Xbox 360 harde schijf inhoud onthuld

Rodie83
Microsofts J. Allard heeft een aantal details onthuld over de extra content die pre-installed op de harde schijf van de Xbox 360 komt te staan.

Tegen Gameinformer heeft Allard gezegd dat de extra content een speciale soundtrack bevat en een aantal 'Gamertiles', waarmee je je gamertag kan personaliseren.

Misschien het meest interessant is de toevoeging van Hexic, de verslavende puzzelgame van Alexy Pajitnov (de maker van Tetris).

Volgens Allard is de content vooral bedoeld om te laten zien wat de Xbox 360 allemaal kan en om ze over de streep te trekken om gebruik te maken van andere content die aangeboden zal worden.

"Voor een gedeelte is het de bedoeling dat gamers leren kennen wat je allemaal met het systeem kan doen en dat ze op die manier aangemoedigd worden om nieuwe dingen te ontdekken.", zei Allard tegen Gameinformer.

"Ook is het voor onze klanten een extra bonus als ze een losse harde schijf kopen of een premiumsysteem kopen."

Het maakt dus niet uit of je een losse harde schijf haalt of een premiumsysteem, de extra content zit op beide voorgeinstalleerd.

Als laatste moet verteld worden dat ook het programma Neon zijn opwachting zal maken: een programma dat betiteld wordt als 'Light Synthesizer'. Hierbij valt te denken aan de welbekende visualisaties van Winamp en/of Windows Media Player, waarbij de effecten zijn te besturen met de controller.