Blind: "Scoren is een probleem"

Ajax trainer Danny Blind was opgelucht over de 1-1 van Sneijder in de Champions League wedstrijd tegen Sparta Praag, maar was ook teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat tegen het zwakke Sparta.

"Het is eindelijk te gek voor woorden dat we toch nog beetje blij met een gelijkspel moeten zijn", aldus Blind. "We hadden hier natuurlijk gewoon moeten winnen. Het is helemaal onze eigen schuld dat we dit niet hebben gedaan."

"In de Champions League krijg je normaal gesproken nooit zoveel kansen. En toch scoren we maar eenmaal. In de laatste minuut nog wel. Daar kunnen we niet tevreden over zijn. Tegen Feyenoord verloren we omdat we te veel kansen misten. Ook tegen Willem II hadden we meer moeten scoren. Het is duidelijk waar ons probleem ligt."

De Amsterdammers missen op dit moment een echte afmaker. Blind begon tegen Sparta Praag wederom met Rosenberg. De Zweed kreeg een aantal goede kansen, maar wist niet te scoren. Blind wisselde Rosenberg na vijf kwartier voor Charisteas, die de afgelopen twee competitiewedstrijden als invaller scoorde. "Natuurlijk vond ik ook dat Rosenberg in de eerste helft had moeten scoren. Ik heb hem toch laten staan omdat hij door zijn manier van spelen kansen kreeg."

"Ik weet niet hoe het komt dat Rosenberg nog niet de spits is die we nodig hebben. Of hij te veel nadenkt? Ik weet het echt niet. Hij heeft zeker kwaliteiten, maar die komen er nog niet helemaal uit", aldus Blind.

"We hadden Sparta Praag nu al een enorme slag toe kunnen brengen. Stel je voor dat we hier gewoon hadden gewonnen. Dat was heel mooi geweest. Het ergste is dat we daarvoor alle kansen hebben gehad. Helaas hebben we die mogelijkheden niet benut en ook dat heeft met kwaliteit te maken."