Melchers werd vrijgelaten in Arnhem

Claudia MelchersClaudia Melchers, de vrouw die maandagavond werd ontvoerd in haar huis aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam, werd in Arnhem vrijgelaten. Ze werd daar gisteravond uit een auto gezet.

De politie denkt dat Melchers op een locatie in het oosten van het land of in Duitsland werd vastgehouden. Melchers is, op een paar striemen op haar polsen na, lichamelijk ongedeerd.

Bij de ontvoering waren drie mannen betrokken. Het zou gaan om twee Zuid-Amerikanen en een negro´de man. De daders zijn nog niet aangehouden. De politie is naar hen op zoek.

De spreektaal van de daders was Engels en ook een brief die de daders in het huis van Melchers achterlieten was in het Engels opgesteld. In de brief eisten de daders 300 kilo coca´ne.

De ontvoerders hadden maandag een telefonische afspraak gemaakt met Melchers vanwege haar cateringbedrijf. Bij haar thuis werd Melchers bedreigd en in een beige, plastic kist gezet. Daarna reden de daders met haar in een bestelauto weg.

De politie zegt dat zowel de politie zelf als de familie geen contact heeft gehad met de daders. Het is dan ook niet duidelijk waarom Melchers is vrijgelaten.