Studio Sport experimenteert bij Feyenoord

IconDe UEFA-cup wedstrijd tussen Feyenoord en Rapid Boekarest zal vanavond op een experimentele manier in beeld worden gebracht. Doordat de wedstrijd zonder publiek moet plaatsvinden zijn er volgens Studio Sport-regisseur Martijn Lindenberg meer verschillende cameraposities mogelijk.

Zo zal er in plaats van één hoofdcamera op de middellijn, nu op elke speelhelft een hoofdcamera komen. Dat moet er voor zorgen dat de kijker beter ziet wat er aan de hand is tijdens de wedstrijd, bijvoorbeeld in het geval van buitenspel. Ook wordt geschakeld tussen een hoge en een lage (close-up) lijncamera. Verder komen er twee camera's op zo'n 5 meter van de doellijn, hetgeen bij de EK ook werd gedaan. Mocht het experiment slagen, dan zullen er meerdere proeven met deze camera-opstellingen volgen.

Lindenberg is tevreden als de kijker na afloop zegt er weinig van gemerkt te hebben, behalve dat het iets beter in beeld is geweest. Volgens hem zijn kijkers zo gewend aan de normale beelden, dat grote veranderingen alleen maar gaan irriteren.

De wedstrijd van Feyenoord wordt gespeeld vanaf 19:00 uur en is te zien via Nederland 2. Via diezelfde zender is vanaf 16:00 uur te kijken naar KryljaSovetov uit Rusland tegen AZ. Om 21:00 uur wordt ook nog vanuit Tsjechië de wedstrijd Banik Ostrava - SC Heerenveen uitgezonden.

Meer sportnieuws vind je op FOK!voetbal of op FOK!sport