar een hartinfarct in het najaar van 2004 zorgde voor een terugslag. Langens comeback verliep niet naar wens, en vandaag geeft hij de strijd op: ”De laatste tests lieten zien dat ik mijlenver van mijn beste tijden verwijderd ben. Ik heb gevochten, maar het is niet genoeg.”

Arsenal wil contract Henry verlengen

Arsenal wil zijn spits Thierry Henry graag behouden en heeft daar veel voor over. De Londense club heeft Henry een contract aangeboden waarmee hij de best betaalde speler in de historie van Arsenal kan worden.

De Fransman moet dan wel zijn huidige contract, dat nog twee seizoenen doorloopt, verlengen. Volgens de Evening Standard is de voorzitter van The Gunners - Peter Hill-Wood - bereid om het salaris van Henry met 35.000 euro te verhogen tot 145.000 euro. Henry's landgenoot Patrick Vieira was voor zijn overgang naar het Italiaanse Juventus nog de best betaalde speler bij Arsenal. Hij verdiende wekelijks een bedrag van 123.000 euro.

Arsenal vreest voor een vertrek van Henry. De aanvaller heeft namelijk besprekingen over een contractverlenging verschoven. Naar verluidt willen Real Madrid en FC Barcelona Henry naar Spanje halen.

Nederland tegen China in Hopman Cup

Nederland treft China in de playoff voor deelname aan de Hopman Cup. Peter Wessels en Michaëlla Krajicek moeten zien af te rekenen met Peng Sun en Shuai Peng.

De Hopman Cup is een tegenhanger van de Davis Cup, maar dan met gemengde teams en slechts twee wedstrijden in de singles. De wedstrijd tegen China wordt op 31 december afgewerkt in het Australische Perth. Mocht Nederland de Chinezen opzij zetten dan zijn Argentinië, Australië en Duitsland de tegenstanders in het hoofdtoernooi. De Hopman Cup is straks toe aan zijn achttiende editie. De Verenigde Staten hebben het toernooi drie keer gewonnen. Nederland is nooit echt succesvol geweest, al werd afgelopen jaar wel het hoofdtoernooi bereikt. Een laatste plaats in de poule was echter het teleurstellende resultaat.

Roda JC haalt keeper terug van VVV

Roda JC heeft met onmiddelijke ingang de aan VVV-Venlo verhuurde keeper Kevin Begois teruggehaald naar Kerkrade. Dit vanwege een - naar het zich laat aanzien - ernstige blessure van de huidige tweede keeper Bram Castro.

Begois kon door Roda JC teruggehaald worden door een clausule in het huurcontract, waardoor de speler in geval van nood meteen zou kunnen terugkeren naar zijn oorspronkelijke werkgever. Dindsdagmiddag trainde hij alweer mee met de selectie van Roda.

De Belgische keeper speelde dit seizoen mee in alle 12 competitieduels van VVV, dat bovenaan de Eerste Divisie staat.

Oud-Feyenoorder Veldhoen overleden

Oud-speler van Feyenoord, Cor Veldhoen, is vandaag op 66-jarige leeftijd overleden. In de jaren vijftig en zestig speelde Veldhoen 380 competitiewedstrijden voor Rotterdammers, en was volgens velen als linksback de grote motor achter het succes van zijn boezemvriend Coen Moulijn.

Veldhoen, een geboren en getogen Rotterdammer, debuteerde op 2 december 1956 op 17-jarige leeftijd onder trainer Jaap van der Leck in de hoofdmacht van Feyenoord, en daarna verdween hij nooit meer uit de basis. Als rechtsbenige linksback maakte de technische begaafde en pijlsnelle Veldhoen veel indruk.

Volgens velen, waaronder Moulijn zelf, was Veldhoen de voornaamste pijler onder het succes van linksbuiten Coen Moulijn. Tevens kwam hij tot 27 interlands en won hij met Feyenoord de Europa Cup 1, vier keer het landskampioenschap en twee KNVB-bekers. Eind jaren tachtig was hij ook nog enige jaren bestuurslid bij Feyenoord.

Met dank aan Michiel Aptroot die dit bericht op de FP submitte.

Smart blijft vasthangen in hekwerk

Een Oostenrijkse automobilist bofte vandaag behoorlijk dat hij in een Smart onderweg was, en niet in een dikke Duitse wagen. Toen de man in de buurt van een bouwput van de weg geraakte, bleef hij namelijk hangen in een ijzeren hek, iets wat met een grotere auto waarschijnlijk niet gelukt was.


Volgens getuigen werd de man van de weg afgedrukt, waarna hij tegen het bouwhek aankwam. Dit hek behoedde de automobilist voor een val in de bouwput. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden. Hij kwam er met de schrik en enkele lichte verwondingen vanaf.

Inbreker vindt lijk in woning

Testdummie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een inbreker die vannacht in een woning aan de Vreeswijkstraat in Den Haag wat mooie spulletjes bij elkaar zocht, vond iets wat hij totaal niet verwacht had. In de woning lag namelijk het stoffelijk overschot van de 89-jarige bewoonster.

In een telefooncel belde de man naar het alarmnummer, waarna de politie een kijkje kon komen nemen. Onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak van de vrouw is. De anonieme inbreker is spoorloos.

Joris Mathijsen viert rentree bij beloften

AZ-speler Joris Mathijsen staat na zes maanden blessureleed weer op het veld. Aan het einde van vorig seizoen raakte de international zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar afgelopen maandag vierde de 25-jarige verdediger zijn rentree bij Jong AZ.

Behalve Mathijsen mocht ook Martijn Meerdink weer wedstrijdritme opdoen in het duel tussen de beloften van AZ en Sparta. "Ze zijn beiden fit gebleven. Voor hen is het een overwinning en de opstap naar de volgende fase.", aldus Jong AZ-trainer Jan Nederburgh. Als het allemaal goed gaat zullen Mathijsen en Meerdink binnen een paar weken hun rentree weer maken in het eerste elftal van de Alkmaarders.

Oranje zonder Arjen Robben tegen Macedonië

Bondscoach Marco van Basten kan morgenavond niet beschikken over Arjen Robben. Oranje speelt dan namelijk de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. De linksbuiten heeft nog teveel last van een blessure bij de knieholte en ontbrak hierdoor bij de groepstraining.

Robin van Persie zal Robben hoogstwaarschijlijk gaan vervangen. De speler van Arsenal speelde tijdens het partijspel mee met de basisspelers. Tevens vormde Ron Vlaar, afgelopen zaterdag goed ingevallen, samen met Barry Opdam het hart van de verdediging. Verder verving Nigel de Jong de geschorste Jan Kromkamp als rechterverdediger.

Van Basten vindt dat de wedstrijd tegen de Macedoniërs gewonnen moet worden. "We zijn al voor het WK geplaatst maar willen er nog wel graag een feestje van maken.", aldus de bondscoach. "Dat lukt alleen als we scherp zijn en alle taken goed uitvoeren."

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar; De Jong, Opdam, Vlaar en Van Bronckhorst; Landzaat, Maduro en Van der Vaart; Kuijt, Van Nistelrooij en Van Persie.

Zanger Tony Bass (71) overleden

De vooral in de jaren 60 en 70 bekende Nederlandse zanger en liedjesschrijver Tony Bass is op 71-jarige leeftijd in Valkenswaard overleden. Bass, wiens echte naam Thieu (Tjeu) Baats luidt, scoorde in het verleden een paar grote feesthits in de Top 40 zoals: 'Dat is 't einde', 'Ik ben met jou niet getrouwd' en 'Ginna Lollobrigida'. Ook het bekende 'Bij ons staat op de keukendeur' is van zijn hand, wat tevens een grote hit werd voor de Twee Pinten.

Voordat Bass zijn eerste hit scoorde (in 1965), werkte hij onder meer als bandleider van latin- en jazzcombo's. Midden jaren 70 was het gedaan met de hits in de Top 40, maar hij bleef tot kort voor zijn dood werkzaam in de muziekindustrie als zanger, schrijver en producer van onder meer carnavalsmuziek.


Tony Bass op twee van zijn hitsingles

Prijsvraag: Win een ticket voor Ajax - FC Thun

Ben jij fan van Ajax? En lijkt het je wat om dinsdag 18 oktober naar de Champions League wedstrijd Ajax - FC Thun in de Amsterdam Arena te gaan? Doe dan mee met deze unieke prijsvraag!

Het enige wat we van je willen weten is waarom juist jij volgende week dinsdag in de Arena wil zitten en de Amsterdammers wil aanmoedigen.

Stuur jouw reden voor vrijdag 14 oktober naar sport@fok.nl en wie weet vinden we jouw reden de leukste/grappigste of orgineelste en win jij het ticket voor de Champions League wedstrijd!

De jury zal bestaan uit de Sport-SA's Nuongirl en Jozef444, steenz en _moder8or_.

Veel succes!

Gemengde reacties over nieuwe regels

Het voorstel van de FIA om weer bandenwissels toe te staan is niet bij iedereen in goede aarde goed gevallen. Bij Michelin zijn ze er totaal niet over te spreken. Veel teams zijn ook bang dat wanneer er weer bandenwissels tijdens de race zijn toegestaan, Bridgestone een voordeel heeft.

Pierre Dupasquier, directeur van Michelin Motorsport, ziet geen enkele reden om de reglementen weer terug te draaien. "We hebben nu toch spannende races? Het was goed voor de sport om maar één set banden per race toe te staan.Wij hadden helemaal geen voordeel dit jaar, we hebben ons werk gewoon goed gedaan. Bridgestone deed dat niet, dus nu wil men de regels weer veranderen. Maar Bridgestone zelf zegt dat het helemaal niet nodig is. Ik snap er niets van."

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, is tegen de verandering van de huidige reglementen. Voor Flavio Briatore maakt het niet zo heel veel uit wat er gaat gebeuren. "Als het belangrijk is voor de veiligheid van de coureurs, is het prima. Ik ben heel flexibel."

Oranje oefent tegen Kameroen

Het Nederlands elftal zal op 27 mei volgend jaar een oefeninterland spelen tegen Kameroen. Deze wedstrijd zal gelden als voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal dat op 9 juni in Duitsland van start zal gaan.

In de periode van 23 mei tot 8 juni zal het Nederlands elftal drie oefeninterlands spelen. Ook op 1 maart speelt het Nederlands elftal vriendschappelijk. De duels zullen of in Nederland of tijdens het trainingskamp in Zwitserland worden afgewerkt.

De KNVB heeft tevens oriënterende gesprekken gehad met de nationale bonden van Australië, Zuid-Korea en Japan over oefeninterlands. Pas na de loting voor het wereldkampioenschap, dat op 9 december in Leipzig zal plaats vinden, kiest de KNVB alle sparringpartners uit.

McEwen langer bij Davitamon - Lotto


Robbie McEwen heeft zijn contract bij Davitamon - Lotto met twee jaar verlengd tot en met 2008.

Het huidige contract van de 33-jarige Australische sprinter liep nog tot eind 2006. "Ik ben heel gelukkig. Dit is een blijk van vertrouwen", aldus McEwen in Het Laatste Nieuws. "Ik weet wat ik aan deze ploeg heb en zij weten wat ze aan mij hebben."

Eerder dit jaar won McEwen onder meer drie ritten in de Tour de France en drie in de Giro d'Italia. "Ook het contract van mijn landgenoot Nick Gates werd tot 2008 opengebroken en ook Henk Vogels blijft langer. Perfect!", aldus een tevreden McEwen.

Originele R.E.M. weer bij elkaar voor roadie

De vier originele leden van rockband R.E.M. zijn zaterdag voor éénmaal bij elkaar gekomen om te spelen op de bruiloft van roadie Dewitt Burton. Drummer Bill Berry speelde voor het eerst sinds zijn vertrek in 1997 weer mee.

Het kwartet speelde zeven nummers in het Kingpins Bowl and Brew te Athens, Georgia. "Het was geweldig om achter me te kijken en Bill weer achter de drums te zien", verklaarde bassist Mike Mills later.

Niemand wist van de reünie af. Terwijl de echte bruiloftsband een pauze nam, betraden Michael Stipe, Peter Bucks, Mills en Berry het podium, waarna zij verzoeknummers van hun 300-personen grote publiek speelde. Onder anderen 'The One I Love' en 'Radio Free Europe' kwamen eraan te pas.

Ook Mario Party 7 GameCube bundel

Nu Nintendo toch aardig aan het stunten is met verschillende GameCube bundels, kan er nog wel eentje bij.

De Mario Party 7 bundel staat in de VS gepland voor 7 november. Dit pakket bevat een Cube, twee controllers en de game Mario Party 7 natuurlijk en gaat 99,99 dollar kosten. Als je deze items los zou kopen ben je al 175 dollar kwijt.

Elk exemplaar van Mario Party 7 wordt geleverd met een Nintendo GameCube Mic, die je in staat stelt met voice-commando's enkele van de 80 nieuwe mini-games te spelen. En voor het eerst is het ook mogelijk om met maar liefst acht mensen tegelijk te spelen.

Van de Mario Party reeks zijn tot nu toe al 5 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het een van de populairste franchises ooit is. Mario Party 7 bevat alle bekende Nintendo-karakters, waaronder twee nieuwe speelbare: Dry Bones en Birdo.

Of dit pakket ook in Europa uitkomt is niet bekend. Laten we het hopen.

Man laat broek zakken in rechtszaal

Esposa en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een man uit Lelystad heeft vandaag in de rechtszaal zijn broek naar beneden getrokken. De 43-jarige A.B. deed dit om te bewijzen dat hij bedreigd zou zijn. De rechter was echter niet overtuigd en legde de man twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf op voor het bedreigen van de ex-vriend van zijn vriendin.

De man wilde in de rechtszaak de rollen omdraaien en beweerde zelf slachtoffer te zijn van bedreiging door de ex-vriend. Om dit te bewijzen liet hij zijn broek tot op zijn enkels zakken en toonde hij de rechter de uitslag die hij gekregen zou hebben doordat hij zo erg zou lijden onder de bedreiging. "Nou dat hoeft echt niet", was de beduusde reactie van de rechter. De opmerkelijke actie van de man werd niet bestraft.

Ook Ubisoft gaat doggystyle

Onlangs hebben we al kennis kunnen maken met het tamagotchi-achtige hondenspel Nintendogs voor de DS. Ook Ubisoft zag hier wel wat in en wilde het idee van de virtuele huisdieren ook naar de GBA brengen. Het resultaat: Dogz. Woof!

Dogz is, net zo als Nintendogs, een huisdiersimulatiespel. Het stelt je in staat om te spelen met de puppy's, ze een naam te geven, te trainen en ze over hun buikje te aaien. Dogz bevat 49 verschillende hondjes, verdeeld over 18 rassen. In het spel zitten allerlei minigames om te spelen met je viervoeter, je kunt ze uitlaten in de virtuele buurt en ermee bij je vrienden op bezoek gaan via link mode. Ubisoft wil het spel volgende maand uitbrengen.

Saddam Hussein mag stemmen in referendum

Saddam Hussein mag aanstaande zaterdag zijn stem uitbrengen bij het referendum over de nieuwe Iraakse grondwet, zo hebben medewerkers van de Iraakse kiesraad vandaag gemeld. Alle Iraakse gedetineerden die niet zijn veroordeeld hebben kiesrecht, zo zegt de kieswet in het land.

De oud-leider van Irak zit op dit moment vast in een gevangenis bij de internationale luchthaven in Bagdad, in afwachting van zijn proces, dat op 19 oktober moet beginnen. Behalve Saddam zitten ook zijn naaste handlangers en zo'n twaalfduizend andere Irakezen vast in afwachting van een proces, allen mogen dus tevens hun stem uitbrengen.

Kroaten massaal uit de kast in advertentie

In Kroatië hebben honderden homoseksuelen besloten hun geaardheid niet langer te verhullen; dinsdag kwamen ze gezamenlijk uit de kast. Ze lieten een advertentie in twee dagbladen plaatsen met hun namen erin. De tekst droeg de kop "We willen ons niet langer verstoppen".

De advertentie is vandaag gepubliceerd in de twee grootste kranten van het land, Jutarnji List en Vecernji List. Ongeveer 1200 homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen vermeldden hun naam, leeftijd en seksuele voorkeur. De initiatiefnemers noemden het een symbolische oproep om meer tolerantie in het conservatieve Kroatië, dat grotendeels rooms-katholiek is.

Vrouwen willen harde snacks

Voor veel vrouwen zal de voorkeur in de slaapkamer wellicht hetzelfde zijn als de voorkeur qua snack. Zeventig procent van hen blijkt namelijk een voorkeur te hebben voor harde snacks. De meeste mannen hebben ze het liefst groot en dik. Dit blijkt uit een onderzoek van een notenfabrikant, dat vandaag gepubliceerd is.

92 procent van de Nederlandse bevolking snackt, aldus de uitkomsten van het onderzoek. Een meerderheid doet dit het liefst voor de televisie, zes procent vindt het bed echter de beste plek. Vijf procent verorbert graag een snack vlak voor of vlak na de seks. De gemiddelde snackpartij duurt ongeveer vijftien minuten.

Jongeren en hoger opgeleiden blijken vaak stiekeme snackers en doen het vaker dan anderen in het geheim. De snacktrek wordt groter naarmate de week vordert, hetgeen zaterdag de favoriete snackdag in Nederland maakt. De winter is het populairste snackjaargetijde.

Gamesindustrie groeit hard door

Volgens de laatste berichten van het respecteerde onderzoeksbedrijf PriceWaterhouseCoopers zullen videogames en enorme groeispurt gaan maken voor de entertainmentindustrie tussen nu en 2009.

Het bedrijf voorspelt dat opbrengsten uit de entertainmentindustrie tussen nu en 2009 jaarlijks een groei doormaken van 7,3 procent. Hiermee stijgt het totale astronomische bedrag wat hiermee gemoeid is van 1,3 biljoen dollar naar 1,9 biljoen dollar.

In de gamesindustrie zal de groei nog aanzienlijk drastischer zijn. Met een stijging van 16,5 procent per jaar komt de totale omvang van de industrie op 55 miljard in 2009. In dit bedrag zijn nog niet eens de opbrengsten uit hardware verkoop opgenomen.

Als je de cijfers geografisch gaat bekijken, blijkt dat de Aziatisch-Pacifische markt verreweg het grootst is. De opbrengsten uit videogames liggen hier op 23 miljard en de jaarlijkse groei bedraagt 18 procent.
De Europese markt groeit echter het hardst. Hier ligt de groei op 19,1 procent, wat zorgt voor een totale opbrengst in de markt van 14,3 miljard in 2009.
In de Verenigde Staten wordt een groei verwacht van slechts 12,9 procent, waarmee de markt aldaar een omzet zal bereiken van 15,1 miljard.

"[...]
"The growth of the console game market, the largest segment of the industry, is dependent on the cycle of new game consoles. The next generation of game consoles should have a major impact in the market in 2006 and 2007. The introduction of handheld game consoles and their associated games will buttress the console game market in 2005. The next generation of consoles, with their embedded online capabilities, will also have a positive effect on the demand for online gaming," the report continues. "The migration to broadband Internet connections will enhance the online gaming experience, spurring demand."
[...]"


Mannen opgepakt voor misbruik bejaarden

In het Gelderse Ede zijn twee mannen aangehouden op verdenking van het verkrachten van meerdere bejaarde vrouwen. De twee zijn onderdeel van een groep van zeven mannen, die tussen april en augstus van dit jaar verschillende verzorgingstehuizen in Ede en Bennekom zijn binnengeslopen en spullen van bejaarden hebben ontvreemd.

De groep kwam de woningen binnen via het balkon, één keer ging een man zelfs naar de derde etage. In de woningen werden voornamelijk sieraden gestolen, die door de groep later werden doorverkocht. Hoeveel bejaarden slachtoffer zijn geworden, wil de politie vooralsnog niet zeggen. De hoofverdachte is een 28-jarige man uit Renkum.

FOK!games DTM2 voor PSP event

\"WTF? Waarom test Fok!Games de multiplayermogelijkheden van deze PSP-game niet?\". Wanneer je een game echter in je eentje test valt dit nog niet mee. Reviewers hebben veelal beschikking over één game (en één PSP niet te vergeten), en dus blijft het lastig om te testen hoe een lokale multiplayergame zou verlopen.

Maar daar nemen wij geen genoegen mee! We willen alle aspecten van een game uitlichten en aan jullie kunnen mededelen!, maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Heb jij een PSP en wil je wel eens aan een toffe multiplayermatch meedoen en daarmee ook nog kans maken op een van de mooie PSP game prijzen? Dan nodigen we jou met je PSP uit om aanstaande zondagmiddag in Utrecht samen met de crew van FOK!games DTM Race Driver 2 te komen testen op de PSP! Geinteresseerd? Geef je dan op door onder deze special te posten dat je mee wilt doen. Breng je PSP mee en dan zorgen wij voor de games! We zullen met maximaal 12 mensen tegelijk racen in één grote PSP-match, en de winnaar neemt bovendien de game DTM Race Driver 2 voor de PSP mee naar huis. Heb je deze game al? Dan niet getreurd, want dan zorgen we voor een backup PSP-game als prijs! Na de wedstrijd zullen we jou uiteraard ook nog om je mening vragen en de meningen van de deelnemers verwerken we in een review, uiteraard voorzien van namen en foto\'s.

Nog even alles voor je op een rijtje

Zondagmiddag gaan we om 14:00 uur racen in het centrum van Utrecht (vlak bij het station). Meedoen kan wanneer je in het bezit bent van een PSP. Geef je uiterlijk donderdag a.s. op door onder deze special te reageren en te zeggen dat je mee wilt racen en maak kans op een van de PSP-games prijzen. Je ontvangt vrijdag een mailtje met instructies en locatiegegevens.

Ouders drinken bloed van dochter

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen op het platteland in Cambodja zijn erg bijgelovig. De 46-jarige Chleng Chhorn en de 37-jarige Srun Yoeung zelfs zo erg dat ze hun 12-jarige dochter voor dag en dauw aanvielen, haar duimnagel en topje van haar neus eraf beten, en haar bloed opzogen.

De buren hoorden de pijnkreten van het meisje en schoten te hulp. Familieleden geloven dat het echtpaar door boze geesten bezeten wordt en brachten hen naar een genezer. Het meisje is behandeld in het ziekenhuis en naar een pleeggezin gebracht.

De politie heeft geen idee wat ze met de zaak aan moeten."We hebben geen idee voor welk misdrijf we het koppel kunnen aanklagen," zo zei agent Keo Norea Phy. Sommige mensen zijn zo bijgelovig dat ze zeggen met de doden te kunnen communiceren, of dat ze zeggen zieken te kunnen helen door de boze geesten uit hun lichaam te verdrijven.

'Beeltenis priester op mysterieuze wijze verschenen'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In een kerk in de Chileense hoofdstad Santiago zou op "mysterieuze wijze" een beeltenis van een priester met een kind in zijn handen op een muur verschenen zijn. Bezoekers, die vanuit het hele land naar de kerk zouden toestromen, zien in de beeltenis het silhouet van Vader Hurtado, een priester die zich tijdens zijn leven bekommerde om arme kinderen.

De beeltenis zou vijf weken geleden voor het eerst gezien zijn, aldus lokale priesters. "We weten niet wat er gebeurt, we kunnen niet honderd procent zeker zijn, maar de beeltenis kwam uit het niets", zo zegt priester Hernan Henriquez. Hurtado zou aan het het eind van de maand heilig worden verklaard door de paus.


"Mysterieus"

Cold War demo vrijgegeven

DreamCatcher Games heeft een demo vrijgegeven van de tactical action-adventure Cold War. In Cold War draait het om een freelance journalist die zich in een internationale samenzwering bevindt welke er op gericht is de controle te krijgen over de U.S.S.R. Twaalf uur na aankomst in Moskou voor een routineklus, wordt hij beroofd van al zijn bezittingen, bewusteloos geslagen en als politiek gevangene in de gevangenis van de KGB gegooid. Met niets meer dan teruggevonden wapens en geïmproviseerde gadgets neemt hij het op tegen de elite van de Sovjetse strijdkrachten en probeert hij de samenzwering te verslaan voordat hij wordt verbannen naar Siberië. Meer over dit spel kun je lezen in de preview.


Je kunt de demo hier downloaden. (384.66MB)

Eenderde jeugd pleegt strafbaar feit

stresskippie had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een enquête onder 1.460 jongeren - uitgevoerd door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie - blijkt dat één op de drie jongeren tussen de 10 en 17 jaar afgelopen jaar een strafbaar feit heeft gepleegd. De delicten omvatten zaken als vandalisme, winkeldiefstal, heling of opzettelijk iemand letsel toebrengen.

Aan de onderkant van de leeftijdsgroep ligt het aantal delicten lager dan bij de gehele groep: 12,5% (bij 10 en 11 jarigen) tegen 33%. Naarmate jongeren in de groep ouder worden neemt het aantal delicten toe, om weer af te nemen na het bereiken van de 17-jarige leeftijd. Opvallend is dat allochtone jongeren minder strafbare feiten opbiechten dan hun autochtone leeftijdsgenoten, terwijl ze volgens de politie juist vaker verdachte zijn.

In 2004 werden 49.216 processen-verbaal opgemaakt tegen 12- tot 17-jarigen. Dat is 17,6% meer dan in 2002. Diefstal en inbraak komen het meeste voor, 42,4%, gevolgd door vernieling (29,6%) en geweld (20,9%).

Moeder pleinverbod houdt dochter thuis

De vrouw die vorige week vrijdag een pleinverbod op de school van haar dochter kreeg opgelegd, heeft besloten haar achtjarige dochter voorlopig niet meer naar school te laten gaan. Directeur H. Frik van de openbare school in Zuidhorn heeft dat vanmorgen bevestigd.

Het meisje is vrijdagochtend voor het laatst op basisschool De Borgh in de Groningse plaats gezien. Waarom ze niet op school komt, hebben haar ouders niet gemeld. Door de school is een leerplichtambtenaar ingeschakeld.

De vrouw werd het verbod opgelegd nadat de schoolleiding een kort geding tegen haar had aangespannen. De moeder bleek een expert in klagen en stuurde vorig schooljaar tientallen e-mails en brieven met klachten. Ook werd ze vele malen te woord gestaan door de directie van de school. De maat voor de directie was nu echter vol, en de rechter was het daar mee eens. De vrouw mag zich een jaar lang niet meer vertonen op het terrein van de school.

Dat de uitspraak van de rechter vorige week door de docenten met een "vreugdedansje" werd gevierd, zoals de moeder beweert, wordt door de dirceteur ontkend. "Er is juist erg professioneel door het team gereageerd", aldus Frik.

Vrouw zonder hoofddoek baan geweigerd

De Commissie Gelijke Behandeling daagt volgende week het Islamitisch College Amsterdam voor de rechter omdat de school een islamitische lerares die geen hoofddoek draagt een baan weigert. Samira Haddad, afkomstig uit Tunesië, solliciteerde in april maar werd te kennen gegeven dat een hoofddoek verplicht is voor moslima's. Alleen als ze ander geloof/geen geloof zou aanhangen, zou ze vrijstelling kunnen krijgen.

Samira: ''Ik legde uit dat mijn vader Tunesisch is en dat het daar niet gebruikelijk is dat vrouwen een hoofddoek dragen. In Tunesië is het zelfs verboden gesluierd of met een hoofddoek over straat te gaan. De president vindt dat geloof maar binnenshuis geuit moet worden.'' De schoolleiding had daar echter geen boodschap aan en zei dat moslima's verplicht een hoofddoek behoren te dragen. Alleen wanneer je geen moslim bent, hoeft het niet. Toen ze daarop zei dat ze dan maar geen moslim was, zei de sollicitatiecommissie dat dit ongeloofwaardig zou overkomen.

Rector Erik Bijkerk van het Islamitisch College zegt in een reactie dat mevrouw Haddad zelf aangaf dat het geen zin had om verder te praten: ''Wij willen een islamitische grondslag neerzetten en daar hoort het dragen van een hoofddoek bij. Vrouwen die er een ander geloof op na houden, kunnen een ontheffing krijgen. Zij dus in dit geval niet.''

Haddad schakelde na het voorval het Meldpunt Discriminatie in, dat op haar beurt de zaak aankaartte bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die laat de zaak volgende week door een rechter beoordelen.

Google heeft nog 300 jaar nodig

Via de zoekmachine Google is al veel te vinden, maar nog lang niet alles. En dat duurt volgens Google-bestuursvoorzitter Eric Schmidt ook nog wel even. Hij denkt namelijk dat Google nog zeker driehonderd jaar nodig heeft om alle informatie van de wereld doorzoekbaar te maken.

Schmidt deed deze voorspelling tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de Association of National Advertisers. "Van de ongeveer vijf miljoen terabytes aan informatie die er in de wereld is, is ongeveer 170 terabytes geïndexeerd".


Film: Four Brothers

John Singleton, die hiervoor onder andere 2 fast 2 furious maakte, heeft een nieuwe film uit: Four Brothers.
Vier broers zien elkaar na lange tijd weer terug op de begrafenis van hun pleegmoeder. Hoewel ze erg verschillen van elkaar hebben ze één ding gemeen: ze willen er alle vier achter komen wie hun moeder vermoord heeft. Zal dit lukken? Hoe veel explosies zullen daarvoor nodig zijn? Lees verder!

Introplaatje

[Update] GTA: Vice City Stories

Na GTA: Liberty City Stories komt er ook een GTA: Vice City Stories. Er is alleen nog maar bekend dat het gebaseerd is op GTA: Vice City en dat de game in 2006 komt.

Update 11:05

GTA fans, juich niet te vroeg, het is waarschijnlijk fake. Een user op Gaming Age postte het volgende:

----------
it's fake.

WHOIS vicecitystories.com

Registrant:
Domains by Proxy, Inc.

DomainsByProxy.com
15111 N. Hayden Rd., Ste 160, PMB 353
Scottsdale, Arizona 85260
United States

Registered through: GoDaddy.com (http://www.godaddy.com)
Domain Name: VICECITYSTORIES.COM
Created on: 10-Oct-05
Expires on: 10-Oct-06
Last Updated on: 10-Oct-05

Administrative Contact:
Private, Registration VICECITYSTORIES.COM@domainsbyproxy.com
Domains by Proxy, Inc.
DomainsByProxy.com
15111 N. Hayden Rd., Ste 160, PMB 353
Scottsdale, Arizona 85260
United States
(480) 624-2599
Technical Contact:
Private, Registration VICECITYSTORIES.COM@domainsbyproxy.com
Domains by Proxy, Inc.
DomainsByProxy.com
15111 N. Hayden Rd., Ste 160, PMB 353
Scottsdale, Arizona 85260
United States
(480) 624-2599

Domain servers in listed order:
BNS3.DR2.NET
BNS4.DR2.NET


and ping shows a different IP domain.

-----------

De site: http://www.vicecitystories.com/
Toch geen Vice City Stories dan?

Snowboarder

Snowboarden kan leuk zijn als je het goed kunt. Snowboarders die net beginnen zullen het minder leuk vinden omdat ze vaker vallen.
Er zijn ook snowboard-stunters en jullie zouden van mij eigenlijk een valpartij verwachten maar dat zal het geval niet zijn.

Maar er is wel een raadsel of in ieder geval een vraag eigenlijk, na de jump van deze snowboarder valt hij in een plas water maar is dit nu bevroren en breekt het op het moment dat hij erin springt of was het al gebroken?

Politie deelde mesjes uit aan kinderen

Slapend_Nederland en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een stomme fout, zo vinden ze ook op het politiebureau in Rijswijk. Tijdens de Landelijke Politiedag afgelopen zaterdag, hebben politiemensen zakmesjes uitgedeeld aan kinderen. "Foutje", zo erkent een woordvoerder van het korps.

Het mesje zat in in een etui met daarin ook een nagelknippertje en schroevendraaier. Het setje maakte deel uit van relatiegeschenken die nog op de plank lagen op het bureau. Nu er nieuwe presentjes zijn, werden de oude weggegeven. Naast het etui werden er ook naaisetjes en schoenenpoetsspullen uitgedeeld.

"Het was een presentje voor volwassenen. Het is nooit de bedoeling geweest om dit aan kinderen te geven", zo zegt de politie achteraf.

Trein in brand bij Oss

Tussen Oss en Nijmegen is geen treinverkeer meer mogelijk omdat er vanochtend rond acht uur brand is uitgebroken in een trein. Alle passagiers werden meteen geëvacueerd. De trein staat nu defect tussen Oss en Ravenstein. Wat de oorzaak van de brand is en hoeveel mensen er in de trein zaten, is nog onbekend.

De brandweer van Oss en Berghem had de brand vrij snel onder controle. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte er niemand gewond. "We wachten nu tot de kapotte trein is weggesleept. Dan kan het treinverkeer weer doorgaan", aldus de zegsman.

Party: Qlubtempo 2001 - A Hardstyle Odyssey

In 2001 gebeurde er nogal wat in de dance-wereld. Q-Dance organiseerde voor het eerst Qlubtempo, in de Hemkade in Zaandam. In drie zalen werd onder andere UK hardhouse, oldstyle en hardtrance gedraaid, samen met wat geluiden die niet onder die noemer vielen. Zo werd de naam hardstyle geboren.

Na 25 keer Qlubtempo (de laatste keer was inmiddels anderhalf jaar geleden) was het afgelopen weekend tijd om terug te keren naar de roots van hardstyle. In een uitverkochte Heineken Music Hall vond Qlubtempo 2001: A Hardstyle Odyssey plaats.


Mariah Carey

Het is toch triest gesteld met de luchvaartmaatschappijen tegenwoordig. Nu mag zelfs het schattige hondje van Mariah Carey ook al niet meer eerste klas zitten. Het hondje is namelijk te groot en en ook nog eens niet beroemd genoeg.

Dat laatste wordt overigens bestreden door Mariah Carey, want er zijn zelfs drie websites naar hem vernoemd. Ha, ha, ja een Jack Russel die Jack heet, nogal logisch dat er websites zijn met een dergelijke naam. Het hondje heeft trouwens niets te klagen want schijnbaar mag het altijd met Mariah in bad.

Lekker belangrijk allemaal. Laten we nog maar eens wat foto's van Mariah plaatsen...

Reakties met leuke foto's zijn uiteraard welkom

Politie treft naakte inbreker aan plafond

Icoon opmerkelijk nieuws In de plaats Darlington, gelegen in de Amerikaanse staat South Carolina, had de politie te maken met een niet zo allerdaags heterdaadje. Daar trof zij in een winkel een inbreker aan, die naakt aan het plafond hing. De 22-jarige man had schrammen over zijn hele lijf.

De man was geheel naakt, omdat hij anders het pand niet via de ventilatieschacht kon binnengaan, vermoedt de politie. Volgens een woordvoerder van de politie verspilde de man zijn tijd, omdat er in de winkel geen geld aanwezig was.

Sato wellicht weg voor GP China

Er bestaat een gerede kans dat de Grand Prix van Japan de laatste was voor Takuma Sato. Naar verluid zou testcoureur Anthony Davidson de Japanner vervangen tijdens de Grand Prix van China.

Sato had een miserabele race op Suzuka. Direct na de start belandde hij in de grindbak, waar hij zijn voorvleugel stukreed op het achterwiel van Rubens Barrichello. Niet veel later ramde hij de auto van Jarno Trulli, een actie waarvoor hij achteraf gediskwalificeerd zou worden.

Davidson verklaarde klaar te zijn om te racen voor BAR Honda. "Ik heb in tests laten zien dat ik de snelheid heb, ik moet nu bewijzen dat ik ook een racecoureur ben en niet iemand die alleen maar rondes achter elkaar kan rijden."

Na virus nu ook virusscanner voor PSP

Zoals we al enige dagen geleden meldden, is er een virus voor de PSP met behoorlijk nadelige uitwerkingen voor de persoon in kwestie. Gelukkig is er nu een virusscaner uitgebracht door een zekere 'Dark Killah'. Het heet, heel toepasselijk; PSafeP.

Indien het virus door een psp bezitter gedownload en uitgevoerd werd zou het virusenkele noodzakelijke bestanden van de PSP verwijderen. Ten gevolge dat de PSP niet meer instaat zou zijn om op te starten.link

link

De virusscanner is hier gratis te downloaden.

Moeder (13) gooit baby van balkon

Winterelf had ons via de nieuws-submit te melden:

buitenlands nieuws In het Belgische Sint-Jans-Molenbeek heeft zondagavond een familiedrama plaatsgevonden. Daar liet een pas 13-jarige moeder haar kind vanaf de dertiende etage naar beneden vallen. Het meisje was eerder die dag bevallen zonder dat haar familie het wist.

Totaal radeloos liet ze het kindje naar beneden vallen, nadat ze de navelstreng kapot had getrokken. "Wij wisten niet eens dat ze zwanger was", zeggen haar broers diep aangeslagen.

Het kind was zwanger van haar 16-jarige (ex)vriend. Zes maanden geleden raakte ze zwanger. Omdat zij het kindje wilde houden en weigerde abortus te plegen, verliet haar vriend haar. Al die tijd verzweeg ze voor iedereen haar zwangerschap, verlamd door liefdesverdriet.

Deze zondag beviel ze in haar slaapkamer van een jongetje in alle stilte. "We zaten amper vijf meter verder in de woonkamer, maar hebben niets gehoord. We wisten zelfs niet dat ze zwanger was", aldus de broers. De politie en justitie twijfelen aan de omstandigheden van het drama. "Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd, en of het een ongeval was of niet", aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie.

Nu ook een virus op de Nintendo DS

Een aantal dagen geleden was er het bericht dat er een virus op de PSP is verschenen die ervoor zorgde dat je je PSP niet meer kan gebruiken. Nu is ook de Nintendo DS aan de beurt.

Het virus doet zich voor als een handig stukje homebrew software met de naam taihen.zip, dat hentai plaatjes/filmpjes laat zien. Helaas is niets minder waar: het verwijdert stukjes onmisbare software van je DS zodat deze niet meer opstart, je GBA carts draaien niet meer en je netwerk is stuk.

I can't remember I put my name in the executable or text file. So you don't have to trust the executable in that case. Whenever I release something trustable, I put my name in/with it. (No guarantees that others could not use my name) I did lower the trust level of the whole DS homebrew community though. But it might also scare off some pirates. So it's like a double edged sword. It was fairly simple to make and I had this idea for a long time. If PSP has malware, DS can have some too. It's proven now that both DS and PSP are vulnerable and this stuff doesn't need to happen again. Perhaps Nintendo and Sony will try to protect their next systems somewhat better. Aldus Darkfader, diegene die het virus heeft gemaakt.

Credit Suisse blijft sponsor BMW

De Zwitserse bank Credit Suisse zet haar sponsoring in de Formule 1 voort. Het bedrijf is al jaren sponsor van het Sauber-team en heeft nu een contract van drie jaar met BMW getekend, dat Sauber heeft overgenomen.

De bank zal op 13 oktober een eerbetoon aan de teambaas van Sauber, Peter Sauber, brengen. Oswald Grüber, Chief Executive Officer van Credit Suisse, prees de vertrekkende teambaas. "We zijn vereerd en trots om Sauber's carrière te mogen vieren," aldus Grüber. "Hij heeft jarenlang stil en professioneel een belangrijke bijdrage geleverd aan de autosport. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol van adviseur voor het nieuwe team."

Winkelpersoneel is dom, lomp en brutaal

Winkelpersoneel wordt door consumenten vaak dom, lomp, brutaal en ongeïnteresseerd gevonden. Deze houding kost detaillisten jaarlijks vele tientallen miljoenen, zo concludeert Klantonderzoek Nederland, dat speciaal voor detailhandelaren een website heeft opgezet om onderzoek te doen naar het gedrag van hun personeelsleden.

Op de site gaven in totaal 9000 respondenten hun mening over de houding van personeel. "De keren dat je goed en vriendelijk in cd-winkels, fietsenzaken of warenhuizen wordt geholpen, zijn op één hand te tellen", aldus Ad van Beek, directeur van het onderzoeksbureau. "Klanten ervaren winkelpersoneel als dom omdat ze vinden dat ze niet worden begrepen. Ook komt het regelmatig voor dat sprake is van asociaal gedrag."

Van Beek geeft het voorbeeld van damesmodewinkels waarin het personeel er al bij voorbaat van uitgaat dat klanten alleen langskomen om te kijken. "Het personeel straalt die desinteresse gewoon uit, en het gevolg is dat de klant inderdaad de benen neemt."

Weg met Verdonk!

Het is een gezellig koppeltje, die Geert Wilders en Rita Verdonk. Dat Geert Wilders zijn reputatie eer aan blijft doen is misschien nog te begrijpen, maar dat Verdonk als minister van INTEGRATIE bezig blijft met het verder opzwepen van de moslimhaat is toch betreurenswaardig. Uiteraard heb ik het hier over het één-tweetje tussen Wilders en Verdonk met betrekking tot het onderzoek naar een burkaverbod.

Volgens Verdonk is het vanwege veiligheidsoverwegingen ook al niet toegestaan om met carnaval een masker te dragen dat het gezicht volledig bedekt en is er dus niets vreemds aan om ook een burka te verbieden. Er kunnen volgens de minister nu eenmaal onveilige situaties ontstaan doordat je niet weet wie er onder de Burka zit. Ja hallo zeg, zo lusten we er nog wel een paar. Verdonk wist uiteraard niet één voorbeeld te noemen van een dergelijke situatie.

Als minister van integratie zou Verdonk toch met betere argumenten moeten komen voor een drastische maatregel als deze. Wilders zegt dan nog dat de burka de integratie in de wegstaat. Daar ben ik het ook niet mee eens maar dat klinkt toch stukken beter dan het verhaal van Verdonk.

Toch heeft ook Wilders het niet bij het juiste eind. Wanneer de burka verboden zal worden, dan zal dit betekenen dat deze groep vrouwen helemaal het huis niet meer uitkomt. Dan is integratie pas echt kansloos...

Update: Utrecht wil burka verbieden bij sollicitatie.

Nesta mist duels tegen PSV

Alessandro Nesta zal de Champions League ontmoetingen met PSV aan zich voorbij moeten laten gaan. De 29-jarige verdediger heeft een blessure aan zijn hand.

Nesta liep zijn blessure op in het WK-kwalificatieduel met Slovenië van afgelopen zaterdag. Italië won die wedstrijd met 1-0 en is daardoor zeker van WK deelname. Onderzoek in Milaan bracht aan het licht dat de kwetsuur alleen verholpen kan worden met een operatie. PSV speelt op 19 oktober eerst in Milaan, om op 1 november de runner-up van de vorige Champions League in Eindhoven te ontvangen.

Filippo Inzaghi is er dan misschien wel weer bij. De 32-jarige spits is langzaam op de weg terug en maakte afgelopen week zijn rentree in het jeugdelftal. Daarin was Inzaghi meteen drie keer trefzeker. Inzaghi kwam de afgelopen twee jaar nauwelijks in actie wegens problemen met zijn enkel.

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.