Hans Teeuwen stopt met maken cabaret

RiFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Hans Teeuwen zal de komende jaren geen nieuw cabaretprogramma maken, zo zegt hij in een interview met Volkskrant Magazine. Dat hij nooit meer op het podium zal staan, sluit hij niet uit, maar op dit moment is hij er "gewoon even klaar mee."

"Ik heb tien jaar cabaret gedaan, vijf programma's gemaakt die eigenlijk allemaal wel succesvol waren, er is veel gelachen, ik heb veel applaus gekregen, maar als ik eraan terugdenk, is het eerste dat me te binnen schiet toch die ongelooflijke vermoeidheid. Een cabaretprogramma moet je, zeker als je het goed wilt krijgen, toch minstens honderd keer spelen. Daar ben je dus wel anderhalf jaar zoet mee", aldus Teeuwen.

De 38-jarige Teeuwen maakte in 1994 zijn eerste soloprogramma, 'Hard & Zielig'. In de jaren daarna groeide hij met zijn grove humor in de voorstellingen 'Met Een Breierdeck', 'Trui' en 'Dat dan weer wel' uit tot één van de populairste, meestbesproken en succesvolste cabaretiers van Nederland. Veel mensen kunnen anekdotes van de in Budel (Noord-Brabant) geboren Teeuwen volledig naspelen.

In april 2004 voerde Teeuwen voor de laatste keer zijn laatste voorstelling, 'Industry Of Love', op; een show die door veel mensen iets kritischer werd ontvangen. En nu is de koek blijkbaar op. Teeuwen gaat zich toeleggen op het maken van films; over twee weken debuteert hij met de film 'Masterclass' als filmregisseur op het Nederlands filmfestival.

"Als je het me nu vraagt, dan vind ik filmen leuker en haal ik daar veel meer plezier en voldoening uit dan uit weer een nieuw cabaretprogramma. Cabaret is toch eentonig. In film zit meer variatie. Er gebeurt meer", zo zegt Teeuwen.


Hans Teeuwen