Nederlandse rechter op Aruba vrijgelaten

Icoon Buitenlands nieuwsDe rechter Paul van der S., die sinds enkele dagen vastzat op verdenking van medeplichtigheid bij de verdwijning van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, is weer vrijgelaten. De rechter-commissaris in Aruba zag onvoldoende bewijs om Van der S. langer vast te houden. Zijn zoon Joran blijft vooralsnog wel achter de tralies.

De 18-jarige Holloway verdween eind mei. Van de studente ontbreekt nog ieder spoor, maar het OM op Aruba gaat ervan uit dat ze om het leven is gekomen. Joran van der S. en de broers Deepak (21) en Satish (17) K. waren de laatsten die in het gezelschap van het meisje werden gesignaleerd. Zij claimen Holloway naar haar hotel te hebben gebracht na een avondje stappen.

Een vijfde verdachte, Steve C., komt vandaag op vrije voeten. Wat de connectie is tussen C., een dj, en Van der S. en zijn vrienden is, is niet duidelijk. Ook in het geval van C. achtte de rechter-commissaris dat er onvoldoende bewijs is om hem langer vast te houden. Op het eiland zijn inmiddels medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf uit Texas aangekomen. Zij helpen de familie Holloway met hun eigen zoekacties.