Toch een tweede Sam & Max op komst

Telltale Games, een veelbelovend bedrijfje dat opgericht is door ex-LucasArts medewerkers en momenteel zelf werkt aan de adventure Bone (op basis van de comic van Jeff Smith) heeft bekend gemaakt dat er een tweede adventure rond het populaire duo Sam & Max gemaakt wordt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om de sequel 'Freelance Police' die bij LucasArts in ontwikkeling was en gecanceld werd.

De aankondiging werd gedaan op de "The Future of Digital Entertainment"-bijeenkomst in San Francisco. Tijdens een presentatie door de directie van Telltale, bestaande uit Dan Connors, Kevin Bruner en Troy Molander werden de bedrijfsdoelen, het ontwikkelingsproces en de marketingstrategie van Telltale uit de doeken gedaan. Aan het einde van de presentatie werd plotseling aangekondigd dat Telltale een overeenkomst heeft gesloten met Steve Purcell, de bedenker van Sam & Max, om het stripduo een nieuwe kans te geven.

Er is nog niet veel bekend over het spel. Er wordt volledig nieuwe content ontwikkeld en het spel zal op een vergelijkbare manier als Bone op de markt gebracht worden: in episodes. Steve Purcell zal zo nauw betrokken zijn bij het spel als zijn werk (bij Pixar) hem toelaat: "If there's a better match, I don't know who it is… I trust them," zei hij toen hem gevraagd werd waarom hij gekozen had voor samenwerking met Telltale. Hij kent het team nog van toen ze bij LucasArts werkten.