Wenger komt op voor Robin van Persie

Arséne Wenger neemt Robin van Persie weer in bescherming. De aanvaller van Arsenal kreeg gisteravond in de wedstrijd tegen FC Thun een rode kaart, nadat hij was ingekomen met een te hoog been bij Alen Orman (FC Thun). Deze speler raakte hierdoor gewond aan zijn gezicht.

Wenger neemt de jonge speler niets kwalijk. "Hij hoefde er helemaal niet afgestuurd te worden, hij was er niet op uit om de speler te blesseren. Van Persie wilde geen overtreding maken, maar gewoon de bal aannemen. De blessure aan het hoofd van de tegenstander was gewoon een ongeluk.", aldus de Franse trainer.

Verder was de coach van Arsenal niet te spreken over de rode kaart die de Engelse ploeg ook nog bijna de winst kostte: "Voor mij is het geen rode kaart. Natuurlijk zullen we proberen beroep aan te tekenen. Als je zo´n kaart verdient, dan ben je niet blij. Maar wanneer je hem niet verdient, dan ben je heel, heel erg gefrustreerd."

Uiteindelijk won Arsenal met 2-1 van de Zwitserse ploeg. De Nederlander Dennis Bergkamp maakte in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd de winnende treffer.