Cofidis, C.A. en AG2R klaar voor de Tour

Traditioneel geven de dag na het "Championnat de France" ook de meeste Franse Tourteams hun selectie vrij

Cofidis trekt met de Franse kopmannen David Moncoutié en Sylvain Chavanel met lichte klassementsambities en de hoop op een ritzege in de bergen naar de Tour, terwijl de Australier Stuart O'Grady voor de sprints en de groene trui gaat.
De rest van de selectie: de Fransen Stéphane Augé, Frederic Bessy en Cédric Vasseur. De Belg Thierry Marichal, de Est Janek Tombak en de Australier Matthew White die dit jaar wél aan de start van de Tour hoopt te geraken. Vorig jaar viel hij immers op weg naar het startpodium en moest in extremis forfait geven.

Credit Agricole trekt andermaal met de Franse veteraan Christophe Moreau als kopman naar de Tour. Hij krijgt in de bergen assistentie van de Italiaan Pietro Caucchioli (8ste in de voorbije Giro) en de Kazak Andrej Kasjetsjkin (9de in de voorbije Dauphiné). De Noor Thor Hushovd gaat in de sprints voor de zeges.
Rest van de selectie: De Fransen Patrice Halgand, Sébastien Hinault en Sébastien Joly, de Est Jaan Kirsipuu en de Hongaar Laszlo Bodrogi.

Het kleinere AG2R trekt zonder klassementsambities naar de Tour. Wellicht krijgt de Fransman Stéphane Goubert, vorig jaar 20ste, een vrije rol in het klassement. Maar met Jean-Patrick Nazon heeft de ploeg wel een spurter die reeds meerdere etappes op zijn naam schreef in haar rangen.
Rest van de selectie: De Fransen Sylvain Calzati, Samuel Dumoulin, Ludovic Turpin, en Nicolas Portal, de Spanjaard Mikel Astarloza, de Australier Simmon Gerrans en de Oekrainer Joeri Krivtsjov.