Vrijgelaten gevangene slaat man dood

Bakkioli had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 63-jarige inwoner van het Friese Damwoude die gisteren in zijn woning zwaar werd mishandeld, is vandaag aan zijn verwondingen overleden. De verdachte is een 32-jarige man die net vrijgelaten was uit de gevangenis. Het OM wilde niet zeggen waarvoor de verdachte vastzat.

Op de de digitale dorpskrant DamwÔldnet was gisteren te lezen dat de verdachte rond 13.00 uur op bezoek was in een woning nabij het huis van het slachtoffer aan de Dominee Germsweg. Op een gegeven moment belde de verdachte aan bij het slachtoffer. Toen deze de deur opende sloegen de stoppen van de verdachte door en begon hij op het slachtoffer in te slaan en te schoppen. Daar het slachtoffer (Ton van Lieshout) slecht ter been was, kon hij niets tegen de extreme uitval van geweld beginnen.

Van Lieshout komt volgens DamwÔldnet oorspronkelijk uit Utrecht. Hij verhuisde in 1992 naar Hallum. Daar werd hij enkele jaren later zijn huis uitgezet waarna hij een tijd rondgezworven heeft en in een caravan heeft gewoond. Rond augustus van dit jaar is Van Lieshout naar Damwoude gekomen en betrok hij een woning aan de Dominee Germsweg, alwaar hij gisteren dus zwaar werd mishandeld met de dood tot gevolg.