Bennati wint in Polen, Paolini nogmaals tweede

Michel (Baraja)
Daniele Bennati heeft zijn tweede sprintzege in de Ronde van Polen geboekt. De 24-jarige Italiaan was dinsdag ook al de rapste. Luca Paolini eindigde voor de vierde keer in successie als tweede en blijft leider.

De Ronde van Polen is tot op heden nog geen aanwinst voor de ProTour gebleken. De gemiddelde snelheden liggen erg laag en het koersverloop was in de eerste vier dagen voorspelbaar. Ook vandaag vormde zich aan het begin van de rit een duo leiders (dit keer Marco Serpellini en Iker Flores) dat aanvankelijk een grote voorsprong bij elkaar fietste, maar bij het ingaan van de plaatselijke rondes weer werd ingerekend. Opnieuw werkten Quick Step en Intel-Action goed samen in het peloton zodat een massasprint onafwendbaar was. Dit keer was Bennati met overmacht de rapste. Paolini werd tweede en blijft leider. Angelo Furlan en Baden Cooke legden beslag op de plaatsen drie en vier.

Morgen doemen de eerste heuvels op in de Ronde van Polen. Vooral het tweede gedeelte van de rit is erg lastig, zodat in het klassement alvast het kaf van het koren wordt gescheiden. Daniele Bennati kan door zijn tweede zege alvast worden uitgeroepen tot beste sprinter van de ronde, want vandaag was de laatste vlakke etappe. De Italiaan was in augustus nog op dreef in de Ronde van Duitsland, waarin hij driemaal het zegegebaar maakte.