Pizzonia aanvaardt schuld crash

Wouter (ziggyziggyziggy)
Antonio Pizzonia heeft uitleg gegeven over de crash in de laatste ronden van de Belgische Grand Prix, waarvan zowel hijzelf als Juan Pablo Montoya het slachtoffer werden.

De aanrijding tussen Pizzonia en Montoya werd niet geregistreerd door de televisiecamera's, maar wel door de beveiligingscamera's van het circuit zelf. Hierdoor kon de wedstrijdleiding alsnog zien wat er was gebeurd. In eerste instantie leek het alsof Pizzonia werd ingehaald door Montoya, maar later bleek dat het precies andersom was.

"Met vier of vijf ronden te gaan kreeg ik in de pits droogweerbanden en kwam direct achter Juan op de baan," lichtte Pizzonia toe. "Ik was veel sneller dan hem omdat ik op slicks reed en reed het gat snel dicht. Hij remde erg vroeg voor iedere bocht, misschien had hij een probleem met zijn banden of zijn remmen, en ik dacht dat hij me voorbij liet."

Pizzonia gaf toe dat de crash een inschattingsfout van hem betrof. "Ik ging naast hem de bocht in, maar hij zag me niet. Ik zat op een vochtig stuk van de baan en kon hem niet meer ontwijken. Het is mijn schuld, want ik lag een ronde achter." Hoewel Pizzonia geen volledige ronde heeft afgelegd op droogweerbanden, was zijn teamgenoot Mark Webber per ronde acht seconden sneller op dezelfde banden als Montoya.