Uitslag Krylia Sovetov - AZ

Olga (Nuongirl)

AZ heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup verloren. In Samara werd het in een onwaarschijnlijke wedstrijd tegen Krylia Sovetov 5-3.

Bij AZ maakte Gretar Steinsson zijn debuut als rechtsback bij AZ. Ook Ron Vlaar maakt zijn rentree in de basis na een blessure, waardoor Demy de Zeeuw hierdoor plaats op de bank moest nemen.

In de 12e minuut van de wedstrijd komen de Russen op een 1-0 voorsprong nadat de Braziliaan Leilton via een combinatie met Adamu doelman Timmer vrij eenvoudig kon omspelen. Vijf minuten later kwam AZ weer op gelijke hoogte doordat Vlaar vanaf een meter of 30 keihard met de buitenkant van de wreef schoot.

Op slag van rust raken de Alkmaarders weer op achterstand nadat Vlaar bij een pass van Bulgya uitgleed waardoor Adamo Timmer vrij eenvoudig wist te passeren.

In de tweede helft, waarin beter werd gespeeld als de eerste, bouwden de Russen hun voorsprong in de 49e minuut uit tot 3-1 nadat Kouba raak kopte na een hoekschop. Zeven minuten later bracht Perez het verschil weer op een goal nadat hij met een onwaarschijnlijke trap wist te scoren.

Even daarna leek het erop dat Perez voor de gelijkmaker ging nadat hij bij een aanval zes spelers wist te passeren, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Het leed voor de Alkmaarders werd in de 63e minuut vergroot nadat Husin in de rebound met een prachtige omhaal de 4-2 wist te maken.

Lange tijd leek het erop dat dit ook de eindstand werd. In de 72e minuut van de wedstrijd werd een doelpunt van Sektioui afgekeurd wegens een overtreding in het 16-meter gebied. Vijf minuten later was Sektioui wederom dicht bij de 4-3, maar keeper Lobos wist de bal met zijn vingertoppen uit zijn doel te houden.

In de 85e minuut van de wedstrijd werd het alsnog 4-3, nadat Barry van Galen na fantastich aangeven van Arveladze wist te scoren. Maar het werd nog gekker. Nadat de Alkmaarders zich al hadden neergelegd bij de 4-3, scoorde Bodor met een verwoestend schot de 5-3 binnen, waardoor de Alkmaarders in de return hard aan de bak zullen moeten.

Krylia Sovetov – AZ 5-3
12' Leilton 1-0
17' Vlaar 1-1
45' Adamu 2-1
49' Kouba 3-1
56' Perez 3-2
63' Husin 4-2
85' van Galen 4-3
90' Bodor 5-3

Geel: Steinsson (AZ)

Scheidsrechter : Briakos (Gri)

Opstelling AZ :

Timmer, Steinsson, Vlaar (72. De Zeeuw), Opdam, De Cler, Landzaat, Sektioui (79. Medunjanin), Schaars (72. Buskermolen) , Arveladze, Van Galen, Perez