Ministers Donner en Remkes extra beveiligd

Omaha en svenski hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe beveiliging van de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken is sinds een week verscherpt. De extra beveiliging zou een gevolg zijn van de arrestatie van twee leden van het terroristische netwerk de Hofstadgroep in de afgelopen week. Volgens de AIVD zouden kringen rond de groep ongewoon actief zijn.

De woensdag opgepakte Nourredine El F., een goede bekende van Theo van Goghs moordenaar Mohammed B., was bij zijn aanhouding in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Dezelfde dag werd in Londen de 32-jarige Marokkaanse Nederlander Rachid B. aangehouden, die eveneens tot de inner circle van de SyriŽr Abu K., die wordt beschouwd als geestelijk leider van de Hofstadgroep, zou behoren. De AIVD denkt dat de Hofstadgroep niet is uitgeschakeld en op wraak uit is, zo meldt althans het NOS Journaal vanavond.

Remkes en Donner krijgen momenteel permanente beveiliging zodra ze in het openbaar optreden. Ook andere vooraanstaande politici worden beveiligd.

Donner, Remkes en Balkenende
Donner (links) en Remkes (midden) worden extra beveiligd