Uitslag Feyenoord - Rapid Boekarest

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in de UEFA Cup gelijkgespeeld. Zonder publiek kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rapid Boekarest.

Feyenoord moest de wedstrijd tegen Rapid Boekarest spelen in een lege Kuip, dit naar aanleiding van het vuurwerkincident in de wedstrijd vorig seizoen tegen Sporting Lissabon. Vooraf zei trainer Erwin Koeman dat hij er tegenop zag om te spelen zonder het Rotterdamse legioen. Feyenoord begon met dezelfde basisopstelling als in de 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen NEC, afgelopen zondag. De herstelde Shinji Ono keerde nog niet terug in de selectie. Koeman selecteerde wel Jonathan de Guzman en de Nigeriaan John Owoeri.

Beide clubs begonnen rustig aan de wedstrijd en zochten geduldig naar een opening. De taak van Rapid was duidelijk, proberen de schade beperkt te houden. Voor Feyenoord was het belangrijk dat er geen uitdoelpunt gescoord zou worden. In de tiende minuut was Dirk Kuijt dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Coman. In het verdere verloop was Feyenoord beter en had het meeste balbezit, maar in een erg hoog tempo werd er niet gespeeld. Hierdoor kwamen de Roemenen niet in grote moeilijkheden.

Na een half uur spelen begon Rapid wat meer in de wedstrijd te komen en speelde geregeld op de Rotterdamse helft. Maldarasanu was dicht bij een treffer, maar hij zag zijn schot naast gaan. Vijf minuten voor rust kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Kuijt wist zijn tweede kans wel te verzilveren en verschalkte de uitkomende keeper Coman met een mooie lob. De Katwijker was een minuut later dicht bij zijn tweede treffer, maar hij schoot rakelings naast. Met een 1-0 voorsprong zocht Feyenoord tevreden de kleedkamers op.

Ook aan het begin van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Feyenoord was op zoek naar meer doelpunten en Rapid loerde op de counter. Feyenoord kwam in de tweede helft geregeld door de defensie van Rapid, maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd door de stadionclub. Vooral Pardo en Kuijt misten het nodige geluk in de passing en afronding. In de zeventigste minuut was het Kalou die dicht bij een doelpunt was, maar zijn vrije trap werd makkelijk gekeerd.

Kort later was het Greene die knullig een penalty veroorzaakte. De verdediger gleed uit in het eigen strafschopgebied en raakte expres de bal. De penalty werd benut door invaller Vasilache: 1-1, een enorme tegenvaller. Vervolgens lukte het Feyenoord niet meer om de belangrijke 2-1 te maken, kansen waren er na de gelijkmaker nauwelijks. Een tegenvallend resultaat voor de Rotterdammers, want eigenlijk had het deze wedstrijd moeten winnen. In de return in Boekarest moet Feyenoord winnen of gelijk spelen (geen 0-0), een lastige klus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feyenoord – Rapid Boekarest 1-1
40' Kuijt 1-0
75' Vasilache 1-1 (penalty)

Arbiter: Hrinak (Slowakije).