FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 oktober 2005

Madonna wekt toorn rabbijnen

Icoon Muziek nieuwsMadonna heeft een aantal rabbijnen tegen zich in het harnas gejaagd. De zangeres heeft op haar nieuwe cd 'Confessions on a Dance Floor' het nummer 'Isaac' opgenomen. Het lied is een ode aan Rabbi Isaac Luria, die in de 16e eeuw de Kabbala School oprichtte.

Het 47-jarige pop-icoon is een groot aanhanger van de joodse mystieke leer. Rabbijnen in de Israëlische stad Safed, waar het graf van Luria zich bevindt, vinden echter dat Madonna heiligschennis heeft gepleegd door zo nadrukkelijk naar Isaac Luria te verwijzen. "In de joodse wet is het verboden om de heilige naam van de Rabbi commercieel te gebruiken", stelt rabbijn Rafael Cohen. "Men kan alleen medelijden voelen wegens de straf die ze van de Hemel zal krijgen."

Foto vs. Verhaal

Tha BlonTAl enige tijd begin ik mijn hobby, schrijven, minder interessant te vinden ten koste van de fotografie. Een foto zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden, en is daardoor ook letterlijk veel sneller tot je te nemen. En dat kan ik niet zo goed hebben, dat mijn schrijfseltjes het gaan onderdoen voor allerhande multimedia shit. Dus heb ik tegenwoordig zelf ook een camera en upload ik al enige tijd wat fotootjes op de freakpagina's. De vraag rijst nu of ik van hobby moet gaan wisselen.

Recordpoging Pippi Langkousen mislukt

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Belgische poging om een recordaantal Pippi Langkousen bijeen te krijgen is jammerlijk mislukt. In het Casino Kursaal van Oostende kwamen 122 lookalikes van het sterkste meisje op aarde opdraven, veel te weinig om een Duits record van 913 Pippi Langkousen te breken. De poging was georganiseerd naar aanleiding van de musical 'Pippi Langkous'.

"De musical won al vier musicalprijzen in Vlaanderen en vijf awards in Nederland. Naar aanleiding van de nieuwe start van de tournee wilden we op een ludieke actie voeren", vertelde woordvoerster Katrien Adriaens. Ze zag ondanks de mislukte poging toch een lichtpuntje. "De wereldrecordpoging is niet geslaagd maar dit is wel een Belgisch record."

Ei-naar-Bea-gooiers blijven vastzitten

BeatrixDe twee jonge Assenaren die zaterdag werden opgepakt omdat ze een ei richting koningin Beatrix hadden gegooid, blijven in voorlopige hechtenis. De politie beschouwt de daad van de 17- en 18-jarige als een misdrijf tegen de koninklijke waardigheid. De verdachten kunnen hiervoor een celstraf van maximaal 7,5 jaar krijgen.

Het motief van de vrienden is nog niet duidelijk. Evenmin is bekend wie van de twee het ei gegooid heeft. Volgens een politiewoordvoerder loopt het onderzoek nog. De koningin en haar gezelschap werden gisteren tijdens een werkbezoek aan Drenthe onthaald met het ei. Beatrix werd daarbij overigens niet geraakt. Wel zou iemand uit haar gezelschap spatjes op de kleren hebben gekregen.

Derde zege Guus Hiddink met Austalië

Austalië heeft ook zijn derde overwinning gepakt onder leiding van Guus Hiddink. Na de dubbele overwinning op de Solomon Eilanden werd er nu gewonnen van Jamaica.

In Londen werd er ter voorbereiding op de WK-play-offs tegen de nummer vijf uit Zuid-Amerika een oefeninterland afgewerkt tegen Jamaica. Ondanks wat personele problemen wonnen de The Socceroos met 5-0. PSV'er Jason Culina startte in de basis.

Jamaica spelend met een geïmproviseerd elftal legde Australie geen strobreed in de weg. Dankzij goals van Mark Bresciano (2), Archie Thompson, Mark Viduka en Joel Griffiths boekte Austalië een goed resultaat.

Van Basten haalt Babel bij selectie

Ryan Babel is door bondscoach Marco van Basten bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald voor het duel tegen Macedonië. De Ajacied vervangt Jan Kromkamp, die tegen Tsjechië een schorsing opliep.

De achttienjarige Babel speelde tot nu toe twee interlands, tegen Roemenië en Armenië. In die eerste wedstrijd scoorde hij zelfs. De aanvaller – die recent nog zijn ongenoegen spuide over het feit dat hij bij Ajax als linksbuiten wordt ingezet – viel aanvankelijk samen met Lindenbergh en Bouma buiten de boot. Babel wist dit seizoen in zeven competitiewedstrijden nog niet te scoren.

Eiffeltoren ontruimd na bommelding

rickyB en jmakkink hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Parijs is de Eiffeltoren vanmiddag ontruimd na een bommelding. Het Franse weekblad Le Nouvel Observateur meldde op haar website dat het politiebureau in de Franse hoofdstad vanmiddag een telefoontje had gekregen met de melding.

De melding kwam rond half vier binnen, er zou een bom in of bij de toren zijn geplaatst. Direct na het telefoontje werd met de ontruiming van de populaire toeristische attractie begonnen. Na uitvoerig onderzoek zijn geen explosieven aangetroffen, waarna de toren weer is opengesteld voor publiek.

'Bijstandmoeders inzetten als schooloppas'

Icoon politiek binnenland nieuwsStaatssecretaris van Sociale Zaken Henk van Hoof werkt aan een plan waarin bijstandmoeders met kinderen onder de vijf jaar worden ingezet in de voor- en naschoolse kinderopvang. De vrouwen, die nu nog vrijgesteld zijn van sollicitatieplicht, zouden met behoud van uitkering aan de slag kunnen. De eigen kinderen kunnen worden meegenomen naar school.

Gemeenten krijgen de mogelijkheid de vrouwen een bonus aan te bieden op hun uitkering en scholing. De VVD-bewindsman zegt zijn plan te hebben besproken met vrouwenorganisaties van de grote politieke partijen, en zou daarbij 'van links tot rechts' positieve reacties hebben gekregen. Van Hoof wil zijn plan ook overleggen aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Kamerlid Arda Gerkens (SP) is echter niet echt enthousiast. Ze noemt het plan van Van Hoof in een reactie 'een slecht idee'. Volgens Gerkens zijn moeders van jonge kinderen niet voor niets vrijgesteld van sollicitatieplicht. Bovendien moet volgens haar de kinderopvang door gekwalificeerd personeel gebeuren. Volgens een woordvoerder van Sociale Zaken zijn er in Nederland ongeveer 90.000 bijstandmoeders die kinderen onder de vijf jaar hebben, en daarom zijn vrijgesteld van sollicitatieplicht.

Zabel wint massasprint Parijs-Tours

De Duitser Erik Zabel heeft de één-na-laatste ProTour-wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Hij was in een massasprint voor de derde keer de snelste in Tours. Tot 100 meter voor de streep reden Gilbert en Devolder voorop, maar toch kon de Duitser zijn wiel als eerste over de meet drukken.

De etappe werd kleur gegeven door een drietal aanvallers, allereerst gingen Joost Posthuma en de Spanjaard Ivan Gutierrez op avontuur, niet veel later sloot de Fransman Berges bij dit tweetal aan. Met de tweede van het wereldkampioenschap tijdrijden, Gutierrez, konden de drie hun voorsprong snel uitbouwen tot maximaal 8.20.

Vervolgens gingen de sprintersploegen Davitamon - Lotto (McEwen) en Crédit Agricole (Hushovd) de achtervolging inzetten. Daardoor slonk de voorsprong tot 5.25 op 100 kilometer van de streep en nog maar anderhalve minuut op 55 kilometer. Niet veel later, op ruim 40 kilometer van de meet, werden de vluchters gegrepen.

Op ruim 25 kilometer ging de Belg Stijn Devolder in de aanval, hij kreeg zijn landgenoot Gilbert mee. De voorsprong van de twee liep snel op, tot een minuut op 18 kilometer. Toen ging Illes Balears (voor Valverde) en Quick Step (voor Pozzato) de achtervolging op touw zetten. Hierdoor was de voorsprong van de twee Belgen op tien kilometer nog een halve minuut, waarop Kroon de tegenaanval inzette. Dit leidde nergens toe, hij werd snel gegrepen.

De Belgen reden samen door tot een kilometer van de streep, toen nam Devolder niet meer over. Het jagende peloton kwam steeds dichterbij en zelfs op 100 meter langszij. In de massasprint was veteraan Zabel de sterkste, net voor Bennati en de Australiërs Davis en McEwen. Zabel schreef daarmee, in zijn laatste wedstrijd voor T-Mobile, voor de derde keer Parijs-Tours op zijn naam.

Uitslag Parijs-Tours 2005

PlaatsNaamPloegLand
1Erik ZabelT-MobileDuitsland
2Daniele BennatiLampreItalië
3Allan DavisLiberty SegurosAustralië
4Robbie McEwenDavitamon-LottoAustralië
5Alberto OngaratoFassa BortoloItalië

Politiemacht en pepperspray om wildplasser te bekeuren

Icoon Wildplassen nieuwsMeerdere politie-eenheden en pepperspray waren vannacht in Nijmegen nodig om een 36-jarige wildplasser te bekeuren. De Nijmegenaar, volgens een politiewoordvoerder 'een hele grote man', werd door surveillanten betrapt op het ongeoorloofd piesen op de openbare weg. De man werd aangesproken, maar liep afgeschermd door vrienden weg.

Door de agenten werden vervolgens meerdere pogingen gedaan om de man aan te houden. De verdachte werd echter steeds agressiever. Hierop werd de assistentie van andere politie-eenheden ingeroepen. Slechts met pepperspray kon de 'hele grote man' onder controle worden gekregen. Vanwege de afmetingen van de 'reus' waren twee stel handboeien nodig om hem te kunnen afvoeren naar een politiebureau.

Recordpoging 'borstvoeding geven' geslaagd

BorstvoedingIn het Amsterdamse Speelpark TunFun hebben vandaag zestig moeders een Nederlands record gebroken. En wel het record 'met zoveel mogelijk moeders tegelijk borstvoeding geven'. Het record is met twintig moeders gebroken.

De geslaagde recordpoging was een actie om het geven van borstvoeding positief onder de aandacht te brengen. De organisator van de actie, Paula de Jonge, is erg tevreden met het nieuwe record. Volgens De Jonge heeft moedermelk een onvervangbare waarde voor een pasgeboren kind.

Formule 1: Uitslag Grand Prix van Japan

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Japan gewonnen. Met een gewaagde inhaalactie pakte hij in de laatste ronde de leiding van Giancarlo Fisichella af. Wereldkampioen Fernando Alonso werd derde, de Nederlanders Doornbos en Albers respectievelijk vijftiende en zeventiende.

In de eerste bocht na de start schoven zowel Takuma Sato en Rubens Barrichello van de baan en raakten elkaar in de grindbak. Barrichello moest de pits in om een lekke band te laten vervangen, Sato moest een nieuwe voorvleugel halen. Aan het einde van de eerste ronde kwamen Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve met elkaar in aanraking en de McLaren klapte hard in de banden. Een lange safety car-periode was nodig om het wrak te bergen.

Nadat de safety car weer de pits was ingegaan, volgden er direct weer twee uitvallers. Antonio Pizzonia spinde de grindbak in en Jarno Trulli werd in de chicane aan de kant geramd door Takuma Sato. Dit laatste incident krijgt wellicht nog een staartje, aangezien de FIA heeft aangekondigd dit incident, evenals dat tussen Villeneuve en Montoya, na de race te zullen onderzoeken.

Michael Schumacher en Fernando Alonso vochten zich al snel een weg door het veld. Alonso had in eerste instantie nog moeite met Christian Klien, maar na vijfentwintig ronden reed de nieuwe wereldkampioen al op de vierde plaats en had Schumacher de leiding in handen.

Na de series pitstops bleek de race vooral te gaan tussen Fisichella, Räikkönen, Webber en Alonso. De tweede pitstops gingen voor de Nederlandse Minardi-coureurs niet van een leien dakje. Robert Doornbos reed eerst een pitmonteur omver en Christijan Albers moest zelfs halsoverkop zijn wagen verlaten, toen deze in brand vloog. De brand was echter snel geblust en Albers kon weer de baan op, zij het met een aantal ronden achterstand.

Bij het ingaan van de laatste ronde verloor Fisichella zijn bijna zekere overwinning aan Räikkönen. De Fin zette alles op alles op de Renault te passeren en terwijl de wagens elkaar bijna raakten, wist Räikkönen Fisichella te passeren. Webber werd in de laatste fase ingehaald door Alonso, waardoor Renault de race eindigde met twee coureurs op het podium. Ondanks de winst van Räikkönen gaat Renault nu weer aan kop van het constructeurskampioenschap, dat volgend weekend in China beslist zal worden.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

[A1GP] Uitslag hoofdrace Duitsland

Team Frankrijk heeft ook de hoofdrace op de Eurospeedway gewonnen. Groot-Britannië en Canada werden tweede en derde, Nederland finishte na een dramatische start op een verdienstelijke zevende plaats.

De hoofdrace kende een moeizame start. Brazilië en Nieuw-Zeeland bleven staan op de grid bij de aanvang van de formatieronde en de startprocedure werd herhaald. Bij de tweede formatieronde bleven Nederland en Italië staan en zij moesten uit de pitstraat starten. Toen het veld uiteindelijk onderweg was, pakte Zwitserland direct de leiding en bleek ook Maleisië een goede start te hebben gemaakt: Alex Yoong klom van de zesde naar de tweede plaats.

De race werd voornamelijk beheerst door actie in de pitstraat. Opvallend was dat veel teams problemen hadden met het monteren van de wielen tijdens de verplichte pitstops. Onder andere Brazilië, Maleisië, Tsjechië en Zwitserland vielen ten prooi aan dit mechanische probleem. Nederland maakte vroeg in de race een pitstop die wel goed ging, maar het team kreeg al snel een drive through-penalty wegens onregelmatigheden tijdens de pitstop. Ook Tsjechië, China, Brazilië en Maleisië moesten voor straf door de pitstraat rijden.

Laat in de race werd de safety car ingezet om de stilgevallen auto van India weg te halen. Dit gaf Nederland kans om de achterstand van meer dan een minuut dicht te rijden. Bij de herstart kwam Brazilië klem te zitten tussen Japan en Tsjechië. Een botsing bij hoge snelheid was het gevolg en alleen Japan kon doorrijden.

Na de twee races vandaag komen Nieuw-Zeeland en Frankrijk in het klassement op gelijke hoogte op de tweede plaats. Brazilië blijft leider, Nederland staat op een gedeelde tiende plek.

posteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk35
2Groot-Britannië35+ 3,706 sec
3Canada35+ 5,458
4Nieuw-Zeeland35+ 5,974
5Zwitserland35+ 7,071
6Ierland35+ 8,081
7Nederland35+ 9,622
8Indonesië35+ 16,706
9Japan35+ 19,344
10Duitsland35+ 21,860
11Portugal35+ 24,740
12Pakistan35+ 25,266
13Mexico35+ 29,178
14Australië35+ 30,890
15Oostenrijk35+ 31,132
16Maleisië35+ 45,381
17China35+1:17.441
18Libanon33+ 2 ronden
19Tsjechië27crash
20Brazilië26crash
21India19uitval
22Zuid-Afrika15+ 20 ronden
23Italië11uitval
24Verenigde Staten4uitval

Snelste ronde: Brazilië - 1:34.856

Puntenklassement na 4 races

posteampunten
1Brazilië30
2Nieuw-Zeeland29
--Frankrijk29
4Zwitserland17
5Australië16
--Mexico16
7Groot-Britannië15
8Canada14
9Maleisië11
10Nederland8
--Ierland8
--Duitsland8
13Japan6
14Zuid-Afrika5
15Pakistan4
16Portugal3
--Indonesië3

Edese straatracers opgejaagd door politie

Icoon Binnenlands nieuwsIn Ede heeft de politie gisteren de handen vol gehad aan het voorkomen van een straatrace. Rond half tien kwam er een melding binnen dat een grote groep mensen zich had verzameld op de Kievitsmeent in de gemeente. De groep, ongeveer 150 personen groot, had enkele tientallen auto's bij zich.

Toen de politie arriveerde, vertrok de groep. Bij de snelweg A30 tussen Ede en Barneveld bleek zich wat later echter opnieuw een club mogelijke racers te verzamelen. De straatracers gingen weg op aandrang van de politie. Een 25-jarige man uit Voorthuizen werd gearresteerd omdat hij agenten uitschold. De man is na verhoor heengezonden.

Nite to Unite for Kids 2005

Nite to Unite for Kids is een jaarlijks diner en veiling georganiseerd door de ESA om geld in te zamelen voor de ESA Foundation. De ESA Foundation is een stichting die zich bezig houdt met het organiseren van activiteiten en projecten voor de jeugd in Amerika.

Voorgaande jaren heeft de ESA Foundation rond de $7 miljoen dollar opgehaald voor bijvoorbeeld onderzoek naar diabetes bij kinderen en het inrichten van leeromgevingen.

De veiling is openbaar voor iedereen die zich op eBay geregistreerd heeft.
Onder de voorwerpen bevindt zich veel gesigneerd promotiemateriaal en exclusieve voorwerpen. Wat dacht je van een door George Lucas gesigneerde replica van een lightsaber, een levensgroot beeld van Master Chief of zelfs een door Bill Gates gesigneerde Xbox 360!

De veiling kan je hier bekijken. Mocht je willen bieden op een van de voorwerpen, dan moet je wel opschieten want veel van de veilingen sluiten in een paar dagen.

Flitskast lost ongeval in Den Bosch op

nikneem had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Bosch is een ongeval dat op 19 september 2005 omstreeks 15.55 uur gebeurd was, alsnog opgelost. Dit door middel van het uitlezen van de film van de roodlichtcamera op de kruising Bruistensingel - Hervensebaan. Een 52-jarige bestuurster reed daar door rood licht en reed toen een twaalfjarige fietser aan.

Bij de politie was eerst nog helemaal niet bekend dat er een aanrijding plaats had gevonden maar na enig onderzoek bleek dus dat de vrouw de jongen had aangereden door door rood heen te rijden. Door de jongen te zeggen dat hij fout was hoopte ze dat er voor haar geen consequenties aan verbonden waren. Daarom werd de politie er niet bij geroepen. De jongen geloofde dit en vertelde thuis dat hij gevallen was, omdat hij niet durfde te vertellen van het ongeluk. De fiets was onherstelbaar beschadigd.

De vrouw kreeg een proces-verbaal voor de aanrijding en negeren rood licht.

Eriksson: Engeland kanshebber titel

Volgens Sven-Göran Eriksson maakt Engeland een goede kans om het WK voetbal 2006 in Duitsland volgend jaar te winnen, zo verklaart hij tegenover de BBC. Was de sfeer in het Engelse kamp voor de overwinning op Oostenrijk nog matig, nu overheerst de euforie.

"Ik ben er zeker van dat Engeland een goed WK zal spelen. We zijn één van de vier of vijf teams die het WK kunnen winnen. Als we niet te veel blessures hebben denk ik dat wij het kunnen zijn.", aldus de bondscoach.

Een tijdje terug stond de positie van de Zweedse coach op losse schroeven. Door de nederlaag tegen Noord-Ierland was een plaats op het WK wel heel ver weg, maar doordat Nederland Tsjechië met 2-0 versloeg is Engeland nu geplaatst als een van de beste nummers twee.

Hoewel het spel tegen Oostenrijk niet optimaal was, voorziet Eriksson vooralsnog geen problemen. Hij gelooft dat de ploeg in een betere vorm zal verkeren als het WK begint. "Ik ben opgelucht. Het was een groot doel voor mij om dit team naar het WK te leiden. Nu moet het team nog voorbereid worden op het WK."

Verdediging Duitsland blijft schutteren

Voor bondscoach Jürgen Klinsmann blijft de verdediging een zorgenkindje. Met een gemiddelde van meer dan twee tegendoelpunten over de laatste negen wedstrijden lijkt er geen groei in de jonge linie te zitten.

In de acht wedstrijden sinds de start van het toernooi om de Confederations Cup konden keepers Jens Lehmann en Oliver Kahn maar liefst zeventien keer de bal uit het eigen net halen. Gisteren tegen Turkije mocht Kahn dat nog tweemaal herhalen. In Istanbul werd het 2-1.

Dat het niet voldoende is om één heel groot verdedigend talent te hebben moge duidelijk zijn. In Duitsland is dat Per Mertesacker. Niet alleen is hij een goede verdediger, hij is ook de meest faire verdediger van de Bundesliga, met nog geen enkele overtreding. Echter, 'Klini' speelt alle oefenwedstrijden met jonge verdedigers als Mertesacker, Patrick Owomoyela, Marcell Jansen en Lukas Sinkiewicz en deze lijken maar niet op elkaar en op keepers Kahn en Lehmann ingespeeld te raken.

Ook in de opbouw weten zij geen potten te breken en hanteerden tegen de slim spelende Turken louter de lange bal, waarbij het meer ervaren middenveld simpelweg werd overgeslagen en de eveneens jonge aanvallers Kevin Kuranyi en Lukas Podolski werden gezocht.

Dat de jeugdige leeftijd van de verdediging slechts in het begin een excuus kan zijn maar nu niet meer was al door Franz Beckenbauer gezegd, en gisteren herhaalde de Duitse coach van Fenerbahçe Christoph Daum dezelfde stelling, daarmee de druk bij Klinsmann leggend.

Ook van tegenstanders oogst die Mannschaft weinig lof. Nadat Slowakije de wedstrijd in Bratislava met 2-0 gewonnen had vond de bij Nürnberg spelende Slowaak Marek Mintal het jammer dat Duitsland geen betere tegenstander was geweest. Gisteren vond Halil Altintop, maker van de 1-0 en speler van Kaiserslautern, dat Duitsland het de Turken vooral in de eerste helft niet moeilijk maakte.

In de laatste minuut scoorde Borussia Dortmunds Nuri Sahin, de jongste Bundesliga-speler ooit, zijn eerste doelpunt in zijn debuutwedstrijd voor de Turkse hoofdmacht voor de 2-0. In blessuretijd redde Oliver Neuville in zijn 50e interland de Duitse eer door de bal via een Turks been achter de goed keepende Volkan Isik te werken.

Mijlpaal Davenport in Filderstadt

Lindsay Davenport heeft in Filderstadt haar vijftigste WTA-titel gewonnen. In een eenzijdige finale was Amélie Mauresmo het slachtoffer: 6-2, 6-4.

Davenport brak al vroeg in de eerste set de service van Mauresmo. De Française – die de voorgaande negen ontmoetingen met Davenport verloor – leverde nog eenmaal haar opslag in en zag haar opponente oppermachtig serveren. Ook in de rally was Davenport de dominantere van de twee. In het tweede bedrijf was het duel meer in evenwicht; Mauresmo kwam zelfs op een 4-2 voorsprong. Davenport pakte echter de laatste vier games en wint voor de derde keer het toernooi van Filderstadt. De Amerikaanse was eerder dit jaar al de beste in Dubai, Amelia Island, New Haven en Bali.

Rechercheteam rolt drugslaboratorium op

De nationale recherche heeft zondagochtend een inval gedaan in een drugslaboratorium in de buurt van Lith in Noord-brabant. Bij die inval werd één persoon binnen in het pand aangehouden, drie anderen in de omgeving.

Het laboratorium was ingericht in een schuur achter een boerderij en was aan het oog ontrokken door een aantal strobalen. Volgens de nationale recherche werd een grote hoeveelheid chemicaliën en apparatuur in beslag genomen.

Anthuenis weg bij België

Het gerucht ging al langer, maar na het 2-0 verlies tegen Spanje, was het toch echt gedaan met Aimé Antheunis als bondscoach van België.

"Iemand die het EK en het WK niet haalt, moet niet voortdoen. Maar ik verwijt mezelf niets", verklaart de voormalig bondscoach in Het Nieuwsblad op Zondag zijn beslissing. De verhalen over contractverlenging wijst hij van de hand. "Als ik zie wie er allemaal kandidaat is, kan ik mij daar gerust bij zetten. Maar ik doe dat dus niet".

De Belgische bond is nog niet nadrukkelijk op zoek naar een vervanger. "De opvolging van Anthuenis? Daar ben ik nog niet mee bezig. Alle opties zijn open en ik kan er nog niks over zeggen. Na het einde van de campagne zullen we het daarover hebben. Maar op dit moment hebben we met niemand contact gehad", zei bondsvoorzitter Jan Peeters. Volgens verscheidene media is Marc Wilmots één van de kandidaten voor de positie.

Man rijdt 170 met auto op drie banden

Een 31-jarige man uit Veldhoven is zondagochtend vroeg aangehouden toen hij met een snelheid van honderdzeventig kilometer per uur op drie banden over de A58 reed. Na aanhouding bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had.

De automobilist werd rond 02.50 uur opgemerkt door de politie toen hij zonder rechtervoorband op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven reed. De auto viel op door een piepend geluid, veroorzaakt door de velg die het asfalt raakte. De man reed met zijn wagen eerst door een rood licht, en vertrok daarop met hoge snelheid in de richting van Den Bosch. Hij stopte uiteindelijk na een teken van de politie.

De man kreeg een proces verbaal en mocht zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Skibbe nieuwe coach Bayer Leverkusen

Michael Skibbe, bondscoach van Duitsland onder de 18, is volgens diverse Duitse media die nieuwe coach geworden van Bayer Leverkusen.

Skibbe volgt Rudi Völler op. De man onder wie hij nog assistent-coach was op het EK in 2004, was na het ontslag van Claus Augenthaler interim-coach bij de Duitse middenmoter.

Skibbe was voor Bayer Leverkusen de derde keus, achter Matthias Sammer en Morten Olsen, aldus de Duitse krant Kicker. Ondanks dat zijn contract bij de Duitse bond doorliep, was de bond bereid zijn contract te ontbinden voor zijn overstap naar Leverkusen.

Nintendogs launch: verslag op locatie

Af en toe kan het gebeuren dat verschillende functies door elkaar lopen. Zo tik ik niet alleen af en toe een stukje voor FOK!Games maar zit ik ook in het promo team van de Nintendogs tour. Gisteren werden overal in Nederland evenementen gehouden om de launch van Nintendogs groots te vieren. Bij diverse Toys R Us-winkels werd een hondenparcours opgebouwd waar kinologenverenigingen hun hond over hekjes, door tunnels en tussen paaltjes door joegen. Nintendogs was speelbaar op een overmaats hondenhok met acht DS'en en twee promomensen liepen rond met een DS-belt met daarin ieder twee DS'en. Tevens konden mensen met korting een DS aanschaffen, vanzelfsprekend bij de Toys R Us. De locatie waar ik heen mocht was wereldstad Hengelo.

Nadat het hele parcours opgebouwd was en de hondentrainers gearriveerd waren was het tijd om met de promotie te beginnen. Muziekje aan, DS'jes aan en de trainers begonnen met de eerste demonstraties. Om extra mensen naar de locatie te lokken was het mogelijk om met je eigen hond een work shop te komen volgen. Leuk idee, slechte uitvoering. Blijkbaar vond niemand het echt de moeite waard om hun hond mee te nemen naar het winkelcentrum om aldaar door een aantal opgefokte Martin Gaus-imitatoren onderwezen te worden over hoe ze hun hond moeten africhten. Mijn primaire functie als bewaker van het parcours om te zorgen dat dit niet werd overstroomd door enthousiastelingen bleek dan ook vrij snel overbodig.


"Impressie van een deelnemende hond."

Goed, het parcours was niet zo'n succes, maar hoe zat het dan met Nintendogs zelf? Hoewel het hondenhok niet echt druk bezocht werd waren die mensen die het wel even probeerden wel erg enthousiast. Uit de verkoopcijfers van de Toys R US bleek dat die dag 12 DS'en waren verkocht en iets van 15 exemplaren van Nintendogs. Niet slecht als je bedenkt dat er normaal zo'n twee DS'en op een standaard zaterdagmiddag verkocht worden. Nintendo, Nintendogs en de tour lijkt dus een gouden combinatie te zijn waarmee Nintendo eindelijk door lijkt te hebben hoe marketing werkt.

Nu moet Nintendo alleen nog leren hun producten te beveiligen, DS'en waren beveiligd met een stukje tape om te zorgen dat de demo's niet gejat konden worden. Helaas waren sommige bezoekers in Eindhoven brutaler dan het promo team en waren aldaar dan ook vier demo's gejat. Ach ja, misschien weer goed voor de verkoop aangezien de demo vijf minuten duurt en optimale verslaving probeert te verschaffen. Misschien staat de dief (of zijn/haar zusje, broertje of moeder) volgende week wel in de winkel om een DS inclusief Nintendogs te kopen en dan is het Nintendo die het laatst lacht.

P.A.N.I.C.S.

Rooster Teeth Productions, de maker van de legendarische serie Red vs. Blue zijn weer bezig. Na het maken van 'Strangerhood' in het spel Sims 2, zijn ze nu begonnen met een nieuwe serie: P.A.N.I.C.S.

P.A.N.I.C.S., (people acting normal in crazy-ass situations) wordt opgenomen, hoe kan het ook anders, in de F.E.A.R. multiplayer. Het verhaal gaat over de Bravo unit, die eigenlijk helemaal niet in paranormale gebeurtenissen geloven. Of dit goed afloopt kun je zien in de eerste drie episodes die hier te vinden zijn.

Straffen Villeneuve en Sato

Takuma Sato en Jacques Villeneuve zijn bestraft voor hun gedrag in de Grand Prix van Japan, vanochtend op het circuit van Suzuka

Villeneuve kwam in de eerste ronde van de race in aanraking met Juan Pablo Montoya, waardoor de Colombiaan van de baan raakte en hard in de bandenstapels terechtkwam. Villeneuve krijgt 25 seconden bij zijn racetijd opgeteld, waardoor hij van de elfde naar de twaalfde plaats terugvalt.

Sato raakte in de chicane de wagen van Jarno Trulli, die daardoor met een opengereten sidepod de strijd moest staken. De Japanner wordt uit de raceuitslag geschrapt. Hij was op een dertiende plaats gefinished. Het is de tweede keer dit seizoen dat Sato vanwege een rijdersactie wordt bestraft, na de straf die hij kreeg wegens het ongeluk met Michael Schumacher op Spa-Francorchamps.

Sato verdedigde zich door het ongeluk een raceongeluk te noemen. "Uiteraard waren we dicht bij elkaar en was er niet genoeg ruimte toen we beiden de bocht wilden nemen." Teambaas Tsumoto Tomita van Trulli's team Toyota was erg geirriteerd door de crash. "Het was een roekeloze actie. Ik heb geen probleem met agressief rijgedrag, maar Sato ging veel verder dan acceptabel is. Het was simpelweg gevaarlijk."

[A1GP] Uitslag sprintrace Duitsland

De A1GP-sprintrace op de Eurospeedway in Duitsland is gewonnen door team Frankrijk. Zwitserland en Brazilië werden tweede en derde, Nederland viel al in het begin van de race uit.

De eerste bocht na de start zag een crash, waarbij team Pakistan de wagen van Portugal raakte, die weer de Nederlandse auto ramde. Nederland kon nog doorrijden naar de pits met een verbogen achterwielophanging, maar moest opgeven. Ook de Verenigde Staten en Groot-Britannië moesten in de eerste ronde de strijd staken.

De leiding van Frankrijk was nooit in gevaar. Het team kon weliswaar niet ver weglopen van Zwitserland, maar reed wel een foutloze race en kwam niet in de problemen. Dat kan niet worden gezegd van Libanon, dat bij een bruuske inhaalpoging China ramde en in de grindbak belandde.

Italië kreeg direct na de race 25 strafseconden toebedeeld vanwege inhalen onder een gele vlag. Ook de teams van Oostenrijk en Duitsland kunnen datzelfde lot ondergaan, maar daar is nog geen beslissing over genomen.

posteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk18
2Zwitserland18+ 2,013 sec
3Brazilië18+ 2,458
4Nieuw-Zeeland18+ 8,046
5Duitsland18+ 8,851
6Maleisië18+ 23,419
7Canada18+ 24,009
8Mexico18+ 25,409
9Ierland18+ 26,581
10Japan18+ 27,842
11Tsjechië18+ 28,242
12Zuid-Afrika18+ 40,261
13Oostenrijk18+ 41,007
14Indonesië18+ 42,635
15Australië18+ 43,456
16India18+ 43,879
17Italië18+ 24,525
18China16+ 2 ronden
19Libanon7crash
20Portugal3schade na crash
21Pakistan2schade na crash
22Nederland1achterwielophanging
23Verenigde Staten0crash
24Groot-Britannië0crash

Snelste ronde: Brazilië - 1:34.735

'Melchers-huisje' in trek bij toerist

Claudia MelchersHet huisje waar de ontvoerde Claudia Melchers korte tijd werd vastgehouden blijkt populair bij toeristen. De vakantiebungalow op het park Landal Stroombroek bij het plaatsje Braamt in de Achterhoek komt vanaf maandag weer in de verhuur.

Directeur Dick Jansen van het vakantiepark meldt vandaag dat al verschillende vakantiegangers hebben geïnformeerd of de beruchte bungalow 222 weer kan worden verhuurd. Miljonairsdochter Claudia Melchers werd begin september vanuit haar woning in Amsterdam ontvoerd, en twee dagen in het huisje op het Gelderse bungalowpark gegijzeld.

Balkenende feliciteert Van Basten

Jan Peter BalkenendePremier Jan Peter Balkenende heeft gisteravond bondscoach Marco van Basten gefeliciteerd met de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Duitsland. "De eindrondes zijn op een hele goede manier bereikt", zo voegde de politicus de ongeslagen voetbaltrainer toe, die daarbij de complimenten kreeg voor zijn rol als coach.

"Balkenende heeft Van Basten ook gewezen op het Oranjegevoel dat nu al in Nederland begint toe te slaan en volgend jaar ongetwijfeld nog verder zal toenemen", zo verklaarde een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag. Nederland neemt voor de achtste keer aan het eindtoernooi om de wereldtitel deel. Het beste resultaat werd in 1974 gehaald, toen eveneens in Duitsland de finale werd gehaald. Nederland verloor toen echter van het gastland.

FIA komt met nieuwe voorstellen 2006

De FIA heeft weer een aantal reglementwijzigingen voorgesteld. Als de plannen doorgang vinden krijgen we weer bandenwissels, een knock-out kwalificatie, wordt er een limiet gesteld aan het aantal personeelsleden tijdens de pitstop en komt er een verbod op reserve- en derde wagens.

De Engelse website Autosport-Atlas komt met dit nieuws na het lezen van een op zaterdag verzonden e-mail die aan alle teams gericht is.

De FIA stelt de volgende wijzigingen voor:

*Een nieuw tijdschema. Op de vrijdag zijn er twee vrije trainingen. Van 10.00-11.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Op de zaterdag is er nog maar één vrije training van een uur. Die duurt van 10.00-11.00 uur. De kwalificatie vindt dan plaats van 13.00 uur tot 14.00 uur.

*De knock-out kwalificatie. Die is opgesplitst in drie delen.

Van 13.00 tot 13.15 uur: Alle auto’s mogen deelnemen aan de kwalificatie. De langzaamste vijf vallen af en worden verdeeld op basis van hun gereden tijd. De andere vijftien gaan door en hun gereden tijden komen te vervallen. Deze zijn dus niet relevant voor de startvolgorde.

Van 13.20 – 13.35 uur: De overgebleven vijftien coureurs krijgen een kwartier om een tijd neer te zetten. De langzaamste vijf vallen weer af en krijgen hun startplek aan de hand van hun gereden tijd. Bij de snelste tien vervalt de tijd weer. Hun gereden tijden zijn wederom niet relevant voor hun plaats op de grid.

Van 13.40 – 14.00 uur: De laatste tien krijgen twintig minuten de tijd om voor de pole position te gaan. Hun tijden zijn nu logischerwijs wel bepalend voor hun positie.

*Er mogen weer banden worden gewisseld. De FIA stelt echter wel voor om een limiet te stellen aan het aantal mensen dat tijdens de pitstop aan de auto werkt. Zo is er een maximum van veertien man en mag er nog maar één man per band werken.

*Er komt een verbod op de reservewagens en de derde auto’s die momenteel door de onderste zes team mogen worden gebruikt.

*Er mogen geen bandenwarmers meer worden gebruikt.

*Het tijdschema op de racedag wordt veranderd. De pitlane gaat drie kwartier voor de start van de race open, maar voor slechts vijf minuten. Zodat de drivers parade kan plaats vinden terwijl alle auto’s op de grid staan.

Een aantal van deze voorstellen, zoals de kwalificatieopzet en de bandenwissels, kunnen op instemming van de teams rekenen. Op de andere punten staat de FIA (nog) alleen.

Gretta Duisenberg komt Israël niet in

LiefHeersendBeest had ons via de nieuws-submit te melden:

GrettaGretta Duisenberg, die gisteren met een delegatie Nederlandse schrijvers, journalisten en kunstenaars vertrok naar de Palestijnse gebieden op de Westoever en Gaza, is vannacht de toegang tot Israël geweigerd. Dat heeft een woordvoerder van de delegatie bekend gemaakt.

De rest van de groep mocht het land wel binnen. Maar één van hen, de schrijver/columnist Mohammed Benzakour, werd volgens de woordvoerder door de Israëlische autoriteiten negen uur vastgehouden. Inmiddels is hem wel toegang verleend.

Duisenberg zou door de Israëliërs te kennen zijn gegeven dat ze om veiligheidsredenen het land niet in mocht. Ze is vanochtend weer in Nederland aangekomen.

Bedoeling van de reis van het gezelschap is de bouw van de scheidingsmuur tussen Israël en de Westoever en de gevolgen daarvan op het leven in de Palestijnse gebieden te onderzoeken. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Palestijnse president Abbas en de presidentskandidaat Moustafa Barghouti. De groep zal op verzoek van Stop de Bezetting hun ervaringen op artistieke en journalistieke wijze verwerken. Later dit jaar wordt een tentoonstelling georganiseerd over de reis.

Mogelijk 30.000 doden bij aardbeving Kashmir

stukovich had ons via de nieuws-submit te melden:

De zware aardbeving in het Pakistaanse deel van Kashmir heeft vermoedelijk aan 30.000 mensen het leven gekost. Officiële cijfers melden tot nu toe 18.000 doden, maar de verwachting is dat dit snel zal oplopen. Het aantal gewonden bedraagt zo'n 40.000. Het epicentrum van de beving, 7.6 op de schaal van Richter, lag ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad.

De hoofdstad van Pakistaans Kashmir, Muzaffarabad, is volgens ooggetuigen volledig verwoest. De aardbeving is de zwaarste ooit in de geschiedenis van Pakistan. De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft om internationale hulp gevraagd. Zijn land heeft financiële hulp, veel medicijnen, tenten en helikopters nodig, aldus Musharraf.

In het Indiase deel van Kashmir zijn zeker 583 mensen om het leven gekomen. Het dodental loopt ook daar sterk op doordat meer berichten uit afgelegen plaatsen binnenkomen.

Bulgaar is Europa's beste schaakbokser

Tigertad TitschkoDe Bulgaar Tihomir 'Tigertad' Titschko (26) is in Duitsland Europees kampioen schaakboksen in de zwaargewichtklasse geworden. Titschko won de titel door de Duitse kampioen Andreas 'D' Schneider in de negende ronde schaakmat te zetten. Bij schaakboksen gaat het erom je tegenstander binnen elf ronden knock out te slaan of schaakmat te zetten.

Hiertoe worden schaakrondes van vier minuten afgewisseld met boksrondes van twee minuten. "Het basisidee van schaakboksen is dat het de grootste denksport en de grootste vechtsport met elkaar combineert in een sport welke zowel mentaal als fysiek het uiterste vergt van de deelnemers", verklaarde een woordvoerder van de World Chess Boxing Organisation (WCBO).

Michael Jackson weer in het openbaar

Popzanger Michael Jackson is gisteren belaagd door fans, toen hij in Londen kwam om zijn liefdadigheidsproject 'From the bottom of my heart' op te nemen. Sinds de aantijgingen die in 2003 tegen hem werden gedaan wegens seksueel misbruik van kinderen, is Jackson nauwelijks nog op straat verschenen.

Getuigen meldden dat de omstreden zanger zich zichtbaar vermaakte tussen de fans, die hem via een ondergrondse garage waren gevolgd. Hij deelde handtekeningen uit en poseerde voor foto's. De zanger werd ook herkend bij het Dorchester Hotel, waar hij een praatje maakte met wat fans.

Hoe het publiek weet dat Jackson afgelopen week in Londen zou verblijven, is totaal onbekend. Ook de reden dat de zanger voor deze stad koos is onduidelijk.

Veel Nederlanders in Dominicaanse cel

Tot grote zorg van de Dominicaanse justitie belanden steeds meer Nederlanders daar in de gevangenis. Momenteel bivakkeren al 45 landgenoten in een cel in het Caribische land.

De Nederlanders zijn daarmee koplopers als het gaat om gevangenen uit Europa. De meeste Europese gevangenen in de Dominicaanse Republiek, een populaire vakantiebestemming, zitten vast voor het smokkelen van drugs. Het land is dan ook een bekende doorvoerhaven voor illegale verdovende middelen.

Michaëlla Krajicek wint WTA-toernooi

EdwinW had ons via de nieuws-submit te melden:

Michaëlla KrajicekOnze landgenote Michaëlla Krajicek heeft voor het eerst in haar carrière een WTA-toernooi gewonnen. De pas 16-jarige halfzus van oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek versloeg in de finale van Tasjkent in Oezbekistan Akgoel Ammanmoeradova met 2-1 (6-0, 4-6, 6-3).

Krajicek was bij het tournooi als vijfde geplaatst; haar opponente (nummer 256 op de WTA-lijst) was ongeplaatst, maar speelde wel een thuiswedstrijd. In Tasjkent bedroeg het prijzengeld 140.000 dollar. Krajicek ontving daarvan 22.000 dollar naast een zilveren trofee en een traditioneel Oezbeeks gewaad.

Michaëlla Krajicek staat momenteel op de WTA-lijst op plaats 82. De vorige Nederlandse die een WTA-toernooi won, was Brenda Schultz in 1997 in Quebec.

[A1GP] Verstappen ontevreden

Jos Verstappen is niet optimistisch gestemd over zijn kansen in de A1GP-races van vanmiddag. Hij kwalificeerde zich op een tiende plaats voor de sprintrace.

Verstappen verklaarde op zijn website dat het team veel moeite heeft met de balans van de auto. "De eerste sessie, op oude banden, ging wel redelijk. De tweede sessie hebben we nieuwe banden gemonteerd, maar dat ging absoluut niet goed," aldus de Nederlander. Hij probeerde in de derde sessie het uiterste uit de auto te halen, maar ging te wijd bij het uitkomen van bocht 9 en reed een reclamebord aan flarden. "De wagen is erg nerveus over de kerbs. We hebben nu het maximale eruit gehaald, maar het moet beter."

Moodie is Ancic de baas in Tokio

Wesley Moodie heeft sensationeel het toernooi van Tokio op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan – pas 98e op de ATP-ranking – overleefde tegen Mario Ancic twee matchpoints: 1-6, 7-6 (7) en 6-4.

In het Ariake Colloseum begon Ancic als uitgesproken favoriet aan de wedstrijd. De Kroaat maakte die status aanvankelijk waar: Moodie kwam er niet aan te pas. De tweede set bleef lang volmaakt in evenwicht, tot in de tiebreak. Daarin kreeg Ancic zijn kansen om de wedstrijd te beslissen. Moodie werkte ze echter knap weg. In de laatste set besliste een break op 4-4 de ontmoeting. Het is Moodies eerste winst van een ATP-toernooi. Gisteren overleefde de Zuid-Afrika in de halve finale tegen Jarkko Nieminen ook al vier matchpoints. ”Ik dacht na die eerste set dat Mario de zege binnen had. Ik kan het dus nog moeilijk geloven allemaal,” reageerde Moodie na afloop.

De vrouwen werkten deze week ook een toernooi af in Tokio. De winst was weggelegd voor het pas zestienjarige supertalent Nicole Vaidisova. De Tsjechische won van Tatiana Golovin in de eindstrijd. Golovin moest in de tweede set opgeven met een achillespeesblessure. De eerste set ging naar Vaidisova, na een tiebreak. De afgelopen week was Vaidisova al de beste in Seoel.

Fisichella: "Räikkönen vloog"

Giancarlo Fisichella is teleurgesteld dat hij de Grand Prix van Japan niet heeft gewonnen, maar weet wel dat hij er weinig aan heeft kunnen doen.

Fisichella werd in de laatste ronde door Kimi Räikkönen ingehaald en moest genoegen nemen met een tweede plaats. In een eerste reactie verklaarde de Italiaan dat Räikkönen niet te houden was. "Kimi vloog, hij was zoals gewoonlijk veel sneller dan ons. Ik ben wel teleurgesteld, maar ik heb mijn best gedaan."

[A1GP] Uitslag warmup

Team Ierland zette vanochtend tijdens de warmupsessie de snelste ronde neer, gevolgd door Frankrijk. Nederland was zesde.

posteamtijdaantal rondentopsnelheid
1Ierland1:34.4058256.9 km/h
2Frankrijk1:34.4648265.1
3Zwitserland1:34.5569261.3
4Duitsland1:34.6649264.5
5Italië1:34.76210269.8
6Nederland1:35.1169263.8
7Groot-Britannië1:35.2408263.2
8Canada1:35.4058262.6
9Brazilië1:35.4637256.9
10Mexico1:35.5359262.6
11Indonesië1:35.9117259.4
12Zuid-Afrika1:36.1067260.7
13Verenigde Staten1:36.1657260.0
14Maleisië1:36.1657262.6
15Pakistan1:36.1897260.0
16Libanon1:36.6119264.5
17Oostenrijk1:36.7509263.2
18China1:36.9118260.0
19India1:36.9717260.7
20Japan1:36.9838261.3
21Australië1:38.6418256.9
22Nieuw-Zeeland1:41.6162250.4
23Tsjechië-4-
24Portugal-2-

[NHL] Messier: "het vuur was eruit"

In zijn eerste interview sinds hij aangaf te stoppen als professioneel speler heeft Mark Messier aangegeven dat hij niet wilde spelen zonder zijn enorme wil om te winnen.

Messier gaf het interview tijdens de terugkeer van HNIC, Hockey Night In Canada, op de Canadese nationale televisiezender CBC. "Een groot deel van mij vond dat ik genoeg had gehad, alles had bereikt wat ik had kunnen bereiken en ik vond dat er niet veel meer over was om voor te spelen. Toen ik speelde was het belangrijkste van alles om te winnen. Misschien was winnen gewoon niet zo belangrijk meer als vroeger en toen ik dat besefte was het eigenlijk de beslissing voor mij."

Tweemaal, in 1990 en 1992, werd hij uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NHL. Hij scoorde 694 goals en 1193 assists voor een totaal van 1887 punten waarmee hij slechts Wayne Gretzky voor zich moet dulden met 2857 punten. Zijn tomeloze inzet en competitiviteit resulteerden in 1900 penaltyminuten in 1756 wedstrijden over 25 NHL-seizoenen. Hoewel hij tweede in punten aller tijden is, is zijn sterkste punt zijn leiderschap. Terwijl Gretzky bij de Edmonton Oilers de absolute sterspeler was, met Paul Coffey en Jari Kurri als sterke assistenten was Messier de bepalende figuur voor het team dat vijf Stanley Cups won, de laatste nadat Gretzky naar Los Angeles was vertrokken. Later won hij er nog een met de New York Rangers.

De 44-jarige kondigde zijn vertrek op 12 september aan in een korte persconferentie en vond het ongepast om er een emotionele vertoning van te maken terwijl orkaan Katerina het zuiden van de VS in rouw had gedompeld.

Voetbal: 24 landen geplaatst voor WK

Nederlands ElftalHet begint langzaam duidelijk te worden welke landen in juni 2006 zullen aantreden op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Behalve Nederland wisten gisteren nog dertien landen de kwalificatie zeker te stellen. Tien landen hadden zich al eerder geplaatst. Met name in de Afrikaanse zone viel een aantal grote verrassingen op.

Favorieten als Zuid-Afrika, Nigeria en Kameroen liepen plaatsing mis. Kameroen moest de laatste wedstrijd winnen tegen Egypte, en kreeg die kans toen het in blessuretijd een strafschop mocht nemen. Pierre Wome raakte echter de paal in plaats van het net, waardoor Ivoorkust de tickets voor Duitsland kan gaan reserveren.

In een andere groep streden Tunesië en Marokko in een onderling duel om plaatsing. Marokko, met Ajacied Nourdin Boukhari in de basis en AZ-speler Tarik Sektioui op de bank, moest winnen en kwam ook twee keer op voorsprong. Talal El Karkouri schoot echter de bal in eigen doel en zorgde zo voor de gelijkmaker van Tunesië, waardoor Marokko werd uitgeschakeld. Behalve Tunesië en Ivoorkust wordt Afrika in Duitsland vertegenwoordigd door Togo, Ghana en Angola.

In Europa wisten naast Nederland Polen, Engeland, Kroatië, Italië en Portugal kwalificatie veilig te stellen. Gastland Duitsland en Oekraïne waren al eerder zeker. Woensdag zullen hier nog drie teams bijkomen, terwijl dan ook duidelijk wordt welke zes landen in play-offs tegen elkaar moeten strijden. België verloor thuis van Spanje, en loopt voor het eerst sinds 1978 de plaatsing voor het WK mis. Voor Noord- en Midden-Amerika plaatste Costa Rica zich voor het WK, naast de VS en Mexico die al verzekerd waren van een plek. Trinidad en Tobago van coach Leo Beenhakker kan met een vierde plaats in de groep middels een beslissingswedstrijd tegen het Aziatische Oezbekistan of Bahrein nog kwalificatie afdwingen.

In Zuid-Amerika waren Argentinië en wereldkampioen Brazilië al geplaatst. Ecuador en Paraguay voegden zich daarbij, terwijl een vijfde land samen met het door Guus Hiddink getrainde Australië moet strijden om kwalificatie. In de Aziatische zone was begin juni al duidelijk wie rechtstreekse plaatsing hebben afgedwongen. Japan, Iran, Zuid-Korea en Saudi-Arabië zijn hier de landen die komend jaar zomer in Duitsland te bewonderen zullen zijn.

-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!

De zondagmorgen Vrouwen

De zondagmorgen vrouwen, er staan veel vrouwen in de rij voor de weblog.
Ze willen allemaal erop maar dat kan niet en daarom maar een kleine greep van de vrijwillige vrouwen:

Ik begin met Fabiola meer hoeven jullie ook niet te weten.
Voor de Aziatische Fans tussen ons hier een hele reeks schone en mooie vrouwen.

Na de Aziatische vrouwen hebben we nu ook Brunnetjes voor de liefhebbers.
Dan hebben we Adriana Siebert en nee niet van dat zeehondje.

Er komen nog 2 sessies en de 1ste is van Anetta Keys en de laatste is afkomstig van de welbekende Aria Giovanni.

'Mount Everest lager dan gedacht'

Top Mount EverestDe Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is wellicht minder hoog dan tot nu toe werd aangenomen. Chinese cartografen maten een hoogte van 8844,43 meter, 3,7 meter lager dan de hoogte die tot dusver door Nepalese en Chinese autoriteiten werd aangehouden. De onderzoekers houden een foutmarge van 21 centimeter aan.

De expeditieleden gebruikten bij hun meting technieken die bij de laatste Chinese expeditie, in 1975, nog niet beschikbaar waren. Overigens is er al jaren onduidelijkheid over de werkelijke hoogte van de berg. Een Amerikaanse expeditie plaatste eind jaren '90 gps-apparatuur op de Himalaya-top, en mat 8850 meter. China en Nepal hebben die hoogte nooit erkend.

Een Indiër was in 1852 de eerste die de Mount Everest, een berg op de grens van Nepal en Tibet, de hoogste berg ter wereld noemde. Enkele jaren later werd voor het eerst een poging gedaan de hoogte van de top te meten. Wetenschappers bepaalden die destijds op 8840 meter.

Eerste patch voor Black & White 2

Het spel is hier nog niet in de winkels te vinden, maar aan de andere kant van de plas wel. Reden genoeg voor Lionhead om nu al de eerste patch naar buiten te brengen die het spel naar versie 1.1 tilt. Met deze patch worden bugs verholpen en zijn er een aantal gameplay tweaks gedaan, die het spel een stukje leuker moeten maken. Het vervelende voor de Amerikanen is dat de patch al je save-games onbruikbaar maakt. Je kunt dus weer helemaal overnieuw beginnen.



Je kunt de patch onder andere hier downloaden.

Van der Sar op weg naar Iers record

Onder meer door het stoppen van de strafschop van Rosicky, hield Edwin van der Sar tegen de Tsjechen voor de achtste opeenvolgende keer zijn doel schoon in een WK-kwalificatiewedstrijd. De laatste tegentreffer die Van der Sar moest incasseren viel op 13 oktober 2004, toen Nederland in Amsterdam tegen Finland speelde.

De reeks van Van der Sar is overigens (nog) niet uniek. België, Tsjechië en Engeland zetten in het verleden ook al eens een reeks van acht opeenvolgende duels zonder tegendoelpunt neer.

Het record is in handen van Ierland, dat tussen maart 1989 en april 1993 geen doelpunt hoefde te incasseren.

Submit op de zondag

Het is zondag en het is nog veel te vroeg. Ik kon niet slapen dus ik dacht ik ga maar eens de submit doorpluisen.
Daar kwam ik onder andere het volgende tegen:

- Highlander in 30 seconden.
- Ongeloofelijk mooie dingen in minder dan 100 kb
- Sommige mensen hebben wel erg veel plezier met hun pistooltjes en geweren.
- Terwijl anderen juist een leuk spelletje hebben bedacht
- Je kan anders altijd nog blikjes gaan verzamelen
- Dan als laatste nog een coca Cola Ad.

Met dank aan Indigo78, de_priester, bwt voor de submits

Uitslag GP van Japan

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Japan gewonnen. Met een gewaagde inhaalactie pakte hij in de laatste ronde de leiding van Giancarlo Fisichella af. Fernando Alonso werd derde.

In de eerste bocht na de start schoven zowel Takuma Sato en Rubens Barrichello van de baan en raakten elkaar in de grindbak. Barrichello moest de pits in om een lekke band te laten vervangen, Sato moest een nieuwe voorvleugel halen. Aan het einde van de eerste ronde kwamen Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve met elkaar in aanraking en de McLaren klapte hard in de banden. Een lange safety car-periode was nodig om het wrak te bergen.

Nadat de safety car weer de pits was ingegaan, volgden er direct weer twee uitvallers. Antonio Pizzonia spinde de grindbak in en Jarno Trulli werd in de chicane aan de kant geramd door Takuma Sato. Dit laatste incident krijgt wellicht nog een staartje, aangezien de FIA heeft aangekondigd dit incident, evenals dat tussen Villeneuve en Montoya, na de race te zullen onderzoeken.

Michael Schumacher en Fernando Alonso vochten zich al snel een weg door het veld. Alonso had in eerste instantie nog moeite met Christian Klien, maar na vijfentwintig ronden reed de nieuwe wereldkampioen al op de vierde plaats en had Schumacher de leiding in handen.

Na de series pitstops bleek de race vooral te gaan tussen Fisichella, Räikkönen, Webber en Alonso. De tweede pitstops gingen voor de Nederlandse Minardi-coureurs niet van een leien dakje. Robert Doornbos reed eerst een pitmonteur omver en Christijan Albers moest zelfs halsoverkop zijn wagen verlaten, toen deze in brand vloog. De brand was echter snel geblust en Albers kon weer de baan op, zij het met een aantal ronden achterstand.

Bij het ingaan van de laatste ronde verloor Fisichella zijn bijna zekere overwinning aan Räikkönen. De Fin zette alles op alles op de Renault te passeren en terwijl de wagens elkaar bijna raakten, wist Räikkönen Fisichella te passeren. Webber werd in de laatste fase ingehaald door Alonso, waardoor Renault de race eindigde met twee coureurs op het podium. Ondanks de winst van Räikkönen gaat Renault nu weer aan kop van het constructeurskampioenschap, dat volgend weekend in China beslist zal worden.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:29:02.212  
2 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 1.633  
3 Fernando AlonsoRenault F1  + 17.456  
4 Mark WebberBMW Williams F1  + 22.274  
5 Jenson ButtonBAR Honda  + 29.507  
6 David CoulthardRed Bull Racing  + 31.601  
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 33.879  
8 Ralf SchumacherToyota F1  + 49.548  
9 Christian KlienRed Bull Racing  + 51.925  
10 Felipe MassaSauber Petronas  + 57.509  
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas  + 58.221  
12 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1:00.600  
13 Takuma SatoBAR Honda  + 1 ronde  
14 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  + 1 ronde  
15 Robert DoornbosMinardi F1  + 2 ronden  
16 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  + 2 ronden  
17 Christijan AlbersMinardi F1  + 4 ronden  
- Antonio PizzoniaBMW Williams F1    spin
- Jarno TrulliToyota F1    crash
- Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes    crash

Uitslagen WK-Kwalificatie Amerikaanse Zones

Vannacht werden er kwalificatieduels afgewerkt in de zones Zuid-Amerika en Noord- en Midden-Amerika. Hieronder vind je de uitslagen.

Zuid-Amerikaanse Zone:

Ecuador – Uruguay 0-0

Colombia – Chili 1-1
25. Rey 1-0, 63. Pizarro 1-1

Venezuela – Paraguay 0-1
65. Valdez 0-1

Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Argentinië**163127 - 16
2Brazilië**163031 - 16
3Paraguay**172823 - 22
4Ecuador**172723 -19
5Uruguay172222 - 28
6Colombia172123 - 16
7Chili172118 - 22
8Venezuela171820 - 25
9Peru161516 - 25
10Bolivia161318 - 32

Vanavond:
Argentinië – Peru
Bolivia – Brazilië

12 oktober:
Brazilië – Venezuela
Uruguay – Argentinië
Chili – Ecuador

Argentinië, Brazilië, Paraguay, Ecuador naar WK

Nummers één tot en met vier rechtstreeks naar WK. De nummer vijf speelt tegen Australië om een WK-ticket.


Noord- en Midden-Amerikaanse Zone:

Costa Rica – Verenigde Staten 3-0
33. Wanchope 1-0, 60. Hernandez 2-0, 88. Hernandez 3-0

Mexico – Guatemala 5-2
2. Ruiz 0-1, 20. Guillermo 1-1, 51. Fonseca 2-1, 53. Fonseca 3-1, 54. Ponciano 3-2, 63. Fonseca 4-2, 66. Fonseca 5-2

Panama – Trinidad en Tobago 0-1
62. John 0-1


Stand Noord- en Midden-Amerika:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Mexico**92221 - 7
2Verenigde Staten**91914 - 6
3Costa Rica**91614 - 11
4Trinidad en Tobago9108 - 14
5Guatemala9813 - 17
6Panama924 - 19

12 oktober:
Guatemala – Costa Rica
VS – Panama
Trinidad en Tobago - Mexico

Mexico, VS en Costa Rica zeker van WK. De nummer vier speelt een barragewedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Bahrein en Oezbekistan. De winnaar hiervan mag naar het WK.


Deze teams zijn nu zeker van het WK:

Afrika:
Angola
Ivoorkust
Togo
Ghana
Tunesië

Azië:
Japan
Iran
Zuid-Korea
Saoedi – Arabië

Europa:
Duitsland
Oekraïne
Nederland
Polen
Engeland
Kroatië
Italië
Portugal

Noord- en Midden-Amerika:
VS
Mexico
Costa Rica

Zuid-Amerika:
Argentinië
Brazilië
Paraguay
Ecuador

Van Basten: "Ik ben trots op mijn ploeg"

Bondscoach Marco van Basten is uiteraard opgetogen met de kwalificatie voor het WK. Hij is trots op zijn spelers. Wel erkende de coach dat zijn ploeg over geluk niet te klagen had.

”Het moet natuurlijk wel een beetje meezitten. Je moet een beetje mazzel hebben in zo’n kwalificatietoernooi,” zei Van Basten na afloop op de persconferentie. San Marco viel scheidsrechter Sars niet af vanwege de penalty voor de Tsjechen: ”Het was een optelsom. Baros was al vaak genoeg tegen de grond gegaan. Dan kun je ooit een strafschop verwachten. Het was heel belangrijk dat Van der Sar het schot van Rosicky stopte. Dat heeft onze keeperstrainer Stanley Menzo goed met hem doorgenomen.”

Van Basten vond niet dat hij Boulahrouz vanwege zijn dijbeenblessure niet had moeten opstellen: ”Tijdens de warming-up kon hij de maximale belasting aan. Daardoor was er voor hem en mij fysiek geen beletsel om aan het duel te beginnen. Toch moest ik hem na de rust wisselen voor Vlaar, die het als debutant uitstekend deed tegen Baros.” Over de tweede helft was de bondscoach ontevreden: ”We waren te nonchalant. Als we het iets beter hadden uitgespeeld, hadden we naar 0-3 of 0-4 kunnen uitlopen. Ondanks dat ben ik trots op mijn ploeg.” Van Basten zag in Opdam, Van der Vaart en Robben de uitblinkers.

De zege op Tsjechië betekent voor van Van Basten dat hij vijftien duels achtereen ongeslagen is. Hiermee verbetert hij het record van Dick Advocaat, die in zijn vijftiende wedstrijd juist in Tsjechië verloor. Van Basten heeft in deze kwalificatiereeks van liefst 31 spelers gebruikgemaakt. Alleen Van der Sar miste geen minuut. Van Nistelrooij is met zeven doelpunten Oranjes topscorer in de kwalificatiereeks.


Nederlands succesvolle route naar het WK:

Wedstrijd:Tegen:Datum:Uitslag:Doelpunten
1Tsjechië (thuis)08/09/042-0Van Hooijdonk (2)
2Macedonië (uit)09/10/042-2Bouma, Kuijt
3Finland (thuis)13/10/043-1Van Nistelrooij (2), Sneijder
4Andorra (uit)17/11/040-3Cocu, Robben, Sneijder
5Roemenië (uit)26/03/050-2Cocu, Babel
6Armenië (thuis)30/03/052-0Castelen, Van Nistelrooij
7Roemenië (thuis)04/06/052-0Robben, Kuijt
8Finland (uit)08/06/050-4Van Nistelrooij, Kuijt, Cocu, Van Persie
9Armenië (uit)03/09/050-1Van Nistelrooij
10Andorra (thuis)07/09/054-0Van der Vaart, Lima (ED), Van Nistelrooij (2)
11Tsjechië (uit)08/10/050-2Van der Vaart, Opdam

Californië verbiedt verkoop van gewelddadige games

Na het bestrijden van buitenaardse wezens, duivels en totalitaire regimes, heeft Arnold 'Governator' Schwarzenegger zijn pijlen gericht op de nieuwste bedreiging voor het menselijk ras: videogames. 'California bill AB1179' die op 7 oktober door de Governator werd getekend zorgt ervoor dat de verkoop van 'gewelddadige' games aan minderjarigen per 1 januari 2006 verboden wordt. Wat precies een 'gewelddadige' game is, staat omschreven als: "een computerspel die de gebruiker de mogelijkheid geeft een afbeelding van een menselijk wezen te doden, verminken, ontleden of seksueel te misbruiken."

Het is natuurlijk niet vreemd dat de meeste M 'Mature' en T 'Teen' games onder die omschrijving zullen vallen. Het verbod zal kracht worden bijgezet met een boete van $1.000 dollar voor iedere verkoper die de nieuwe wetgeving aan zijn laars lapt. Daarnaast zal op iedere game een zwart met witte stikker geplakt worden die de waarschuwingen op sigarettenpakjes zal doen verbleken.

De Amerikaanse Entertainment and Software Association (ESA), tevens moederbedrijf van de ESRB, heeft in een reactie laten weten niet blij te zijn met het besluit van de gouverneur. Doug Lowenstein, president van de ESA, zei in een reactie het volgende: "AB1179 is een slag in het gezicht voor verkopers, zal slechts belastinggeld verspillen en uiteindelijk ongeldig worden verklaard door de rechtbank, net als voorgaande wetgevingen die hetzelfde probeerden te bereiken." De ESA is al voorbereidingen aan het treffen om de wetgeving ongeldig te laten verklaren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.