Verdonk onderzoekt gedeeltelijk burqaverbod

pberends en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gaat de mogelijkheden onderzoeken om het dragen van een burqa in bepaalde situaties te verbieden. Een landelijk verbod op het allesbedekkende kledingstuk, veelal door moslimvrouwen gedragen, is volgens Verdonk niet mogelijk.

Verdonk reageert hiermee op het pleidooi van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders om een landelijk burqaverbod in te voeren. Volgens Wilders is het dragen van een burqa onmenselijk en vrouwonvriendelijk. Daarnaast vindt hij het volstrekt onacceptabel dat personen compleet onherkenbaar over straat lopen.

"Dat komt de openbare orde en veiligheid niet ten goede. En het is ook nog eens angstaanjagend om te zien. Daardoor wordt de kloof tussen allochtonen en autochtonen alleen maar vergroot en ook dat is ongewenst", schreef Wilders vorige maand op zijn weblog.

Er zal nu door Verdonk bekeken worden of het vanuit veiligheidsoverwegingen op bepaalde momenten en gebieden mogelijk is het kledingstuk te verbieden. Welke dat kunnen zijn, liet de minister in het midden.