NBA Street Showdown

NBA Street Showdown is de PSP-incarnatie van de NBA Street-serie. In deze serie heb je twee teams van drie man die niet alleen van elkaar willen winnen, maar ook op een zo vet mogelijke manier willen scoren om zo een felbegeerde gamebreaker te maken. Het is dus absoluut geen realistische basketbal-game, maar eentje waarbij het allemaal draait om cool over te komen en je tegenstanders te vernederen.


Het \"Quick Play\"-menu dat duidelijk aangeeft hoe de rest van de menu\'s eruit zien

Je hebt in NBA Street Showdown verschillende mogelijkheden, je kunt effe snel een potje spelen met quick play. Deze bestaat uit \'Pick up game\' waarbij je gewoon een potje gaat ballen met twee teams naar keuze, en twee subgames met de namen \'Shot Blocker\' en \'Arcade Shootout\'. Bij \'Arcade Shootout\' is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten scoort door ballen in ringen te gooien met een bepaalde waarde en waarbij je in ieder level moeilijkere ringen voor je krijgt en steeds meer ballen in de ring moet krijgen. Als je voor \'Shot Blocker\' kiest moet je de ballen van tegenstanders tegenhouden en krijg je op basis van de afstand tot de ring punten voor iedere tegen gehouden bal. Als je genoeg ballen tegenhoudt dan mag je naar het volgende level, waar meer en snellere tegenstanders je het leven zuur zullen maken.


Een potje Arcade Shootout

Heb je iets meer tijd dan zul je al snel voor de \'King of the courts\'-mode kiezen. Je gaat dan eerst je eigen speler creŰren die je compleet naar je smaak kunt aanpassen. Dit herken je misschien wel uit vele andere EA games. Je kunt niet alleen het uiterlijk van de speler aanpassen, maar ook de vaardigheden van de speler. Zo zul je in het begin nog niet zo goed kunnen dunken of blocken, maar zul je na het winnen van een flink aantal potjes meer punten in je karakter kunnen steken, zodat je hem kan verbeteren. Als je hier eenmaal mee klaar bent is het tijd om alle \"Courts\" te veroveren, hoe je dit doet is bij iedere court verschillend. Bij de ene court moet je het thuisteam drie keer inmaken en vervolgens een flink aantal shots blocken. Bij een andere court moet je ze eerst een keertje inmaken en dan gaan kijken wie er als een gamebreaker kan scoren. Dit houdt het gevarieerd al kost het je bij iedere court steeds iets meer tijd, wat soms wel vervelend is als je net van trein moet overstappen. Om ervoor te zorgen dat niet alleen jouw hoofdpersonage beter wordt, maar ook je team een beetje bij kan blijven kun je nadat je een ander team hebt verslagen een van hun sterspelers overnemen en in jouw team plaatsen.Het besturen van je karakters voelt erg natuurlijk aan door de vloeiende animaties en de makkelijke besturing. Wil je bijvoorbeeld een trucje uitvoeren dan druk je gewoon op het vierkantje, ben je dan klaar om te schieten of te dunken druk je op het rondje. Je kunt dit dan variŰren met je linker- en rechterschouderknop die een bepaalde draai aan je move geven en extra punten op kunnen leveren. Scoor je een enorm vette dunk dan krijg je automatisch een replay die nog even benadrukt hoe goed je wel niet bent. Helaas ben ik hier niet echt goed in en zal ik nog even moeten oefenen of een FAQ erbij moeten nemen.