[NFL] Mike Martz treedt terug

Mike Martz, hoofdcoach van de St. Louis Rams, treedt voorlopig terug om gezondheidsredenen. Assistent-hoofdcoach Joe Vitt neemt zijn taken waar.

Martz, 54 jaar oud, werd op 30 september met ernstige vermoeidheid opgenomen in het ziekenhuis, waar de artsen een infectie aan de luchtwegen vermoedden. De volgende dag werd hij uit het ziekenhuis ontslagen en een dag later coachte hij de Rams tijdens de verloren wedstrijd tegen de New York Giants. Hoewel hij de tactische besprekingen bijwoonde verliet hij vorige week tweemaal de training voordat de spelers het veld opgingen.

Afgelopen woensdag nam de zaak een andere wending toen doktoren constateerden dat Martz een bacteriële infectie aan de hartwand had. Op doktersadvies treedt hij daarom voor onbepaalde tijd terug als hoofdcoach van de Rams en zal zich vandaag weer in het ziekenhuis melden. Joe Vitt zal zijn taken overnemen.

Martz kwam in 1998 bij de Rams als aanvalscoördinator en in die hoedanigheid creëerde hij "The greatest show on turf", zoals de sterke en gevarieerde aanval van de Rams genoemd werd. In het seizoen 1999 wonnen de Rams hun eerste Superbowl en nam Martz het hoofdcoachschap op zich na het vertrek van Dick Vermeil. Sindsdien hebben de Rams nog eenmaal de Superbowl bereikt en misten zij slechts eenmaal de playoffs.