[NFL] Rhonde Barber slaat scheidsrechter

Rhonde Barber, cornerback van de Tampa Bay Buccaneers, heeft gisteren per ongeluk een scheidsrechter in het gezicht geslagen.

In het tweede kwart van de verloren uitwedstrijd tegen de New York Jets kreeg Barber het aan de stok met Jets center Kevin Mawae. Toen Barber uithaalde raakte hij per ongeluk hoofdscheidsrechter Butch Hannah's rechteroog. Hoewel Hannah naar de grond ging, kon hij de wedstrijd gewoon afmaken.

Barber ontving een penalty voor unnecessary roughness, maar werd niet uit de wedstrijd gezet. Een opvallende beslissing aangezien scheidsrechters in de NFL onaantastbaar dienen te zijn. In Detroit werden gisteren twee spelers van de Baltimore Ravens gediskwalificeerd na contact te hebben gemaakt met een official.

Bij linebacker Terrell Suggs ging het om contact tussen het gezichtsmasker van de speler en de cap van de official terwijl hij een scheidsrechterlijke beslissing betwistte. Safety BJ Ward probeerde om een ruzie tussen ploeggenoot Ed Reed en Detroit Lion Casey FitzSimmons te sussen en raakte daarbij per ongeluk een official. In 1999 ontving Orlando Brown van de Cleveland Browns een schorsing voor onbepaalde tijd wegens het tegen de grond duwen van scheidsrechter Jeff Triplette. Even daarvoor had Triplette hem in het oog geraakt met een overtredingsvlaggetje, de resulterende oogschade betekende het einde van Browns carrière in de NFL.