Recordstraf voor loverboy

Icoon misdaad nieuws De rechtbank in Den Bosch heeft een Marokkaanse loverboy uit Eindhoven veroordeeld tot vier jaar celstraf. Voor zover bekend is dit de hoogste straf ooit die de rechtbank in een loverboy-zaak heeft opgelegd. Doorgaans krijgen loverboys tot maximaal twee jaar cel.

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie, die zeer content met het vonnis was. "Die straf heeft waarschijnlijk ook met zijn proceshouding te maken. Deze man zag echt niet in wat hij fout heeft gedaan", aldus zaaksofficier mr. J. van Vreeswijk.

De 29-jarige man dwong een geadopteerd Colombiaans meisje in 2002 en 2003 in een seksclub in Woensel te werken. Ze was toen nog zeventien. Volgens de rechter heeft de man haar ook mishandeld en van haar vrijheid beroofd. Daarvoor had de veroordeelde zes jaar celstraf kunnen krijgen.

De officier van justitie betitelde de Marokkaanse Eindhovenaar in zijn pleidooi als 'een roofdier'. "Hard maar waar", zo zei hij. Zelf beweert de veroordeelde dat het meisje zijn vriendin was en dat hij van haar hield. Toch sloegen aan het eind van de zitting de stoppen bij hem door. Hij zei kwaad: "Het was een hoertje en het blijft een hoertje."