FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 juni 2005

Ook selecties Bouygues en Fdjeux bekend

En ook de twee laatste Franse teams Bouygues Telecom en La Française des Jeux maakten traditioneel vandaag hun tourselecties bekend.

Bouygues Telecom het vroegere Brioches La Boulangere trekt met een vrij aanvallend team naar de Tour met als speerpunten veteranen Laurent Brochard en Didier Rous. Daarnaast zal heel wat jong talent vrij hun kans mogen gaan in de Tour waaronder kersvers Frans kampioen Pierrick Fedrigo, Jérôme Pineau (vorig jaar 27ste) en Thomas Voeckler, die vorig jaar nog een hele tijd de Maillot Jaune droeg in de Tour.
Het volledige team bestaat uit Franse renners en wordt compleet gemaakt met Walter Bénéteau, Anthony Geslin, Laurent Lefèvre en Matthieu Sprick.

La Francaise des Jeux trekt dan weer vooral de "buitenlandse" kaart. De Australier Bradley McGee, vorig jaar 8ste in de Giro en eerder al Tourproloogwinnaar, is de absolute kopman voor het klassement binnen de ploeg. Zijn landgenoot Baden Cooke hoopt zijn benen van 2 jaar geleden terug te vinden en opnieuw de Groene trui binnen te halen. Schaduwkopmannen zijn de Belg Philippe Gilbert in de meer bergachtige ritten en de Oostenrijker Bernhard Eisel voor de sprint. De Zweed Thomas Lövkvist en de Fransen Sandy Casar, Carlos Da Cruz, Christophe Mengin en Francis Mourey maken het team compleet.

Oma heeft olie nodig

Als je in een winkel werkt dan moet je altijd in gedachten houden dat de klant koning is. Als een klant om hulp vraagt dan zul je deze ten alle tijden moeten bieden.
Als je een goede medewerker bent dan zul je af en toe moeten inzien dat er mensen zijn die niet altijd om hulp zullen vragen en dan moet je zelf zo goed zijn om even een helpende hand toe te steken. Maar of dit altijd het gewenste resultaat heeft, is nog maar de vraag.

Quake komt naar mobiele telefoon

De mobiele gamingwereld zal later dit jaar een flinke impuls krijgen. Dit dankzij een vandaag gesloten overeenkomst tussen id Software en publisher Pulse Interactive die samen het spel Quake naar je mobieltje gaan brengen.
"[...]
Quake Mobile takes all of the action, game play, and atmosphere of the groundbreaking original and puts it right in the palm of your hands. Quake pushes the envelope of today's mobile handsets, and offers gamers a fun and addictive on-the-go entertainment experience. We're already looking forward to the first mobile deathmatch.
[...]"


Aldus Todd Hollenshead, CEO van id Software.

Het spel heeft al aardig wat aandacht gekregen de afgelopen tijd. Onlangs werd Quake Mobile verkozen tot 'Best Mobile Game' bij de Gamespot E3 2005 Editor's Choice Awards, waarbij redacteurs van Gamespot Mobile aangaven "shocked and awed by the quality of Quake Mobile" te zijn.

Quake Mobile wordt ontwikkeld door Bare Naked Productions voor een nieuwe generatie mobiele telefoons die hun eigen 3D graphics hardware zullen bevatten. Deze ontwikkeling stelt het toestel in staat complexe 3D omgevingen en objecten weer te geven. Quake Mobile zal in ieder geval alle actie, snelheid en karakters bevatten waar de gamers mee wegliepen in 1996.

De eerste toestellen komen deze zomer op de markt. Quake Mobile zal daarin geïntegreerd zitten en in juli worden uitgebracht door een Koreaanse fabrikant. Of dit ook geldt voor Nederland is niet bekend.

'Vlaams Belang verdraait nieuwsfeiten'

Klemvast had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuws'Wat u niet mocht weten', zo kopt het Vlaams Belang boven een artikel in een eigen publicatie. De Belgische politieke partij beweert in het bericht dat de politie van Sint-Niklaas bewust de informatie achterhield dat grafschendingen in die plaats door allochtone jongeren werden gepleegd. 'Leugens', zo stelt burgemeester Willockx van Sint-Niklaas.

Volgens Freddy Willockx (SP.a) waren autochtone minderjarige jongeren verantwoordelijk voor de vernielingen. "Het Vlaams Belang heeft deze zeer ernstige feiten aangegrepen om foutieve informatie te verstrekken door deze wandaden toe te schrijven aan allochtone jongeren. Bovendien laat het Vlaams Belang niet na de politie op een lasterlijke wijze te verwijten in deze zaak een doofpotoperatie te hebben gevoerd", meent de burgemeester. De partij schrijft in het artikel verder dat een cultuur die geen respect meer heeft voor de doden en voor symbolen van een ander geloof een ontspoorde cultuur is. Aanzetten tot discriminatie, haat en geweld, zo bestempelt Willockx de publicatie.

In een reactie stelt partijvoorzitter Frank Vanhecke van het Vlaams Belang dat Willockx de zaak tot ongekende proporties wil opblazen. De plaatselijke afdeling van het Vlaams Belang zou volgens Vanhecke 'te goeder trouw' hebben gehandeld, en al hebben aangekondigd dat het bereid is verkeerde informatie recht te zetten. De partij vindt het onbegrijpelijk dat Willockx een klacht wil neerleggen bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR).

Overigens dreigt inmiddels een tweede confrontatie tussen het gemeentebestuur van Sint-Niklaas en het Vlaams Belang. VB-senator Rob Verreycken beweerde dit weekend dat burgemeester Willockx en SP.a-leider Steve Stevaert met succes druk zouden hebben uitgeoefend op de krant Gazet van Antwerpen om een journalist te ontslaan die een artikel had geschreven over allochtone rellen in een plaatselijk recreatiepark. Ook gelogen, zo stelt Willockx. Bovendien zou de desbetreffende journalist inmiddels hebben toegegeven dat hij de situatie overdreven had.

Ghost towns

Lucky Luke, een character van de inmiddels overleden Belgische striptekenaar Morris maakte met zijn trouwe ros Jolly Jumper zijn uitstapjes door het wilde westen.

Maar wat is er geworden van dat wilde westen? Zie het in de Ghost town Gallery, met juweeltjes als deze en deze. Meer juweeltjes gezien? Laat het achter!

Ze doen me denken aan Elena die op haar motor meerdere uitstapjes naar de "Dead zone" van Chernobyl maakte.

Fiorentina wil Landzaat

Fiorentina heeft zich officieel gemeld bij AZ voor Denny Landzaat, de Alkmaarse club was alleen nog niet echt onder de indruk van het eerste bod van de Italiaanse club.

AZ-voorzitter Dirk Scheringa zegt op de hoogte te zijn van de interesse maar meldde ook meteen dat hij zijn spelers niet voor een schijntje laat gaan en is op dit moment het bod nog veel te laag om serieus te nemen.

Het contract van de International loopt nog door tot de zomer van 2007 maar er hebben zich al meerdere clubs voor hem gemeld waaronder Ajax. De 29-jarige middenvelder speelt al sinds het seizoen 2004-2004 in de Alkmaarder Hout, daarvoor speelde hij vijf seizoenen voor Willem II, drie voor MVV en één voor Ajax. In totaal speelde hij 292 wedstrijden en scoorde daarin 61 keer. Ook wist hij in vijftien interlands éénmaal te scoren.

PSP-importeur moet onmiddellijk stoppen

De online winkel ElectricBirdLand (EBL) moet de verkoop van geïmporteerde PSPs per direct stopzetten. Dit werd beslist in een rechtszaak aangespannen door Sony tegen ElectricBirdLand.

Sony beargumenteerde hun standpunt met het feit dat dit hun eerste handheld was, en dat het importeren van de PSP een nadelig effect zou hebben op de aanloop naar de Europese launch in september. Verder vond de advocaat van Sony dat ze een voorbeeld moesten stellen, en dat importeren dus niet getolereerd wordt. Men moet in Europa dus nog maar even wachten.

EBL heeft nu 28 dagen om zijn verdediging voor te bereiden. Tot dan toe verkoopt de winkel geen PSP's meer, en misschien dus wel helemaal niet meer tot aan september. Hoe de rechtszaak afloopt zal de tijd ons leren.

Midway en MTV gaan samenwerken

Midway Games en MTV hebben vandaag gezamelijk bekend dat de twee een strategisch verbond zijn aangegaan. De beide partijen gaan samenwerken op het gebied van marketing, in-game advertising en soundtracks voor drie aankomende titels van Midway. De eerste game die onder deze deal uit zal komen is L.A. Rush.
"[...]
Gaming is an essential part of the every day lives of our audience and MTV is where game publishers turn to launch their biggest titles. This unique alliance with Midway allows us to move beyond a traditional advertising relationship and become true partners in the success of these titles. We will integrate our expertise in music, television, and online media to help one of the video game industry's top publishers deliver exciting, new, culturally resonant games.
[...]"


Aldus Jeff Yapp, EVP, MTV Networks Music and LOGO Enterprise Group.

Om iets specifieker in te gaan op de inhoud van de deal; L.A. Rush zal bijvoorbeeld MTV logo's bevatten in het spel. Tevens zorgt MTV voor de marketing van het spel en de soundtrack die 75 nummers zal bevatten van 20 verschillende artiesten, waaronder Twista, Lil' Kim, Big Boi en DJ Rap.

Federer door zonder setverlies

Roger Federer heeft de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Hij won in een partij van hoog niveau van beide kanten van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Setstanden waren 6-3 6-4 en 7-6 (6)

De als eerste geplaatste titelverdediger, Roger Federer, speelde bij vlagen magistraal in de eerste set. Ferrero speelde ook sterk, maar moest toch een break toestaan. Daardoor won de Zwitser de eerste set met 6-3. In de tweede set zette Federer zijn goede spel voort. Wederom was één break voldoende, ditmaal in de vijfde game van de set, om de set te winnen.

Op 1-1 in de derde set kreeg Federer vier kansen om de Spanjaard te breken, maar de voormalig winnaar van Roland Garros pakt toch de game. Op 5-5 wordt Ferrero toch gebroken en lijkt de wedstrijd over, omdat Federer voor de partij mag gaan serveren. Niets is minder waar, want Juan Carlos Ferrero breekt Federer voor het eerst in de partij en sleept een tie-break uit het vuur. Daarin moet hij zich toch de meerdere erkennen in Federer. Na één gemist matchpoint maakt de nummer één van de wereld het af in de tie-break met 8-6.

In de kwartfinale speelt Roger Federer tegen de Chileen, Fernando Gonzalez.

Eddy Achterberg stopt als assistent-trainer

Eddy Achterberg heeft besloten een stapje terug te doen en stopt als assistent-trainer van de Duitse club Schalke 04. De 59-jarige Nederlandse coach gaat vanaf het komende seizoen aan de slag als scout voor de Duitsers.

Achterberg had een contractvoorstel van de Duitse club gekregen om bij te tekenen als assistent-trainer, maar de Utrechtse oefenmeester is van mening dat hij, gezien zijn leeftijd, niet meer iedere dag op een voetbalveld hoort te staan.

Eddy 'de Keu' Achterberg was vier jaar assistent-trainer bij Schalke. Afgelopen seizoen was hij zelfs enige wedstrijden interim-hoofdtrainer, als vervanger voor de ontslagen Jupp Heynckes.

Hleb nieuwste aanwinst Arsenal

Aliaksander Hleb verhuist van VfB Stuttgart naar Arsenal. De Wit-Rus moet alleen nog de medische keuring doorstaan en een werkvergunning krijgen.

De international kost Arsenal zo’n vijftien miljoen euro. Manager Arsène Wenger is zeer tevreden over de aankoop: ”Hij is een speler die ik al enige tijd bewonder. Hij heeft zich in de afgelopen seizoenen bewezen in de Bundesliga, daarom is hij zeker een versterking voor Arsenal.”

Hleb was één van de smaakmakers bij Stuttgart, dat vorig seizoen de Champions League misliep. Hij was ondertussen ook één van de bekende gezichten bij de Duitse formatie, na zes seizoenen trouwe dienst waarin hij 138 keer meespeelde in de Bundesliga. Zelf is Hleb ook blij met zijn overgang naar Londen: ”Ik ben ongelofelijk blij dat ik naar zo´n fantastische club kan gaan. Arsenal is een club met een rijke historie en vele wereldsterren.”

Sato gaat voor de punten in Frankrijk

De Japanner Takuma Sato is optimistisch over zijn kansen in de Grand Prix van Frankrijk, die aankomend weekend wordt verreden op het circuit van Magny Cours.

Het team van BAR Honda is het enige team dat dit seizoen nog geen punten heeft gescoord.

"Tijdens de laatste twee Grands Prix hebben we de potentie van de auto laten zien. Hoewel we een compleet andere set-up gaan gebruiken op het circuit van Magny-Cours, denken we daar erg sterk te kunnen zijn. We nemen positieve verbeteringen mee van onze test in Jerez en ik denk dat we komend weekend net zo competitief kunnen zijn als we in Noord-Amerika waren. Ik ben zeer optimistisch over de komende race," aldus de Japanner.

Uitslagen Wimbledon Dag 7

Vandaag werden op Wimbledon zowel de achtste finales bij de mannen als bij de vrouwen afgewerkt.

Bij de vrouwen wist Mary Pierce zich voor de halve finales te plaatsen. De Française won eenvoudig van de Italiaanse Flavia Pennetta: 6-3 en 6-1, al had Pierce in het begin van de wedstrijd wel moeite om afstand te nemen van de Italiaanse.

Titelverdedigster Maria Sharapova had weinig moeite met Natalie Dechy. In de eerste set ging het nog gelijk op, maar de Russische speelde in de tweede set een stuk beter dan de Francaise.

Venus Williams nam revanche voor haar zus Serena die zaterdag verloor van hun landgenote Jill Craybas. De oudste van zussen gaf Craybas geen enkele kans en won vrij eenvoudig met 6-0 en 6-2. Anastasia Myskina had het erg moeilijk in haar onderonsje met landgenote Elena Dementieva.

Lindsay Davenport bereikte de kwartfinales door de Belgische Kim Clijsters te verslaan met 6-3 6-7 en 6-3. Vooraf aan het toernooi was deze finale al bestempeld als de droomfinale, en beide spelers lieten ook een spannende wedstrijd zien.

Bij de mannen plaatste de Australier LIeyton Hewitt zich bij de laatste acht. In een aantrekkelijke wedstrijd was hij te sterk voor de Amerikaan Taylor Dent: 6-4, 6-4, 6-7 en 6-3.

Andy Roddick maakte erg veel indruk tijdens zijn achtste finales. In minder dan twee uur rekende hij af met de Argentijn Guillermo Coria: 6-3, 7-6 en 6-4.

Momenteel is nog de wedstrijd tussen de nummer 1 van de wereld, Roger Federer, en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero bezig.

Vierde ronde:

Mannen:

Lleyton Hewitt (Aus) - Taylor Dent (USA) 6-4 6-4 6-7 6-3
Guillermo Coria (Arg) - Andy Roddick (USA) 3-6 6-7 4-6
David Nalbandian (Arg) - Richard Gasquet (Fra) 6-4 7-6 6-0
Dmitry Tursunov (Rus) - Sebastien Grosjean (Fra) 4-6 7-6 3-6 6-3 1-6
Fernando Gonzalez (Chl) - Mikhail Youzhny (Rus) 7-6 7-6 6-3
Max Mirnyi (WRu) - Thomas Johansson (Zwe) 4-6 5-7 4-6
Mario Ancic (Kro) - Feliciano Lopez (Spa) 4-6 4-6 2-6

Vrouwen:

Lindsay Davenport (USA) - Kim Clijsters (Bel) 6-3 6-7 6-3
Amelie Mauresmo (Fra) - Elena Likhovtseva (Rus) 6-4 6-0
Nathalie Dechy (Fra) - Maria Sharapova (Rus) 4-6 2-6
Venus Williams (USA) - Jill Craybas (USA) 6-0 6-2
Flavia Pennetta (Ita) - Mary Pierce (Fra) 3-6 1-6
Anastasia Myskina (Rus) - Elena Dementieva (Rus) 1-6 7-6 7-5
Nadia Petrova (Rus) - Kveta Peschke (Tsj) 6-7 7-6 6-3
Magdalena Maleeva (Bul) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 4-6 3-6

Belangstelling Portsmouth voor Di Tomasso

FC Utrecht-verdediger David di Tomasso staat in de belangstelling van Portsmouth, dat uitkomt in de Engelse Premier League.

De Engelse club heeft inmiddels al een bod uitgebracht op de Franse speler, maar dat is door de club uit Utrecht afgewezen. Men verwacht echter dat Portsmouth met een tweede en verbeterd bod zal komen.

Voor het begin van het afgelopen seizoen kwam Di Tomasso transfervrij over van het Franse Sedan. Door zijn goede prestaties werd de verdediger een van de dragende spelers in het elftal en werd hij aan het einde van het seizoen door de FC Utrecht-supporters gekozen als FC Utrecht-speler van het jaar. David di Tomasso heeft nog een doorlopend contract tot 2007.

Collina mag nog een jaartje doorfluiten

Icoon Sport nieuwsAls het aan de Italiaanse voetbalbond (FIGC) ligt leidt Pierluigi Collina ook volgend jaar nog wedstrijden op de Italiaanse velden. De 45-jarige toparbiter moest vanwege zijn leeftijd na het vorig seizoen met verplicht pensioen. De FIGC wil echter voor de markante en populaire Collina een uitzondering maken.

Via een zogenoemde 'uitzonderingsregel' mag de Italiaan, die al vijf keer is uitgeroepen tot beste scheidsrechter van de wereld, komend seizoen waarschijnlijk weer wedstrijden in de Italiaanse Serie A en Serie B fluiten. Normaliter moeten Italiaanse arbiters ermee ophouden zodra het seizoen waarin ze 45 jaar worden erop zit.

Internationaal kan hij nog tot het einde van dit kalenderjaar ingezet worden. In 2006 dient hij definitief zijn fluit aan de wilgen te hangen. Van de FIFA moeten arbiters in het jaar dat ze 46 jaar oud worden immers met pensioen.

Pierluigi Collina
Pierluigi Collina mag van de Italiaanse bond nog een jaartje doorfluiten

-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!

Van der Gouw wil nog niet stoppen

Raimond van der Gouw heeft een aanbod van Vitesse afgeslagen. De Arnhemse club ziet in de 42-jarige AGOVV´er de ideale man om Abe Knoop op te volgen als keeperstrainer. Knoop zaal waarschijnlijk naar Benfica gaan, waar Ronald Koeman coach is.

"Ik ben zo´n liefhebber. Ik vind het nog te vroeg om te stoppen", aldus de huidige doelman van AGOVV. Van der Gouw staat de komende vier jaar nog onder contract bij AGOVV. Als de keeper zijn actieve loopbaan afsluit, zal hij automatisch worden opgenomen in de technische staf van de Apeldoornse club. Momenteel is de voormalige doelman van onder meer Manchester United al trainer in de jeugd van AGOVV/Vitesse.

Ministers Donner en Remkes extra beveiligd

Omaha en svenski hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe beveiliging van de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken is sinds een week verscherpt. De extra beveiliging zou een gevolg zijn van de arrestatie van twee leden van het terroristische netwerk de Hofstadgroep in de afgelopen week. Volgens de AIVD zouden kringen rond de groep ongewoon actief zijn.

De woensdag opgepakte Nourredine El F., een goede bekende van Theo van Goghs moordenaar Mohammed B., was bij zijn aanhouding in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Dezelfde dag werd in Londen de 32-jarige Marokkaanse Nederlander Rachid B. aangehouden, die eveneens tot de inner circle van de Syriër Abu K., die wordt beschouwd als geestelijk leider van de Hofstadgroep, zou behoren. De AIVD denkt dat de Hofstadgroep niet is uitgeschakeld en op wraak uit is, zo meldt althans het NOS Journaal vanavond.

Remkes en Donner krijgen momenteel permanente beveiliging zodra ze in het openbaar optreden. Ook andere vooraanstaande politici worden beveiligd.

Donner, Remkes en Balkenende
Donner (links) en Remkes (midden) worden extra beveiligd

Loovens mogelijk naar Schotland

Glenn Loovens zal zijn carrière mogelijk voortzetten in Schotland. Feyenoord, waar Loovens onder contract staat, is momenteel in gesprek met Falkirk. Die club werd afgelopen seizoen kampioen in de First Division en promoveerde daardoor naar de Premier League.

De Schotse club zou de 21-jarige verdediger graag voor een jaar willen huren. Het afgelopen seizoen speelde Loovens op huurbasis voor De Graafschap. Met die club degradeerde hij naar de eerste divisie.

De Schotse club heeft hoge verwachtingen van Loovens. "Mensen zullen verrast zijn dat we in de markt zijn voor spelers van deze kwaliteit. Ik had gehoopt het nieuws stil te houden tot alles rond was, maar hopelijk krijgen we binnen 24 uur het antwoord waar we op wachten," aldus manager John Hughes.

Vive Le Tour ! (3) Le Tour de Walkowiak

Mijn vroegste herinnering aan de Tour dateert van lang geleden. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik op "Radio Tour" hoorde hoe men een verwoede strijd leverde om de gele of groene trui. Op mijn fietsje reed ik nadien in het park hier vlakbij samen met mijn kameraadjes mijn eigen Tour de France. Toen droomde ik nog dat ik ooit zou meerijden in wat terecht de mooiste koers ter wereld wordt genoemd. Waarom was ik gefascineerd door de Tour? Meer dan door de andere wedstrijden? Nu ja, op die andere Ronde, die van Vlaanderen na misschien. Ik vermoed om dezelfde reden die honderdduizend mensen ook nu nog ieder jaar naar het parcours drijft. De Tour wordt gereden tijdens de vakantie en daardoor is iedere fan er eigenlijk altijd intensief mee bezig. In de Tour wordt altijd feller gereden. De Tour heeft ook altijd een grotere internationale dimensie gehad dan bijvoorbeeld de Giro, een koers die nochtans louter sportief gerust de vergelijking moet kunnen doorstaan. Maar toch is de Tour uniek. Kijk je niet om de koers, dan wel om de poëtische beelden van kastelen, natuurschoon en ander fraais die we elk jaar op de buis te zien krijgen. Als je niet gaat om live de renners te zien, dan ga je om het geweldige mediacircus te bekijken. En toch begon het ooit allemaal zo klein, maar tegelijk was de Tour al sinds haar begin een fenomeen. In deze reeks ga ik als opwarmertje tot aan de Tour enkele keren met u even grasduinen in de opmerkelijke gebeurtenissen van ondertussen 102 jaar Tour de France.
Vandaag: "Le Tour de Walkowiak" , het verhaal van de meest onverwachte winnaar in 102 jaar Tour ...Dode bij steekpartij in café

scannerrob en dordtselaanturk wezen ons via de nieuws-submit op het volgende:

IcoonEen steekpartij in een café aan de Korenbeursstraat in Bergen op Zoom is een veertigjarige Bergenaar in de nacht van zondag op maandag fataal geworden. De politie heeft in verband met de zaak twee mannen aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Bergen op Zoom, van negentien en 45 jaar oud.

De politie bezocht het café kort na middernacht vanwege een melding over een steekpartij en trof ter plaatse het slachtoffer hevig bloedend aan. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later het leven liet. De beide verdachten zijn in het café aangehouden. Inmiddels heeft de politie een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet. Het motief voor de steekpartij is nog onbekend. De politie vermoedt dat het om problemen in de familiesfeer gaat.

Standen MLB per 26-06-2005

De cubs bleken weer te sterk voor de White Sox en de Yankees konden het niet winnen van de Metsterwijl de Angels de Dodgers lieten zien hoe het moet.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 44 30 .595 - 22-10 22-20 15-16 6-1 11-7 12-6 9-1 W7
Baltimore 42 33 .560 2.5 22-15 20-18 19-11 11-10 4-2 8-10 3-7 L5
New York 38 37 .507 6.5 24-18 14-19 11-19 4-5 12-6 11-7 5-5 W1
Toronto 38 38 .500 7.0 20-16 18-22 18-11 6-9 6-8 8-10 5-5 W1
Tampa Bay 26 50 .342 19.0 18-21 8-29 11-17 4-9 8-9 3-15 3-7 L3

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 50 24 .676 - 27-12 23-12 6-4 23-5 9-9 12-6 8-2 L2
Minnesota 40 33 .548 9.5 21-17 19-16 10-5 17-14 5-4 8-10 3-7 W1
Cleveland 39 34 .534 10.5 19-17 20-17 2-4 13-19 9-8 15-3 6-4 W2
Detroit 36 36 .500 13.0 18-17 18-19 8-10 12-12 7-5 9-9 6-4 L1
Kansas City 25 49 .338 25.0 15-21 10-28 8-8 5-20 3-12 9-9 2-8 L6

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 45 29 .608 - 24-14 21-15 3-3 16-14 14-6 12-6 8-2 W6
Texas 38 35 .521 6.5 21-14 17-21 6-6 14-9 9-11 9-9 4-6 L1
Oakland 35 40 .467 10.5 22-15 13-25 13-18 2-4 10-10 10-8 8-2 W4
Seattle 33 41 .446 12.0 19-20 14-21 10-14 6-6 7-13 10-8 5-5 L2

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 44 31 .587 - 26-10 18-21 16-13 8-8 8-4 12-6 6-4 L1
Atlanta 41 34 .547 3.0 24-12 17-22 20-15 11-5 3-6 7-8 8-2 W3
Florida 38 34 .528 4.5 21-15 17-19 16-18 7-6 5-5 10-5 6-4 W4
Philadelphia 39 37 .513 5.5 23-16 16-21 13-20 12-7 7-2 7-8 3-7 L4
New York 37 38 .493 7.0 22-15 15-23 17-16 11-10 4-2 5-10 5-5 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 47 28 .627 - 23-14 24-14 7-8 24-9 6-6 10-5 6-4 L1
Chicago 38 36 .514 8.5 19-17 19-19 5-7 16-14 11-6 6-9 4-6 W2
Milwaukee 35 40 .467 12.0 21-15 14-25 4-9 16-16 7-8 8-7 6-4 L1
Pittsburgh 34 40 .459 12.5 17-19 17-21 6-4 14-21 9-8 5-7 4-6 W1
Houston 33 40 .452 13.0 24-13 9-27 4-11 16-17 6-4 7-8 7-3 W1
Cincinnati 30 45 .400 17.0 23-19 7-26 10-10 11-20 2-7 7-8 4-6 L2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 42 34 .553 - 25-15 17-19 6-0 12-9 17-14 7-11 6-4 W2
Arizona 39 38 .506 3.5 20-17 19-21 4-9 5-5 22-14 8-10 4-6 W1
Los Angeles 35 40 .467 6.5 19-17 16-23 3-6 8-8 19-13 5-13 2-8 L3
San Francisco 30 44 .405 11.0 17-22 13-22 2-7 7-6 15-19 6-12 3-7 L4
Colorado 25 48 .342 15.5 20-17 5-31 4-5 7-13 8-21 6-9 4-6 W3

Zeker 49 doden door illegaal gestookte drank

Icoon Buitenlands nieuws In Oost-Kenia heeft een lading illegaal gestookte drank aan tenminste 49 mensen het leven gekost. Nog eens tweehonderd andere mensen liggen in het ziekenhuis met soms ernstige vergiftigingsverschijnselen. De politie is nog op zoek naar een vrouw die de drank aan illegale bars verkocht zou hebben. De eerste 24 slachtoffers vielen zaterdag al.

Veel mensen werden ziek na het drinken van het in Kenia populaire drankje chang'aa, dat wel vaker illegaal gebrouwen wordt. In de drank zat vermoedelijk de giftige en kankerverwekkende stof methanol.

Hardrocker overlijdt bij festivalveldslag

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsEen hardrockfanaat is om het leven gekomen bij het Pressure Festival in het Duitse Herne. De 26-jarige man zou zijn bezweken na een trap op zijn lever te hebben gekregen. Het driedaagse heavy metal-festival in hartje Ruhrgebied is berucht vanwege de extreme wijze waarop het publiek van de muziek 'geniet'.

Zo vond op het festival een zogenoemde Wall of Death plaats, een dans waarbij pogo verbleekt tot een watjesbezigheid. Enkele duizenden festivalgangers splitsten zich in twee groepen om vervolgens, als in een veldslag, hard op elkaar in te rennen en te springen. Uiteraard onder begeleiding van snoeiharde metal. Het slachtoffer klaagde na de rockveldslag al wat over pijn, maar wist zich in eerste instantie te vermannen. Zo'n twee uur later stortte hij in en moest hij met spoed naar een ziekenhuis worden afgevoerd, waar hij overleed.

De politie vermoedt niet dat er een misdrijf aan het dodelijk ongeval ten grondslag ligt. Zij benadrukte dat het 'dansgeweld' vreedzaam bedoeld is. Naast het dodelijk slachtoffer werden er overigens nog eens zo'n 25 festivalgangers met kneuzingen en botbreuken opgenomen in het ziekenhuis.

Wedstrijd om J.C. Schaal verplaatst

De tiende editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal zal dit jaar op vrijdag 5 augustus worden gespeeld.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax zou eerst op 7 augustus worden afgewerkt, maar dat zou tot complicaties kunnen leiden, als de Amsterdammers op 9 augustus al moeten spelen in de voorronde van de Champions League.

De wedstrijd, die zal worden gespeeld in de ArenA, zal beginnen om 20:30 uur.

Uitslagen MLB 26-06-2005

Er werden zondagavond in totaal vijftien wedstrijden gespeeld waarin 149 punten werden gescoord en 35 homeruns werden geslagen. Vier wedstrijden bleven zonder homeruns terwijl twee mensen hun eerste homerun in de MLB sloegen.

National league :

Team12345678910Tot.HE
Pittsburgh Pirates0030000011570
St. Louis Cardinals03010000004110
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : Bay (2), Castillo
St. Louis Cardinals : Sanders, Molina

Interleague :

Team123456789Tot.HE
Cincinnatie Reds020000010380
Cleveland Indians00201001x492
Homeruns :
Cincinnatie Reds : LaRue
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins001000000130
Tampa Bay Devil Rays000000000020
Homeruns :
Florida Marlins : -
Tampa Bay Devil Rays : -

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs000001100250
Chicago White Sox000000000011
Homeruns :
Chicago Cubs : Patterson
Chicago White Sox : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers200000100350
L.A.Angels00101102x5100
Homeruns :
L.A. Dodgers : Werth
L.A.Angels : -

Team123456789Tot.HE
San Francisco Giants000000000010
Oakland Athletics32155000x16241
Homeruns :
San Francisco Giants : -
Oakland Athletics : Swisher (2)

Team123456789Tot.HE
New York Mets001000300471
New York Yankees000001202582
Homeruns :
New York Mets : -
New York Yankees : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles000010000150
Atlanta Braves12000104x8130
Homeruns :
Baltimore Orioles : Palmeiro
Atlanta Braves : Jones

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays100040022990
Washingotn Nationals002001200562
Homeruns :
Toronto Bluejays : Hudson (2)
Washingotn Nationals : Spivey

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox10151004012151
Philidelphia Phillies0001403008130
Homeruns :
Boston Red Sox : Ramirez, Vantek, Bellhorn
Philidelphia Phillies : Abreu, Burrell

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins2000030005120
Milwaukee Brewers0000000022131
Homeruns :
Minnesota Twins : Rodriguez
Milwaukee Brewers : Jenkins

Team12345678910Tot.HE
Texas Rangers1001000000272
Houston Astros0000011001382
Homeruns :
Texas Rangers : -
Houston Astros : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals2000000024100
Colorado Rockies20002113x9120
Homeruns :
Kansas City Royals : Stairs
Colorado Rockies : Mohr

Team123456789Tot.HE
Seattle Marines000010300480
San Diego Padres10210001x580
Homeruns :
Seattle Marines : Boone, Rivera
San Diego Padres : Nady, Jackson (2)

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0000005027102
Arizona Diamondbacks33320200x13141
Homeruns :
Detroit Tigers : Infante
Arizona Diamondbacks : Clark, Cruz, Green (2)

FNV en Rover stellen NS een ultimatum om boetebeleid

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben van vakbond FNV Bondgenoten en reizigersvereniging Rover een ultimatum gekregen vanwege het voorgenomen boetebeleid. Als het aan de NS ligt, krijgt iedereen zonder kaartje vanaf 1 oktober een boete van 35 euro bovenop de prijs van het kaartje. Rover en de FNV willen die regeling echter binnen twee weken aangepast zien, anders kunnen er 'publieksvriendelijke acties' volgen.

Over de aard van de acties willen de FNV en Rover nog niets kwijt. Volgens de organisaties worden normale reizigers onnodig gedupeerd door de strenge aanpak van zwartrijders. Mensen die zich meteen bij de conducteur melden zonder kaartje, bijvoorbeeld omdat het loket dicht was of omdat de automaten stuk waren, krijgen de boete namelijk ook.

NS-woordvoerder Michiel Jonker ziet de regeling echter heel anders. Als iemand zich met een goede reden zonder kaartje bij de conducteur meldt, kan de boete gewoon teruggevraagd worden bij een centrale afdeling van de klantenservice van de NS.

Rover vindt die centrale afdeling omslachtig en kinderachtig, want het zou veel extra rompslomp veroorzaken voor 'gedupeerden'. Als het aan de reizigersorganisatie ligt, moet de conducteur blijven beslissen of iemand wel of geen boete krijgt. De NS heeft de centrale afhandeling echter juist ingevoerd om de discussie over een boete uit de trein weg te halen, zodat er minder sprake is van overlast.

ATi stelt haar next-gen GPU familie uit

Op een persconferentie bevestigde ATi dat de R520, de next-gen familie van grafische kaarten van het Canadese bedrijf, is uitgesteld. ATi verzekerde investeerders echter dat men nog deze herfst de kaarten op dat markt zou hebben. Het nieuws werd bekend vlak na de lancering van de 7800GTX, de nieuwe high-end videokaart van concurrent nVidia en de snelste GPU (Graphics Processing Unit) van het moment.

ATi CEO David Orton had het volgende te melden:
“In the case of the R520 we have seen some delay. Particularly, we need to deal with a new technology at the high-end. It’s a combination of both architectural and [process] technology bring up. We have this well under control now."

“We have prepared to bring a full-range of 90nm GPUs to the market this Fall”

De R520 zal o.a. ondersteuning bieden voor Shader Model 3.0 wat op dit moment vooral snelheidsvoordelen bieden voor ATi. nVidia gebruikte deze technologie ook al in haar Geforce 6 serie. Verder zal de R520 gemaakt worden met hetzelfde 90nm procedé als de grafische processor in de Xbox 360, de yields (verhouding tussen het aantal werkende en defectieve chips) zouden volgens Orton goed zijn.

Chelsea gaat voor luxe vervoer

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft weer eens van zich doen spreken, al is 't dit keer niet op de transfermarkt voor spelers. De club heeft een nieuwe spelersbus besteld, met een waarde van 600.000 pond, zo'n 900.000 euro.

Clubeigenaar en miljardair Roman Abramovich heeft de bus helemaal bulletproof laten uitvoeren, om z'n voetbalmiljonairs optimaal te kunnen beveiligen. Daarnaast is de bus voorzien van onder meer massagetafels een zelfs een hydro-therapeutisch bubbelbad.

Volgens een welingelichte bron wilde de club "...de spelers alles geven om ook het volgende seizoen optimaal te presteren." Een probleem derhalve: Het eisen- en voorzieningenniveau van de bus ligt zo hoog, dat de verwachte oplevering pas maart volgend jaar zal plaatsvinden.

De bus wordt gebouwd door een bedrijf in Tampa, Florida. Dit bedrijf bouwde in het verleden onder meer de campagne-bus voor de verkiezing van de huidige president van de VS, George W. Bush.

FOK!radio: Meki en IR Baboon live

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor: Hij staat bekend om zijn Mega Maandag verkopen. Dan kun je allerlei spullen uit zijn eigen collectie kopen via Marktplaats of Speurders. Over hem is al veel geschreven. Niet alleen op FOK!, maar ook op GeenStijl en VKmag. Op GeenStijl kocht hij zelfs een tijdlang alle advertentieruimte op om zijn maandag-verkopen te promoten. Wie is hij en waarom stopte hij met zijn mega maandag? We vragen het hem vanavond, want Meki is vanavond in de uitzending van FOK!radio.

Daarnaast ook iemand die al eens eerder bij FOK!radio te gast was. Toen was de uitzending niet bij iedereen een succes. Toch is dit inmiddels al weer anderhalf jaar geleden. Denkt hij nog steeds zo apart over de users op FOK!? Is hij nog steeds van mening dat negentig procent van FOK! moet opbokken? Of is hij nu anders en is hij nu gewoon een burgerlulletje? IR Baboon komt het vanavond vanaf 20:00 uur live aan ons vertellen. Hij is in de studio. Uiteraard zal hij ook weer wat van zijn aparte muziekkeuze laten horen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Binnenkort misschien Spaans op basisschool

Icoon Binnenlands nieuws Binnenkort kunnen Nederlandse basisscholen de Spaanse taal in hun lespakket gaan opnemen. Minister Van der Hoeven van Onderwijs wil een driejarige proef starten om te kijken of daar behoefte aan is. Dat heeft de minister maandag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Op dit moment hebben de basisscholen wettelijk al de mogelijkheid om Engels, Duits of Frans te geven. "Als deze proefperiode positief uitpakt, dan kan de mogelijkheid van het aanbieden van de Spaanse taal wettelijk mogelijk gemaakt worden", aldus Van der Hoeven in de brief.

Bijna 1400 honderdplussers in Nederland

Icoon Binnenlands nieuws Nederland telde op 1 januari 2005 in totaal 1381 mensen die honderd jaar of ouder waren. Dat aantal is daarmee flink gestegen. Vorig jaar waren er nog 91 honderdplussers minder, en een halve eeuw geleden waren er maar 40 mensen van honderd jaar of ouder. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slechts één op de zes honderdplussers is een man.

Het hogere aantal honderdplussers komt volgens het CBS vooral doordat de kans op overlijden op middelbare en op 'jongbejaarde' leeftijd is gedaald. Lang was Nederland in Europa koploper als het ging om oude mensen, maar de laatste decennia is het aantal eeuwlingen onder het Europese gemiddelde gezakt.

De oudste vrouw in Nederland is op dit moment Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen, die woensdag 115 jaar hoopt te worden. Toen ze 113 jaar en 89 dagen werd, brak ze al het Nederlandse leeftijdsrecord. Officieel is Van Andel-Schipper ook de oudste persoon die nog in leven is op dit moment. Er zijn waarschijnlijk wel oudere mensen in leven, maar die kunnen geen geldige geboortepapieren overleggen waardoor hun leeftijd niet gecontroleerd kan worden.


'Tante Hennie' is volgens Guinness World Records de oudste levende persoon

's Werelds kleinste NES controller

Nadat G4tv.com eerder 's werelds grootste NES controller had nagebouwd komen ze nu met 's werelds kleinste NES controller. De controller is gemaakt door een miniatuur versie van de orginele printplaat. Verder is de chip die normaal in de controller zit buiten de controller geplaatst waardoor het ding zo'n 2,5 cm groot is. De controller kan het beste bestuurd worden met twee satéprikkers omdat de knoppen te klein zijn voor een normale vinger.

Davenport verslaat Kim Clijsters

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft de kwartfinale van Wimbledon bereikt door de Belgische Kim Clijsters te verslaan met 6-3 6-7 (4) en 6-3.

Davenport begon sterk door Clijsters meteen in de eerste game te breken. Clijsters brak de game daarop gelijk terug, maar Davenport was in de eerste set duidelijk de betere. Ze kon de als 15e geplaatste Belgische nog twee keer breken en won de set met 6-3. In de derde game van de tweede set krijgt Clijsters vier kansen om de als eerste geplaatste Davenport te breken, maar Davenport weet haar service te houden. Beide dames houden heel de set hun service, waardoor een tie-break een winnaar van de set moet aanwijzen. Daarin is Clijsters de sterkste, met 7-4.

In deze partij, die vooraf bestempeld werd als een finalewaardige clash, moet de derde set de beslissing brengen wie er naar de kwartfinale mag. Davenport is in de laatste set duidelijk de sterkste, ze breekt de Belgische in de derde en zevende game en heeft dan nog één game nodig voor de winst. Clijsters kon dan nog één keer terugbreken, maar verloor vervolgens haar service en daarmee de beslissende set met 6-3.

Davenport bereikte door de winst op Clijsters de kwartfinale van Wimbledon. Daarin moet ze morgen spelen tegen de Russin Kuznetsova.

Zuidam naar FC Zwolle

Jordy Zuidam speelt komend seizoen in de kleuren van FC Zwolle. Bij FC Utrecht kreeg hij geen nieuw contract.

Zuidam tekende een contract voor drie jaar voor de club uit de hoofdstad van Overijssel. Bij FC Utrecht slaagde de 24-jarige verdedigende middenvelder er nooit in een vaste kracht te worden. Toch speelde hij vanaf 1999 nog 73 wedstrijden voor de club uit de Domstad. Zuidam werd eerder al ruim een jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Barrichello: In Frankrijk hebben we goede kansen

Na negen van de negentien races staat Rubens Barrichello vijf punten achter op teamgenoot Michael Schumacher, en dat zijn er ooit wel meer geweest. Met 29 punten staat de Braziliaan op de vierde plaats. Toch zijn de kansen op het kampioenschap niet erg goed, Ferrari is namelijk op eigen kracht nog niet snel genoeg.

Volgens de coureur van Ferrari gaat dat tijdens de Grand Prix van Frankrijk veranderen. "Ik ben blij, want we hebben al veel bereikt in de Formule 1. Ik rijd in de goede auto, maar moet ook met veel zaken overweg kunnen waar ik niet zo van houdt. Maar langzamerhand vallen de puzzelstukken op zijn plaats. Ik denk dat we de mogelijkheid hebben om races te winnen, zonder een negatieve bijsmaak."

Tijdens de afgelopen Grand Prix op Indianapolis wisten Barrichello en Schumacher er, ondanks dat er maar zes coureurs meededen, toch nog een gevecht van te maken. Op de vraag of de Braziliaan zich in moest houden voor zijn teamgenoot antwoordde hij diplomatiek: "Tussen teamgenoten moet je altijd voorzichtig zijn. Maar ik ben nu eenmaal een kleine Braziliaan die tegen te hele wereld moet vechten. En het was een zwaar gevecht".

Net als zijn teamgenoot denkt Barrichello dat de overwinning tijdens de Grand Prix van Amerika ook mogelijk was geweest als de auto's die op Michelin rijden gewoon hadden meegereden."Onze banden hielden het goed. De concurrentie had aan het begin van het weekend grote problemen. We hadden zeker een goede show weggegeven".

Cofidis, C.A. en AG2R klaar voor de Tour

Traditioneel geven de dag na het "Championnat de France" ook de meeste Franse Tourteams hun selectie vrij

Cofidis trekt met de Franse kopmannen David Moncoutié en Sylvain Chavanel met lichte klassementsambities en de hoop op een ritzege in de bergen naar de Tour, terwijl de Australier Stuart O'Grady voor de sprints en de groene trui gaat.
De rest van de selectie: de Fransen Stéphane Augé, Frederic Bessy en Cédric Vasseur. De Belg Thierry Marichal, de Est Janek Tombak en de Australier Matthew White die dit jaar wél aan de start van de Tour hoopt te geraken. Vorig jaar viel hij immers op weg naar het startpodium en moest in extremis forfait geven.

Credit Agricole trekt andermaal met de Franse veteraan Christophe Moreau als kopman naar de Tour. Hij krijgt in de bergen assistentie van de Italiaan Pietro Caucchioli (8ste in de voorbije Giro) en de Kazak Andrej Kasjetsjkin (9de in de voorbije Dauphiné). De Noor Thor Hushovd gaat in de sprints voor de zeges.
Rest van de selectie: De Fransen Patrice Halgand, Sébastien Hinault en Sébastien Joly, de Est Jaan Kirsipuu en de Hongaar Laszlo Bodrogi.

Het kleinere AG2R trekt zonder klassementsambities naar de Tour. Wellicht krijgt de Fransman Stéphane Goubert, vorig jaar 20ste, een vrije rol in het klassement. Maar met Jean-Patrick Nazon heeft de ploeg wel een spurter die reeds meerdere etappes op zijn naam schreef in haar rangen.
Rest van de selectie: De Fransen Sylvain Calzati, Samuel Dumoulin, Ludovic Turpin, en Nicolas Portal, de Spanjaard Mikel Astarloza, de Australier Simmon Gerrans en de Oekrainer Joeri Krivtsjov.

Doden bij botsing tussen vliegtuigje en auto

Icoon Buitenlands nieuws Bij een botsing tussen een klein vliegtuig en een auto zijn zondag in Portugal twee mensen om het leven gekomen. De twee dodelijke slachtoffers zaten in de auto, de piloot van het propellervliegtuigje raakte zwaargewond. Het ongeval gebeurde in het noorden van het land, op de luchthaven van Espinho.

Door nog onbekende redenen wist het toestel niet van de grond los te komen, waardoor het aan het eind van de startbaan de weg op reed. Daar kwam het vliegtuigje in botsing met een passerende auto, waarna er direct een hevige brand uitbrak.

Roddick overtuigend langs Coria

Andy Roddick heeft indruk gemaakt tijdens de achtste finales op Wimbledon. In minder dan twee uur rekende hij af met Guillermo Coria: 6-3, 7-6 en 6-4.

Roddick had Coria de hele wedstrijd onder controle. Al in zijn eerste opslagbeurt stond de kleine Argentijn onder druk. Dit zou bijna de hele wedstrijd zo blijven. De eerste set eindigde in 6-3 voor Andy Roddick. Uiteraard haalde Roddick weer veel punten door zijn sterke service, al viel het aantal aces met twaalf stuks nog wat tegen. In de tweede set wist Coria terug te komen van een break achterstand; een tiebreak moest de beslissing brengen. Die werd meesterlijk door Roddick gewonnen: 7-1. Zelfs in de meeste lange rally’s was de Amerikaan Coria de baas. In de derde set bleef de Argentijn kansloos; Roddick verloor nooit de regie over de wedstrijd en serveerde zich op 5-4 naar de kwartfinales.

Ook in 2003 en 2004 zat Roddick al bij de laatste acht. Toen kwam hij nog verder; respectievelijk in de halve finales en in de finale. Steeds werd een ontmoeting met Federer hem fataal. In de volgende ronde speelt ‘A-Rod’ tegen Grosjean of Toersoenov. In de halve finale wacht mogelijk een ontmoeting met David Nalbandian.

Geen Europees akkoord over rijbewijzen

Logo EU met Europa De Europese ministers van Verkeer hebben maandag een ingrijpende hervorming van de regels voor rijbewijzen uitgesteld. Vooral Duitsland kan het niet eens worden met het voorstel, waarin iedere EU-lidstaat de rijbewijzen om de tien jaar moet laten vervangen. De maatregel, gericht tegen vervalsing, zou onnodig en veel te duur zijn. In Duitsland is een rijbewijs nu nog levenslang geldig.

Naast in Duitsland gelden nu ook bijvoorbeeld Britse en Belgische rijbewijzen levenslang. In Nederland moet het papiertje nu ook al om de tien jaar vernieuwd worden, zodat er een recentere pasfoto op staat. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat zei wel te begrijpen waarom de Duitsers zo gehecht zijn aan hun levenslange papiertje: "Op de foto prijkt een beeldschone jongeman van 28 jaar, terwijl de automobilist inmiddels 73 jaar is".

De minister denkt dat er opnieuw over het voorstel gesproken zal worden na de parlementsverkiezingen in Duitsland. "Voor de verkiezingen zou Duitsland namelijk nooit kunnen instemmen, zelfs niet met invoering over twintig jaar", aldus Peijs.

Het voorstel was bedoeld om de regels voor rijbewijzen in de Europese Unie zo veel mogelijk gelijk te trekken. Zo zou een bestuurder in ons land met een rijbewijs-B niet meer 3500 kilogram mogen vervoeren zoals nu gebruikelijk is, maar 4250 kilo. Bestuurders mogen dan dus met grotere campers rondrijden. Bovendien is het de bedoeling om alle rijbewijzen te vervangen door een Europees creditcard-achtig model met chip.


Het bekende roze papiertje mag in ieder geval nog even blijven

Lampre zonder Simoni naar de Tour

Het Italiaanse Lampre-Caffita trekt zonder echte kopman naar de Tour. Na eerder Damiano Cunego geeft nu ook Gilberto Simoni forfait voor La Grande Boucle.

Eerder deze maand moest de aanvankelijke kopman Damiano Cunego, die ontgoochelde in de afgelopen Giro D'Italia, al forfait geven, hij is wellicht maanden out met klierkoorts.

En nu geeft dus ook de "reservekopman" Gilberto Simoni er de brui aan. "Simoni heeft zelf gevraagd niet naar de Tour te moeten, hij voelt zich nog niet fit genoeg na een slopende Giro" aldus de Italiaanse ploegleiding. Gibo zet nu alles op de Vuelta in september.

Gaan wel voor Lampre naar de Tour: De Italianen Gianluca Bortolami, Salvatore Commesso, Eddy Mazzoleni, Alessandro Spezialetti en Daniele Righi. De Oostenrijker Gerrit Glomser, de Zwitser David Loosli, de Rus Jevgeni Petrov en de Sloveen Gorazd Stangelj.

Mosley sluit schorsingen niet uit

Mosley, de president van de FIA, noemt het uitdelen van schorsingen door de World Motor Sport Council (WMSC), aanstaande woensdag in Parijs, onwaarschijnlijk, maar sluit de optie niet uit. Hij legt de schuld van de Indianapolisaffaire compleet bij de Michelinteams.

In een interview met de Engelse krant The Guardian zegt Mosley: "Ik zou een schorsing of twee niet uitsluiten. Als blijkt dat bepaalde teams schuldig zijn, zal een uitsluiting gerechtvaardigd zijn. Er zijn echter nog diverse andere mogelijkheden: puntenaftrek, boetes en berispingen. Ik weet niet wat er zal gebeuren."

Mosley vindt persoonlijk dat een schorsing niet onterecht zou zijn. "Maar zelfs ik als ik dat zou willen, is het niet waarschijnlijk dat de andere twintig leden van de Council die mening met mij delen." De uitspraak door de WMSC zal woensdag plaatsvinden, daarna is een persconferentie met Mosley belegd.

Fassa Bortolo voor de Tour

Fassa Bortolo heeft vandaag haar selectie voor de Tour de France bekend gemaakt.

De Italiaanse formatie zal dit jaar zonder Alessandro Petacchi aan het vertrek verschijnen. De spurtbom gaf immers aan het begin van dit seizoen al aan la Grande Boucle dit jaar links te laten liggen.

Toch lijkt de ploeg van Feretti de absentie van Petacchi aardig op te kunnen vangen. Met Fabian Cancellara, Juan-Antonio Flecha en Kim Kirchen beschikt het team immers over echte rittenkapers. Daarnaast zou Dario Frigo wellicht iets kunnen bewerkstelligen in het algemeen klassement.

Naast dit viertal wordt het team gecompleteerd door de Oekraïner Volodymir Gustov en de Italianen Lorenzo Bernucci, Paolo Bossoni, Massimo Giunti en de snelle neo-prof Claudio Corioni.

Talpa presenteert programmering en logo

IEspresso en RikjanOetEnter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Logo Talpa TelevisieDe nieuwe televisiezender Talpa van John de Mol heeft vanmiddag de programmering voor komend seizoen bekendgemaakt. Talpa zegt de breedte van RTL4 en Nederland 2 en de kwaliteit van Net 5 na te streven. Op 12 augustus gaat de zender de lucht in, in de avonduren op het kanaal van zender Nickelodeon. Volgens De Mol zal Talpa vooral Nederlandse programma's uitzenden. Ook werd het logo van Talpa onthuld op de presentatie (hier rechts).

De zender komt met dagelijkse programma's als 'Thuis' (met Angela Groothuizen, Froukje de Both, Gordon en Winston Gerschtanowitz) en 'Nieuws, Sport & Entertainment' (met Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland en Humberto Tan). Ook zijn oude al bekende programma's te zien op de zender, zoals 'Big Brother', 'Expeditie Robinson', 'Barend & Van Dorp', 'Eén tegen 100' en 'Miljoenenjacht'.

'Talpa Sport' (met Wilfred Genee, Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen) zendt het Eredivisie-voetbal uit. Linda de Mol en Beau van Erven Dorens gaan samen iedere zondag 'Linda & Beau' presenteren; een programma waarin ze de week evalueren aan de hand van onderzoeken van Maurice de Hond. Ook werd bekend dat Rolf Wouters bij Talpa gaat presenteren.

Jack Spijkerman komt met een satirisch programma en op de zondag met een sportprogramma. Na de presentatie liet Jack Spijkerman weten dat acht van de elf cabaretiers toch met hem meegaan naar Talpa. De overstap van Spijkerman zorgde er een paar maanden geleden voor dat de laatste afleveringen van Kopspijkers bij de VARA werden afgeblazen en het leek erop dat de cabaretiers niet zoveel in een overstap zagen.

Talpa komt ook met een aantal dramaseries: 'Gooische Vrouwen' (met Linda de Mol, Annet Malherbe, Susan Visser), 'Lieve Lust' (met Angela Schijf, Waldemar Torenstra en Birgit Schuurman) en 'Parels & Zwijnen' (met Eva Duivensteijn en Mike Libanon). Ook gaat Talpa films uitzenden.

Andere programma's: 'Yada Yada' (cabaretprogramma gepresenteerd door Cees Geel), 'In de huid van' (muziekprogramma met Winston Gerschtanowitz), 'Het mannetje' (met Fatima Moreira de Melo), 'De Bouw' (met Margje Teeuwen), 'Je leven in de Steigers' (met Bridget Maasland), 'Gerard & Gordon over de vloer' (met Gerard Joling en Gordon) en 'Wondere Wereld'.

Rose persoonlijk rond met Maritimo

SC Heerenveen-speler Yuri Rose staat op het punt een contract te tekenen bij het Portugese Maritimo Funchal. De 26-jarige Rose is persoonlijk al rond met de club over een contract voor drie seizoenen, maar nu moeten beide clubs er nog uit komen.

Maritimo Funchal is niet in staat om de hoge transfersom te betalen, maar voorzitter Riemer van der Velde zei dat de Friese club "coulant zal zijn" en een " positieve bijdrage leveren."

"We gaan er voor honderd procent vanuit dat het rond komt", aldus de zaakwaarnemer van Rose, Arnold Oosterveer. Tot nu toe speelde Rose 182 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde daarin 61 maal. Sparta had ook interesse , maar ze konden niet aan de salariseisen van Rose voldoen.

'Hbo'ers dezelfde titel als academici'

Politiek Binnenland Hbo'ers moeten dezelfde titel kunnen krijgen als academici. Dat adviseert de internationale commissie 'Titulatuur' aan staatssecretaris Rutte (Onderwijs, VVD). De commissie, die onder voorzitterschap staat van de Noorse professor Abrahamsen, adviseert de titel los te koppelen van de instelling en te verbinden aan het soort opleiding dat iemand heeft gevolgd.

Sinds de invoering van het BaMa-stelsel in 2002 krijgen afgestudeerden aan de universiteit de titel 'Sc' (voor Science) of 'A' (voor Arts) achter hun naam. Science staat voor de natuurwetenschappen, Arts voor de geesteswetenschappen. Economen mogen kiezen. Hbo-afgestudeerden mogen deze toevoegingen niet voeren. Zij krijgen een aanduiding van hun expertise achter de 'B' van Bachelor of de 'M' van Master.

Omdat de scheiding tussen hbo en wo de komende jaren vervaagt adviseert de commissie twee nieuwe 'tussentitels'. Opleidingen die deels wetenschappelijk en deels beroepsmatig zijn opgezet, krijgen zowel de toevoeging 'Sc' of 'A' als de expertise-aanduiding. Dit betekent dat het huidige systeem van vier basistitels (een 'B' en 'M' voor hbo en een 'B' en 'M' voor wo) met twee titels wordt uitgebreid. Volgens de commissie zal dit de uitwisseling tussen hbo en wo bevorderen.

De titels LLB en LLM voor juristen worden afgeraden. Juristen worden BA of MA. Van een internationale standaard is overigens geen sprake, ontdekte de commissie. Elk Europees land is momenteel aan het rommelen met titels.

De staatssecretaris had de commissie begin dit jaar ingesteld omdat de organisaties van het hoger onderwijs niet in staat waren de problemen rond de titels zelf op te lossen. In een brief naar de Kamer heeft Rutte aangegeven dat het advies hem 'in grote lijnen aanspreekt'.

Myskina ternauwernood door

Anastasia Myskina heeft met veel problemen de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Ze won in drie sets (1-6 7-6 (9) 7-5) van haar landgenote Elena Dementieva.

Na de eerste set leek het op een makkelijke overwinning voor de als zesde geplaatste Dementieva uit te draaien, ze won deze set makkelijk met 6-1. Ze kwam ook een break voor in de tweede set, maar gaf deze weer uit handen. Er waren in totaal zes breaks in de tweede set, drie aan beide kanten. Een tie-break moest dus de beslissing brengen. Daarin kreeg Dementieva twee matchpoints, maar ze kon deze niet verzilveren. De als negende geplaatste Myskina won de tie-break met 11-9.

In de derde set leek Dementieva mentaal gebroken door de gemiste matchpoints. Ze werd al snel twee keer gebroken en stond 3-0 achter. De Russische kon toch terugkomen tot 4-4. Myskina leek aan het langste eind te gaan trekken toen ze brak naar 5-4 en op haar eigen service twee matchpoints kreeg, maar Dementieva maakte vier punten op rij en trok de stand gelijk: 5-5. Myskina kon vervolgens voor de achtste keer in de partij Dementieva breken en mocht zelf weer voor de wedstrijd serveren. Deze keer lukte het wel en plaatste Myskina zich ten koste van Dementieva voor de kwartfinale.

Hewitt naar de kwartfinales

Lleyton Hewitt heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. In een aantrekkelijke wedstrijd versloeg hij de Amerikaan Taylor Dent: 6-4, 6-4, 6-7 en 6-3.

Hewitt-Dent was een botsing tussen twee verschillende speelstijlen. Dent is een klassiek servicevolleyspeler, terwijl Hewitt vooral vanaf de baseline opereert. In 2001 troffen de twee elkaar ook al op Wimbledon, toen zegevierde Hewitt pas na vijf bloedstollende sets.

Dent begon zeer matig aan de wedstrijd. Hij haalde een abominabel opslagpercentage en zowat elke volley van zijn kant ging in het net of buiten de lijnen. Hewitt nam door deze schijnbare plankenkoorts al snel een 4-0 voorsprong. Dent pakte wel nog één break terug, maar op 5-4 serveerde Hewitt koeltjes de set uit. In de volgende set ging Dent beter spelen, maar de returns van Hewitt deden hem vaak de das om: steeds als hij op weg was naar het net sloeg de Australiër weer een fantastische winner. Weer eindigde de set in 6-4, vooral omdat Dent op breakpunt bij 5-4 een bal liet lopen die op de lijn neerplofte.

Dent bracht de spanning in de wedstrijd terug door de tiebreak in de derde set met 9-7 te winnen. In die tiebreak verkwanselde Hewitt twee matchpoints. In de vierde set behielden beide spelers tot een stand van 4-3 voor Hewitt hun service. Op dat moment sloeg Dent te weinig eerste services en maakte een paar onnodige fouten. Eenvoudig maakte Hewitt in de daaropvolgende game een einde aan de wedstrijd.

Net als vorig jaar zit Hewitt bij de laatste acht. In 2004 verloor de Australiër in de kwartfinale van Roger Federer. Nu moet hij het opnemen tegen Feliciano Lopez. In de halve finale wacht mogelijk weer Roger Federer.

Wimbledon: Venus Williams te sterk voor Craybas

Venus Williams heeft een einde gemaakt aan de opmars van haar landgenote Jill Craybas. De oudste zus versloeg in de achtste finales maandag de speelster, die afgelopen zaterdag nog te sterk was voor zusje Serena.

Venus gaf Craybas geen enkele kans en won vrij eenvoudig in twee sets: 6-0 en 6-2. Alleen in het begin van de tweede set kende Williams een dipje, ze kwam toen met 0-2 achter maar stelde daarna snel orde op zaken. In de kwartfinales stuit Venus op Mary Pierce, die te sterk was voor Flavia Pennetta.

Wimbledon: Sharapova naar kwartfinale

Maria Sharapova heeft zonder al te veel problemen de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Ze won met 6-4 6-2 van de Française Natalie Dechy.

De eerste set kon de als 16e geplaatste Dechy nog redelijk mee met Sharapova. Tot 3-3 ging het gelijkop. Dechy serveerde en verloor hij service op het derde breakpunt voor de Russische. In het vervolg van de eerste set hielden beide dames hun service, wat resulteerde in een 6-4 overwinning voor de als tweede geplaatste Sharapova.

In de tweede set speelde Dechy een stuk minder, waardoor de titelverdedigster twee keer kon breken. Zelf gaan Sharapova geen enkel breakpoint weg. Ze won de tweede set met 6-2 en plaatste zich voor bij de laatste 8 van Wimbledon.

Klien: 'vrij frustrerend om derde rijder te zijn

Sinds de Grand Prix van Canada is Christian Klien weer terug in de auto. Na de eerste drie races moest de Oostenrijker plaats maken voor Vitantonio Liuzzi. Na drie races was het weer de beurt aan Klien. Of er wederom nog een keer zal worden gewisseld is niet duidelijk.

"Het was vrij frustrerend om ineens derde rijder te zijn. Het mag duidelijk zijn dat het veel leuker is om racecoureur te zijn. In die drie races dat ik alleen op vrijdag reed, heb ik geprobeerd om het beste uit de auto en mezelf te halen, maar het is niet gemakkelijk om vanaf zaterdag te kijken hoe de anderen het doen," aldus Klien.

Het vorig seizoen reed Klien voor het team van Jaguar, en ook na de overname door Red Bull bleef de Oostenrijker bij het team. "Ik denk dat we een goede auto hebben, maar de sfeer is ook veranderd. Het is allemaal wat meer relaxed."

Eerder zei de andere coureur van Red Bull Racing, David Coulthard, dat hij niet erg onder de indruk was van de nieuwe motor. Klien is het met zijn teamgenoot eens. "Het is wel een verbetering, maar we hadden allemaal gedacht dat we sneller zouden zijn. Het scheelt iets, maar niet veel."

Stefan Schumacher test positief

Stefan Schumacher van de Nederlandse Shimano Memory Corp-formatie is betrapt op het gebruik van doping. De Duitser reageerde op 14 mei, tijdens een dopingcontrole in de Ronde van Rijnland-Palts, positief op het verboden product cathin.

De 24-jarige Duitser is inmiddels door de internationale wielerunie op de hoogte gesteld van de positieve A-staal. Schumacher kan zich nu beroepen op het UCI-regelement en een tegenexpertise aanvragen. Shimano heeft de renner direct op non-actief gesteld.

Stefan Schumacher is momenteel de leider in de Europese Continental Tour, de klasse onder de ProTour. De Duitser wist dit jaar drie rittenkoersen op zijn naam te schrijven: de Ronde van Rijnland-Palts, de ronde van Nedersaksen en de Ster Elektrotoer. Tevens behaalde hij diverse ereplaatsen, zoals een tweede plek in Rund um Koln en een vijftiende plek in de Amstel Gold Race.

Wassen/Karlovic uitgeschakeld

Rogier Wassen is samen met zijn dubbelpartner Ivo Karlovic uitgeschakeld op Wimbledon. In de derde ronde ging het duo in vier sets ten onder.

Mark Knowles en Michael Llodra waren verantwoordelijk voor de uitschakeling van het gelegenheidsduo. Dit koppel is als derde geplaatst in het dubbeltoernooi. In de eerste twee sets volstond één break voor Knowles/Llodra: het werd twee keer 6-4. In de derde set plaatsten Karlovic en Wassen op de cruciale stand van 6-5 de break, zodat zij de winst van de derde set konden vieren.

Een snelle break in de volgende set besliste de wedstrijd in het voordeel van Knowles/Llodra. Het werd 6-4 in die set. Ondanks de uitschakeling heeft Wassen zich deze week laten zien aan Tjerk Bogstra, de captain van het Davis Cup team. Wassen is één van de kandidaten die volgende maand kan worden ingezet in het dubbelspel tijdens de ontmoeting met de Slowaken.

[upd] Storing in SMS-verkeer KPN opgelost

Schweino had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsSinds maandagochtend is er bij KPN een grootschalige storing in het SMS-verkeer. Hierdoor is het voor abonnees die zijn aangesloten bij KPN vanaf 11:00 uur vanochtend niet meer mogelijk om tekstberichten te versturen en te ontvangen.

Een woordvoerder van KPN kan nog geen inschatting geven van de duur van de storing in het SMS-verkeer. In totaal zijn er 6,4 miljoen KPN-abonnees met een mobiel toestel.

Update 14:27
Volgens KPN-woordvoerder Steve Hufton is een breuk in een belangrijke kabel de oorzaak van de SMS-storing. Volgens Hufton is de locatie van de kabelbreuk nog niet bekend, maar wordt er wel 'met man en macht' naar gezocht. "Als die eenmaal gevonden is, is het nog een kwestie van uren voordat alles gerepareerd is", aldus de woordvoerder.

Update 16:44
NU.nl meldt dat de storing rond 15:30 uur is verholpen. Mensen die tijdens de storing een bericht probeerden te versturen, hebben een melding teruggekregen dat het bericht niet verzonden is.

Boogerd blijft Rabobank trouw

Michael Boogerd heeft zijn contract bij Rabobank met één jaar verlengd. Thorwald Veneberg blijft zelfs nog twee jaar bij de Nederlandse équipe.

De 33-jarige Boogerd rijdt al vanaf 1996 voor Rabobank; het debuutjaar van de bankiersploeg. In dienst van Rabobank werd hij onder meer vijfde in de Tour en won hij de Amstel Gold Race en Parijs-Nice. Teammanager De Rooij is tevreden met de nieuwe verbintenis: ”Michael is heel gemotiveerd voor de Tour en stond er dit jaar weer in de klassiekers waar we hem verwachtten”.

Veneberg (27) is dit jaar doorgebroken in de ploeg van Rabobank. Hij won in april de Scheldeprijs. Ook de ploegleiders Breukink, Van Houwelingen en Maassen tekenden allen bij: het trio blijft tot 2007 werkzaam bij de Nederlandse ploeg.

Van Persie op vrije voeten

Voetballer Robin van Persie is vandaag vrijgelaten. De 21-jarige Rotterdammer heeft twee weken vastgezeten nadat er aangifte van verkrachting tegen hem was gedaan. Hij blijft nog wel verdachte, maar het Openbaar Ministerie in Rotterdam zag geen reden om hem langer vast te houden.

Het OM doet geen verdere mededelingen over de zaak, omdat het onderzoek nog loopt. De rechter-commissaris verlengde twee weken geleden het voorarrest van Robin van Persie om de opsporingsdiensten meer tijd te geven voor nader onderzoek.

Abraham Moszkowicz, raadman van Van Persie, ontkent niet dat de voetballer in een Rotterdams hotel is geweest, maar wel dat hij de vrouw, Sandra Krijgsman heeft verkracht. De vrouw zou volgens hem met voldoende respect zijn behandeld.

Met dank aan laurens_vught, LekkerSimpel, meneer draak, Klingon en Klingon voor het submitten van dit bericht.

Screenshots en info van Chrome: SpecForce

In een nabije toekomst heeft de snelle groei op technologisch gebied ervoor gezorgd dat de mensheid zich kan vestigen op andere planeten. Om deze planeten bewoonbaar te maken zijn er vergunningen nodig van de 'Federation' , maar de uitgifte van deze vergunningen gaan de grote corporaties te langzaam en deze beginnen met hun eigen prive-planeten om te vormen naar een leefbare wereld. Deze nieuwe werelden zijn een broedplaats voor criminele activiteiten met als hoofddoel de 'Federation' te doen vallen als hoogste macht.

In het kort is dit het verhaal van Chrome: SpecForce en jij moet als Special Forces unit voorkomen dat dit gebeurt. Hieronder de eerste screenshots van dit spel:Screens en info van Hitman 4: Blood Money

Eidos heeft nieuwe screenshots en informatie van Hitman 4: Blood Money vrijgegeven. Dit keer ligt de agency waar Agent 47 voor werkt onder vuur. Een voormalig slachtoffer heeft de jacht op de kale huurmoordenaar geopend en Agent 47 besluit terug te keren naar de Verenigde Staten.

Ook in dit spel is het de bedoeling om zo sneaky mogelijk je missies te volbrengen, om vervolgens met een hoop geld de beste wapens te kopen om aankomende missies makkelijker te maken. Het is ook al bekend dat wanneer Agent 47 als een seriemoordenaar te werk gaat, hij moeite zal hebben om niet herkend te worden in latere missies. Hitman 4: Blood Money wordt tegen het einde van dit jaar verwacht op de PC, Xbox en PlayStation 2.


Met dank aan Davidov voor aanvullende informatie

Wimbledon: Ancic kansloos tegen Lopez

De Spanjaard Feliciano Lopez heeft de kwartfinales bereikt op Wimbledon. In de achtste finales had Lopez weinig problemen met de Kroaat Mario Ancic, setstanden 6-4 6-4 en 6-2.

De Kroaat, die door velen gezien wordt als iemand die ooit Wimbledon kan winnen, had tegen Lopez niets in te brengen. Ancic zat niet lekker in zijn vel en maakte veel dubbele fouten.

Lopez leek halverwege de derde set wat te verkrampen, met een break voorsprong veprutste hij meerdere kansen om de Kroaat de genadeslag toe te brengen. Maar Ancic speelde te slecht om de wedstrijd nog naar zich toe te kunnen trekken.

Lenny Kravitz vernielt videotape

Knip had ons via de nieuws-submit te melden:

Lenny Kravitz viel afgelopen zondag een Nederlandse cameraman aan, nadat deze hem had gefilmd in de binnenstad van Amsterdam. Volgens de freelance-cameraman Buis eiste de zanger de videoband op, waarop beelden van hem stonden. De bodyguard van Kravitz vernietigde de tape direct na ontvangst van Buis.

Zondagmiddag liep de rockster met zijn dochtertje Zoë door de binnenstad van Amsterdam, over de Looiersgracht. Hij bezocht daar een sportschool. De cameraman wilde snel beelden schieten om deze later te kunnen doorverkopen aan het programma "Shownieuws" van SBS6. Na het vernietigen van de tape heeft Buis aangifte gedaan bij de politie van vernieling en diefstal. Dit wordt door een woordvoerder van de politie bevestigd.

Kravitz

Microsoft en Toshiba werken samen aan HD-DVD

Microsoft en Toshiba hebben onlangs aangekondigd dat ze zullen samenwerken in de ontwikkeling van PC's, consumenten electronica en waarschijnlijk ook de volgende generatie DVD technologie HD-DVD.

Toshiba, de op drie na grootste PC Notebook ontwikkelaar, en Microsoft, het grootste software-bedrijf, hebben al een aantal jaar samengewerkt aan computers en mobiele apparaten. In mei sloten beide bedrijven een overeenkomst waarin stond dat ze van elkaars patenten gebruik mochten maken.

Nu hebben beide bedrijven gemeld dat er waarschijnlijk een samenwerking tot stand komt in de ontwikkeling van HD-DVD. De HD-DVD spelers zullen dan Microsoft Windows software gaan gebruiken, waardoor voor Toshiba een hoop kosten zullen wegvallen voor de ontwikkeling van de volgende generatie DVD spelers. Ook de ontwikkeltijd zal verkort worden door de overeenkomst.

Toshiba wil de HD-DVD spelers tegen het einde van het jaar lanceren in Japan en de Verenigde Staten. HD-DVD is een concurrent voor Sony's Blu-Ray technologie. Sony en Toshiba vechten al drie jaar om steun van bedrijven voor hun formaat.

Bill Gates heeft gezegd dat Microsoft, ondanks de steun voor Toshiba, evengoed neutraal zal blijven in deze oorlog.

'Collina nog een jaar langer arbiter'

Als het aan de Italiaanse voetbalbond (FIGC) ligt, leidt Pierluigi Collina ook volgend jaar nog wedstrijden op de Italiaanse velden. De 45-jarige toparbiter moest vanwege zijn leeftijd na vorig seizoen met verplicht pensioen.

De FIGC wil echter voor Collina een uitzondering maken. Via een zogenoemde 'uitzonderingsregel' mag de Italiaan, die al vijf keer is uitgeroepen tot beste scheidsrechter van de wereld, komend seizoen waarschijnlijk weer wedstrijden in de Serie A en Serie B fluiten. Normaliter moeten Italiaanse arbiters ermee ophouden zodra het seizoen waarin ze 45 jaar worden erop zit

Internationaal kan hij nog tot het einde van dit kalenderjaar ingezet worden. In 2006 moet hij definitief zijn fluit aan de wilgen hangen. Van de FIFA moeten arbiters in het jaar dat ze 46 jaar oud worden immers met pensioen.

Burgemeester respecteert privacy vrijende homo's

coco1979 had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrijende homo's, die door de politie worden betrapt, hoeven niet bang te zijn dat er thuis problemen komen door de acceptgiro van justitie. Tenminste niet in Best. Burgemeester A. Demmers-Van der Geest heeft besloten dat de boete ook voldaan kan worden op het politiebureau in Best of bij de Koninklijke Marechaussee in Eindhoven.

Het deels militaire heidegebied achter parkeerplaats De Kriekampen aan de A58 in Best is een bekende ontmoetingsplaats voor homo's. Vaak komen daar mannen op af, die al met een vrouw zijn getrouwd en een dubbelleven leiden. De burgemeester is van mening dat de overheid niet is om problemen in huiselijke kring te veroorzaken. Als de overtreders maar hun boete betalen.

Wimbledon: Pierce eenvoudig naar kwarftinale

Mary Pierce heeft zich vandaag op Wimbledon als eerste dame geplaatst voor de kwartfinales. De Française won eenvoudig van de Italiaanse Flavia Pennetta: 6-3 en 6-1.

Toch had de als twaalfde geplaatste Pierce in de beginfase van de partij moeite om afstand te nemen van Pennetta. Beide dames hielden tot 4-3 makkelijk hun opslag. In de achtste game brak de Française echter door de service van de Italiaanse heen, om de set vervolgens op love uit te serveren.

In de tweede set liet Pierce weinig meer heel van Pennetta. De 'arme' Italiaanse werd in de eerste game op love gebroken en kwam daarna niet meer in het stuk voor. In de zevende game, op de service van Pennetta, was het bij het derde matchpoint raak. Met een schitterend passing shot besloot Pierce de wedstrijd.

Reggie: ''Wij melken Mario niet uit''

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Electronic Gaming Monthly zegt Reggie Fils-Aime dat Nintendo Mario absoluut niet uitmelkt. Bovendien is het bedrijf bezig met nieuwe franchises.

Reggie, ook wel bekend als de enthousiaste vice-president van marketing & sales voor Nintendo in de Verenigde Staten, vindt vier Mario-games in een jaar helemaal niet veel (Mario Baseball, Mario Soccer, Mario Party 7 en Mario DDR). Volgens hem zijn het vier totaal verschillende games en op die manier is het geen uitmelking. Dat zou pas gebeuren als de games te veel op elkaar zouden lijken.

Over de Revolution heeft Reggie wat anders te zeggen. Nintendo is wel van plan minder Mario-games uit te brengen voor de volgende generatie, maar daar staan nieuwe franchises tegenover die volgens Reggie ''cruciaal voor succes'' zullen worden. Hij zegt ook dat Nintendo op zoek is naar de ''nieuwe Mario'', maar daar wilde hij niet meer over kwijt.

Reggie benadrukte ook nog eens dat innovatie voorop staat voor de volgende generatie. De informatie die Nintendo aan een aantal publishers heeft vrijgegeven over de Revolutions mogelijkheden, maakte ze erg enthousiast. Het deed hem denken aan de keer dat ze de Nintendo DS presenteerden, dat leverde soortgelijke positieve reacties op.

Ook liet Reggie wat los over de controller van de Revolution. Dat wij de controller niet gezien hebben, betekent niet dat niemand de controller gezien heeft. Omdat de Revolution ruim 20 jaar backwards compatible zal zijn met een berg NES, SNES en N64 games, betekent dat de controller al die games ook makkelijk speelbaar moet maken.

Bonden slaan gratis OV af

De vakbonden hebben een voorstel van vervoerbedrijf GVB, om woensdag de gehele dag kosteloos openbaar vervoer te verzorgen, van de hand gewezen. Het Amsterdamse bedrijf had dit voorstel aan de vakbonden gedaan in verband met de 24-uursstakingen van het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het is de derde keer deze maand dat openbaar vervoer gebruikers de dupe zijn van een staking.

Met het voorstel, dat afgelopen woensdag al werd gedaan, wilde de vervoerorganisatie een actie mogelijk maken die niet door de rechter kon worden verboden. In het verleden stapten werkgevers namelijk naar de rechter wanneer de vakbonden gratis passagiers wilden vervoeren. "Een publieksvriendelijke actie is nu niet het middel om de werkgever te treffen", legt een woordvoerder van Abvakabo het van de hand wijzen van het voorstel.

Vis vaak bedorven verkocht

Vis en visproducten blijken in veel gevallen niet vers te worden verkocht. In een kwart van de verkopen is het product bedorven of hangt daar tegenaan. Dit stelt de Voedsel en Waren Autoriteit vandaag na eigen onderzoek.

Voor het onderzoek is de hoeveelheid totaal vluchtige stikstofbasen (TVB-N) gemeten. Deze gassen, die we ruiken als de bekende vislucht, zijn een indicator voor visbederf.

Voorverpakte vis scoort het slechtst: 46 procent voldoet niet aan de TVB-N-normen. Bij de onverpakte verse vis is dat 17 procent. De diepgevroren vis en visproducten voldoen wel in alle gevallen aan de normen.

Games top 40 1995 - 2004 (USA)

Vandaag de games top 40 voor Amerika van 1995 t/m 2004. De top wordt gedomineerd door GTA en Pokémon. Ook is opvallend om te zien dat de N64 meer games in de lijst heeft dan de Cube en is het duidelijk dat de PS2 de laatste jaren de grootste console is geweest.

1. GTA Vice City -Dt.Vers.- (PS2, Rockstar): 6,3
2. Super Mario 64 (N64, Nintendo): 5,9
3. GTA 3 (PS2, Rockstar): 5,4
4. Pokemon Yellow (GB, Nintendo): 5,1
5. GTA San Andreas (PS2, Rockstar): 5,1
6. Pokemon Blue (GB, Nintendo): 5,0
7. G.Eye (N64, Nintendo/Rare): 5,0
8. Pokemon Red (GB, Nintendo): 4,8
9. Mario Kart 64 (N64, Nintendo): 4,7
10. Halo 2 (Xbox, Microsoft): 4,2
11. Pokemon Silver (GB, Nintendo): 3,9
12. Pokemon Gold (GB, Nintendo): 3,8
13. Halo (Xbox, Microsoft): 3,7
14. Zelda The Ocarina of Time (N64, Nintendo): 3,5
15. Gran Turismo 3 (PS2, Sony): 3,5
16. Madden 2004 (PS2, EA): 3,4
17. Gran Turismo 2 (PS, Sony): 3,3
18. Madden 2005 (PS2, EA): 3,2
19. Gran Turismo (PS, Sony): 3,2
20. Crash Bandicoot Warped (PS, Sony): 3,2
21. Crash Bandicoot 2 (PS, Sony): 3,2
22. Super Mario DLX (GB, Nintendo): 3,0
23. Frogger (PS, Hasbro): 2,9
24. Tekken 3 (PS, Namco): 2,8
25. Spyro The Dragon (PS, Sony): 2,8
26. Driver (PS, GT Interactive): 2,8
27. Crash Bandicoot (PS, Sony): 2,8
28. Tony Hawk 2 (PS, Activision): 2,7
29. Madden 2003 (PS2, EA): 2,7
30. Final Fantasy VII (PS, Sony/Square): 2,6
31. Tony Hawk (PS, Activision): 2,5
32. Super Smash Brothers (N64, Nintendo): 2,5
33. Super Smash Brothers Melee (GC, Nintendo): 2,5
34. Pokemon Stadium (N64, Nintendo): 2,5
35. Pokemon Pinball (GB, Nintendo): 2,5
36. Diddy Kong Racing (N64, Nintendo): 2,5
37. Metal Gear Solid (PS, Konami): 2,4
38. Super Mario Advance 2 (GB, Nintendo): 2,3
39. Namco Museum 3 (PS, Namco): 2,3
40. Donky Kong 64 (N64, Nintendo): 2,3

De cijfers achter de titel geven aan hoeveel er van de game verkocht is in miljoenen.

Alonso maakt zich niet druk om Schumi

Fernando Alonso denkt niet dat regerend wereldkampioen Michael Schumacher dit jaar nog naar de titel kan rijden. Dit ondanks dat de Duitser die zegevierde in in de Verenigde Staten, waar enkel de Bridgestone-teams in actie kwamen, wederom is ingelopen op de Spanjaard die momenteel aan de leiding gaat in de strijd om het kampioenschap.

"Zijn achterstand is teruggelopen omdat hij tien punten gescoord heeft op Indianapolis en acht in Canada", aldus de Spanjaard die ook in Canada niet wist te scoren. "We weten echter dat wij op Indy competitiever waren dan Ferrari en in Canada voor ze reden totdat we uitvielen."

"Het uitvallen van onder meer ‘Fisi’, Montoya en mij in Canada was een groot voordeel voor de anderen." De Spanjaard zegt ook dat hij er niet helemaal zeker van is dat hij de leiding in de titelstrijd tot en met het einde van het jaar kan vasthouden.

"De McLarens zijn namelijk wat sneller dan wij. Daarom zullen we onze wagen weer wat beter moeten maken. We zitten pas halverwege het seizoen en de meest belangrijke race is de allerlaatste. De wagen doet het goed. We hebben mogelijkheden en we hebben een redelijk groot gat." Alonso heeft momenteel een voorsprong van 22 punten op Kimi Räikkönenin de strijd om de titel.

Counter Counterfeit Commision

Een nieuwe vorm van misdaad laat van zich horen. Op vele plaatsen op internet worden namaak mini-Coopers aangeboden. (Ter informatie, zo horen ze er uit te zien...)

Gelukkig duikt de Counter Counterfeit Commision er bovenop om de zaken recht te zetten, en voor iedereen die van plan is een mini aan te schaffen is het aan te raden om eens uit te zoeken hoe je de verschillen tussen een mini en een counterfeit kunt spotten, en het voorlichtingsfilmpje van de commissie is ook een aanrader.

Mocht je nou iemand kennen in je omgeving die de dombo uithing en een Counterfeit mini aanschafte... Slap some sense in the kid, will you?

Treinreizigers geëvacueerd na brandje

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Treinreizigers die deze middag onderweg waren van Sittard naar Maastricht, zijn ter hoogte van het station Beek-Elsloo uit de trein gehaald. De evacuatie vond plaats nadat het onderstel van het voertuig in brand was geraakt.

De machinist probeerde het vuur nog zelf te doven, maar slaagde daar niet in. De brandweer moest daarom uitrukken om de brand te blussen. Nadat het gevaar geweken was, is de trein op eigen kracht, maar zonder passagiers, verder gereden naar Maastricht.

Niemand raakte gewond bij de brand, waarvan de oorzaak nog onbekend is.

Blessure Afellay valt mee

De enkelblessure die Ibrahim Afellay opliep tijdens het WK onder 20 valt mee. Dat maakte zijn ploeg PSV vandaag bekend.

Onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat de middenvelder een scheurtje in zijn enkelband heeft. Tevens kampt de jongeling met een bloeduitstorting. Naar verwachting staat Afellay over twee of drie weken weer op het trainingsveld. De PSV’er viel in de derde poulewedstrijd van Nederland onder 20 tegen Benin uit. Vlak daarna verliet hij het trainingskamp van oranje.

1 juli: Dag van het Borsthaar

Sla ik vorige week nietsvermoedend de Veronica Gids open, word ik ineens geconfronteerd met een volledige kale mannelijke torso. Blijkt het een reclame te zijn voor Veet for Men ontharingscrème, en wees niet bang, ze hebben ook ontharingsstrips. Na eerst 30 seconden met mijn bek open naar de paginavullende reclame gestaard te hebben, waarin ik serieus overwoog om per direct mijn abonnement op te zeggen, maakte mijn verbijstering plaats voor een gevoel van ergernis dat ik in jaren niet had gevoeld. Zijn ze godverdomme helemaal van de pot gerukt, belatafeld, besuikerd en van de ratten besnuffeld? Hoe haalt die kut-Veet het in de kop om dit produkt op de markt te brengen? Veet, verguist door iedere vrouw die ik ken vanwege de beroerde werking, probeert een nieuwe afzetmarkt te vinden en denkt deze in mannen gevonden te hebben. Helaas hebben ze waarschijnlijk nog gelijk ook en slijten ze hun produkt straks aan alle behaarde heren. Wat ik me dan afvraag is waarom ze er niet meteen een doe het zelf pakketje chemische castratie bij stoppen, zijn we daar ook meteen vanaf. Ik zweer het je: over een aantal jaar lopen er alleen nog maar wijven rond, alleen hebben sommige wijven dan een penis. Een kale penis, welteverstaan.

Wat een klerezooi. Mannen hebben het al zo moeilijk in Nederland. Waren we nog niet zo lang geleden de man des huizes, hadden we de broek aan thuis en werden we op onze wenken bediend, tegenwoordig lopen we op zaterdag gedwee achter onze eega's door het tuincentrum, doen we de boodschapjes, weten we exact hoe de wasmachine, de droger en de vaatwasser werken en zorgen we 's avond voor het eten. Is dat erg? Nee natuurlijk niet, maar ergens een lijn trekken lijkt mij in deze verstandig. Voor je het weet zitten we in de bar niet meer over lekkere wijven te lullen, maar over de stoppels op onze benen, ondanks de belofte van Veet dat je 6 weken lang gladde benen hebt. En als het aanslaat zijn we nog veel verder van huis. Dan bestormt over een paar maanden Braun de markt met de EpiMan en gaat Philips global met de RoughEpil (het moet natuurlijk wel een beetje mannelijk blijven), werkt Nivea for Men in het diepste geheim aan een crème tegen huiduitslag na het epileren genaamd Rash-B-Gone, levert Speedo bij hun krappe zwembroekjes een setje scrotum-ontharingsstrips en laseren ze in de haarklinieken je konthaar naar je hoofd onder de naam: 'de twee vliegen in één klap-behandeling'.

Het lijkt mij dan ook dat de tijd rijp is voor een ludieke actie. We moeten een vuist maken, voordat we straks ons laatste restje mannelijkheid door het gootsteenputje wegspoelen. Daarom is vanaf nu 1 juli de Dag van het Borsthaar! Een dag om je overhemd open te knopen, je Labello en je gezichtscrème in de vuilnisbak te pleuren en met trots de straat op te gaan om je borsthaar aan de wereld te laten zien. Heb je geen borsthaar? Koop de 'Austin Powers' Chesthair kit' verkrijgbaar bij de betere pruikenwinkel, en doe gezellig mee. Zegt een vrouw, na een blik op je borstkas: 'gadverdamme', of iets van dien aard, antwoord dan: 'heb je wel eens aan je muts geroken?' en stap met een tevreden gevoel door.

We zijn mannen. Het stelt niet veel meer voor de laatste jaren, maar toch. Dus laat je laatste restje waardigheid zitten en doe mee! 1 juli: Dag van het Borsthaar. Ik zie jullie buiten.

Max Payne verfilming op komst

Producers Scott Faye en Julie Yorn zullen voor 20th Century Fox een verfilming maken van de bekende actiegame Max Payne. Het verhaal in de game draait om de agent Max Payne, wiens vrouw en kind worden vermoord door tuig verslaafd aan de drugs Valkyr. Payne sluit zich vervolgens aan bij de Drug Enforcement Agency en gaat undercover bij de mafia op zoek naar waar de drugs vandaan komt. Hij wordt er echter ingeluisd en wordt verdacht van de moord op zijn partner waarna zowel de mafia als politie achter hem aan zitten.

Juist het verhaal onder alle actie en intriges, namelijk dat van een man die alles kwijtraakt, sprak producer Faye erg aan. Al sinds hij de game in 1998 op de E3 zag wilde hij er een film van maken.

Vorige week hebben Faye en Yorn ook al een verfilming verkocht aan een grote filmstudio. Toen ging het om American McGee's Alice met Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol. Universal pictures zal deze film gaan verzorgen.

Bedreiger advocaat Koppe psychiatrisch onderzocht

Victor KoppeEen man die advocaat Victor Koppe heeft bedreigd moet eerst psychiatrisch onderzocht worden voordat de rechter een oordeel over hem velt, zo heeft de Hilversumse politierechter vanochtend besloten. Het gaat om de 53-jarige S. de V. uit Rutten die in woede ontstak toen terreurverdachte Samir A. werd vrijgesproken.

Koppe, die als advocaat geregeld terrorismeverdachten bijstaat, was de raadsman van Samir A. De V. belde op 6 april, de dag dat A. werd vrijgesproken, woedend met de AVRO, KRO en NCRV. Hij meldde dat Koppe die avond zou worden omgebracht.

Na de dreigkannonades in zijn telefoontjes aan de omroepen belde De V. overigens met de politie om zijn dreigementen wat te nuanceren. Daar De V. eerder op soortgelijke dreigende manieren heeft gereageerd, acht de rechter psychiatrisch onderzoek wenselijk.

Achterhaal de Blooper

Er zijn al heel wat bloopers te vinden van bekende mensen op het internet, verschillende soorten bloopers, variërend van 'nippleslips', taarten in het gezicht of natspuitacties. Van het volgende filmpje is het de bedoeling dat jullie de blooper zoeken, de persoon die hem als eerste ziet kan een passende beloning verwachten. (Een schouderklopje, adminrechten op het forum, een IPban op heel FOK!, dat is iets waar we nog niet helemaal uit zijn.).
En hee, niet spieken tijdens het traagafspelende deel he?

Dus doe je best en kijk of je de blooper kunt vinden.

FOK! Tourmanager 2005

FOK!sport presenteert met trots de Tourmanager 2005. We hebben een jaar zonder moeten doen wegens capaciteitsproblemen, maar dit jaar is het weer gelukt.

Ben jij die tour fan die het juiste team samenstelt, ben jij de drager van de gele trui, schrijf je snel in en stel je team samen en maak kans op mooie prijzen beschikbaar gesteld door Sparts en Wieler Revue. De nummers één tot en met vijf kunnen rekenen op een prijs, voor meer informatie kijk op onze prijzenpagina.

Tot 2 juli kan je onbeperkt wisselen en je team aanpassen, daarna gaan we van start. Let wel op dat nog niet alle deelnemers aan de Tour bekend zijn, we zullen ze in de loop van de week toevoegen zodra er meer bekend wordt. Vanaf donderdag zullen de rugnummers bekend worden gemaakt. Dan zullen die renners definitief opgenomen worden tot de start van de Tour, de overige renners kunnen dan niet meer worden gekozen

FOK!sport wenst jullie een fijne Tour en een mooie strijd in ons managerspel.

Naar de Tourmanager, voor meer sportnieuws zie FOK!sport.

Acuña naar RBC Roosendaal

AD Sportwereld meldt dat Jorge Acuña aankomend seizoen op huurbasis voor RBC Roosendaal zal gaan spelen.

De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2006 bij Feyenoord, maar daar is geen plaats meer voor hem. De Chileense international werd het afgelopen seizoen verhuurd aan zijn oude club Universidad Católica.

Begin 2003 kwam Acuña naar de Rotterdamse club en werd toen aangekondigd als potentiële vervanger van Paul Bosvelt. Ondanks het vertrek van diezelfde Bosvelt kwam de Chileen nauwelijks aan spelen toe. In anderhalf jaar bij Feyenoord speelde hij slechts vijftien competitiewedstrijden.

Gatlin, Crawford naar WK op 200 meter

Justin Gatlin en Shawn Crawford hebben zich op de Amerikaanse trials voor het WK Atletiek geplaatst voor de 200 meter.

Gatlin won de afstand in 22.04, met een fikse tegenwind. Hij finishte voor zijn vriend Crawford, die derde werd. Ook Tyson Gay mag in augustus naar het WK in Helsinki afreizen. Hij werd tweede. Gatlin won ook al de 100 meter. Hij is ambitieus voor het WK: ”Ik wil in Helsinki hetzelfde doen als hier bij de trials.” Bij de vrouwen maakte Allyson Felix indruk op de 200 meter. Met 22.13 liep ze een persoonlijk record en een beste jaarprestatie. Op de 400 meter horden eiste het supertalent Kerron Clement alle aandacht voor zich op. De 19-jarige liep 47.24, de zevende tijd ooit gelopen. In maart liep Clement op de 400 meter indoor een wereldrecord.

[upd] 'Tweede poema op Veluwe gespot'

RonaldV had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Arno van der Valk van stichting Pantera lopen er waarschijnlijk twee poema's rond op de Veluwe. Nadat men eerder foto's in handen kreeg van een donkerkleurige roofkat (foto links), is er nu een foto aangeleverd van een lichtblonde poema. De foto is met behulp van een warmtebeeldcamera 's nachts genomen in de buurt van Hoenderloo. De maker van de foto wil niet dat zijn naam aan de pers wordt doorgegeven, zo laat Van der Valk weten.

Los van deze foto, waarvan de authenticiteit (nog) niet vaststaat, kreeg Van der Valk meerdere mensen aan de telefoon die een blonde poema hadden gezien: ''Het gaat om meldingen vanuit Ermelo, Hoenderloo en Kootwijk. Aanvankelijk hebben we dit stilgehouden omdat we geen paniek willen zaaien, maar zo langzamerhand raken we er steeds meer van overtuigd dat er een tweede poema rondloopt.''


Poema nummer twee ?

Pantera mag tot 1 augustus jagen op de Veluwse poema. Sinds dit weekeind heeft de stichting een extra krachtig verdovingsgeweer van een gulle gever gekregen, waarmee een dier vanaf meer dan honderd meter uit kan worden geschakeld. Sportkledingfabrikant Puma zou inmiddels hebben aangegeven als sponsor te willen optreden voor de kostbare jacht. Vandaag hoopt Pantera daarover de details te horen. De stichting hoopt overigens tot half augustus te mogen jagen op de poema('s). Als er dan nog geen beest gevonden is moeten we erkennen dat de poema gewonnen heeft, aldus Van der Valk.

Update 11:02
FOK!user B03S ontdekte zojuist dat de nieuwe foto van Pantera die vanochtend ook door de Telegraaf gepubliceerd werd afkomstig is van deze site en dus een poema in são Francisco de Paula National Forest in Brazilie is.

Bovenstaand nieuwsbericht over de tweede poema komt nu wel in een heel vreemd daglicht te staan.

Submit Part 14

De submits zijn altijd zeer welkom. We zullen ze daarom ook met alle liefde Bloggen.

We beginnen eerst met een leuke Riddle. Je kunt dit spelen vanaf de volgende link.

Redbull Airrace was een spannende race en voor de mensen die van plan zijn dit later ook te willen doen dan kun je hier alvast een beetje oefenen.

Er zijn mensen op deze wereld die definitie van "Lichaam Versieren" iets te letterlijk opnemen. Je kunt hier echte lichaam versieringen bekijken.

We blijven in de lichaam spirit maar dan een iets leukere galerij dan die hierboven. Bekijk deze galerij met vrouwelijk schoon en als je er niet genoeg van kunt krijgen kun je nog altijd deze galerij met vrouwelijk schoon bekijken.

Als er dan nog steeds mensen zijn die zich vervelen, ga dan je eigen vliegtuigje bouwen. Hier de instructies.

Met dank aan woeeiiii, ljmk, RoOoYtJuH, Finder_elf_towns, Marty26 voor de submits

Brand na plan overname Zandvoort door Amsterdam

In het Zandvoortse kantoor van de Amsterdamse ondernemer Wim Peeters is dit weekend brand gesticht. Volgens Peeters door boze inwoners van de badplaats die zijn pleidooien voor een opheffing van de gemeente Zandvoort niet zien zitten. Peeters wil dat de kustgemeente een stadsdeel van Amsterdam wordt. De ondernemer ziet dat als de enige manier om de eigen identiteit van de badplaats te behouden, de verpaupering tegen te gaan en het dorp te verlossen van een stuntelend gemeentebestuur.

Peeters: ''Ze hebben gewoon geprobeerd mijn kantoor en slaapruimte in Zandvoort in de fik te steken. Zo werden er brandende vuilniszakken tegen de voordeur gezet en de gevel van het pand aan de Nieuwstraat beklad met onder andere SS-tekens.'' Hij zegt niet te weten welke personen hier verantwoordelijk voor zijn, maar zegt zich desondanks niet te laten intimideren. ''Ik blijf me voor de goede zaak inzetten.''

FOK! Prijswinnaars week 25

Veekl FOK!kers zien een nieuwe computerbehuizing wel zitten, zo bleek vorige week. Bijna 2000 inzendingen, waarbij er natuurlijk maar 1 iemand de computerbehuizing kon winnen:


Minox


5 mensen krijgen, als schrale troost, een mooie muismat waarin je een foto kwijt kunt:

lucprevoo
vaagie
Sneeuwpopje
magicsam
Kaboutah


Het goede antwoord was overigens 83,30 euro.

De winnaars van de Schnappi single volgen komende week, aangezien we nog niet precies weten hoeveel exemplaren we mogen weggeven.

Ook Humberto Tan naar Talpa

Eén van de presentatoren van NOS Studio Sport, Humberto Tan, vertrekt naar Talpa. Tan gaat bij de nieuwe zender van John de Mol sportprogramma's presenteren, en hij krijgt de mogelijkheid andere Talpa-uitzendingen te verzorgen.

Tan is niet de eerste bekende presentator die naar Talpa vertrekt. Eerder vertrokken onder andere al Barend en van Dorp en Beau van Erven Dorens naar Talpa, dat maandag zijn volledige programmering bekend maakt.

De NOS zegt niet blij te zijn met het vertrek van Humberto Tan. De presentator had nog tot augustus 2006 een contract bij de publieke omroep, waar hij in het verleden ook het Journaal presenteerde. "Maar dat contract is door Talpa afgekocht", aldus een NOS-woordvoerder maandag.

ABN Amro klanten krijgen phishing mail

Nadat klanten van de Postbank begin juni een phishingmail kregen om zo hun gegevens kwijt te raken, is het nu de beurt aan klanten van de ABN Amro bank. De mail aan de klanten van ABN Amro is opgemaakt in de stijl van de LaSalle bank, een dochteronderneming van de bank.

Volgens de mail moeten de klanten een softwareupdate uitvoeren en daarom hun gegevens online checken.

Het schijnt dat de mail in meerdere varianten circuleert. Vreemd genoeg wijst de website van de LaSallebank niet op de circulerende mail en het gevaar er van.

Jakob Piil niet in Tourploeg CSC

Ploegleider Bjarne Riis van CSC heeft Jakob Piil gepasseerd in zijn Tourploeg. De Tourwinnaar van 1996 had al acht namen op papier staan. Het laatste plaatsje gaat nu naar Luke Roberts.

Roberts is een 28-jarige Australiër, die tijdens de Olympische Spelen van 2004 goud won op de ploegenachtervolging. Tijdens het WK Wielrennen op de weg in Verona maakte Roberts als debutant ook indruk. Uit de vele aanbiedingen die hij toen kreeg verkoos hij die van CSC. De opmars van Roberts gaat ten koste van Jakob Piil, die de vorige edities van de Tour kleurde met lange ontsnappingen. In 2003 won hij zelfs een etappe. De andere acht leden van de CSC ploeg voor de Tour waren al bekend: Kurt-Asle Arvesen, Ivan Basso, Bobby Julich, Giovanni Lombardi, Carlos Sastre, Nicki Sørensen, Jens Voigt en David Zabriskie.

Zwaarden

Je ziet het tegenwoordig in heel veel goochelshows gebruikt worden, het zwaard. Het is een gevaarlijk wapen en je kan er zo iemand mee doden. Tijdens zo'n goochelshow worden de proefkonijnen natuurlijk niet echt geraakt maar als ze geraakt zouden worden zou het in ieder geval fatale gevolgen hebben. Maar veiligheid gaat voor alles. In het volgende filmpje zien we iemand die een zwaard op 1 plek in zijn lichaam steekt en in het andere deel eruit komt. Dit is geen goochelshow volgens mij. Bekijk het zwaardentruc en
laat ons weten wat jij ervan vindt.

Vélez Sársfield kampioen Argentinië

Vélez Sársfield is kampioen van Argentinië. Zelf won de ploeg van Estudiantes, terwijl concurrent Racing onderuit ging bij Banfield.

Vélez Sársfield maakte geen fout tegen Estudiantes. Binnen een half uur was de 3-0 eindstand al bereikt. Cubero, Zarate en Castroman waren de doelpuntenmakers. De keeper van Estudiantes maakte een onzekere indruk. In de tweede helft speelde Vélez Sársfield ‘gallery-play’: slechts het vernederen van Estudiantes leek de doelstelling. Na de wedstrijd kon de titel worden gevierd omdat nummer twee Racing bij Banfield met 1-0 onderuitging. Het is de zesde landstitel voor Vélez Sársfield. Boca Juniors en River Plate stelden dit jaar erg teleur. Boca staat zelfs vijftiende.

X³: Reunion trailer

Enlight heeft vandaag een nieuwe trailer van "X3: Reunion" vrijgegeven. Het spel is de opvolger van de PC space combat/trading game "X2: The Threat" waarmee in 2004 awards in de wacht werden gesleept. Het spel staat gepland voor het derde kwartaal van 2005 voor de PC. Xbox-eigenaren zullen moeten wachten op het eerste kwartaal van 2006

Door gebruik te maken van de 'X3 Reality' engine is het universum vele malen groter geworden, zowel in omvang als visuele effecten. Het spel bevat ruim 200 nieuwe modellen, waaronder fabrieken, stations en schepen in een universum met meer dan 10.000 interactieve objecten.

512x384 31.4MB
640x480 115MB
1024x768 227MB

59MB grote trailer op WorthPlaying

Illes Balears heeft Tourploeg rond

Illes Balears heeft na het Spaanse kampioenschap zijn ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt.

De ploeg zal op 2 juli van start gaan met drie kopstukken. Francisco Mancebo zal als kopman worden uitgespeeld. De 29-jarige Spanjaard eindigde al vier keer in de top 10 van de Ronde van Frankrijk. Ook Vladimir Karpets is een opvallende naam. In 2004 won de Rus de witte trui als beste jongere. In die strijd troefde hij Thomas Voeckler af. Verder maakt het talent Alejandro Valverde zijn debuut in de Tour. In de Ronde van Spanje maakte Valverde al grote indruk. Hij won onder meer drie etappes in de ronde van zijn eigen land.

Dit zijn de andere zes namen voor Illes Balears: David Arroyo, Vicente Garcia Acosta, Xabier Zandio, Daniel Becke, José Luis Arrieta en Isaac Galvez. Van de negen geselecteerden won enkel Garcia Acosta ooit een etappe in de Tour; in 2000 in Draguignan.

Sparta onderhandelt over Pinas

Brian Pinas is in beeld bij Sparta Rotterdam. De 26-jarige linksbuiten speelt nu nog bij FC Groningen.

Met de promotie naar de eredivisie wil Sparta een goede aanval neerzetten. Door het vertrek van twee spelers, Mustapha Riga en Danny Koevermans, heeft die aanval echter flink aan kracht ingeboet. Eerder zocht Sparta al bij SC Heerenveen voor versterking. De spits in kwestie, Yuri Rose, had echter salariseisen die voor de club uit Rotterdam te veel van het goede waren.

FC Groningen wilde Sparta-verdediger Davy de Fauw bij de onderhandelingen betrekken, maar Sparta wees dat bod af. "Wij hebben een bod op De Fauw naast ons neergelegd.", aldus Peter Bonthuis, de algemeen directeur van Sparta. "En we hebben gezegd dat we niet openstaan voor een tweede bod. We willen De Fauw graag behouden, dus moeten we kijken of we er op een andere manier uit kunnen komen."

Masai boos om koekhapreclame

De Masai-gemeenschap in Afrika is boos op de Nederlandse koekfabrikant Peijnenburg. In zijn laatste reclame worden Masai getoond, die springend naar koek happen. Volgens de voice-over hebben de stamleden deze springkunsten te danken aan een Brabantse pater die in 1883 het happen naar Peijnenburg zou hebben geïntroduceerd. In werkelijkheid is het springen deel van een bijzonder ritueel.

"Dat dansen en springen maakt deel uit van een heel bijzonder initiatieritueel, dat wij maar zelden uitvoeren. Bij het ritueel gaan jonge mannen over naar een volgende levensfase. Ze worden dan volwassen", aldus een lid van het Masai Civil Society Forum dat voor een congres in Nederland is. Tijdens dit verblijf stuitten de leden op de reclame.

"Wij veroordelen dit misbruik van onze cultuur en we eisen de nederige excuses van de fabrikant die door het verkrachten van onze tradities miljoenenwinsten maakt." De Masai hebben opgeroepen tot een boycot van Peijnenburgkoek.

Carew nieuwe aanwinst Olympique Lyon

John Carew verhuist van Besiktas naar Olympique Lyon. De Noorse aanvaller tekende een contract voor vier seizoenen bij de Franse kampioen.

De 25-jarige Carew kost Olympique Lyon 7.65 miljoen euro. Carew is binnengehaald op voorspraak van manager Gérard Houllier, die zeer gecharmeerd is van de lange spits. Voor Carew is het na Valencia, AS Roma en dus Besiktas al de vierde buitenlandse club. Hij begon zijn loopbaan bij Rosenborg BK. Na Monsoreau en Pedretti is Carew de derde aankoop van de viervoudig Franse kampioen.

Chelsea koopt spelersbus van 9 ton

De Londense voetbalclub Chelsea FC heeft weer eens van zich doen spreken, al is 't dit keer niet op de transfermarkt voor spelers. De club heeft een nieuwe spelersbus besteld, met een waarde van 600.000 pond, zo'n 900.000 euro.

Clubeigenaar en miljardair Roman Abramovich heeft de bus helemaal bulletproof laten uitvoeren, om z'n voetbalmiljonairs optimaal te kunnen beveiligen. Daarnaast is de bus voorzien van onder meer massagetafels een zelfs een hydro-therapeutisch bubbelbad.

Volgens een welingelichte bron wilde de club "...de spelers alles geven om ook het volgende seizoen optimaal te presteren." Een probleem derhalve: Het eisen- en voorzieningenniveau van de bus ligt zo hoog, dat de verwachte oplevering pas maart volgend jaar zal plaatsvinden.

De bus wordt gebouwd door een bedrijf in Tampa, Florida. Dit bedrijf bouwde in het verleden onder meer de campagne-bus voor de verkiezing van de huidige president van de VS, George W. Bush.

Meer sportnieuws vind je uiteraard op onze FOK!Sport-site!

Sla onder de Zuid-Koreaanse honkbalpet verboden

OFfSprngr had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Zuid-Koreaanse honkbalspeler die slablaadjes onder zijn pet stak mag dat niet langer meer doen. Live op de televisie was te zien hoe er een blaadje sla uit de pet van Park Myung Hwan floepte. Daarop kwamen de bestuursleden van de honkbalbond in spoedzitting bijeen, die vervolgens de beslissing namen dat de blaadjes sla 'een vreemde substantie' op het veld zijn en daarom worden verboden. "We weten dat een blaadje sla op het veld niet veel kwaad kan doen, maar omdat er plots sprake was van massale media-aandacht over het onderwerp, hebben we besloten om het gebruik voortaan te verbieden", aldus een woordvoerder.

Park Myung Hwan, pitcher voor de Doosan Bears uit Seoel, vernam vorig jaar dat de legendarische Amerikaanse honkbalspeler Babe Ruth blaadjes sla onder zijn pet droeg om het hoofd koel te houden. Die gewoonte nam hij vervolgens over. Toch is hij naar eigen zeggen nu blij dat de Zuid-Koreaanse honkbalbond uitsluitsel heeft geboden of dit nog mocht of niet. Hij verklaarde toch al van plan te zijn geweest om de blaadjes sla voortaan maar thuis te laten.

WTCC Puebla: winst voor Giovanardi en Terting

Fabrizio Giovanardi en Peter Terting zijn winnaars geworden van het WTCC-weekend in het Mexicaanse Puebla. Giovanardi won de eerste, Terting de tweede race. Dirk Müller scoorde niet, maar blijft wel leider in het algemeen klassement.

Race één

Dirk Müller kwam tijdens de eerste race in aanraking met de muur , terwijl Andy Priaulx (tweede in dhet klassement) naar de pits moest met een gebroken voortrein na een contact met Alex Zanardi.

Alfa vierde een dubbel met Giovanardi en Gabriele Tarquini. James Thompson had er een Alfa-triple kunnen van maken, maar de Schot werd voorbijgesneld door de Seat van Rickard Rydell.

Race Twee

In de tweede race stond Tom Coronel op pole. De Nederlander deed wat hij kon, maar hij kon het niet opnemen tegen het snelste fabriekstuig en werd uiteindelijk vijfde. Coronel mocht wel 2 keer naar het podium als winnaar bij de Independents.

Bij de start van de race pakte Peter Terting, die als zevende was gefinishd in de eerste race, de leiding en gaf deze niet meer uit handen, ondanks aandringen van Antonio Garcia in de BMW, die tweede werd.

Uitslag Race 1

positiecoureurteamtijdAchterstand
1Fabrizio Giovanardi Alfa Romeo 156 26.06,219
2Gabriele Tarquini Alfa Romeo 156 + 2.172
3Rickard Rydell SEAT Toledo Cupra + 11.525
4James Thompson Alfa Romeo 156 + 13.298
5Antonio Garcia BMW 320i + 13.772

Uitslag Race 2

positiecoureurteamtijdAchterstand
1Peter Terting SEAT Toledo Cupra 26.10,825
2Antonio Garcia BMW 320i + 0.693
3Fabrizio Giovanardi Alfa Romeo 156 + 7.578
4James Thompson Alfa Romeo 156 + 11.621
5Tom Coronel Seat Toledo Cupra + 13.038

Nederlandse rechter op Aruba vrijgelaten

Icoon Buitenlands nieuwsDe rechter Paul van der S., die sinds enkele dagen vastzat op verdenking van medeplichtigheid bij de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, is weer vrijgelaten. De rechter-commissaris in Aruba zag onvoldoende bewijs om Van der S. langer vast te houden. Zijn zoon Joran blijft vooralsnog wel achter de tralies.

De 18-jarige Holloway verdween eind mei. Van de studente ontbreekt nog ieder spoor, maar het OM op Aruba gaat ervan uit dat ze om het leven is gekomen. Joran van der S. en de broers Deepak (21) en Satish (17) K. waren de laatsten die in het gezelschap van het meisje werden gesignaleerd. Zij claimen Holloway naar haar hotel te hebben gebracht na een avondje stappen.

Een vijfde verdachte, Steve C., komt vandaag op vrije voeten. Wat de connectie is tussen C., een dj, en Van der S. en zijn vrienden is, is niet duidelijk. Ook in het geval van C. achtte de rechter-commissaris dat er onvoldoende bewijs is om hem langer vast te houden. Op het eiland zijn inmiddels medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf uit Texas aangekomen. Zij helpen de familie Holloway met hun eigen zoekacties.

Arrestatie inzake zelfmoordlijk bij Echt

In verband met de vondst afgelopen woensdag van het 'zelfmoordlijk' in het Julianakanaal bij het Limburgse Echt is een arrestatie verricht. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat de dode vrouw (42) zelfmoord zou hebben gepleegd, maar tijdens de autopsie werden sporen van geweld ontdekt.

De man die nu is aangehouden betreft een 40-jarige man uit Ohé en Laak. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar. Buurtbewoners zeggen dat ze bij elkaar in huis woonden. Het stel was ook bij de politie bekend omdat er vaak sprake was van huiselijk geweld, zo zeggen buren. De politie wenste daarover nu geen mededelingen te doen.

Torino promoveert naar Serie A

De zevenvoudig landskampioen van Italie, Torino, keert na twee jaar terug in de Serie A.
De promovendus verloor de return thuis van Perugia met 1-0 en won zelf eerder al uit met 2-1. Dat betekende een 2-2 uitslag over twee wedstrijden, maar omdat Torino hoger eindigde in de competitie promoveert het naar de hoogste afdeling in Italië.

Behalve Torino gaan Empoli en Genoa komend seizoen ook spelen in de Serie A. Atalanta, Brescia en Bologna maken de omgekeerde stap.

Armstrong fit ondanks val

Een krappe week voor de tour vertelt Lance Armstrong dat hij zich goed voelt. Hij probeert blessures van een "stom ongelukje" van woensdag te kleineren.

Armstrong liep een blauw oog op en brak zijn helm bij een val tijdens de laatste voorbereidingstrainingen die hij op het moment doet in Nice. "Het was niet ernstig en er is niets verkeerd - geen breuken, geen hechtingen... schaafwondjes en een beetje beurs," zo zei hij. Hij zegt dat hij bij het trappen niks merkt van het ongevalletje en dat hij zich zo fit voelt als ervoor.

De teamleider van Discovery Channel PCT meldde het incident alleen zodat journalisten niet vreemd op zouden kijken als ze Lance met wat blauwe plekken zien, zo gaat de verklaring verder. De Texaan reedt volgende de verklaring rustig bij het verlaten van Nice, toen hij viel en zijn tijdrijfiets beschadigde.

Armstrong voelt zich fit: "Ik voel me beter dan ooit". Maar hij merkte op dat hij dit seizoen nog geen race gewonnen heeft. Zijn grote motivator in deze laatste tour zijn, zo zegt hij, zijn kinderen. "Ik wil dat ze hun vader nog een laatste keer in de gele trui zien."

De kopman van het Discovery team heeft aangegeven dat dit zijn laatste tour zal worden. Hij wil stoppen op de top en niet afzakken en een rijder worden die zijn beste dagen achter zich heeft liggen. "Ik heb me gerealiseerd dat atleten niet eeuwig op hun best kunnen zijn. Ik ben niet geïntresseerd om onderuit te gaan."

FIFA wil hartonderzoek voetballers

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten dat alle spelers die volgend jaar deelnemen aan het WK vooraf een hartonderzoek moeten ondergaan. Tot deze nieuwe maatregel is besloten door het toenemend aantal sterfgevallen bij voetballers door een acute hartstilstand.

Afgelopen zaterdag overleed de 28-jarige Hugo Cunha, een middenvelder van Uniao Lleiria, tijdens een partijtje met vrienden in Montemor-o-Novo. Zeer waarschijnlijk overleed de speler aan een acute hartstilstand. Volgens clubarts Amilcar Silva, die Cunha onlangs nog had onderzocht, had die geen gezondheidsklachten.

Het overlijden van Cunha staat niet op zich, anderhalf jaar geleden stierf de Hongaarse international Miklos Feher tijdens een duel met zijn club Benfica tegen Guimaraes. In 2003 overleed Marc Vivien Foé van Kameroen tijdens de Confederatie-Cup. De dood van Foé was zondag precies twee jaar geleden en werd herdacht bij het duel Mexico - Argentinië, in de halve finale van de huidige Confederatie Beker.

De FIFA verklaarde al sinds 2000 preventieve maatregelen aan het treffen te zijn als gevolg van enkele minder bekende ongevallen door hartfalen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.