Zege Argentinië, remise Brazilië

Gisteravond werden er nog twee kwalificatiewedstrijden gespeeld in de Zuid-Amerikaanse zone. Argentinië versloeg Peru met 2-0, terwijl Brazilië in en tegen Bolivia niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Argentinië begon sterk aan het duel in Buenos Aires, maar echte kansen bleven uit. Wel kreeg Sorin twee uitstekende kopkansen. Uitblinker was Messi, die voor het eerst aan de aftrap stond na twee invalbeurten. Daarentegen begonnen Riquelme en Aimar op de bank. In de tweede helft kreeg Paolo Guerrero tot twee keer toe de mogelijkheid Peru op voorsprong te zetten, maar de speler van Bayern München faalde. Acht minuten voor tijd kwam Argentinië vrij plotseling op voorsprong, dankzij een benutte strafschop van Riquelme. De Peruviaanse doelman Butron haalde de doorgebroken Messi onderuit en kreeg tevens de rode kaart. In de laatste minuut promoveerde Guadalupe een voorzet van Tevez tot doelpunt.

Het net als Argentinië al gekwalificeerde Brazilië begon niet met al zijn sterren in de basis tegen Bolivia. Wel deden Adriano en Robinho vanaf het begin mee. Op het op 3.600 meter boven zeeniveau gelegen La Paz kwam Brazilië na 25 minuten op voorsprong. Juninho benutte vanaf dertig meter op magistrale wijze een vrije trap. Vlak na rust kwam Bolivia verdiend langszij: Castillo schoot raak nadat Hoyos, Baldivieso en Botero drie loepzuivere kansen om zeep hielpen. Het duel eindigde met een zeer negatief spelend Bolivia, dat van scheidsrechter Larrionda haast een vrijbrief kreeg om te trappen. Robinho en Cicinho mochten van geluk spreken geen blessure te hebben opgelopen na keiharde overtredingen van Galindo en Jauregui.

Bolivia – Brazilië 1-1
25. Juninho 0-1, 50. Castillo 1-1

Argentinië – Peru 2-0
81. Riquelme (penalty) 1-0, 90. Guadalupe (ED) 2-0