Moerenhout vervangt Dekker tijdens WK

Koos Moerenhout vervangt Erik Dekker in de Nederlandse WK-selectie. Moerenhout rijdt momenteel een sterke Vuelta, waarin hij boven verwachting presteert in het hooggebergte.

Dekker gaf eerder deze week forfait voor het WK in Madrid. De Drent was enige tijd uit competitie door een sleutelbeenbreuk en zag zijn rentree gedwarsboomd door een griepaanval. Hierdoor moest Dekker passen voor de Ronde van Polen hetgeen impliceert dat hij te weinig wedstrijdkilometers in de benen heeft om deel te nemen aan het WK. Moerenhout is een waardige vervanger, want de coureur in dienst van Davitamon-Lotto is in vorm en stak tijdens bergetappes in de Ronde van Spanje zijn neus geregeld aan het venster.

Bondscoach Egon van Kessel heeft nu acht namen op zijn papiertje voor 25 september: Boogerd, Thomas Dekker, Weening, Van Heeswijk, Moerenhout, Tankink, Posthuma en Van Bon. De strijd om de negende en laatste startplaats gaat tussen Knaven, Kroon en Van Dijk. Kroon lijkt de beste papieren te hebben, zeker als hij vandaag tijdens de Ronde van Polen goed presteert. ”De finale op het WK herbergt een klim van twee kilometer, met een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent. Karsten in vorm moet dat aankunnen. De volgende rit in Polen is ook over geaccidenteerd terrein. Als hij daarin de indruk wekt dat hij sterk genoeg is, is die laatste plek voor hem,” meldde de bondscoach.