Pratende pisbakken in Arnhems café

Xlegs had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Menigeen heeft er een gruwelijke hekel aan: reclames. Toch verzinnen marketeers telkens weer nieuwe truukjes zodat men er niet omheen kan. Zo ook in een Arnhems café. Daar worden de gebruikers van pisbakken nu bestookt met gesproken reclameboodschappen. Een Europese primeur: pratende pisbakken.

'Hey you... yeah you! I know what you really want', gesproken met een verwijfde stem is een greep uit het genre. In het roestvrijstalen urinoir ligt een mini-ufo met rode lichtjes, een schijf van minder dan een decimeter doorsnee. De pratende plasschijf is een 'interactieve marketingtool', zo zegt Dinto Hazel van het Arnhemse bedrijf Pinkeye.

Hazel ontdekte het apparaat in de Verenigde Staten. Zodra er een bezoeker is, begint de schijf te spreken. Het urineren zelf heeft er niets mee te maken, maar een sensor die de warmte van de toiletganger waarneemt. Volgens Hazel is het een gat in de markt. "Reclamemakers zoeken voortdurend nieuwe manieren om op te vallen." Ook de toiletrust van vrouwen wordt belegerd. Pinkeye heeft daar ook iets voor bedacht.