Vadermoord na weigering koop Ferrari

Een Belgische zoon heeft vannacht zijn vader gedood door hem de keel door te snijden omdat hij geen Ferrari voor hem wilde kopen. Dat motief heeft de 26-jarige jongeman zelf gegeven bij zijn ondervraging.

De zoon, Lieven B., wachtte zijn 55-jarige vader Omer -een huisarts te Maldegem- op in zijn huispraktijk en stak met een dolk toe toen zijn vader weigerde de dure auto aan te schaffen. De zoon was labiel, nam medicatie en woonde nog bij zijn ouders.

Gevaar
Sarah, een Belgische vzw rond psychiatrie en samenleving, heeft zich onmiddellijk op het incident gestort. Ze waarschuwt naar aanleiding van de vadermoord voor het verband tussen psychiatrische medicatie, geweldpleging, moord en/of zelfmoord. ''Als het klopt dat de jongeman in psychiatrische behandeling was en psychiatrische medicatie kreeg, is dit het zoveelste drama in een lange reeks'', aldus de vzw (vereniging zonder winstoogmerk).

''De ongeziene promotie voor deze gevaarlijke middelen, waarvan de therapeutische resultatenbalans erg mager uitvalt en slechts in zeldzame gevallen personen echt helpt, moet een halt worden toegeroepen. Wij pleiten voor minder medicatie en meer meditatie en roepen op tot bezinning over zingeving en een positieve uitbouw van onze samenleving'', zo besluit de vereniging.