FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 september 2005

Honkballers winnen op WK

Het Nederlands honkbalteam heeft in de kwartfinale van het wereldkampioenschap met ruime cijfers van Puerto Rico gewonnen. In Haarlem werd het maar liefst 10-0.

Het begon allemaal in de tweede inning waarin Percy Insenia en Sharnol Adriana achter elkaar een homerun sloegen. Dit bracht de stand op 2-0. In de derde inning maakte Nederland daar met goed slagwerk 6-0 van. De Puerto Riaanse werpers konden geen grip krijgen op de Nederlandse slagploeg.

De Nederlandse pitcher Diegomar Markwell liet zich echter van zijn beste kant zien. Alleen in de zesde inning dreigde Puerto Rico bijna te scoren. Met het tweede en derde honk bezet en nul uit. Markwell had net vier wijd gegooid, maar door een mooi dubbelspel dat hij zelf opzette was het gevaar weer uit de lucht.

Na acht innings was de wedstrijd beslist en werd Markwell uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij kreeg in de gehele wedstrijd slechts twee hits tegen.

Vrijdag speelt Nederland in Rotterdam zijn halve finale. Tegenstander zal dan Zuid-Korea zijn, dat Japan met 5-1 opzij zette. Oranje kwam de Koreanen al eerder dit toernooi tegen. Die wedstrijd werd met 6-2 gewonnen.

Vuilnisman met biertje achter het stuur

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Amsterdam-Noord is vanochtend een vuilnischauffeur aangehouden, die tijdens zijn werkzaamheden een biertje aan het drinken was. De man, die grofvuil aan het rijden was, werd om half tien gesnapt door surveillerende agenten, die hem met het biertje in de hand achter het stuur zagen zitten.

Na een positieve blaastest werd de chauffeur ingerekend en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De wagen waarmee hij reed is door agenten teruggereden naar de stadsdeelwerf. Het is niet bekend of de man vaker met een slok op de vuilniswagens reed. Ook is nog niet duidelijk of de actie gevolgen heeft voor de chauffeur.

Uitslagen Champions League (14/09/2005)


Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen A, B, C en D voor het eerst in actie in deze Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A:

Club Brugge – Juventus 1-2
66. Nedved 0-1, 75. Trezeguet 0-2, 85. Yulu-Matondo 1-2

Rapid Wien – Bayern München 0-1
60. Guerrero 0-1

Stand Poule A:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Juventus132 - 1
2Bayern München131 - 0
3Club Brugge101 - 2
4Rapid Wien100 - 1


Wedstrijden 27 september:
Bayern München – Club Brugge
Juventus – Rapid Wien


Poule B:

Arsenal – FC Thun 2-1
51. Gilberto 1-0, 53. Ferreira 1-1, 90+2. Bergkamp 2-1, Rode kaart: 45. Van Persie

Sparta Praag – Ajax 1-1
66. Matusovic 1-0, 90+1. Sneijder 1-1

Stand Poule B:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Arsenal132 - 1
2Ajax111 - 1
3Sparta Praag111 - 1
4FC Thun101 - 2


Wedstrijden 27 september:
Ajax – Arsenal
FC Thun – Sparta Praag


Poule C:

Werder Bremen – FC Barcelona 0-2
13. Deco 0-1, 76. Ronaldinho (pen) 0-2

Udinese – Panathinaikos 3-0
28. Iaquinta 1-0, 73. Iaquinta 2-0, 76. Iaquinta 3-0

Stand Poule C:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Udinese133 - 0
2FC Barcelona132 - 0
3Werder Bremen100 - 2
4Panathinaikos100 - 3


Wedstrijden 27 september:
FC Barcelona – Udinese
Panathinaikos – Werder Bremen


Poule D:

Benfica – Lille 1-0
90+2. Miccoli 1-0

Villareal – Manchester United 0-0

Stand Poule D:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Benfica131 - 0
2Manchester United110 - 0
3Villareal110 - 0
4Lille100 - 1


Wedstrijden 27 september:
Lille – Villareal
Manchester United - Benfica

'Jongeren worden doof door audio-apparaten'

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer jongeren hebben gehoorproblemen. Volgens wetenschappers is dit verschijnsel te danken aan de groeiende populariteit van mp3-spelers en andere audio-apparatuur en mobiele telefoons. "Ze gebruiken deze apparaten vandaag de dag steeds intensiever," aldus Robert Novak van de Purdue Universiteit.

Novak vreest dat de doofheid onder jongeren in de komende jaren verder zal toenemen. "Ze hebben de hele dag die doppen in. Dat is andere koek dan wanneer je alleen een mp3-speler tijdens het joggen aan hebt staan. We zien steeds vaker jonge mensen met 'oude oren'. Deze trend is alleen maar aan het stijgen sinds de introductie van de walkman, een paar decennia geleden."

Dat de walkman invloed heeft gehad op het gehoor blijkt nu wel. Mensen van in de dertig en veertig klagen vaker over gehoorproblemen. Ze horen bijvoorbeeld geluiden die er niet zijn, zoals suizingen, fluiten of een bel. Deze mensen waren nog jong toen de walkman op de markt kwam.

In Nederland klaagt circa tien procent van de bevolking over oorsuizingen. Voor sommige mensen vormt dit suizen zo een belemmering, dat ze niet meer normaal kunnen functioneren in hun dagelijkse leven. "Het kan zijn dat we nu alleen het topje van de ijsberg zien," meent John Oghalai van een kinderziekenhuis in Texas. "Ik zal niet verrast zijn als we hier steeds meer van horen."

Wetenschappers raden dan ook aan de oren af en toe wat rust te gunnen.

BAR gaat voor 400km/u

BAR Honda wil de grens van 400km/u halen tijdens een test op een zoutvlakte.

In oktober zal de Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe achter het stuur kruipen van een BAR-F1 auto. De bolide zal enigzins geprepareerd worden maar zal nog steeds voldoen aan alle eisen en regels van de FIA. Volgens de engineers van BAR moet de auto de grens van 400km/u makkelijk halen en zal een snelheid van 425km/u haalbaar moeten zijn.

Ajax in blessuretijd naast Sparta Praag

Ajax heeft een punt overgehouden aan zijn ouverture in de Champions League. In Praag werd het tegen het plaatselijke Sparta 1-1. Een doelpunt van Wesley Sneijder in de blessuretijd voorkwam een uiterst onverdiende nederlaag.

Ajax is deze jaargang op jacht naar eerherstel in Europa’s belangrijkste clubcompetitie. De Amsterdammers kwamen de afgelopen twee seizoenen namelijk niet door de eerste schifting. Op voorhand leken de wedstrijden tegen Sparta Praag beslissend voor de doorgang, want Arsenal is op papier het sterkste team in de groep, terwijl van het nietige FC Thun vooraf geen wonderen werden verwacht. Na de zege van PSV van gisteren opteerde ook Danny Blind voor een overwinning. Daartoe bracht hij geen wijzigingen in het elftal dat afgelopen zaterdag tegen Willem II een 2-0 zege boekte. Maduro verving dus de geblesseerde Escudé achterin, terwijl Rosenberg de voorkeur kreeg boven Charisteas als aanvalsleider.

In de bij lange na niet gevulde Toyota Arena startte Ajax veelbelovend. Snel liet de équipe de bal rondgaan en wist het een aantal keer gevaar te stichten voor de Tsjechische doelmond. Vooral Sneijder – die speelde als aanvallende middenvelder – en Rosenberg lieten zich gelden. De Zweed kon echter een aantal goede mogelijkheden niet in doelpunten omzetten. Eén gemiste kans viel hem daadwerkelijk aan te rekenen, toen hij vlak voor keeper Blazek de bal finaal miste. Wel wist Rosenberg zich vaak los te rukken van zijn mandekkers. Ook Pienaar was dicht bij de openingstreffer, nadat Blazek een schot van Sneijder niet klemvast pakte.

Praag loerde ondertussen op de counter, maar vooral Galásek en Lindenbergh waren sterk in de balrecuperatie, zodat de Tsjechen in de eerste 45 minuten niet verder kwamen dan twee kansen, van Zelenka en Slepicka. Zelfs routinier Karel Poborsky kon geen potten breken en leed vaak balverlies. Nadat Ajax rond het half uur wat gas terugnam heroverde het in de laatste minuten voor de pauze weer het initiatief, maar weer Rosenberg had zijn vizier niet op scherp staan. Gedurende de eerste helft had Ajax liefst 69% van het balbezit.

Ook aan het begin van het tweede bedrijf was het eenrichtingsverkeer richting het Tsjechische doel. Eindelijk zocht Babel het avontuur en dribbelde gracieus langs de verdediging van Praag. Zijn schot vloog echter hoog over. Ajax’ veldspel was uitstekend, maar in de eindfase had de ploeg telkens net niet het geluk aan zijn zijde. Na zestig minuten was het de Nederlandse ploeg die eens ontsnapte, nadat een schot van Matusovic via de vingertoppen van Vonk op de paal belandde. Even later trof Matusovic wél doel. De Ajax-defensie verwerkte een korte corner van Praag matig en de bal kwam bij invaller Matusovic, die van zo’n twintig meter het net achter Vonk deed trillen.

Uiteraard veranderde de treffer niets aan het spelbeeld. Praag ging nu nog verder achterover leunen en kwam er ook enkele keren gevaarlijk uit. Ajax raakte echter niet in paniek en bijna stond het alweer 1-1, maar de paal stond een doelpunt van Babel in de weg. Met de verse krachten Rosales en Charisteas probeerde Blind nieuw leven te blazen in het wat ingedutte aanvalsspel. Verder dan de lange bal kwamen de Amsterdammers echter niet. Dankzij een fantastisch doelpunt van Sneijder werd het toch nog 1-1. De middenvelder kreeg de bal van Babel, nam een paar passen, en schoot de bal in de kruising. Een verdiend punt voor Ajax na een degelijke wedstrijd.


Karakteristiek:

Sparta Praag – Ajax 1-1
66. Matusovic 1-0
90+1. Sneijder 1-1

Scheidsrechter: Larsen (Den)
Gele kaarten: Galásek (Ajax)


Opstellingen:

Sparta Praag: Blazek; Pospech, Petras, Lukas, Kadlec; Kisel, Sivok, Polácek ( 79. Dosek), Poborsky, Zelenka; Slepicka ( 49. Matusovic).

Ajax: Vonk; Trabelsi, Maduro, Grygera, Emanuelson; Galásek ( 90+2. Heitinga), Sneijder, Lindenbergh; Pienaar ( 81. Rosales), Rosenberg ( 76. Charisteas), Babel.

Voetbal: Uitslag Sparta Praag - Ajax

Ajax heeft een punt overgehouden aan zijn ouverture in de Champions League. In Praag werd het tegen het plaatselijke Sparta 1-1. Een doelpunt van Wesley Sneijder in de blessuretijd voorkwam een uiterst onverdiende nederlaag.

Ajax is deze jaargang op jacht naar eerherstel in de belangrijkste clubcompetitie van Europa. De Amsterdammers kwamen de afgelopen twee seizoenen namelijk niet door de eerste schifting. Op voorhand lijken de wedstrijden tegen Sparta Praag beslissend voor de doorgang, want Arsenal is op papier het sterkste team in de groep, terwijl van het nietige FC Thun vooraf geen wonderen werden verwacht. Na de zege van PSV van gisteren opteerde ook Danny Blind voor een overwinning. Daartoe bracht hij geen wijzigingen in het elftal dat afgelopen zaterdag tegen Willem II een 2-0 zege boekte. Maduro verving dus de geblesseerde Escudé achterin, terwijl Rosenberg de voorkeur kreeg boven Charisteas als aanvalsleider.

In de bij lange na niet gevulde Toyota Arena startte Ajax veelbelovend. Snel liet de équipe de bal rondgaan en wist het een aantal keer gevaar te stichten voor de Tsjechische doelmond. Vooral Sneijder, die speelde als aanvallende middenvelder, en Rosenberg lieten zich gelden. De Zweed kon echter een aantal goede mogelijkheden niet in doelpunten omzetten. Eén gemiste kans viel hem daadwerkelijk aan te rekenen, toen hij vlak voor keeper Blazek de bal finaal miste. Wel wist Rosenberg zich vaak los te rukken van zijn mandekkers. Ook Pienaar was dicht bij de openingstreffer, nadat Blazek een schot van Sneijder niet klemvast pakte.

Praag loerde ondertussen op de counter, maar vooral Galásek en Lindenbergh waren sterk in de balrecuperatie, zodat de Tsjechen in de eerste 45 minuten niet verder kwamen dan twee kansen, van Zelenka en Slepicka. Zelfs routinier Karel Poborsky kon geen potten breken en leed vaak balverlies. Nadat Ajax rond het half uur wat gas terugnam heroverde het in de laatste minuten voor de pauze het initiatief, maar opnieuw Rosenberg had zijn vizier niet op scherp staan. Gedurende de eerste helft had Ajax liefst 69% van het balbezit.

Ook aan het begin van het tweede bedrijf was het eenrichtingsverkeer richting het Tsjechische doel. Eindelijk zocht Babel het avontuur en dribbelde gracieus langs de verdediging van Praag. Zijn schot vloog echter hoog over. Het veldspel van Ajax was uitstekend, maar in de eindfase had de ploeg telkens net niet het geluk aan zijn zijde. Na zestig minuten was het Ajax dat eens ontsnapte, nadat een schot van Matusovic via de vingertoppen van Vonk op de paal belandde. Even later trof Matusovic wél doel. De Ajax-defensie verwerkte een korte corner van Praag matig en de bal kwam bij invaller Matusovic, die van ongeveer twintig meter het net achter Vonk deed trillen.

Uiteraard veranderde de treffer niets aan het spelbeeld. Praag ging nu nog verder achterover leunen en kwam er ook enkele keren gevaarlijk uit. Ajax raakte echter niet in paniek en bijna stond het alweer 1-1, maar de paal stond een doelpunt van Babel in de weg. Met de verse krachten Rosales en Charisteas probeerde Blind nieuw leven te blazen in het wat ingedutte aanvalsspel. Verder dan de lange bal kwamen de Amsterdammers echter niet. Dankzij een fantastisch doelpunt van Sneijder werd het toch nog 1-1. De middenvelder kreeg de bal van Babel, nam een paar passen, en schoot de bal in de kruising. Een verdiend punt voor Ajax na een degelijke wedstrijd.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager!

Pastorelli praat met Midland

Nicky Pastorelli is in onderhandeling met Midland F1, het zou gaan om de positie van 3e rijder voor volgend jaar.

Nicky Pastorelli is nu officiële testrijder van het Jordan/Midland team. De Nederlander is echter in onderhandeling met het team om zijn positie voor volgend jaar te verbeteren. "Binnenkort ga ik weer met Collin Kolles om de tafel zitten," aldus de Rijswijker, die tijdens zijn test op Monza indruk maakte op de teamleiding.

Pastorelli is dan ook positief over zijn kansen voor volgend jaar. Het is echter ook mogelijk een plekje te vinden in de Champ Cars. "Ik denk dat ik volgend jaar wel een stoeltje kan bemachtigen, hetzij in de F1, of anders de Champ Cars."

Franse pinguïns scoren in Amerikaanse bios

The March of the PenguinsEen documentaire over de voortplanting van de keizerpinguïns op Antarctica is de meest succesvolle Franse film in Amerika ooit. Sinds The March of the Penguins afgelopen juni in de Verenigde Staten in première ging, heeft de film ruim 56 miljoen euro opgebracht. De film is favoriet om de Franse inzending voor de Oscars te worden.

De documentaire, van regisseur Luc Jaquet, is inmiddels in zowel een Franse als Amerikaanse versie uitgebracht. In de Amerikaanse versie wordt het verhaal van de pinguïns verteld door acteur Morgan Freeman. De pinguïnmars is na 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore inmiddels de meest succesvolle documentaire in de Amerikaanse geschiedenis. Verwacht wordt dat de film pas volgend jaar in Nederland gaat draaien.

Baby Spears krijgt Versace-kleertjes

Icoon Britney nieuwsDonatella Versace heeft van de hoogzwangere Britney Spears een zeer gelukkige bijna-moeder gemaakt. De mode-ontwerpster deed haar goede vriendin het aanbod om gratis een complete garderobe voor de baby te ontwerpen. Baby Spears, die deze maand verwacht wordt, moet daarmee de best geklede baby van de wereld worden.

Volgens ingewijden sprongen La Spears en eega Kevin Federline een gat in de lucht bij het horen van dit nieuws. Ze kunnen niet wachten om hun nu nog ongeboren kleine in design-outfitjes te kleden. "Britney was in de zevende hemel toen Donatella het voorstel deed. Zij en Donatella hebben Madonna als gemeenschappelijke vriendin en Britney was erg onder de indruk van de kleding van Lourdes, het dochtertje van Madonna. Ze hoopt dat haar baby'tje, na Lourdes, het meest trendy gekleed zal zijn", aldus een goede vriendin van de zwangeres.

Striptease...

...maar dan wel uitgevoerd door mannen.
Douwe Egberts heeft een leuke manier van reclame maken gevonden. Na het drinken van een van de vier aparte smaken koffie komt de prins op het witte paard vanzelf aanzetten. Dit moet er dan natuurlijk voor zorgen dat die koffie gekocht wordt.

Om deze reclamecampagne kracht bij te zetten hebben ze een complete site opgezet om de koffie nog meer onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kunnen ze hier geen wit paard laten verschijnen want die komt al op de televisie voorbij. Nee, op de site pakken ze het anders aan. Hier kun je namelijk bij elk soort koffie een aparte striptease bekijken, dat zijn er dus vier in totaal.

Geen verband zelfmoord en Nicky Verstappen

gukaro had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEr is geen verband tussen een zelfmoord van een 32-jarige man uit Landgraaf en de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Berichten dat de man een afscheidsbrief had geschreven met daarin details over de dood van het jongetje zijn onjuist. De politie spreekt over een 'misverstand' en zegt het in hoge mate te betreuren.

Het lichaam van de man werd vorige week op de Brunssummerheide gevonden. Hij lag echter op enkele honderden meters van de vindplaats van Nicky Verstappen, en niet, zoals gisteren gemeld, op de plek waar tegenwoordig een monument is ter nagedachtenis van Nicky. Volgens de politie is enkele weken wel een brief in een flesje aangetroffen bij het monument. In deze brief werd echter op geen enkele wijze gerept over de dood van de jongen.

DS verschijnt in Nintendogsbundel

Met de Europese launch van Nintendogs verschijnen ook meteen de eerste DS-bundels (een DS gecombineerd met een game) in de winkels. Ook zal de DS dan in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De blauwe DS wordt gebundeld met de Labradorversie van de game en de roze met de Dachshundversie. Dit alles zal voor een gunstig prijsje in de winkel verschijnen, de verkoopprijs wordt namelijk 149,95.

Voor en na de launch zal Nintendo ook weer een tour organiseren die door heel Nederland trekt net zoals dat het geval was bij de launch van de DS. Mensen kunnen dan op locatie kennismaken met Nintendogs en er zijn ook weer diverse goodies te scoren!


Een roze DS met puppy's; kan het nog schattiger?

Miss België was slachtoffer seksbende

Icoon Showbiz nieuws De huidige miss België Tatiana Silva blijkt een turbulent leven achter de rug te hebben. Zo is ze een aantal jaar geleden, toen ze nog minderjarig was, meegelokt door drie mannen die minder nobele bedoelingen hadden. Uiteindelijk wist ze op het nippertje te ontsnappen, zo bleek gisteren in een rechtszaak.

De drie verdachten stonden dinsdag voor de Brusselse rechter. Gedurende enkele jaren lokten ze minderjarige meisjes mee. Die lieten ze vervolgens gedwongen naakt poseren of rondlopen in weinig verhullende kleren. Een aantal van hen werden zelfs gedwongen te prostitueren of mee te spelen in een pornofilm.

Naar nu blijkt heeft de bende 23 slachtoffers gemaakt, onder wie Tatiana Silva, de huidige miss België. Twee van de slachtoffers zeggen dat ze werden gedwongen seks te hebben met de drie mannen. Tegen het drietal is zes jaar cel geëist. Op 24 oktober doet de rechter uitspraak.


Tatiana Silva

Scholier (85) voert actie voor onderwijs

Icoon opmerkelijk nieuws Meer dan tachtig jaar heeft Kimani Ng'ang'a uit Kenia moeten wachten voordat hij naar school mocht. Vorig jaar was het eindelijk zo ver voor de inmiddels 85-jarige man, compleet met gehoorapparaat en wandelstok. Nu voert deze opmerkelijke scholier actie, zodat elk kind naar school kan gaan.

Samen met het hoofd van de school toerde Kimani door Manhattan. Bij de Verenigde Naties in New York overhandigde hij honderdduizend papieren poppetjes, die elk een kind voorstelden dat te arm is om naar school te kunnen gaan. Het bezoek werd georganiseerd door de Global Campaign for Education, een samenwerkingsverband van organisaties uit meer dan honderd landen.

Kimani sprak tijdens zijn bezoek met de echtgenote van Kofi Annan. Beiden waren het erover eens dat elk kind recht heeft op onderwijs. Geschat wordt echter dat zo'n honderd miljoen kinderen wereldwijd niet naar school kunnen, omdat de ouders hier geen geld voor hebben.

Ook Kimani zelf kon hierdoor nooit naar school. Pas toen de regering het schoolgeld voor basisscholen afschafte, kon de Keniaan lessen gaan volgen. Toen hij in januari 2004 voor het eerst in de banken zat, wist Kimani niet eens hoe hij en pen moest vasthouden. Inmiddels kan hij een paar woorden Swahili schrijven.

De man, die zelf vijftien kinderen heeft, woont alleen in een lemen hut. Elke dag loopt hij een kilometer naar school toe. Ondanks zijn hoge leeftijd hoopt de Keniaan ooit in staat te zijn de bijbel te lezen en veearts te worden.


Kimani wil dat iedereen naar school kan

Proef met opstelling camera's NOS

De NOS gaat experimenteren met het in beeld brengen van een wedstrijd bij het publiekloze UEFA Cup-duel tussen Feyenoord en Rapid Boekarest in de Rotterdamse Kuip

Er worden altijd twee hoofdcamera's gebruikt op elke speelhelft, waarvan één van de twee normaal gesproken op het midden van het veld staat. Nu Feyenoord vanwege een straf het duel zonder publiek moet spelen geeft het de NOS de kans om te kijken hoe ze hun camera's het beste kunnen opstellen.

"Het geeft ons de mogelijkheid camera's op andere plaatsen in De Kuip neer te zetten", aldus NOS-regisseur Martijn Lindenberg in AD Sportwereld. "Het idee is de kijker dichter bij het doel te brengen waar de actie zich afspeelt. In het American Football werkt men al langer zo. Als Feyenoord morgen aanvalt in de buurt van het ene strafschopgebied, kun je die aanval recht vooruit bekijken en niet meer vanuit een hoek van 45 graden".

Kirsipuu zegeviert in Polen

Jaan Kirsipuu heeft de derde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 36-jarige Est van Crédit Agricole bleef in een massasprint Luca Paolini en Max van Heeswijk voor. Paolini blijft de leider.

De etappe ging van Ostroda naar Bydgoszcz over een afstand van 198 kilometer. Aanvankelijk was de afstand wat groter, maar de organisatie besloot het aantal plaatselijke rondjes in Bydgoszcz te beperken tot twee. De held van de dag was de Spanjaard José Cayetano Julia. Al na vijf kilometer ontsnapte de Spanjaard van Illes Balears en hij zou een voorsprong van maximaal 21 minuten bij elkaar fietsen. Opvallend was dat de Pool Piotr Chmielewski vanaf kilometer 45 de achtervolging inzette op de eenzame leider. Chmielewski kwam steeds dichter bij Julia en na 145 kilometer was het duo eindelijk samen.

Chmielewski en Julia waren echter kansloos tegen het jagende peloton dat werd aangevoerd door de troepen van Quick-Step en Lampre-Caffita. Toen de samensmelting een feit was probeerden enkelingen nog een derde massaspurt te voorkomen. Pogingen van Voigt, Baguet en Chavanel liepen echter op niets uit. Van Heeswijk leek tijdens de voorbereiding op de sprint in de beste positie te zitten, maar werd geklopt door Kirsipuu. De Est boekt alweer zijn achtste etappezege in de Ronde van Polen. In het algemeen klassement verandert er weinig: Paolini leidt nog steeds en heeft nu een voordelige marge van zes seconden op Robert Förster.

ANWB vindt Chinese SUV levensgevaarlijk

brighton, Ewaldus, DutchBird, unreal, hav0c en ToMaSZ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Chinese terreinwagen JMC Landwind is volgens de ANWB een gevaar op de weg. Uit een serie crashtests is gebleken dat de bestuurder van de auto een frontale botsing met een snelheid van 64 kilometer per uur niet zal overleven.

In de twintig jaar tijd dat de ANWB crashtests uitvoert, is de Landwind de slechtst presterende auto. Zo zullen zelfs bij een zijwaartse botsing, die door SUV's (Sports Utility Vehicles) doorgaans goed wordt opvangen, zeer ernstige verwondingen aan het hoofd van de bestuurder ontstaan. Ook in de rijtest scoort de wagen niet naar behoren.


De bestuurder zit na een frontale botsing volledig klem

De Landwind is de eerste Chinese SUV die in Nederland te koop zal zijn, maar de ANWB vindt dat de wagen niet op de Europese markt mag verschijnen.

Toch geen explosief in Amsterdam

FormerlyKnownAs had ons via de nieuws-submit te melden:

Op dit moment is de omgeving van het Rembrandtpark in Amsterdam afgezet omdat er een bom zou liggen. Rond 17.30 uur trof een wandelaar iets aan in de bosjes dat de uiterlijke kenmerken heeft van een explosief en waarschuwde de politie. Het betreft een constructie van twee expansievaten. De explosievenopruimingsdienst (EOD) is ter plaatse en onderzoekt het voorwerp.

Update 22.16 uur
Het gevonden voorwerp is uit voorzorg door de EOD opgeblazen. De 'bom' bestond uit een expansievat van een cv-ketel en een staartstuk, aldus een politiewoordvoorder.

Omstreeks 19.30 uur werd de omgeving weer vrijgegeven voor verkeer.

Artsen verwijderen foetus uit baby

PIM4EVER, Star666, Soushkin en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Artsen hebben bij een Vietnamese baby van zeven maanden oud een operatie uitgevoerd waarbij een foetus uit het lichaam van het jongetje werd weggehaald. De ongeboren vrucht was ruim een halve kilo zwaar.

Het ventje werd enkele dagen geleden met een gezwollen maag in het ziekenhuis opgenomen. Onderzoek wees uit dat de baby zijn onvolgroeide tweelingbroer in zijn buik droeg.

Invoegen zorgt voor ruzie op de A2

Skorpija had ons via de nieuws-submit te melden:

Het is een ergernis van veel automobilsten: auto's die bij een ritsstrook tot het einde toe doorrijden, en dan pas invoegen. Zo ook van een 36-jarige inwoner van Leusden. Hij reed gisteren rond 15:30 uur in z'n Peugeot op de A2 bij Ouder-Amstel en liet één auto invoegen. Een Mercedesbus vond hij te ver doorrijden, en liet hij er niet tussen. Uiteindelijk moest hij dat bekopen met een paar klappen.

Doordat de man de bus er niet tussen liet, ontstond er een aanrijding bij het verdrijvingsvlak. De 37-jarige bestuurder uit Maarssen stapte daarop uit zijn bus en sloeg de bestuurder van de Peugeot door het geopende raam in het gezicht. Zijn passagier kwam ook naar buiten, en deed hetzelfde.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft de twee twee mannen aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Niks mis met 'hondenhok' Hilbrand Nawijn

TMar en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet 'hondenhok' van Hilbrand Nawijn, oftewel het onderkomen dat de voormalige minister in de parlementsgebouwen heeft sinds hij uit de LPF-fractie stapte, is prima in orde. Dat vindt althans de Arbeidsinspectie. Deze onderzocht de werkruimte na klachten van het onafhankelijke Kamerlid.

'Huisvesting waar mensen nog niet eens begraven zouden willen worden', zo omschreef Nawijn zijn onderkomen. Volgens de inspectie is er echter voldoende werkruimte, komt er daglicht binnen en kunnen de ramen worden geopend. Er werden geen overtredingen geconstateerd. De facilitaire dienst van de Tweede Kamer gaat nog een aanvullend onderzoek verrichten naar het klimaat in de ruimte. De kamer ruikt wat muf, vermoedelijk doordat de ventilatie niet geheel in orde is.

Nawijn kondigde vandaag aan zijn strijd om een betere huisvesting voort te zetten. "Ik zit weggestopt tussen de archiefkasten. Ik ben gekozen met 22.000 voorkeurstemmen en heb recht op representatieve kantoorruimte", zo zei hij eerder. Hij betreurt het dat hij als werkgever geen boete van de Arbeidsinspectie kreeg. "Dat is jammer genoeg niet gebeurd. Ik had deze zaak graag voorgelegd aan een rechter."

Er is niets mis met het hondenhok van Nawijn

Veel bezoekers Q-BASE last van rode bultjes

MrDoegewoon had ons via de nieuws-submit te melden:

Een hoop bezoekers van het dansfestijn Q-BASE hebben een minder leuke herinnering aan het festival overgehouden. Veel mensen hebben namelijk sinds ze aanwezig waren op het feest last van rode bultjes en daarbij horende jeuk. Onder meer op de fora van Partyflock, FOK! en organisator Q-Dance zijn er hopen mensen die melden hier last van te hebben.

Q-BASE werd afgelopen zaterdag gehouden op de voormalige vliegbasis "Niederhein" in Weeze, vlak over de grens in Duitsland. Het feest trok zo'n 17.000 feestgangers. Een aantal bezoekers claimen nesten van processierupsen gezien te hebben, hetgeen de oorzaak van de klachten zou kunnen zijn. De klachten kunnen een paar dagen tot twee weken aanhouden.

Overigens heeft Q-Dance inmiddels foto's van Q-BASE online gezet. Deze zijn hier te bekijken.

Eddy Zoëy nieuwe dj op 3FM

FotoNol had ons via de nieuws-submit te melden:

Eddy Zoëy gaat Egbert-Jan Weeber vervangen als dj op Radio 3FM. Zojuist werd bekend gemaakt dat het programma 'ZoeyZo' zal gaan heten. Nu heet het programma dat op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur wordt uitgezonden nog 'Spam'. Egbert-Jan Weeber gaf in juni aan te willen stoppen. De acteur wil zich meer gaan richten op zijn acteerprestaties en zijn dj-werk in clubs.

Het nieuwe programma moet zich kenmerken door humor, dynamiek én interactie. BNN is blij met deze formule en de dj. "Eddy is een topper. Hij heeft met zijn invalbeurten bij Spam laten zien dat hij een goed gevoel heeft voor radio, hij past heel goed bij BNN én heeft de liefde voor muziek die 3FM zo kenmerkt", zo zegt directeur radio Dave Kentie van BNN.

Eddy zal naast zijn weekendshow op 3FM ook televisie blijven maken voor BNN.


Eddy Zoëy

[Upd]Blessure Luque waarschijnlijk 2 maanden

In augustus kocht Newcastle United de flankspeler Alberto Luque van Deportivo la Coruna voor een bedrag van zo'n 15 miljoen. Maar na twee wedstrijden zijn ze hem al voor zes weken kwijt.

In de wedstrijd tegen Fulham (1-1) ging de Spaans international al in de eerste helft neer, waarna hij ook niet meer verder kon. Zijn hamstring bleek gescheurd. "Hij vertelde mij dat het voelde alsof hij van achter in zijn been werd geschoten", vertelde manager Graeme Souness na de wedstrijd.

Update: 14-09
De hamstringblessure van Alberto Luque blijkt na onderzoek door de medische staf van The Magpies erger dan verwacht. De Spaans international is nu naar verwachting 2 maanden niet inzetbaar.

Dit is een nieuwe tegenvaller voor manager Graeme Souness, die naast Luque ook Kieron Dyer en Belozöglu Emre lang moet missen.

Veluwse poema opnieuw gesignaleerd

Fastgirl had ons via de nieuws-submit te melden:

Het is even stil geweest rond Neerlands bekendste roofdier, maar de Veluwse poema heeft zich weer laten zien. Zeker zes mensen hebben het dier gisteren in het buitengebied van Beekbergen gesignaleerd.

Eén van de getuigen is verslaggever Rob Hirdes van dagblad De Stentor. Hij geeft aan dat het gaat om een zwart, katachtig dier dat veel groter is dan een normale kat.

De poema werd deze zomer onder meer nabij Ede gezien. Foto's van het dier werden gemaakt, maar mede naar aanleiding hiervan rezen twijfels over de ware identiteit van de poema.

De Toren van Oneindige Hoogte - Deel 3

“Je ziet er weer fris uit, Strever,” zei Erissy vrolijk toen de beheerder stoffig en met wallen onder zijn ogen binnen kwam wandelen.
“Er zijn wat kleine probleempjes, dus bedankt voor je onvoorwaardelijke steun, dat was net wat ik nodig had.” Strever was al hard bezig met bedenken wat hij tegen Roth-End, zijn baas, kon gaan vertellen, zonder Unteto zover in de problemen te brengen dat hij direct op kon stappen.
“Ik plaag je maar,” zei Erissy met een knipoog, “kan ik je ergens mee helpen?” Het spontane meisje stond bekend om haar behulpzaamheid. Het was dan ook haar baan. Ze was de secretaresse van Roth-End, om al de beheerders die onder Roth-End stonden op te vangen als ze hem wilden spreken. Strever had het gevoel dat ze graag met hem omging, meer dan alleen beroepsmatige interesse. Hij kreeg dan vaak ook veel bij haar gedaan.
“De wagen van Unteto is geëxplodeerd en het lijkt erop dat Unteto op exact hetzelfde moment is uitgelogd, ik heb de boom gelaten voor wat hij is en ben direct teruggekeerd.”
Erissy keek bedenkelijk. “Die boom lijkt nu anders al meer dan vijftig meter hoog te zijn geworden.”
“Dat is niet uitzonderlijk.”
“Het is een bonsaiboompje!”
“Een mágisch bonsaiboompje,” verbeterde Strever haar, “wat het heel aannemelijk maakt dat hij wat meer groeit dan gebruikelijk.”
Erissy gaf de computer de opdracht een andere beheerder er naar toe te sturen, terwijl ze nadacht over het eigenaardige handelen van Unteto. Ze had er een slecht voorgevoel over. Haar altijd vrouwvriendelijke mannelijke collega’s hadden het waarschijnlijk ‘vrouwelijk wantrouwen’ genoemd. Ze zou het nodige gaan natrekken, hoewel ze niet kon voorkomen dat er melding van gemaakt zou worden. Dat was een belangrijke eigenschap van Het Spel. Alles werd geregistreerd, dus alles kon nagetrokken worden, als je maar de juiste bevoegdheid had. En aangezien het plotselinge vertrek verboden was, zat Unteto in de problemen.
“Hij zit in zijn kantoor, je weet de weg,” zei ze uiteindelijk.
Strever draaide zich naar links en stapte een vijf meter verder een lift in. De delen van De Toren waarin gewerkt werd waren bijzonder kaal en efficiënt ingericht. Erissy klaagde er regelmatig over, maar hij vond het een prettige afwisseling met de in feite primitieve steden die in Het Spel lagen. Soms had hij het met haar te doen, dat ze zo weinig buiten kon werken, ook hij zou dan het kille interieur liever zien verdwijnen.
De lift gaf zijn typerende ‘ping’ geluidje en de deuren gleden open. Het kantoor lag voor hem. Hij stapte naar binnen en liep rustig richting het bureau. De ruimte was even warm en behaaglijk ingericht als de ruimte waar Erissy mocht werken. Er stonden enkele kasten tegen de muren, meer voor de sier dan met een daadwerkelijk doel, want de titels van de boeken waren vanaf deze afstand niet te lezen, laat staan dat te controleren viel of er echte boeken in stonden. Waarschijnlijk was alleen de kaft geprogrammeerd, een soort dummy’s, die je ook vaak in meubelzaken aantreft. Er waren ook twee grote ramen, die uitzicht gaven op de stad Sierward-Ages. Nu kon hij dat niet zien, maar een tijd geleden had hij een lange tijd in dit kantoor gewacht. Hij heeft al die tijd naar buiten gekeken, gefascineerd door het immense uitzicht op de zo vertrouwde stad. Ook toen had hij de boeken niet bekeken. Hij zou daar nog wel de kans voor krijgen, ooit. Nu was het tijd voor andere zaken. Hij stond nu voor het bureau. Roth-End keek op en gebaarde hem te gaan zitten.
“Een goedendag, Seifeld,” zei Roth-End, de echte naam van Strever gebruikend, “ik begreep dat je me wilde spreken.”
“Inderdaad, meneer Roth-End.” Strever kende de echte naam van zijn superieur niet, zoals gebruikelijk was binnen de wereld van beheerders. Hij ademde nog een laatste keer diep in, alvorens te beginnen.

========
En het eerste deel gaat verder. Wederom over Strever. Reacties als altijd welkom. Voortaan mijn eigen categorie, dus je kunt daar gewoon op klikken, als je voorgaande deeltjes wilt zien.

Afscheid miss_bleu, welkom gr8w8 als ER Reviews

Een kleine 1,5 jaar zwaaide miss_bleu de scepter over de reviewsectie op de FP. Het laatste half jaar werd ze daarbij geassisteerd door ondergetekende.

Helaas merkte miss_bleu dat ze door andere verplichtingen (lees: een pittige studie) te weinig tijd had om haar functie nog langer uit te voeren zoals zij zelf zou willen. Na lang wikken en wegen, want het was eigenlijk veel te leuk om mee te stoppen, heeft ze uiteindelijk toch de knoop doorgehakt: het was beter dat er een nieuwe ER zou komen.

Na kort doch krachtig beraad, is de keuze op gr8w8 gevallen. Hij is al jaren een actieve reviewer en kent het klappen van de zweep (en die zweep gaat ie nodig hebben ).

Miss_bleu, ontzettend bedankt voor je inzet als ER. Gelukkig blijf je gewoon reviewen, dus helemaal zijn we je nog niet kwijt

Gr8w8, heel veel succes!

Het Eindredactie/Coördinatie-team van de Frontpage ziet er na deze wijziging als volgt uit:

- Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
- Eindredactie Reviews: pluisje en gr8w8
- Eindredactie Columns: Seborik
- Coördinatie Moderaties: sylvesterrr

Aanklager eist lange schorsing Landzaat

Denny Landzaat komt waarschijnlijk een kleine maand niet in actie in de eredivisie. De middenvelder hoorde vandaag vier duels schorsing (waarvan één voorwaardelijk) tegen zich eisen. In augustus deelde de international een knietje uit aan Vitesse-speler Gill Swerts.

Scheidsrechter Jan Wegereef was het incident bij de cornervlag ontgaan, maar de camera’s registreerden feilloos het knietje van Landzaat. Daarop kwam de aanklager betaald voetbal in actie, en vandaag formuleerde hij zijn niet geringe strafeis. AZ en Landzaat beraden zich nog over een beroep. Als Landzaat de sanctie accepteert mist hij aanstaande zondag het duel met Ajax in de Alkmaarderhout.

C.Garcia Quesada wint na solo

De 17e etappe van de Ronde van Spanje ging over 166 km van El Espinar naar La Granja de San Ildefonso en is na een succesvolle vlucht gewonnen door Carlos Garcia Quesada. Heras blijft de leider in het algemeen klassement.

Vanaf het begin van de etappe waren er vele ontsnappingspogingen. Daarbij was in het begin zelfs viervoudig etappewinnaar Petacchi die nog wat punten meepakte voor de puntentrui, maar daar nog altijd Heras voor zich moet dulden. Verder waren Moerenhout, Simoni en Aitor Gonzalez vrij actief. De verschillen werden nooit groot. Op een gegeven moment was er een groep vooruit met twee minuten voorsprong op het peloton, op 70 kilometer van de finish. Daarin zaten onder andere Aitor Gonzalez, Moerenhout, Simoni en Devolder.

Vanuit het peloton was er een aanval van Martin Perdiguero, Joaquin Rodriguez (leider van het bergklassement) en de nummer vier en vijf van het klassement, Mancebo en C. Garcia Quesada. Deze groep kon op de eerste klim van de Navacerrada aansluiting vinden met de koplopers. Op veertig kilometer van de streep was het verschil tussen deze groep en het peloton één minuut. Het peloton werd aangevoerd door de ploeg van leider Heras, Liberty Seguros. Op de tweede beklimming van de Navacerrada demarreerde de nummer van het algemeen klassement, Carlos Garcia Quesada. Niemand kon hem volgen, op 33 km van de streep heeft hij één minuut op Mancebo en Santos Gonzalez en twee minuten op het peloton.

Sastreviel op de klim aan, maar Menchov, Sevilla en Heras sloten al snel weer aan. Op de top had Quesada 1.40 voorsprong op Mancebo en Gonzalez, ruim een halve minuut daarachter de groep met de favorieten. In de afdaling verloor Quesada tijd, maar hij hield genoeg over om de zeventiende etappe op zijn naam te kunnen schrijven. Mancebo pakte ook tijd terug in het klassement, Heras bleef onbedreigd.

Uitslag 17e etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Carlos Garcia QuesadaECVSpanje3.51.00
2Francisco ManceboIBASpanje46"
3Santos GonzalezPHOSpanje48"
4Mauricio ArdilaDVLColombia1'37"
5Ruben PlazaECVSpanjez.t.

Klassement na 17e etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Roberto HerasLSWSpanje69.21.16
2Denis MenchovRABRusland4'30"
3Carlos SastreCSCSpanje4'50"
4Francisco ManceboIBASpanje5'51"
5Carlos Garcia QuesadaECVSpanje6'22"

Chinese cosmetica bevat lijkresten

De Britse krant The Guardian zegt dat uit een undercover onderzoek van het dagblad is gebleken dat een Chinees farmaceutisch bedrijf de huid van lijken van terdoodveroordeelden gebruikt voor de aanmaak van bepaalde cosmetische producten. Stukken huid van geëxecuteerde misdadigers worden gebruikt voor de aanmaak van lippen- en antirimpelcrèmes. Er wordt collageen uit gewonnen.

Het bedrijf exporteert een deel van zijn productie naar Europa en de VS, aldus The Guardian. Woordvoerders van het bedrijf lieten weten dat het om een 'traditioneel' gebruik gaat en niets is om een grote ophef over te maken. Ethisch gezien ligt dat in de westerse wereld natuurlijk wel iets anders, bovendien is er een potentieel risico van infectie.

Mensenrechten activisten in China hebben reeds herhaaldelijk beweerd dat de lijken van geëxecuteerde gevangenen worden verkocht aan chirurgen. Die halen er organen uit en bieden die aan voor transplantatie aan de hoogst biedende buitenlander. Er zijn geen exacte cijfers bekend hoeveel mensen en jaarlijks in China ter dood worden gebracht. Amnesty International houdt het op 3.400 executies in 2004 en zo'n 6.000 Chinezen zitten volgens de organisatie nog in een dodencel op hun executie te wachten.

-
Zie voor uitgebreide informatie het bronartikel.

Almeerse politici in de leer bij Ali B.

RespectWethouders, raadsleden en ambtenaren van de gemeente Almere zullen zaterdag een speciale voorstelling van hun prominente stadsgenoot Ali B. bijwonen. Het optreden is een gevolg van een uitspraak van voormalig wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere), die stelde dat de show 'Leven van de straat' van Ali B. educatiever is dan de talloze besprekingen over jongerennota's.

"Zeer indringende maatschappelijke problemen worden op een lichtvoetige manier aan de kaak gesteld. Bijvoorbeeld over discriminatie bij sollicitaties of het deurenbeleid bij discotheken", zei de Leefbaar-voorman eerder dit jaar. Volgens Huis raken raadsleden meer betrokken bij de samenleving door de voorstelling van rappende Almeerder te bekijken.

Het is de bedoeling dat na het optreden een discussieforum plaatsvindt, waarin onder leiding van cabaretier Jörgen Raymann politiek, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en jongeren in gesprek gaan over de thema's uit de voorstelling.

De La Rosa: V8 te weinig kracht

Testrijder van McLaren-Mercedes Pedro de la Rosa is niet blij met de komst van de V8-motor.

Pedro de la Rosa testte gisteren op het circuit van Silverstone de nieuwe V8-motor die volgend jaar achterin de McLaren ligt. De Spanjaard is niet echt te spreken over de motor.

"Je moet je hele rijstijl aanpassen omdat de motor minder vermogen heeft dan de huidige V10. Als je te hard remt, ben je meteen een hoop snelheid verloren," legt de la Rosa uit. "Er zijn nu twee dingen die we moeten zullen accepteren. Ten eerste zullen we anders moeten gaan rijden, en dat is nog wel te accepteren. Maar ten tweede wordt de Formule 1 een stuk langzamer, en dat is veel moeilijker te accepteren."

Meisje (1) ernstig gewond na val van 10 meter

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Een éénjarig meisje is vanmorgen in Utrecht ernstig gewond geraakt nadat ze uit een raam op de tweede verdieping was gevallen. Ze viel zo'n tien meter naar beneden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje was in een vertrek in een flat op de Alexander de Grotelaan aan het spelen bij een openstaand raam. De politie denkt dat ze het raam verder heeft opengezet, terwijl de moeder in een andere kamer was. Het meisje verkeert op het moment in kritieke toestand.

Liuzzi ontevreden over rol

Vitantonio Liuzzi is ontevreden over de rol die hij binnen het team van RBR speelt.

'Tonio' Liuzzi heeft dit jaar 4 races gereden in dienst van Red Bull Racing. Zijn collega Christian Klien heeft tot nu toe de rest verreden en zal ook de laatste drie races in actie komen. Dit schept bij de Italiaan grote onvrede.

Aan het begin van het seizoen is namelijk beloofd dat Klien en Liuzzi een gelijkwaardig contract hebben en afwisselend de races zouden rijden. Een belofte die dus niet nagekomen is. Klien heeft namelijk veel meer races gereden terwijl Liuzzi genoegen moest nemen met een rol als vrijdagrijder. Nu Red Bull een tweede team heeft, en daarmee dus ook twee stoeltjes extra, is de kans groot dat Liuzzi volgend jaar sowieso zal racen. Toch kan 'Tonio' dit moeilijk verkroppen. "Ik probeer altijd het idee achter de beslissingen te begrijpen, maar het is geen goed gevoel om alleen maar te blijven testen. We zijn racers, we hebben het in ons bloed."

Eindelijk uitbreiding Shadow Warrior

Het gebeurt niet vaak, maar ongeveer acht jaar na de release van Shadow Warrior komt er een uitbreiding voor dit spel. Shadow Warrior kwam in 1997 voor het eerst uit op de PC en was een redelijk succes te noemen. Veel mensen vroegen om een uitbreiding en deze werd ook beloofd. Sunstorm Interactive ging aan het werk om een uitbreiding te klussen en en deze was klaar om uitgebracht te worden. Maar helaas ging Sunstorm Interactive faiiliet en de uitbreiding ging verloren.

3D Realms kreeg afgelopen week echter een mailtje van Anthony Campiti, voormalig Directeur van Sunstorm Interactive. Hij had namelijk een CD gevonden met de naam "Add-on Archive 1". Tot zijn verbazing stond hier de complete add-on voor Shadow Warrior op. 3D Realms heeft besloten om deze uitbreiding gratis ter beschikking te stellen voor de liefhebbers. Op deze website kun je de uitbreiding vinden. Op de site van 3D Realms kun je ook het originele spel kopen voor 10 dollar.




When Shadow Warrior was released, it quickly became the favorite game in the office. Who could forget those damn sticky bombs! When we were given the chance to create an add-on for SW, we jumped in determined to make it the best add-on product on the market. Our level designers did incredible work and stretched the limits of the BUILD engine.

Unfortunately, due to various circumstances Wanton Destruction was never released. Years went by and we moved onto dozens of other projects. But, recently I was going through our software archives and I found a CD-R labeled 'Add-on Archive 1'. I'm happy to say it includes a complete archive of the Wanton Destruction project. I quickly sent and email to 3DRealms so they could get into the hands of the Shadow Warrior fans! Enjoy more Lo Wang! aldus de voormalig directeur van Sunstorm Interactive.

Evivaaa Españaaa

... na een mooie warme reis door 't zonnige Spanje vergat ik alles, ik denk alleen nog Spaans, heel mijn kamer staat in rood en oranje, de felle kleuren van de Spaanse zon en maan, de Spaanse furie heeft me zo verwart, dat temperament veroverde mijn hart. Ik hou van hun dans en hun muziek, van oude trots en romantiek, een serenade aan 't balkon, geef mij maar alle dagen zoooon, Evivaaaa Españaaaaaa

Ja, "Samantha" zong het lang geleden al in die oude zomerhit, Eviva España. En meer dan ooit, want ondertussen is dé Grote Wielerronde van het jaar, de Vuelta d'España ook al alweer zijn 3de week ingegaan. En straks volgt nog het WK Wielrennen, ook al in Spanje dit jaar, in de hoofdstad Madrid.

Auto met drie banden van de weg gehaald

Op de N281 in Limburg hebben agenten een auto aangehouden die met drie banden reed. De linkervoorband van de wagen ontbrak, en de Poolse bestuurder van de auto had besloten simpelweg op de kale velg te gaan rijden. De 39-jarige automobilist bleek een aanrijding te hebben gehad.

Ook bleek uit een ademanalyse dat hij flink onder de invloed van alcohol verkeerde. De auto is in beslag genomen, tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, wordt nog onderzocht. De Pool gaf zelf aan tegen een verkeersbord te zijn gereden.

AD.nl wil grote nieuwssite worden

Logo ADAD.nl moet nog dit jaar de derde Nederlandse nieuwssite zijn, achter NU.nl en Telegraaf.nl. Dat zegt website-manager Jeroen Mann van het Algemeen Dagblad. De site werd begin september met de fusie van de Rotterdamse krant met een aantal regionale dagbladen totaal vernieuwd. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk op sommige berichten te reageren.

De nieuwe AD-site is gemaakt door onder meer Lost Boys, Dunbar en PinkRoccade. Er is een contentmanagementsysteem aangekocht van het Noorse bedrijf Escenic. Reclame moet de belangrijkste bron van inkomsten worden. Momenteel heeft de site nog voornamelijk intern geplaatste advertenties, waarvoor geen geld binnenstroomt, maar het mediabedrijf verwacht met een jaarlijkse groei van 20 tot 30 procent van online reclame winstgevend te kunnen worden. Met de introductie van nieuwsbrieven en daaraan gekoppelde registratie wil het AD ook via mail reclame gaan versturen. De gewone nieuwssite zal echter zonder registratie bereikbaar blijven.

Volgens Mann heeft de nieuwssite nu al op topdagen 75.000 bezoekers die gezamenlijk 500.000 pagina's opvragen. Het AD wil zich richten op surfers van 20 tot 40 jaar die werken, reclame-technisch de meest interessante doelgroep. Nieuws wordt gebracht volgens het concept 'dayparting'. Gedurende de dag veranderen de zwaartepunten van onderwerpen: 's morgens veel kort nieuws, met een economisch accent, in de lunchpauze de aardige dingen en tegen de avond files, amusement en uitgaan. Ook sport en regionaal nieuws zijn speerpunten. "We willen de belangrijkste nieuwssite voor de hele Randstad worden, zeker voor regionieuws, dus ook voor Amsterdam", aldus Mann.

HP stopt sponsoring Williams

Hoofdsponsor Hewlett Packard beëindigt de samenwerking met BMW Williams F1 aan het einde van dit seizoen.

Als reden voor de terugtrekking uit de sponsordeal gaf HP-woordvoerdster Cathy Lyons dat het bedrijf haar doelen heeft bereikt en dat dit een natuurlijk moment is om de relatie te beëindigen.

Teambaas Frank Williams bedankte HP voor de belangrijke bijdrage die het bedrijf de afgelopen jaren heeft geleverd aan het team. Een nieuwe hoofdsponsor is nog niet bekend.

Universiteitsgebouw Utrecht ontruimd na brand

Het Kruytgebouw van de Universiteit Utrecht is vanmiddag ontruimd nadat er een brand was ontstaan. Honderden studenten moesten het gebouw aan de Padualaan op De Uithof verlaten. De brand is inmiddels geblust, maar er is nog veel rook in het gebouw.

Er was brand ontstaan door warmhoudplaatje in een laboratorium van het pand. Hierna zorgde het ventilatieysteem ervoor dat de rook zich over de acht verdiepingen van het gebouw verspreidde, waardoor het in allerijl ontruimd moest worden. Door de rookverspreiding leek de brand erger te zijn dan hij daadwerkelijk was.

Nederland tweede van de wereld

Het Nederlands elftal is de klapper van de week. Op de nieuwe wereldranglijst van de FIFA staat Oranje nu op de twee plaats. De ploeg van Marco van Basten passeerde Argentinië. Het is de hoogste klassering van Oranje in meer dan tien jaar.

Voor de nieuwe lijst zijn de vriendschappelijke- en WK-kwalificatiewedstrijden van de afgelopen tijd meegeteld. Nederland moet nu alleen nog Brazilië voor zich dulden met 839 punten. Nederland volgt met 785 punten. Argentinië staat derde met 778 punten.

Tsjechië, tegenstander van Oranje in de kwalificatiegroep voor het WK in 2006, bezet de vierde plaats. Frankrijk maakte een sprong van negen naar zes. Spanje staat achtste, gevolgd door Portugal en Zweden.

Balkenende gelooft niet in nieuw kiesstelsel

hav0c en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jan Peter BalkenendePremier Jan Peter Balkenende gelooft niet in verandering van het Nederlandse kiesstelsel. Dat is opmerkelijk, aangezien minister van Bestuurlijke Vernieuwing Pechtold (D66) momenteel de mogelijkheden voor een andere manier van kiezen onderzoekt. Een gedeeltelijk districtenstelsel moet de band tussen burger en politiek versterken.

"Ik vind het veel beter om te werken met het huidige systeem, zowel voor wat betreft het kiesstelsel als voor wat betreft de formele positie van de premier", zegt Balkenende in een interview met opinieblad Elsevier. Volgens de minister-president weet nu iedereen hoe verkiezingen en de vorming van een kabinet in elkaar steekt. "Dat is beter dan de hele zaak op de schop nemen."

Behalve een wijziging van het kiesstelsel bepleiten coalitiepartijen VVD en D66 ook de gekozen minister-president. "Ik vind dat er coalities moeten bestaan in Nederland, ook om minderheden een plaats te geven. Dat is ook relevant voor hoe je aankijkt tegen de rol van een gekozen minister-president. Nou, daar ben ik geen voorstander van", stelt Balkenende. Een gekozen premier zou volgens de CDA'er te veel een presidentiele uitstraling hebben, wat zich wellicht moeilijker verhoudt met het parlement en de koningin als staatshoofd.

Pechtold is niet bepaald verheugd over de uitspraken van de premier. Direcht nadat hij het interview had gelezen, belde de minister met Balkenende. Deze vertelde hem dat hij alleen zijn privé-mening had gegeven.

Noord-Holland ruim de rijkste provincie

Dat het economisch slecht gaat met ons land, lijkt niet te gelden voor de provincie Noord-Holland. Op de spaarrekening van de provincie staat bijna 133 miljoen euro, hetgeen meer is dan de algemene reserves van Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg bij elkaar.

Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar de provinciale financiën over 2005, waarvoor alle begrotingen van 2005 en de jaarrekeningen van 2003 op een rij zijn gezet. De nummer twee op de lijst is Noord-Brabant, dat met ongeveer 36 miljoen euro op de spaarrekening echter een zeer ruime achterstand heeft op Noord-Holland. De provincie met de meeste inwoners van Nederland, Zuid-Holland, bezet met dertig miljoen euro aan reserves de derde plek.

Noord-Holland heeft de afgelopen jaren veel geld verdiend aan de verkoop van aandelen van energiebedrijven, hetgeen naar schatting één miljard euro opleverde. Veel geld hiervan werd aan allerlei projecten uitgegeven, maar vele miljoenen schoven uiteindelijk door van de algemene middelen naar de algemene reserves. Volgens oppositiepartij PvdA lukt het ook gewoon niet om al het geld uit te geven. "Plannen zijn er voldoende, maar ze worden niet gerealiseerd door een gebrek aan uitvoeringscapaciteit", aldus Peter Visser, voorzitter van de PvdA-Statenfractie.

Trailer en meer info Chromehounds

Een aantal dagen geleden kwamen de eerste screenshots van het spel Chromehounds op de Xbox 360. Nu is er op gamespot een trailer te vinden van het spel, de trailer kun je hier vinden. Chromehounds zal op de Tokyo Game Show speelbaar zijn, de TGS begint deze vrijdag. Ook had gamespot een interview met de makers van het spel.

Het spel is al vanaf 2003 in ontwikkeling en is geinspireerd door de huidige mech-games en dan vooral de Armoured Core series. Het zal ook mogelijk worden om je robots, de 'hounds', geheel naar eigen wens aan te passen (honderden opties en onderdelen om uit te kiezen) en het teamwerk zal heel belangrijk worden, samenwerking is dus een belangrijk gameplay element. De tijd waarin het spel zich afspeelt is ongeveer ten tijde van de koude oorlog, maar dan in een andere realiteit. Er zijn drie grootmachten en als speler wordt je in een oorlogsrobot gedropt in de wereld en je moet zelf beslissen welke grootmacht je gaat dienen. In de singleplayer zijn er 40 missies, en in elke missie hangt het verhaal af van welke robot je bedient. Zo kun je een sniper zijn, een scout, een heavy gunner en nog veel meer. In de multiplayer is het mogelijk om met 12 man online te gaan via Xbox Live en er zal ook gebruikt gemaakt worden van de leaderboards, een eigen server van Sega en de microtransacties (robots overkopen bijvoorbeeld). Op dit moment is Chromehounds alleen in ontwikkeling voor de Xbox 360.

Het volledige interview kun je hier lezen.

Lezers krant krijgen voorpagina 2 juli

Lezers van de Helderse Courant moeten vandaag wel even raar opgekeken hebben, toen ze opeens het nieuws van ruim twee maanden terug aan het lezen waren. Door een technische fout kregen de abonnees van de krant namelijk de voorpagina van 2 juli in de bus. De redactie heeft inmiddels haar verontschuldigingen aangeboden.

Het gaat om een oplage van ongeveer 15 duizend kranten die verkeerd is gedrukt. Wat er precies is misgegaan, wordt nog uitgezocht. In de krant van morgen zal op de zaak worden teruggekomen, hoe dit precies zal gebeuren, is nog onduidelijk. Ook andere regionale edities van het Noordhollands Dagblad hadden te kampen met technische problemen, waardoor deze vandaag later dan normaal bezorgd werden. In tegenstelling tot de Helderse Courant hadden ze echter wel de bedoelde voorpagina.

Internetter klaagt spywareverspreider aan

Icoon Digital nieuwsEen Amerikaan heeft een schadeclaim ingediend tegen het bedrijf 180Solutions. Volgens Logan Simios heeft het bedrijf stiekem en ongevraagd spyware geïnstalleerd, waardoor zijn computer is beschadigd. Simios heeft andere internetters opgeroepen zich bij de aanklacht aan te sluiten.

De advocaten van de Amerikaan schatten de schade door de spyware op 30 dollar per computer per jaar. Dit is onder meer gebaseerd op extra stroomkosten door de vertraging van het systeem, kortere levensduur van de computer en de kosten om de spyware te verwijderen. Wereldwijd zou de software van 180Solutions op twintig miljoen computers ongevraagd zijn geïnstalleerd.

Behalve aan de schade die de programmatuur van 180Solutions oplevert ergert Simios zich aan het feit dat zijn privacy wordt aangetast, doordat 180Solutions het internetgebruik volgt. "We zijn zeker geen spyware", verklaarde een woordvoerder van het bedrijf in de Chicago Tribune. "We hebben niet de bedoeling om onze software op slinkse en frauduleuze wijze aan internetters op te dringen." 180Solutions kwam onlangs nog in het nieuws toen het zelf een aantal personen aanklaagde, die zonder toestemming van het bedrijf de software geïnstalleerd zouden hebben op computers van anderen.

Gulzige inbreker plundert de koelkast

The_Comeback-kid en DutchBird hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 24-jarige Hagenaar kwam dinsdag tot de ontdekking dat zijn koelkast was leeggeplunderd. De onbekende indringer had op het fornuis nog een pannetje laten staan waarmee hij een en ander had zitten frituren. Tevens was er een fles wijn soldaat gemaakt.

Later op de dag troffen agenten op de nabijgelegen Torenstraat een 60-jarige verdachte aan, die nog in bezit bleek van verschillende ontvreemde etenswaren. De man uit Amsterdam verklaarde bij zijn aanhouding 'een beetje ziek' te zijn. Oorzaak was de slechte wijn die hij bij de inbraak naar binnen had gewerkt.

Schoonmaakkriebels door citroen

Psychologen van de universiteiten in Nijmegen en Utrecht hebben ontdekt dat de geur van citroen zorgt voor schoonmaakkriebels.

De onderzoekers lieten proefpersonen beschuit eten en keken wie de kruimels opruimden. Proefpersonen die de geur van citroen kregen opgespoten voor het experiment, veegden de kruimels vaker netjes van tafel dan de neutrale groep.

Tijdens een andere test werden de proefpersonen in een hokje geplaatst, waar ze bestaande en verzonnen woorden en lettercombinaties te zien kregen. De onderzoekers vonden uit dat in de hokjes met citroenlucht sneller woorden werden herkend die te maken hebben met schoonmaken.

Carew: "Real Madrid weet niet wat verdedigen is"

De problemen van Real Madrid zitten in de verdediging, dit zegt John Carew van Olympique Lyon. Gisteravond scoorde de aanvaller één van de drie goals in de wedstrijd tegen 'De Koninklijke' (3-0).

"Aanvallend gezien is Real Madrid één van de beste ploegen van de wereld, maar ze weten niet hoe je fatsoenlijk moet verdedigen.", zegt de kritische Carew. "Dat is het grote probleem achter Real."

"Sinds Real Madrid is uitgegroeid tot een topteam met wereldsterren is altijd de verdediging de achilleshiel van het elftal geweest."

Verder vindt hij ook nog dat zijn elftal verdiend heeft gewonnen. "Als wij ons volledig geven zijn er maar weinig teams in staat om ons te kunnen verslaan. Wij waren het betere team en hebben dan ook verdiend gewonnen."

You are Empty screens & info

You Are Empty speelt zich af in de duistere jaren 50 na de oorlog. Je bevindt je in de totalitaire staat van het Sovjet-regime en moet vechten tegen mutanten die gemaakt zijn in het Sovjet supermensen programma. De speler moet ontdekken wat er gebeurd is in de stad en voorkomen dat de mutanten zich verder verspreiden. Dit briljante scenario moet ervoor zorgen dat je een reden hebt om honderden tegenstanders af te knallen. Hoe dat er dan uitziet zie je op deze screens:










Man gebruikt bigbag als aanhangwagen

Een inwoner van het Noordhollandse Zwaag die deze week bezig was geweest met snoeiwerkzaamheden, koos wel een hele merkwaardige wijze om het afval te vervoeren naar een inleverdepot. Hij stopte het snoeiafval in een zogenoemde bigbag en bond die achter zijn auto.

Een motoragent die de auto zag rijden met als 'aanhangwagen' de grote zak achter zich aanslepend over het wegdek, kon eerst zijn ogen niet geloven. Toen de bestuurder staande was gehouden verklaarde die ''geen tijd'' te hebben om het afval op een andere manier te vervoeren. Hij kreeg een proces-verbaal en moest de zak ter plekke afkoppelen.

Oranje tweede op wereldranglijst FIFA

Het Nederlands elftal is de klapper van de week. Op de nieuwe wereldranglijst van wereldvoetbalbond FIFA staat onze nationale trots nu op twee. De ploeg van Marco van Basten passeerde Argentinië. Het is de hoogste klassering van Oranje in meer dan tien jaar.

Voor de nieuwe lijst zijn de vriendschappelijke- en WK-kwalificatiewedstrijden van de afgelopen tijd meegeteld. Nederland moet nu alleen nog Brazilië voor zich dulden met 839 punten. Nederland volgt met 785 punten. Argentinië staat derde met 778 punten.

Tsjechië, tegenstander van Oranje in de kwalificatiegroep voor het WK in 2006, bezet de vierde plaats. Frankrijk maakte een sprong van negen naar zes. Spanje staat achtste, gevolgd door Portugal en Zweden.

Steve Buscemi gaat Van Gogh remakes doen

Steve BuscemiDe Amerikaanse acteur en regisseur Steve Buscemi (foto) gaat een Amerikaanse remake maken van een aantal films van Theo van Gogh. Samen met Stanley Tucci en Bob Balaban zal Buscemi nieuwe versies van '06', 'Blind Date' en 'Interview' regisseren. De opnames van de films, die achter elkaar worden geschoten, zouden volgend jaar van start moeten gaan in New York.

Buscemi (47) regisseerde eerder onder meer Trees Lounge en speelde als acteur in Fargo en The Big Lebowski. De remakes zijn onderdeel van een overeenkomst tussen de Nederlandse productiemaatschappij Column Productions en het New-Yorkse Ironworks Productions.

Overigens zal op het befaamde filmfestival van Toronto ook aandacht worden besteed aan de vermoorde Nederlandse filmmaker. Donderdag zal '06/05: The Sixth of May' in de Canadese stad worden vertoond. Tevens zal 'All Souls' (Allerzielen) worden vertoond, een compilatie van zestien korte films die verschillende Nederlandse regisseurs maakten naar aanleiding van de dood van Van Gogh.

Dief verbergt telefoon in derrière

Een Roemeense dievegge die deze week in haar moederland betrapt werd op de diefstal van een mobiele telefoon in een bus, slaagde erin om de gsm razendsnel in een donkere lichaamsholte te verstoppen. Passagiers zagen hoe de 24-jarige vrouw een gsm stal van een mede-passagier en waarschuwden de politie.

Agenten konden bij een fouillering echter niets vinden. Toen besloten ze de gsm maar op te bellen. Vanonder de jurk van de vrouw was een gedempt signaal hoorbaar. Daarop werd ze meegenomen naar het bureau en gedwongen zich uit te kleden. Ook toen kwam er geen gsm te voorschijn. De dievegge bleek hem namelijk in haar achterste gepropt te hebben.

Uiteindelijk moest er een dokter aan te pas komen om de telefoon uit de anus van de vrouw 'te bevrijden'. Nadat het toestel grondig was gedesinfecteerd werd het terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Hamas wil strijd tegen Israël opvoeren

De Palestijnse religieus-nationalistische beweging Hamas heeft laten weten de strijd tegen Israël te blijven voortzetten en zelfs te zullen opvoeren. Op een bijeenkomst in Gaza-stad zei een Hamasleider: ''De wapens blijven in onze handen tot de Palestijnse vlag boven Jeruzalem wappert.''

De Hamasleider waarschuwde Israël voor een 'heilige oorlog' op de Westoever en voor een verheviging van het Palestijns verzet in Jeruzalem. Vorige maand liet de Hamas zich al in gelijksoortige bewoordingen uit.

De militante organisatie gaat daarmee lijnrecht in tegen de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Die verklaarde deze week dat de diverse gewapende groepen moeten ophouden met strijd leveren, omdat ze volgens hem chaos scheppen met hun eigenzinnige optreden.

Zalm: 'Euro leidde niet tot hogere prijzen'

Gerrit ZalmSinds de introductie van de euro zijn de kosten van levensonderhoud in Nederland niet extra gestegen. De inflatie in ons land is juist uitzonderlijk laag, en ligt ruim onder de gemiddelde inflatie in Europa. Dat beweert minister van Financiën Gerrit Zalm in de Miljoenennota. De Telegraaf zegt het concept hiervan in handen te hebben.

Volgens Zalm wordt het gevoel van de burger dat de kosten wel gestegen zijn mogelijk veroorzaakt doordat mensen meer uitgeven dan ze in de portemonnee hebben. Een andere verklaring van de VVD'er is dat prijzen van producten die juist veel worden aangeschaft de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. De 'gevoelsinflatie' is echter fors hoger dan de werkelijke inflatie, die zich momenteel op het laagste niveau sinds 1989 bevindt. Voor 2006 raamt het Centraal Plan Bureau (CPB) een inflatie van 1 procent.

Hayabusa

We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is er! De Hayabusa van de JAXA, oftewel de Japanese Aerospace Exploration Agency, heeft na een reis van 376 dagen met een snelheid van 9,7 kilometer per seconde de asteroïde Itokawa bereikt. Heftig interessant is natuurlijk de nieuwste technologie in voorstuwing: de ionenmotor, die de hele constructie voortbeweegt door het ioniseren van het gas Xenon. Nu zal het in ieder geval eerst een tijdje in een baan rond de asteroïde gaan, dan landen en wat samples nemen en daarna weer terugvliegen naar Japan.

Allemaal heel erg mooi en technisch waarschijnlijk heel moeilijk. Wat ik dan weer niet begrijp is waarom die Japanners niet een paar mooiere flash filmpjes kunnen maken. Nu lijken het net trailers van een hele slechte SF film: filmpje 1 en filmpje 2.

'Turkije provoceert EU met rechtszaak'

Volgens eurocommissaris Olli Rehn provoceert Turkije de Europese Unie (EU) door op 16 december één van de bekendste Turkse schrijvers voor de rechter te brengen. Op die dag wordt er een EU-top gehouden. Volgens de Duitser, die namens de EU belast is met de Europese uitbreiding, is de vervolging van de schrijver een schending van de mensenrechten.

De schrijver die door Turkije wordt vervolgd is Orhan Pamuk. Hij is aangeklaagd wegens ''het beledigen van het Turkse nationale karakter'', omdat hij in een interview heeft gezegd dat hij de enige in Turkije is die openlijk durft te praten over de moord op 30.000 Koerden en een miljoen Armeniërs in het Osmaanse Rijk, de voorloper van de Turkse Republiek.

Turkije ontkent bij hoog en laag dat bij de val van het Osmaanse Rijk, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en de eerste jaren daarna, een miljoen Armeniërs zijn vermoord. Het zijn er veel minder zo zeggen de Turken en bovendien was het geen volkerenmoord maar een burgeroorlog.

Belasteren Turkse identiteit
Turkije moet om zich te kunnen aansluiten bij de EU zijn reputatie op het gebied van de mensenrechten verbeteren. Daartoe is men bezig met een hervorming van het strafrecht. De nieuwe wet voorziet echter in het aanpakken van lieden die ''de Turkse identiteit belasteren''. Critici vrezen dat die nieuwe wet zal worden gebruikt om allerlei mensen die onwelgevallige uitspraken doen voor het regime, vast te zetten. Rehn zegt dat de Europese Commissie de mensenrechtensituatie in Turkije scherp in de gaten zal houden.

Gisteren werd Turkije door het Europese hof voor de mensenrechten nog veroordeeld voor de strafvervolging van iemand wegens zijn mening in 1997. De politieke spreker werd veroordeeld tot een celstraf wegens de haatdragende inhoud van zijn speech. Het Europese hof in Straatsburg oordeelde echter dat de spreker ten onrechte was veroordeeld wegens uitingen die haat bevorderen.

In een andere gelijksoortige zaak werd Turkije vrijgesproken. Dat betrof een schrijver die zich beledigend had geuit over de islamitische godsdienst. De veroordeling van de schrijver, uiteindelijk tot slechts een kleine boete, was terecht gebaseerd op de bijzondere wetgeving die bescherming biedt tegen dergelijke beledigingen.

Turkije werd wel veroordeeld voor de dood in 1996 van twee Koerden, die verdacht werden lid te zijn van de extremistische en separatistische Koerdische Arbeiderspartij. Volgens het hof handelden de Turkse autoriteiten zonder voldoende onderzoek te hebben ingesteld

10 blote negerinnetjes

Waar ik nog maar weinig over lees, is het nieuws dat Jasmine Sendar zwanger is. Misschien komt dit omdat veel webloggers mannen zijn en deze nu allemaal zo jaloers zijn op de verwekker van het kindje dat ze er liever geen aandacht aan schenken. Of iedereen is deze foto's al gewoon weer vergeten. Kan natuurlijk ook zijn dat de gemiddelde mannelijke blogger zijn aandacht verliest wanneer een vrouw zwanger is. Wijsheid komt met de jaren zullen we ook in dat geval dan maar hopen.

In het bovenstaande linkje stonden natuurlijk nog geen 10 foto's en aangezien jullie waarschijnlijk toch voor de foto's op dit blogje zijn afgekomen, hier nog even een leuk linkje naar meer foto's.

Even voor de goede orde, wie dacht dat leuke bruine dames allemaal net zo goed kunnen vechten als Tyson... dat is dus niet zo, kijk maar naar dit filmpje.

En ten slotte, dit linkje is ook meer dan de moeite waard!

Poolse winkel geeft gratis seks weg

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Poolse winkel heeft een bijzondere manier gevonden om de beste klanten te belonen. Iedereen die voor meer dan 10.000 zloty (2500 euro) uitgeeft bij de handelaar in constructiematerialen krijgt een cheque goed voor een uurtje seks in een nabijgelegen bordeel.

Eigenaar Roman Myszko van de firma P.H.U. Bepol in het stadje Elbląg kreeg het idee toen de bordeelhoudster een keer bij hem in de winkel stond. "Iedereen mag zijn zaken toch op een eigen manier voeren. Naast mijn winkel staat een bordeel, vandaar het idee", zo verklaart Myszko, die benadrukt dat hij ondanks alles een overtuigd katholiek is. Tot dusver hebben twee klanten een waardebon ontvangen. "Maar ze hebben er nog geen gebruik van gemaakt", aldus de ondernemer.

Overigens laat Myszko de klanten die voor een kleinere boodschap komen ook niet in de kou staan. Iedereen die 100 zloty (25 euro) bij hem besteed krijgt een gratis biertje.

Eigenaar Roman Myszko van Phu Bepol
Ondernemer Roman Myszko in zijn winkel

Terreurverdachte uit Oss opgepakt

wreckless had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu bekend is gemaakt heeft de Koninklijke Marechaussee vorige week dinsdag een islamitische terreurverdachte opgepakt die zich bevond op militair oefenterrein de Oirschotse Heide in Brabant. Het gaat om een 29-jarige Nederlander uit Oss, die tot de islam is bekeerd.

De man zou afgelopen zomer van hetzelfde oefenterrein tientallen oefengranaten hebben gestolen. Bij het doorzoeken van zijn woning bleek dat hij van die granaten een zelfgemaakte spijkerbom had gemaakt, die een dodelijke uitwerking kan hebben.

De bekeerling uit Oss zegt dat hij in contact staat met de Hofstadgroep. Justitie zoekt nu uit of de man bluft of de waarheid spreekt. Vermoed wordt dat hij geen lid is van voornoemde groep. De verdachte zit vast onder alle beperkingen, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij is voorlopig vastgezet op verdenking van diefstal van militaire goederen en het voorhanden hebben van explosieven met een terroristisch oogmerk.

Trulli: "Beroofd van podiumplaats"

Jarno Trulli is er van overtuigd dat hij zondag op het podium was geëindigd, als zijn team hem niet te vroeg in de race op droogweerbanden had gezet.

Trulli reed op het moment dat de safety car op de baan kwam voor het ongeluk van Giancarlo Fisichella op de vierde plaats, achter Juan Pablo Montoya, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Tijdens zijn pitstop besloot zijn team hem droogweerbanden te geven, wat achteraf een verkeerde beslissing bleek.

"Het was een absurde beslissing om slicks in te zetten bij de eerste pitstop," zei Trulli. "Op die banden kon ik niet eens normaal rijden achter de safety car. Het team heeft me beroofd van een podium, zeker als je het uitvallen van Montoya meerekent." Trulli crashte uiteindelijk toen hij Tiago Monteiro moest ontwijken, die per ongeluk de toerenbegrenzer had ingeschakeld.

Testdag 1 Silverstone/Jerez

Fernando Alonso was de snelste coureur op Silverstone tijdens de eerste testdag deze week. Pedro de la Rosa en Olivier Panis testten beiden een V8-motor, terwijl Anthony Davidson was ingehuurd door Jordan voor een testsessie.

Testdag 1 Silverstone

coureurteamtijdaantal ronden
Fernando AlonsoRenault1:17.104119
Alexander WurzMcLaren1:17.10968
Ricardo ZontaToyota1:18.13885
Heikki KovalainenRenault1:18.71479
Vitantonio LiuzziRed Bull1:19.40179
Christian KlienRed Bull1:19.90667
Anthony DavidsonJordan1:21.01158
Olivier PanisToyota1:21.61034
Pedro de la RosaMcLaren1:24.47738

Testdag 1 Jerez

coureurteamtijdaantal ronden
Marc GenéFerrari1:18.97580

Twee keer de hoofdprijs

Waar we eerder al moesten vaststellen dat het opstappen van gemeentesecretaris en vriendinnetje van burgemeeester Meijdam, Maria Overmars minder edelmoedig was dan werd voorgespiegeld, kunnen we nu hetzelfde vaststellen met betrekking tot het vertrek van Meijdam zelf.

Meijdam kondigde eerder deze week aan op te stappen vanwege de kritiek op de afvloeiingsregeling van z'n speledingetje Overmars, maar blijkt nu doodleuk 6 jaar wachtgeld te krijgen. Tja, dan is het niet zo moeilijk om het boetekleed aan te trekken, nog even afgezien van het feit dat onze vrolijke vriend nogal wat bijbaantjes heeft.

Klein tipje voor Balkenende, maak die wachtgeldregeling gewoon afhankelijk van de oorzaak van het vertrek en doe ook even een inkomenstoetsje. Zo gebeurt dat in de normale wereld namelijk ook en uit de hele affaire Meijdam blijkt weer eens duidelijk dat ook burgemeesters gewoon normale mensen zijn en dus ook als zodanig dienen te worden behandeld wanneer het om een werkloosheidsuitkering gaat.

Toch akkoord over hervorming VN

De Algemene Vergadering van de VN heeft op de valreep een akkoord bereikt over de hervorming van de Verenigde Naties. Het is een moeizaam compromis geworden, waaruit de meest ambitieuze en concrete onderdelen zijn geschrapt. Zo hebben de 191 landen besloten dat er er wel een speciale raad komt voor de mensenrechten, maar zijn de bevoegdheden van die raad niet vastgelegd. Het is ook niet gelukt om knopen door te hakken over de hervorming van de Veiligheidsraad en de positie van de secretaris-generaal.

Er was grote druk om toch met een verklaring te komen, omdat vandaag de zestigste verjaardag van de VN wordt gevierd. Het plan wordt later vandaag voorgelegd aan meer dan 150 wereldleiders die naar New York zijn gekomen.

VN-chef Kofi Annan noemde het stuk "een belangrijke stap voorwaarts". Hij kon echter niet verbloemen dat hij meer van de verklaring had verwacht. Annan sprak vooral zijn teleurstelling uit over het feit dat zaken als non-proliferatie van nucleaire technologie en ontwapening buiten de tekst zijn gehouden. "Dat is een echte schande", zei hij.

Britten protesteren tegen benzineprijs

In Groot-Brittannië begint vandaag een protestactie tegen de hoge benzineprijs. De betogers willen de komende drie dagen actie voeren bij tankstations en raffinaderijen. Uit vrees voor blokkades die de distributie van brandstof kunnen ontregelen, hebben de Britten de afgelopen dagen massaal benzine en diesel gehamsterd. Bij veel pompen is volgens Britse media geen druppel meer te krijgen. In 2000 leidde een soortgelijke actie tot grote benzinetekorten in het hele land.

Minister van Financiën Gordon Brown sluit uit dat de brandstofaccijnzen omlaag gaan. Hij zei dat de hoge benzineprijs een gevolg is van de dure olie op de wereldmarkt en niet van het Britse belastingstelsel.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de acties precies zijn. De politie heeft aangekondigd dat wegblokkades niet worden getolereerd.

Goed begin van de GameBoy Micro in Japan

In Japan is gisteren de GameBoy Micro gelanceerd en de verkoop gaat beter dan verwacht. Wel valt de verkoop lager uit dan de GameBoy SP in de eerste week zeggen de winkeliers. Nintendo heeft de GameBoy Micro een week eerder in Japan gelanceerd dan in de USA en in Japan kost het apparaatje 12.000 Yen, ongeveer 2.000 Yen meer dan de GB SP.

Nintendo hoopt met de GB Micro vrouwen, casual gamers en de oude gamers tte overtuigen. "Despite (the Micro's) functions being the same as the existing models, it is popular, Consumers lately have tended to buy particular hardware because it is stylish or fashionable," aldus Hirokazu Hamamura, hoofdredacteur van het Japanse gameblad Famitsu.

Eén van de grootste electronische winkelketens in Japan, Yamada Denki Co., heeft gezegd dat de GB Micro erg goed verkoopt. "The orders have been going well, especially the Famicon color version is really popular." De GB Micro komt in Japan uit in vijf verschillende kleuren, waarvan een limited edition genaamd Famicon. Ongeveer 70% van de verkochte GB Micro's is een limited edition. Nintendo heeft niks gezegd over het totale aantal GB Micro's dat verscheept is naar de winkeliers, en ook de exacte verkoopcijfers zijn nog niet bekend gemaakt. Het doel van Nintendo is om vier miljoen exemplaren verkocht te hebben in het voorjaar van 2006. Ze mikken vooral op de oudere gamers die het te druk hebben met andere zaken en willen die gamers met de Micro weer over halen om te gamen.

Op vier november zal de GameBoy Micro ook in Europa te koop zijn en wel voor de prijs van 99 euro. Je kunt hier vier verschillende kleuren krijgen, terwijl Amerika het met drie kleuren moet doen. De GameBoy Micro kan alle GB SP games afspelen en weegt slechts 80 gram.

Veel publiek op screenshot PGR3

Bizarre Creations heeft weer een nieuwe update op hun website geplaatst. Deze keer gaat het om een test om zoveel veel mogelijk publiek op het scherm te toveren. Het is ze gelukt om 35.000 man tegelijk te laten zien, met een normale en constante framerate. Ze benadrukken wel dat het om een test gaat en dat er niet op elke hoek dertigduizend toeschouwers staan te juichen, maar je kunt wel duizenden toeschouwers verwachten rondom de baan.



Een nieuwe versie van het spel bevat ook toeschouwers met camera's (met flits) en alle toeschouwers zijn motion-captured voor wat extra realisme. Je kunt tussen alle toeschouwers ook medewerkers van Bizarre vinden en sommigen hebben ook een T-shirt van Bizarre aan. Naast al deze toeschouwers is er nog meer werk verricht aan PGR3. Zo is de soundtrack bijna af en zijn er wat extra details toegevoegd; zoals bijvoorbeeld camera-crews, race-teams, vrachtwagens, grote tribunes, enz.

Column: Als een vis in het water

Begin dit jaar schreef ik een column over de nieuwe eigenaar van Jaguar, Dietrich Mateschitz. Ondertussen hebben we een groot deel van het seizoen kunnen zien hoe hij en zijn team hebben gepresteerd, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben.

De prestaties van het begin van het seizoen worden niet meer gehaald, maar nu de betrouwbaarheid bij bijvoorbeeld McLaren en Ferrari beter is geworden is dat niet zo gek natuurlijk. Het team scoort nog steeds regelmatig punten en is daarmee bijvoorbeeld succesvoller dan Sauber, die alleen in “vreemde” races met veel diskwalificaties of uitvallers hebben weten te scoren. We mogen alleen niet vergeten dat de auto van dit jaar eigenlijk de laatste Jaguar is met wat Red Bull stickers erop. Prosts eerste jaar met een hernoemde Ligier was ook verreweg het meest succesvolle jaar – daarna ging het eigenlijk alleen maar bergaf, ook met Ferrari motor. De echte test voor Red Bull komt dus pas in de komende jaren.

Maar echt verbazend vind ik de manier waarop Mateschitz het team door de poltieke wateren van de Formule 1 loodst. Op het moment dat Coulthard en Klien meer punten hadden gescoord dan respectievelijk Barrichello en Schumacher, en Red Bull trots boven Ferrari en Sauber stond in de strijd om de titel voor constructeurs, werd bekend dat het team zou overstappen op Ferrari motoren. Vreemd om over te stappen op een motor die misschien qua roem wat meer te bieden heeft, maar in de praktijk onder lijkt te doen voor de eenvoudige Cosworth. Zeker als je bedenkt dat men volgend jaar overstapt op V8 motoren. Als je terugzoekt in de historie van de Formule 1, kom je bij de combinatie V8 en succes eigenlijk maar op één naam uit: Cosworth.

De samenwerking met Ferrari is minder vreemd in het licht van de strijd van de GPMA (voor het uitstappen van Ford en Ferrari en het toetreden van Honda en Toyota beter bekend als GPWC) tegen de FIA. Mateschitz is een goede persoonlijke vriend van Mosley, en aangezien Ferrari al akkoord was gegaan met verlenging van het Concorde Akkoord, is het voor Red Bull niet moeilijk geweest om een fabrikant te kiezen. Ferrari zal ook het “verraad” van Sauber al een tijd aan hebben zien komen, en met een gat in de begroting dat volgens insiders zo’n 100 miljoen groot is, zal een deal om motoren te verkopen ook daar met gejuich ontvangen zijn.

Ook de overname van Minardi is her en der in de paddock met gejubel ontvangen. Niet door de vele fans die Minardi een warm hart toedragen, natuurlijk. Ook niet door de vele aanstormende talenten, die nu niet meer voldoende hebben aan een zak geld om te kunnen debuteren, maar ook nog eens onder contract bij Red Bull moeten staan om een kans te kunnen krijgen. Maar Liuzzi en Speed hebben dankzij de uitbreiding van het assortiment met Red Bull Light de garantie dat ze volgend jaar Formule 1 kunnen rijden. Mosley is eindelijk de veel te openhartige luis Stoddart uit z’n pels kwijt. Hij krijgt er niet alleen een extra stem bij voor het FIA kamp, maar zelfs een betrouwbare bondgenoot. Nou ja - betrouwbaar...

Stoddart heeft nooit een geheim gemaakt van de criteria waar de koper van Minardi aan zou moeten voldoen. Die koper zou Minardi succesvoller moeten kunnen laten worden, zou het team in Italië moeten laten blijven en een stabiele toekomst moeten garanderen voor het meeste personeel. “Ik ben tevreden dat Red Bull aan al deze voorwaarden voldoet,” zei hij zaterdag tegen de pers, “en op die grond ben ik akkoord gegaan met het verkopen van het team.”

Verrassing alom toen vanmorgen bekend werd dat Red Bull van plan is om de fabriek in Italië na 2007 te sluiten en beide teams vanaf 2008 te consolideren in Engeland. Na diverse wisselingen van eigendom en een naamswijziging zal dan één van de mooiste teams van de sport echt op houden te bestaan. Is de inkt al droog? Zou Stoddart al spijt hebben?

De GPMA is binnenkort haar meest vocale supporter kwijt, en wat misschien erger is: na het overlopen van Midland naar de FIA en de overname van Sauber door BMW de enige echte kleine privateer die nog aan de kant van de GPMA stond. Misschien dat Williams die plaats wil innemen, maar ik gok dat die binnenkort ook weer gewoon support van een fabrikant heeft, al was het maar in de vorm van een klantenmotor van één van de GPMA leden. En Dietrich? Die heeft straks een praktisch monopolie op jong talent en dubbele inspraak bij iedere beslissing van de teams. Die voelt zich als een vis in het water van de Piranha Club.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.