FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 juni 2005

Parkpop trekt 350.000 bezoekers

Icoon Muziek nieuwsParkpop, het gratis muziekfestival in Den Haag, is zondag door 350.000 mensen bezocht. Dat heeft de organisatie van het grootste gratis popfestival van Nederland bekend gemaakt.

Zoals elk jaar vond Parkpop plaats in het Haagse Zuiderpark. Artiesten die optraden waren onder andere: Elvis Costello en The Imposters, De Dijk, Gabriel Rios, Ali B. en Within Temptation. Parkpop vierde dit jaar haar 25-jarige bestaan.

FIFA wil hartonderzoek voor voetballers

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten dat alle spelers die volgend jaar deelnemen aan het WK vooraf een hartonderzoek moeten ondergaan. Tot deze nieuwe maatregel is besloten door het toenemend aantal sterfgevallen bij voetballers door een acute hartstilstand.

Afgelopen zaterdag overleed de 28-jarige Hugo Cunha, een middenvelder van Uniao Lleiria, tijdens een partijtje met vrienden in Montemor-o-Novo. Zeer waarschijnlijk overleed de speler aan een acute hartstilstand. Volgens clubarts Amilcar Silva, die Cunha onlangs nog had onderzocht, had die geen gezondheidsklachten.

Het overlijden van Cunha staat niet op zich, anderhalf jaar geleden stierf de Hongaarse international Miklos Feher tijdens een duel met zijn club Benfica tegen Guimaraes. In 2003 overleed Marc Vivien Foé van Kameroen tijdens de Confederatie-Cup. De dood van Foé was zondag precies twee jaar geleden en werd herdacht bij het duel Mexico - Argentinië, in de halve finale van de huidige Confederatie Beker.

De FIFA verklaarde al sinds 2000 preventieve maatregelen aan het treffen te zijn als gevolg van enkele minder bekende ongevallen door hartfalen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Steekpartij Veenendaal eist leven

Re_plaY en dznl hadden ons via de nieuws-submit te melden:


Icoon Binnenlands nieuws Een steekpartij in Veenendaal heeft zondagavond het leven gekost aan een man. Plaats waar de steekpartij plaatsvond is de Thorbeckesingel. Dat heeft de politie zondagavond bekend gemaakt.

Over de toedracht van het incident is vooralsnog niets bekend. Ook wilde de politie nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer en de dader.

Klimaatverandering bedreigt Afrika

Aarde Klimaatverandering in Afrika speelde ooit een belangrijke rol in de ontwikkeling van de moderne mens, maar nu wordt de wieg van de mensheid door de opwarming van de aarde bedreigd. Volgens het Wereld Natuur Fonds is Afrika het continent dat het meest gevoelig is voor klimaatverandering, omdat de meeste mensen er afhankelijk zijn van landbouw en zowel droogtes als overstromingen grote invloed hebben zonder dat er door de grote armoede veel aan de gevolgen gedaan kan worden; waardoor conflicten en massamigratie ontstaan. De G8 landen hebben het probleem voor de komende ontmoetingen hoog op de agenda staan.

Onze verre voorouders in Afrika hadden te maken met klimaatverandering waardoor bossen plaats maakten voor graslanden. Hierdoor werden ze het open veld in gedwongen, wat de aanzet gaf tot het maken van stenen werktuigen. Latere klimaatveranderingen stuurden vroege mensen vanuit Afrika het Midden-Oosten in. Deze klimaatveranderingen waren echter geleidelijk, waardoor onze voorouders de kans hadden zich aan te passen. De huidige verandering is scherper en zal volgens de Verenigde Naties aan het einde van deze eeuw tot een gemiddelde temperatuurstijging van 1,4 tot 5,8°C hebben geleid. De ondergrens van 1,4 graden in de schatting mag weinig lijken maar juist door de daar al hoge temperaturen is Afrika zeer gevoelig voor kleine temperatuurstijgingen; die verhogen de kans op droogte en versnellen de woestijnvorming. Dat kan vervolgens tot massale volksverhuizingen en etnische conflicten leiden.

In Nigeria zijn nomaden en boeren al jaren in een conflict over schaars land verwikkeld terwijl de woestijn naar het zuiden opschuift. Ook het conflict in Soedan (Darfur) lijkt te zijn gecatalyseerd door woestijnvorming, waardoor Arabische noorderlingen versneld naar het zuiden trekken op zoek naar water en vegetatie, waar ze in conflict raken met de zwarte zuiderlijke bevolking. Ook de opwarming van het zeewater laat zijn sporen na, zo worden aan de Afrikaanse oostkust de koraalriffen bedreigd wat kustgemeenschappen in moeilijkheden brengt die afhankelijk zijn van visserij en toerisme.Opwarming van de aarde tussen 1960 en 2060 volgens een NASA projectie

Veel doden in België bij zwart verkeersweekend

Bij onze zuiderburen zijn dit weekeinde bij verschillende verkeersongelukken maar liefst 15 doden gevallen. De meeste doden vielen zaterdagavond in Hasselt. Daar knalde een auto met vermoedelijk vijf asielzoekers uit Oezbekistan tegen een boom, nadat de bestuurder de controle over zijn stuur verloor na over een verkeersdrempel te zijn gereden. Vier personen (tussen de 20 en 27 jaar) vonden de dood, een 17-jarige jongen raakte zwaargewond.

In Nijlen bij Antwerpen werd een 32-jarige Georgiër doodgereden door een dronken bestuurder. In Essenbeek bij Halle kwam zaterdagavond een 81-jarige vrouw om het leven na een botsing tussen twee auto's. In Gent kwam zondagochtend een motorrijder om het leven en een 57-jarig motorrijder in het Oost-Vlaamse Zele vond vandaag de dood toen hij met zijn motor tegen een auto met aanhangwagen knalde.

Ook in het Waalse gedeelte van België vielen de nodige slachtoffers, onder wie een 15-jarige jongen die van zijn fiets werd gereden en een 17-jarige meisje dat de dood vond bij een verkeersongeval in Montignies-sur-Sambre bij Charleroi. Daarbij vielen ook vier gewonden, allen jongeren tussen 16 en 23 jaar.

Hoogbejaarden stappen in huwelijksbootje

Het is nooit te laat om te trouwen, moeten de 96-jarige Raymond Robson en de 90-jarige Faye Webber gedacht hebben. Daarom stapten de geliefden gisteren in het Britse Henley-on-Thames in het huwelijksbootje. Ze hebben er echter wel vaart achter gezet, aangezien ze elkaar nog maar enkele maanden geleden in het bejaardenhuis hadden leren kennen.

"Het was liefde op het eerste gezicht", aldus de directrice van het bejaardenhuis. De relatie van de twee bejaarden begon toen Raymond Faye uit de krant begon voor te lezen. Hij was ook degene die de zes jaar jongere vrouw vroeg of ze met hem wilde trouwen. Beiden waren eerder getrouwd geweest, maar hun partners hadden het tijdelijke al voor het eeuwige verruild.

Raymond en Faye zijn niet het oudste stel ter wereld dat nog trouwde. Die eer is voorbehouden aan twee Fransen van 96 en 94 jaar oud, die elkaar in 2002 het jawoord gaven.

Vier jongeren gewond geraakt bij ongeluk

HPoi had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier Brabantse jongeren zijn afgelopen nacht gewond geraakt toen de auto waarin zij zaten in een slip raakte en tegen een boom knalde. Het ongeval vond plaats op de Ettenseweg in Rijsbergen. De oorzaak is nog niet bekend, wel staat vast dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol verkeerde.

De 23-jarige bestuurder uit Hoeven en een 19-jarige passagier uit Sprundel konden zelfstandig de auto verlaten. De 19-jarige bijrijdster en een 15-jarige vrouwelijke inzittende op de achterbank raakten bekneld en moesten door de brandweer uit het voertuig gehaald worden.

Na behandeling konden de twee mannen het ziekenhuis verlaten. De twee andere slachtoffers, afkomstig uit Breda en Drimmelen, kwamen er minder goed vanaf. Het 15-jarige meisje is opgenomen op de Intensive Care van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, haar toestand is nog instabiel. Het 19-jarige slachtoffer ligt met diverse fracturen en mogelijk rugletsel in het St. Fransiscus ziekenhuis in Roosendaal.

Madonna schaft creditcard voor dochter aan

Ziz had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonBij sommige zaken kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Zo denkt Madonna er ook over. De superster heeft voor haar dochter Lourdes dan ook een creditcard aangeschaft.

Het aanvragen van de kaart heeft natuurlijk wel de nodige moeite gekost, aangezien Lourdes nog maar acht jaar oud is. "Het is voor minderjarigen niet toegestaan om een creditcard te hebben. Madonna moest dus behoorlijk wat invloed uitoefenen om de kaart op Lourdes' naam te kunnen zetten", aldus een vriend van de zangeres. Haar inspanningen hebben wel resultaat gehad: Lourdes is nu de gelukkige bezitter van een creditcard op haar eigen naam, met een bestedingslimiet van tienduizend dollar, oftewel 8300 euro. De diva denkt dat dit de manier is om haar dochter te leren om op een verantwoordelijke wijze met geld om te gaan.

Madonna en haar dochter Lourdes
Madonna heeft zo haar eigen ideeën over hoe je je kinderen met geld leert omgaan.

Marc Wauters opgeroepen voor Tour

Rabobank heeft zijn selectie voor de Tour de France nu helemaal rond. De Belg Marc Wauters kreeg de laatste plaats toegewezen.

De Spanjaard Pedro Horillo kwam ook nog in aanmerking voor de negende plek in de équipe van Rabobank. Horillo kwam echter vandaag ten val in het Spaanse kampioenschap. Hij viel op dezelfde knie die hij ook al tijdens de Dauphiné Libéré blesseerde. Nu heeft ploegleider Breukink dus Wauters geselecteerd. De 36-jarige veteraan reed in 2001 een dag in de gele trui. Hij won in die editie de etappe naar Antwerpen. Naast Wauters zijn dit de renners die vanaf zaterdag voor de bankiersploeg op de Franse wegen gaan rondrijden: Boogerd, Erik Dekker, Menchov, Rasmussen, Weening, Löwik, Kroon en Posthuma.

Argentinië naar finale Confederations Cup

Argentinië heeft zich in Hannover geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie werd Mexico verslagen. Na de verlenging was de stand 1-1.

Argentinië startte met Tevez en Aimar op de bank. Verdediger Samuel was geschorst. De Mexicanen moesten nogal wat aanpassingen doen in hun verdediging. Twee spelers waren namelijk naar huis gestuurd omdat ze waren betrapt op nandrolon; door hun eigen teamarts nog wel. De wedstrijd begon aantrekkelijk. Beide teams wilden naar voren spelen zonder dat er overigens echt kansen werden gecreëerd. Wel kreeg Figueroa bijna een mogelijkheid, maar de voorzet van Saviola was zwak. Ook uit vrije trappen van Riquelme ontstond af en toe gevaar. Hetzelfde gold voor de corners van Mexico. De laatste twintig minuten van de eerste helft vielen erg tegen: veel verkeerde passes en schwalbes.

De tweede helft stond bijna volledig in het teken van schandalige overtredingen. Eerst kwam de Argentijn Coloccini met twee vuisten voor zich uit in op de Mexicaan Morales. Márquez nam voor Mexico enkele keren wraak. Een rode kaart kon niet uitblijven. Dat gebeurde vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Saviola was degene die hem kreeg wegens natrappen. Een minuut later kon ook recidivist Márquez naar de kleedmaker. Kansen waren er ook: zo trapte Zinha voor Mexico op de paal en kreeg de ingevallen Aimar een vrije schietkans.

In de verlenging werd er dan eindelijk gescoord. In de eerste helft opende Carlos Salcido voor Mexico de score, na een mooie rush. In het tweede bedrijf van de extra tijd was het Figueroa die met een scrimmage de Argentijnen weer langszij bracht. Tijdens de penaltyserie werd Osorio voor Mexico de zondebok. Bij een stand van 5-5 schoot hij op keeper Lux. Cambiasso schoot Argentinië naar de finale. Woensdag wordt de finale een Zuid-Amerikaans onderonsje. Gisteren kwalificeerde Brazilië zich al voor de eindstrijd.

Gijzelnemer Hilbers veroordeeld tot levenslang

De leider van de gijzeling van Europese toeristen in de Sahara, onder wie de Nederlander Arjen Hilbers, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Amari Saifi kreeg de straf wegens het oprichten van een terroristische groepering.

Twee andere leden van zijn islamitische terreurbeweging GSPC (Salafistische Groep voor Prediking en Strijd) kregen volgens Algerijnse media drie jaar cel opgelegd. Komende dinsdag begint een tweede proces tegen Saifi.

Arjen Hilbers werd in 2003 samen met 32 Zwitsers en Duitsers ontvoerd. Een Duitse vrouw overleed aan een zonnesteek.

Noordzee FM loopt leeg

Na Gordon en Sjaak Bral heeft ook Albert Verlinde aangegeven te stoppen bij Noordzee FM. Vanmiddag maakte hij zijn laatste programma op de zender die is overgenomen door de Vlaamse Persgroep. Voorheen was de zender in handen van John de Mol's Talpa Radio. Sinds september 2004 was hij wekelijks in het weekend te horen.

"Dit was mijn laatste show hier op Noordzee FM. Ik heb het met veel plezier gedaan. Wie weet tot snel", zo zei Verlinde. Onduidelijk is nog wat zijn precieze beweegreden is. Het radiostation wordt vanaf 1 juli omgedoopt tot Q-music. De nieuwe Vlaamse eigenaar neemt daarmee het format over van de gelijknamige zender in België. Hierin zal veel minder ruimte zijn voor dj's.

Opvallend is dat Verlinde eerder deze maand nog in zijn programma RTL Boulevard zei dat hij niet zomaar weg zou gaan. De enige top-dj die nu nog bij Noordzee FM zit is Martijn Krabbé. Wat hij gaat doen is vooralsnog niet bekend.

Stelletje sensatiezoekers!

Het is als kijkers naar een ongeval die er voor zorgen dat er op de andere rijbaan óók een file komt te staan. Sensatiezoekers! Ramptoeristen!

Omdat half Nederland zo snel mogelijk de nieuwste ongestreken spruit van Willem Alex en Maxima wil bewonderen lijkt het erop dat de servers van FOK! het overdreven zwaar te voortduren krijgen. En waarom? Het kind is nog geen dag oud, je hebt er nog geen fuck aan. Laat ze eerst maar een paar jaartjes ouder zijn en een vriendinnetje krijgen.

Tevens downtimehuilieweblogpostopkrikblogje.

NK Wielrennen: Van Bon kampioen

Leon van Bon is in Rotterdam Nederlands kampioen op de weg geworden. Hij ging er in de laatste kilometer vandoor en kon niet meer achterhaald worden.

Al vanaf de eerste kilometer gingen de renners met hoog tempo over het Rotterdamse parcours. Na enkele ronden wass er een kopgroep met onder andere Den Bakker, Dekker en iets later Van Bon en Kroon die nog konden aansluiten. Aanvankelijk zaten Schmitz en Posthuma er ook bij, maar zij waren betrokken bij een valpartij. De maximale voorsprong van de tien was 1.40. Na drie uur koers was het verschil dankzij de achtervolging in het peloton onder leiding van Skil teruggebracht tot 1.13.

Vijf man konden zich afscheidden van het peloton, daarbij zaten Dekker, Kroon en Van Bon. Maar onder invloed van met name Quick Step wordt de voorsprong snel kleiner. Erik Dekker liet zich terugzakken en niet veel later is alles weer bij elkaar.

Op vier ronden van het einde waren er veel schermutselingen. Twee ronden voor de finish maakten Michael Boogerd en Moerenhout zich los van het peloton. Axa voerde de achtervolging aan in het peloton, de voorsprong bleef lange tijd ongeveer 20 seconden. Op de laatste doorkomst op de Erasmusbrug, ongeveer drie kilomter voor de streep die na 214 km was getrokken, werden de twee ingelopen en leek het NK op een massasprint uit te draaien. Rabobank probeerde voor Steven de Jongh alles bij elkaar te houden, maar ze hadden te weinig man, waardoor Leon van Bon in de laatste kilometer kan demarreren. Niemand kon de renner van Davitamon - Lotto nog achterhalen, waardoor de Apeldoorner voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen werd. De Jongh won op twee tellen achterstand nog wel de sprint van het peloton, voor Van Heeswijk. Op de vraag of Van Bon Rabobank in z'n eentje had verslagen antwoordde Van Bon: "Nee, dat hebben ze zelf gedaan."

Uitslag Nederlands Kampioenschap op de weg

1. Leon van Bon 4.43.58
2. Steven de Jongh + 0.02
3. Max van Heeswijk + 0.02

Voor meer sportnieuws kijk je op onze FOK!Sport-site!

Microsoft: 7 Japanse titels bij Xbox 360-launch

Na de relatief onsuccesvolle launch van de Xbox in Japan heeft Microsoft nu besloten ten minste zeven Japanse titels klaar te hebben voor de launch van de Xbox 360, dit heeft Yoshihiro Maruyama, hoofd van Microsoft in Japan, gezegd.

Verder gaf hij aan dat Microsoft aan het onderhandelen was met Square Enix, een bekende Japanse ontwikkelaar, met titels als de Final Fantasy reeks. Wat de release datum voor de Xbox 360 in Japan precies zal zijn is nog niet duidelijk, maar de geruchten zeggen aankomende december, twee weken na de release in Europa en de VS.

Overzicht Nationale Kampioenschappen

Niet alleen in Nederland streden de wielrenners om de nationale titel, ook in andere Europese landen werd vandaag gekoerst voor de nationale titel. Een overzicht van de belangrijkste wielerlanden.

Belgie

In Saint-Hubert ging de Belgische titel naar Serge Baguet. De 35-jarige renner van Davitamon - Lotto klopte Kevin van Impe met een banddikte verschil op de streep. Het tweetal was op tien kilometer weggesprongen uit een kopgroep van zeven. De topfavorieten (Boonen, Van Petegem en Gilbert) waren er toen al niet meer bij.

Uitslag:
1. Serge Baguet .u..'.."
2. Kevin van Impe z.t.
3. Nico Sijmens op .."

Duitsland

Onze oosterburen maakten vandaag kennis met een nieuw spurttalent: Gerald Ciolek. De 18-jarige Duitser won in Mannheim, na 17 ronden, heel verrassend de massasprint van Förster en Zabel. Het is de eerste keer sinds 1993 dat Telekom (of T-Mobile) naast de Duitse titel grijpt.

Uitslag:
1. Gerald Ciolek 4u25'21"
2. Robert Förster z.t.
3. Erik Zabel z.t.

Frankrijk

Voor de derde maal in successie heeft een renner van Bouygues Télécom (vroeger Brioches La Boulangere) de Franse driekleur veroverd. Dit jaar viel de eer te beurt aan Pierrick Fédrigo. Lange tijd leek echter ex-wereldkampioen Laurent Brochard op weg te zijn naar de titel. Maar de koers bleek te lang voor de veteraan, mede doordat hij te weinig had gegeten en zijn ploegmakker Fédrigo snelde hem in de slotfase voorbij.

Uitslag:
1. Pierrick Fedrigo 5u48'59"
2. Laurent Brochard op 1'38"
3. Nicolas Jalabert z.t.

Italië

In Italië ging, net als in Duitsland, een neo-prof met de titel aan de haal. Enrico Gasparotto van Liquigas - Bianchi was in Montesilvano de snelste van een twintig koppen tellende kopgroep. Voor Gasparotto, een eerstejaarsprof, was het alweer zijn tweede grote succes in zijn nog prille loopbaan. Eerder dit seizoen won hij namelijk ook al de tweede rit van de Ronde van Catalonië.

Uitslag:
1. Enrico Gasparotto 6u31'59"
2. Filippo Pozzato z.t.
3. Massimo Giunti z.t.

Spanje

In Spanje ging de titel naar Juan Manuel Garate. De renner van Saunier Duval klopte de kampioen van vorig jaar Francisco Mancebo in de spurt.

Uitslag:
1. Juan-Manuel Garate 5u55'27"
2. Francisco Mancebo z.t.
3. Jordi Berenguer op 18"

Overige landen

Denemarken
1. Lars Ytting Bak 4u42'25"
2. Lars Michaelsen op 35"
3. Matti Breschel z.t.

Oostenrijk
1. Gerrit Glomser 4u27'27"
2. Gerhard Trampusch z.t.
3. Hans-Peter Obwaller op 5"

Rusland
1. Sergei Ivanov 4u30'10"
2. Vladimir Gusev op 2'44"
3. Andrei Ptchelkin op 3'08"

Zwitserland
1. Martin Elmiger .u..'.."
2. Alexandre Moos
3. Marcel Strauss

Zaakwaarnemer Simons verwacht snel akkoord

De zaakwaarnemer van Timmy Simons, Guy Bonny, zegt dat de transfer van Simons naar PSV bijna is afgerond.

De middenvelder is zelf al een tijdje rond met de Eindhovense ploeg maar Club Brugge vroeg tot dusverre meer dan PSV wilde betalen. "De kans is groot dat het tot een akkoord komt", aldus Bonny.

Vandaag zitten de beide clubs opnieuw rond de tafel. "Als er dan nog geen akkoord is, moeten we bekijken wat ons te doen staat, maar ik denk wel dat het allemaal doorgaat."

Zaterdag zei PSV-voorzitter Rob Westerhof ongeveer hetzelfde: "In het weekeinde is er opnieuw contact en dan moet het afgerond worden, anders gaat het ons te lang duren."

WRC: vijfde op rij voor Loeb

Vandaag werd de laatste dag verreden van de Acropolis rally. Er stonden vier proeven op het programma, waaronder nog enkele die erg zwaar waren voor de auto’s. De coureurs moesten opnieuw de dag doorkomen onder zware omstandigheden van boven de 30 graden. Sebastien Loeb was, zoals verwacht, aan het einde van de rally de snelste en pakte zo zijn vijfde achtereenvolgende rally overwinning.

Stage 16
De eerste proef van de dag was Dikastro, een stoffige en gladde proef. Toni Gardemeister pakte hier zijn eerste stageoverwinning van de rally ondanks dat hij de hele zaterdag in de top mee draaide. Loeb werd tweede op 0.1 sec. Daarachter eindigde Grönholm op plaats drie. De Fin is weer aan het terugkomen na zijn problemen op dag twee.

Stage 17
Loeb pakte de overwinning op stage 17 zoals we dat van hem gewend zijn. Ondanks dat de jonge Fransman een grote voorsprong op de nummer twee heeft blijft hij snel rijden. Naar eigen zeggen omdat hij dan geconcentreerder blijft dan wanneer hij het wat rustiger aandoet. De plaatsen twee t/m vier op deze proef waren een Fins onderonsje met Gardemeister op twee, Rovanperä op drie en Grönholm op vier.

Stage 18
Mikko Hirvonen pakte zijn tweede stageoverwinning van dit weekend waarmee hij zijn vijfde plaats in het algemeen klassement veilig steld. Loeb pakte de tweede tijd voor Grönholm op plaats drie. De meeste plaatsen in het algemeen klassement zijn op dit moment vergeven en ook de man op plaats drie, Carlos Sainz, weet dat. "Ik doe het rustig aan. Mijn bedoeling voor vandaag was om rustig te rijden en de derde plaats voor het team binnen te halen." Dat lijkt de Spanjaard ook te gaan lukken. hiermee kan hij in twee wedstrijden dat hij inviel voor Duval meer dan het dubbele aantal van de punten halen dan de Belg tot nu toe heeft gedaan sinds het begin van het seizoen.

Stage 19
Ook de laatste proef van het weekend was een prooi voor Hirvonen en zijn Ford. Sebastien Loeb pakt uiteindelijk de eindoverwinning voor Toni Gardemeister en teamgenoot Carlos Sainz. 'El Matador' kan terugkijken op een geslaagde comeback, hij zal nu niet meer terugkeren op de rallypaden in een WRC. Mitsubishi pakte ook een goed resultaat met hun auto’s eindigend op de plaatsen zes en zeven voor respectievelijk Rovanperä en Galli. Het lijkt erop dat het Japanse merk de weg terug naar de top opnieuw begint te vinden.

positiecoureurteamtijdachterstand
1S. LoebCitroën4:12:53.70
2T. GardemeisterFord4:14:29.91:36.2
3C. SainzCitroën4:15:04.82:01.1
4M. GrönholmPeugeot4:15:50.12:46.4
5M. HirvonenFord4:16:06.93:05.2
6H. RovanperäMitsubishi4:16:38.13:36.4
7G. GalliMitsubishi4:18:13.35:01.6
8M. MärtinPeugeot4:18:31.25:19.5
9P. SolbergSubaru4:18:56.75:45.0
10X. PonsCitroën4:21:57.18:54.4

FIA GT: Lamy/Gardel winnen in Brno

De vijfde race in de strijd om de FIA GT op het circuit van Brno is gewonnen door Lamy/Gardel in de Larbre Ferrari 550. Het betekende hun tweede overwinning van dit seizoen.


Lamy en Gardel hadden bijna een minuut voorsprong bij de finish op de nummer twee, Bertolini/Wendlinger en de nummer drie, Melo/Belloc. Na hun verrassende overwinning op Imola eindigden het trio Kumpen/Longin/Hezemans nu net naast het podium op de vierde plaats.

In de stand bij de Coureurs gaat Gardel nu aan de leiding, met twee punten voorsprong op Wendlinger en Andrea Bertolini. Bij de constructeurs staat Vitaphone Racing team eerste met 54 punten, op de voet gevolgd door JMB Racing met 52 punten.

In de GT2 klasse ging de overwinning naar Lieb/Rockenfeller in de Porsche 996 GT3 RSR voor Deman/Lemeret.

Uitslag

positiecoureurteamAutoAchterstand
1Lamy/Gardel Larbre Compétition Ferrari 550 Maranello
2Bertolini/Wendlinger JMB Racing Maserati MC 12 GT1 + 58.036
3Melo/Belloc G.P.C. Sport Ferrari 575 Maranello GTC + 59.863
4Kumpen/Longin/Hezemans GLPK Racing Corvette C5R + 1 ronde
5Scheider/Bartels Vitaphone Racing Team Maserati MC 12 GT1 + 1 ronde

[upd] Máxima bevallen van een dochter

BaZzY en thomasdekker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Prinses Máxima is vanmiddag om 14.40 uur bevallen van een dochter. Het prinsesje, waarvan nog niet bekend is hoe ze gaat heten, is de derde in lijn van troonopvolging. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gemeld. Máxima werd vanochtend om 9 uur al opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Ze was pas voor half juli uitgerekend, maar volgens de RVD maken moeder en dochter het goed.

Tijdens de bevalling was kroonprins Willem-Alexander in het ziekenhuis aanwezig. Koningin Beatrix kon niet op tijd ter plaatse zijn, maar zou direct na de geboorte naar het ziekenhuis vertrokken zijn.

Het pasgeboren meisje heeft een lengte van 50 centimeter, en weegt 3490 gram. "We hebben er weer een prachtige en gezonde wolk van een dochter bij", aldus kroonprins Willem-Alexander. Catharina-Amalia, de eerste dochter van het prinselijk paar, werd in december 2003 geboren.

Update 15.48 uur
Gynaecoloog M. Smeets en kinderarts J. Kreijnen-Meinesz stonden Máxima bij de bevalling terzijde, net zoals bij de geboorte van Amalia. Het nieuwe prinsesje wordt om 16.30 uur door vader Willem-Alexander aan de media, en dus aan het volk, getoond.

Update 16.24 uur
De ouders van Máxima, Jorge en María Zorreguieta, zijn inmiddels in het Bronovo-ziekenhuis gearriveerd. Opa en oma hadden kleindochter Amalia bij zich. Koningin Beatrix was onderweg naar Den Haag na een bezoek aan Duitsland, en is nog niet bij het ziekenhuis aangekomen. Premier Balkenende heeft omstreeks 16.10 uur prinses Máxima en prins Willem-Alexander gefeliciteerd met de geboorte.

Update 17.37 uur
Rond kwart voor vijf presenteerde Willem-Alexander zijn dochtertje aan de aanwezige pers. "Ik ben er weer sprakeloos van", zo zei de prins.

De ouders zijn er nog niet uit wat de naam van de nieuwe baby zal gaan worden. Komende woensdag of donderdag zal de prins bij de gemeente Den Haag aangifte doen van de geboorte van zijn dochter en dan zal ook de naam van de baby bekend worden.

De weeën begonnen afgelopen nacht, zo zei Willem-Alexander. Om 09.00 uur werd Máxima opgenomen in het Bronovo-ziekenhuis en omstreeks 11.00 uur braken haar vliezen. Na 3,5 uur kwam de baby na een natuurlijke bevalling ter wereld.

Koningin Beatrix is inmiddels ook langsgeweest in het ziekenhuis om haar vijfde kleinkind te zien.

De pasgeboren dochter van Máxima en Willem-Alexander
De pasgeboren dochter van Máxima en Willem-Alexander

NK Wielrennen: Van Bon kampioen

Leon van Bon is in Rotterdam Nederlands kampioen op de weg geworden. Hij ging er in de laatste kilometer vandoor en kon niet meer achterhaald worden.

Al vanaf de eerste kilometer gaan de renners met hoog tempo over het Rotterdamse parcours. Na enkele ronden is er een kopgroep met onder andere Den Bakker, Dekker en iets later Van Bon en Kroon die nog kunnen aansluiten. Aanvankelijk zaten Schmitz en Posthuma er ook bij, maar zij waren betrokken bij een valpartij. De maximale voorsprong van de tien was 1.40. Na drie uur koers was het verschil dankzij de achtervolging in het peloton onder leiding van Skil teruggebracht tot 1.13.

Vijf man konden zich afscheidden van het peloton, daarbij zaten Dekker, Kroon en Van Bon. Maar onder invloed van met name Quick Step wordt de voorsprong snel kleiner. Erik Dekker laat zich terugzakken en niet veel later is alles weer bij elkaar.

Op vier ronden van het einde zijn er veel schermutselingen. Twee ronden voor de finish zijn het Michael Boogerd en Moerenhout die zich los kunnen maken van het peloton. Axa voert de achtervolging aan in het peloton, de voorsprong blijft lange tijd ongeveer 20 seconden. Op de laatste doorkomst op de Erasmusbrug, ongeveer drie kilomter voor de streep die na 214 km was getrokken worden de twee ingelopen en leek het NK op een massasprint uit te draaien. Rabobank probeerde voor Steven de Jongh alles bij elkaar te houden, maar ze hadden te weinig man, waardoor Leon van Bon in de laatste kilometer kan demarraren. Niemand kan de renner van Davitamon - Lotto nog achterhalen, waardoor de Apeldoorner voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen wordt. De Jongh wint op twee tellen nog wel de sprint van het peloton, voor Van Heeswijk. Op de vraag of Van Bon Rabobank in z'n eentje had verslagen antwoordde Van Bon: "Nee, dat hebben ze zelf gedaan."

Uitslag Nederlands Kampioenschap op de weg
1. Leon van Bon 4.43.58
2. Steven de Jongh + 0.02
3. Max van Heeswijk + 0.02

Coulthard heeft spijt van McLaren

David Coulthard heeft spijt van zijn overstap van Williams naar McLaren aan het einde van 1995. Hij denkt dat hij bij Williams wereldkampioen had kunnen worden.

De Schot verklaarde in de Engelse krant The Mail on Sunday: "Ik stond op de grid tijdens mijn eerste race voor McLaren en realiseerde me dat ik me had laten opkopen. Geld betekende toen waarschijnlijk meer voor me dan nu, maar je zou altijd moeten kiezen voor prestaties, niet voor geld." Coulthard baseert zijn uitspraken op het feit dat in 1996 en 1997 respectievelijk Damon Hill en Jacques Villeneuve wereldkampioen werden in een Williams. "Ik ga ervan uit dat ik, als ik bij Williams was gebleven, ook wereldkampioen was geworden."

Coulthard deed verder een boekje open over de teamorders, waarbij hij in twee races door McLaren bevolen werd om Mika Häkkinen te laten winnen. "Ik reed aan de leiding van de laatste race van 1997 en kreeg de order om Mika voorbij te laten. Ik heb vijftien rondes lang via de radio gediscussieerd met het team. In de eerste race van 1998 gebeurde het weer. Het waren twee races die ik had moeten winnen. Ik heb daar mee moeten leven en het stoort me nog steeds."

Gevonden lichaamsdelen niet dezelfde persoon

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe lichaamsdelen die afgelopen week in Amsterdam-Noord uit het water zijn gehaald, zijn niet van dezelfde persoon als die van de romp die op 14 juni in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Weesp is gevonden. Dit is verklaard door forensisch antropoloog G. Maat voor RTV Noord-Holland.

De politie in Amsterdam kan de verklaring van de deskundige nog niet bevestigen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de resultaten van het DNA-onderzoek nog niet binnen; pas volgende week zal dit bekend worden. Ook kon de politie nog niets over de identiteit en de doodsoorzaak zeggen.

Stoddart: "Boycot bij zware straf"

Minardi-teambaas Paul Stoddart waarschuwt dat de Formule 1-teams races kunnen gaan boycotten, als de teams aanstaande woensdag zwaar gestraft worden door de World Motor Sport Council (WMSC) voor hun gedrag tijdens de Amerikaanse Grand Prix op Indianapolis.

De bazen van de zeven teams die met Michelin rijden en geweigerd hebben deel te nemen aan de start van de race op Indianapolis, moeten zich woensdag verantwoorden voor de WMSC. Wilde geruchten doen de ronde over de mogelijke straffen die de teams zullen worden opgelegd, variërend van een geldboete tot voorwaardelijke schorsingen. BAR loopt zelfs meer risico, aangezien dat team al een voorwaardelijke schorsing te pakken had na de affaire rond de tweede benzinetank.

Paul Stoddart verklaarde op de Britse radiozender Five Live: "Het is beangstigend dat we gestraft kunnen worden terwijl de teams onschuldige slachtoffers waren, evenals Indianapolis Motor Speedway en de Amerikaanse publiek. In het slechtste geval krijgen we een buitengewoon zware straf en wordt de vraag: willen de teams dan nog wel racen?"

"Het uiteindelijke probleem met de banden was een slechte hechting tussen de wang en het loopvlak," legde Stoddart uit. "Ze hebben met een gecharterd vliegtuig andere banden laten invliegen, die hetzelfde probleem bleken te hebben. In mijn ogen was dat overmacht." Stoddart benadrukte dat op dat moment Max Mosley aan crisismanagement had moeten doen, "maar zoals gewoonlijk kregen we van Mosley een crisis in het management."

Standen MLB per 25-06-2005

Na de dag waarop de rookie Scott Olson zijn debuut maakte bij de Marlins en hij de Rampa Bay spelers een lesje leerde en Ricky Weeks en Price Fielder hun eerste MLB homeruns sloegen voor de Brewerszijn dit de standen in de leagues.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 43 30 .589 - 22-10 21-20 15-16 6-1 11-7 11-6 9-1 W6
Baltimore 42 32 .568 1.5 22-15 20-17 19-11 11-10 4-2 8-9 4-6 L4
New York 37 37 .500 6.5 23-18 14-19 11-19 4-5 12-6 10-7 5-5 L4
Toronto 37 38 .493 7.0 20-16 17-22 18-11 6-9 6-8 7-10 5-5 L2
Tampa Bay 26 49 .347 18.0 18-20 8-29 11-17 4-9 8-9 3-14 4-6 L2

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 50 23 .685 - 27-11 23-12 6-4 23-5 9-9 12-5 8-2 L1
Minnesota 39 33 .542 10.5 21-17 18-16 10-5 17-14 5-4 7-10 2-8 L2
Cleveland 38 34 .528 11.5 18-17 20-17 2-4 13-19 9-8 14-3 6-4 W1
Detroit 36 35 .507 13.0 18-17 18-18 8-10 12-12 7-5 9-8 7-3 W1
Kansas City 25 48 .342 25.0 15-21 10-27 8-8 5-20 3-12 9-8 3-7 L5

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 44 29 .603 - 23-14 21-15 3-3 16-14 14-6 11-6 7-3 W5
Texas 38 34 .528 5.5 21-14 17-20 6-6 14-9 9-11 9-8 4-6 W1
Oakland 34 40 .459 10.5 21-15 13-25 13-18 2-4 10-10 9-8 7-3 W3
Seattle 33 40 .452 11.0 19-20 14-20 10-14 6-6 7-13 10-7 5-5 L1

National League

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 44 30 .595 - 26-9 18-21 16-13 8-8 8-4 12-5 7-3 W3
Atlanta 40 34 .541 4.0 23-12 17-22 20-15 11-5 3-6 6-8 7-3 W2
Florida 37 34 .521 5.5 21-15 16-19 16-18 7-6 5-5 9-5 5-5 W3
Philadelphia 39 36 .520 5.5 23-15 16-21 13-20 12-7 7-2 7-7 3-7 L3
New York 37 37 .500 7.0 22-15 15-22 17-16 11-10 4-2 5-9 5-5 W3

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 47 27 .635 - 23-13 24-14 7-8 24-8 6-6 10-5 6-4 W2
Chicago 37 36 .507 9.5 19-17 18-19 5-7 16-14 11-6 5-9 3-7 W1
Milwaukee 35 39 .473 12.0 21-14 14-25 4-9 16-16 7-8 8-6 6-4 W4
Pittsburgh 33 40 .452 13.5 17-19 16-21 6-4 13-21 9-8 5-7 3-7 L2
Houston 32 40 .444 14.0 23-13 9-27 4-11 16-17 6-4 6-8 6-4 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 41 34 .547 - 24-15 17-19 6-0 12-9 17-14 6-11 5-5 W1
Arizona 38 38 .500 3.5 19-17 19-21 4-9 5-5 22-14 7-10 3-7 L1
Los Angeles 35 39 .473 5.5 19-17 16-22 3-6 8-8 19-13 5-12 2-8 L2
San Francisco 30 43 .411 10.0 17-22 13-21 2-7 7-6 15-19 6-11 4-6 L3
Colorado 24 48 .333 15.5 19-17 5-31 4-5 7-13 8-21 5-9 3-7 W2

Uitslagen MLB 25-06-2005

Met een totaal van 41 homeruns en 140 gescoorde runs was er genoeg te zien in de Amerikaanse MLB. In totaal werd er 1 national League wedstrijd gespeeld en 14 interleague wedstrijden

National League :

Team123456789Tot.HE
Pittsburgh Pirates000000000041
St. Louis Cardinals00320030x8110
Homeruns :
Pittsburgh Pirates : -
St. Louis Cardinals : Pujols, Edmonds, Molina

Interleague :

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs4001001006102
Chicago White Sox020000000250
Homeruns :
Chicago Cubs : Ramirez
Chicago White Sox : Dye, Everett

Team123456789Tot.HE
New York Mets21003130010140
New York Yankees0200000013110
Homeruns :
New York Mets : Floyd (2), Wright
New York Yankees : Cano

Team123456789Tot.HE
San Francisco Giants001000101375
Oakland Athletics03002001x660
Homeruns :
San Francisco Giants : Alou, Matheny
Oakland Athletics : Swisher

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins4000000206141
Tampa Bay Devil Rays000101000261
Homeruns :
Florida Marlins : -
Tampa Bay Devil Rays : Perez

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds1020000047131
Cleveland Indians10811001x12210
Homeruns :
Cincinnati Reds : Lopez, Valentin, Romano
Cleveland Indians : Hafner, Broussard (2), Martinez, Sizemore

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers010000000190
L.A. Angels03000000x340
Homeruns :
L.A. Dodgers : Werth
L.A. Angels : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles0000000134120
Atlanta Braves0000004015111
Homeruns :
Baltimore Orioles : -
Atlanta Braves : Jones

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox2030000117120
Philadelphia Phillies000000100181
Homeruns :
Boston Red Sox : Ramirez
Philadelphia Phillies : -

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers114000000680
Houston Astros000003020560
Homeruns :
Texas Rangers : Young (2), Barajas
Houston Astros : Ensberg, Biggio, Berkman

Team123456789Tot.HE
Seattle Marines001040000590
San Diego Padres30410000x890
Homeruns :
Seattle Marines : Ibanez
San Diego Padres : Nady, Greene, Sweeney

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins300110100690
Milwaukee Brewers10012300x790
Homeruns :
Minnesota Twins : Hunter (2), Stewart
Milwaukee Brewers : Fielder, Weeks

Team123456789Tot.HE
Toronto Blue Jays000000020271
Washington Nationals20200001x560
Homeruns :
Toronto Blue Jays : -
Washington Nationals : -

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals000002000260
Colorado Rockies03000001x470
Homeruns :
Kansas City Royals : -
Colorado Rockies : -

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0000014005110
Arizona Diamondbacks010000000160
Homeruns :
Detroit Tigers : -
Arizona Diamondbacks : Cruz

Europese richtdata voor DS games (oa Fifa)

Onze collega's van DS Gamer zijn achter een aantal release data gekomen voor DS games. Het lijstje is als volgt:

Animaniacs - 15 juli
Castlevania Dawn of Sorrow - 15 september
Guru Guru Nage-to - 15 september
Lost in Blue - 15 september
Ultimate Spiderman -15 september
Fifa 2006 - 13 oktober
Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects - 27 oktober
Burnout Legends - 10 november
Need for Speed Most Wanted - 10 november
Sonic Rush - 15 november
Harry Potter & de Vuurbeker - 25 november
De Sims 2 - 25 november
ElectroPlankton - 2005

Deze data zijn veelal richtdata wat betekent dat ze ongeveer op die datum uitkomen maar dat het ook wat eerder of later kan zijn. Wat opvalt aan de lijst is dat er twee EA racers (Burnout en NFS:MW) tegelijk uitkomen en dat ElektroPlankton ook naar Europa komt.

Met dank aan Thomper voor het melden van dit nieuws in het Nintendo DS topic!

Bayern opent Bundesliga tegen Mönchengladbach

Vrijdag 5 augustus zal de Bundesliga traditioneel worden geopend door de landskampioen. Bayern München speelt tegen Borussia Mönchengladbach zijn eerste thuiswedstrijd in de competitie in de nieuwe Allianz Arena, die het oude Olympia-stadion vervangt. Rafael van der Vaart speelt met Hamburger SV thuis tegen 1. FC Nürnberg.

De drie promovendi in de Bundesliga beginnen ook met een thuiswedstrijd. MSV Duisburg opent tegen VfB Stuttgart, Eintracht Frankfurt tegen Bayer Leverkusen en 1. FC Köln tegen Mainz 05. Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk begint uit tegen VfL Wolfsburg, waar oud-PSV'er Kevin Hofland speelt.

Wi-Fi compatible DS games

Het Amerikaanse blad Nintendo Power heeft een lijst opgesteld van alle titels voor de DS waarvan bekend is dat ze Wi-Fi ondersteunen.

Animal Crossing DS (Nintendo)
Bokujou-Monogatari series (Marvelous Interactive) *
Bomberman (Hudson Soft) *
Castlevania series (Konami)
Contact (Marvelous Interactive) *
Digimon World (Bandai) *
Dynasty Warrior DS (Koei) *
Een nieuw RTS spel (Marvelous Interactive) *
Een nieuwe RPG (Namco) *
Final Fantasy: Crystal Chronicles (Square Enix) *
Jikkyo Powerful Proyakyu series (Konami)
KOJIMA Productions Products (Konami)
Mario Kart DS (Nintendo)
Mobile Suit Gundam (Bandai) *
Momotaro Dentetsu World (Hudson Soft) *
Professional wrestling (Spike) *
Rune Factory (Marvelous Interactive) *
Tenchu DS (FromSoftware) *
Tony Hawk (Activision) *
World Soccer: Winning Eleven series (Konami)

* = Werktitel

Kerk wil Johannes Paulus II zaligverklaren

Icoon Buitenlands nieuwsHet Vaticaan gaat een versnelde procedure volgen om de in april overleden paus Johannes Paulus II zalig te verklaren. Normaal kan een dergelijk proces pas vijf jaar na de dood van iemand beginnen. De rooms-katholieke kerk zal dinsdag het onderzoek naar het leven, de deugden en reputatie van Karol Wojtyla, oftewel Johannes Paulus II, aanvangen.

Een plechtige ceremonie in de basiliek San Giovanni in Laterano in Rome start het proces. Om iemand zalig te verklaren is het noodzakelijk dat er een wonder aan de desbetreffende persoon kan worden toegeschreven. Voor Johannes Paulus II lijkt dat geen probleem te worden. Zo zou een Amerikaan in 2002 zijn genezen van zijn hersentumor, nadat hij bij de paus te communie was gegaan. Een Italiaanse kardinaal beweert dat hij een aandoening aan zijn keel had die op voorspraak van de vorige paus genas.

"Santo subito", scandeerde het toegestroomde publiek al op het Sint-Pietersplein direct na het overlijden van de kerkvorst. De zaligverklaring is de eerste stap naar de heiligverklaring van de vorige paus. Voor een heiligverklaring zijn echter twee erkende wonderen nodig. Daarbij geldt in de regel vanaf het moment van overlijden een minimale wachtperiode van twaalf jaar.

Paus Johannes Paulus II

DTM: Uitslag Oschersleben

Gary Paffett heeft de DTM-race op het Duitse Oschersleben gewonnen. Hij bleef Mattias Ekström en Jamie Green voor. Door zijn overwinning is de Brit de leider in het kampioenschap, Mattias Ekström, tot op één punt genaderd.

Gary Paffett was van de derde startplaats vertrokken, maar kreeg al direct een plaats cadeau toen poleman Tom Kristensen niet wegkwam en door nagenoeg het hele veld werd ingehaald. Jamie Green pakte de leiding, maar wist Paffett niet van zich af te schudden. Pas bij de eerste reeks verplichte pitstops wist Paffett Green te verschalken.

Mika Häkkinen kende geen gelukkig weekend. Hij moest al vanaf de twintigste en laatste plaats starten, na de mislukte kwalificatie gisteren. In de eerste rondes wist hij zich naar een dertiende plaats te vechten, maar bij een spectaculaire spin in de achtste ronde beschadigde de Fin zijn wagen teveel om nog door te kunnen rijden.

De enige andere uitvaller in de race was Martin Tomczyk. Bij het aanremmen voor de chicane brak het rechtervoorwiel van zijn Audi af. Tomczyk wist zijn auto ternauwernood uit de bandenstapels te houden en reed terug naar de pits, waar hij niets anders kon doen dan uitstappen.

Na de tweede serie pitstops ontwikkelde zich een fel gevecht tussen Bernd Schneider en Tom Kristensen om de vierde plaats. Ronde na ronde probeerde Kristensen zijn voorganger uit te remmen, maar verder dan een paar tikjes tegen de achterkant van Schneiders wagen kwam hij niet. De twee finishten uiteindelijk met vijftien honderdsten van een seconde verschil.

Uitslag race Oschersleben:

positiecoureurteamrondenachterstand/uitvalreden
1Gary PaffettMercedes44
2Mattias EkströmAudi443.169
3Jamie GreenMercedes4410.460
4Bernd SchneiderMercedes4424.658
5Tom KristensenAudi4425.219
6Allan McNishAudi4426.131
7Laurent AielloOpel4426.771
8Marcel FässlerOpel4439.750
9Frank StipplerAudi4440.322
10Rinaldo CapelloAudi4442.430
11Stefan MückeMercedes4444.065
12Christian AbtAudi4445.175
13Jean AlesiMercedes4445.578
14Heinz-Harald FrentzenOpel4449.130
15Manuel ReuterOpel4449.943
16Bruno SpenglerMercedes4450.217
17Pierre KafferAudi4451.541
18Alexandros MargaritisMercedes441:04.353
19Martin TomczykAudi32wielophanging
20Mika HäkkinenMercedes8spin

Massa ziet de toekomst positief

Voor coureur Felipe Massa is het feit dat BMW het Sauber team gekocht heeft de reden om de toekomst van de renstal positief te zien. Al jaren wordt het Zwitserse team al geplaagd door financiële problemen, maar daar kan het kapitaalkrachtige BMW natuurlijk wel iets aan doen.

"Het BMW nieuws is goed voor de toekomst. Sauber zal nu eens geen excuses meer hebben. We kunnen er dit jaar al van profiteren. Wetende dat er genoeg geld voor handen is kunnen we de auto verder ontwikkelen," aldus Massa.

Op korte termijn is de Braziliaan ook erg positief, ook na de succesvolle test op het circuit van het Spaanse Jerez. "Ik was aangenaam verrast door het tempo van de auto tijdens lange runs. Dus hopelijk zullen we een goed weekend kennen op Magny-Cours".

Het is nog maar de vraag of Massa volgend jaar nog voor het team zal rijden. Hij zelf weet het ook nog niet. "Ik weet zeker dat ik volgend jaar zal rijden….ergens".

Gratis rijbewijs moet jongeren voor leger interesseren

1034247 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Koninklijke Landmacht heeft een nieuw middel van stal gehaald om jongeren te interesseren voor een miltaire loopbaan. Wie zich aanmeldt en wordt aangenomen voor een gevechtsfunctie mag op kosten van de baas het rijbewijs halen. Veertig lessen, examens en herexamens mogen worden gedeclareerd, tot een maximum van 2000 euro.

Heb je al een rijbewijs dan zijn er andere opleidingen mogelijk, zoals een slipcursus. Met een gevechtsfunctie loop je echter wel de kans om later te worden uitgezonden naar missies als die in Bosnië, Afghanistan of Irak. De landmacht is al langer bezig met unieke methoden om jongeren te werven. Zo sponsort het sinds dit voorjaar een raceteam in de autosport. Voor de rijbewijsactie heeft Defensie een budget van vijf miljoen euro beschikbaar.

De Koninklijke Landmacht, nu met rijbewijs

Anti-Joodse film blijft gewoon te koop

De omstreden Iraanse film 'Zahra's blauwe ogen' (Zahra's Blue Eyes) blijft gewoon verkocht worden in de Turkse moskeeën die aangesloten zijn bij de Nederlands Islamitische Federatie (NIF). De film draait om een Palestijns meisje. Zij wordt door Israëlische militairen ontvoerd om haar ogen te kunnen transplanteren om zo een blind joods jongetje weer te kunnen laten zien. Op de vlucht voor haar belagers wordt ze verraden door een Israëlische taxichauffeur die daar veel geld voor opstrijkt. De film eindigt met een zelfmoordaanslag op de Joodse ontvoerders.

Naast onvervalste propaganda tegen de staat Israël, wat niet bij de wet verboden is, druipt van de film volgens deskundigen in sommige scènes het antisemitisme af, wat wél onder het bereik van de strafwet valt. Het Openbaar Ministerie liet vorige week weten dat de film ''haar belangstelling'' geniet, maar heeft nog geen actie aangekondigd.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deed afgelopen vrijdag een beroep op het ''fatsoen'' van de moskeeën. De film van Iraanse makelij is volgens het CIDI namelijk een opeenstapeling van antisemitische vooroordelen. NIF-voorzitter Mehmet Yaramis heeft echter laten weten dat de verkoop van de film, die in het Turks is nagesynchroniseerd, in haar moskeeën gewoon doorgaat zolang er geen wettelijk verbod bestaat. ''De film is hooguit emotioneel en gewelddadig'', aldus Yaramis. De organisatie van Turkse moslims Milli Görüs kondigde eerder wel een verbod af op de verkoop van de dvd's met de film.

CIDI-directeur Ronny Naftaniël overweegt aangifte te gaan doen tegen de NIF.


Scène uit 'Zahra's blue Eyes''

-
Meer over Zahra's Blue Eyes vind je onder meer hier en hier.

Basile nieuwe trainer Boca Juniors

Alfio Basile wordt de opvolger van Jorge Benítez als trainer van Boca Juniors. Benítez werd twee weken geleden ontslagen door de Argentijnse club nadat ze in de strijd om de Copa Libertadores kansloos werden uitgeschakeld door Chivas Guadalajara.

Diego Maradona, die onlangs in dienst trad bij Boca als vice-president van de club, maakte de aanstelling van de nieuwe coach bekend. Maradona en de nieuwe trainer zijn geen onbekenden voor elkaar. Pluisje speelde op het WK’94 in de Verenigde Staten zijn laatste interlands voor Argentinië onder leiding van de toenmalige bondscoach Basile.

Heras hoopt op geluk in Tour

Alweer vijf jaar geleden reed hij als kopman werkelijk vooraan mee in de Tour de France. Dit jaar hoopt Roberto Heras op wat geluk om weer echt mee te kunnen doen.

De afgelopen keren wist de drievoudig winnaar van de Vuelta in de Tour de France weinig indruk te maken. Nadat hij als meesterknecht uit de ploeg van Lance Armstrong vertrok kon hij niet meer vooraan meedoen. Dit jaar hoopt hij in het begin wat meer geluk te hebben, zodat hij in de bergen in de top kan meedoen.

Heras vertelde in de Spaanse krant Marca: "Ik wil meedoen in het gevecht om het algemeen klassement. Dat heb ik de afgelopen jaren moeten missen, omdat het geluk, dat ik in de Vuelta heb, niet aan mijn zijde was in de Tour. Ik heb dat geluk een beetje nodig en dan is het mijn doel om betrokken te zijn bij de actie."

Onder de topfavorieten wil de Spanjaard zich niet scharen. Armstrong, Basso, Ullrich en Mayo ziet hij als topfavorieten met Vinokourov, Botero en Leipheimer als renners die voor een verrassing kunnen zorgen.

Vinokourov kampioen van Kazachstan

Alexandre Vinokourov is in vorm voor de aankomende Tour de France. De 31-jarige coureur van T-Mobile Team werd zaterdag in Almaty nationaal kampioen van Kazachstan. Andrey Mizourov van de nationale selectie van Kazakstan en Andrey Kashechkin (Crédit Agricole) kwamen na 144 kilometer respectievelijk als tweede en derde over de finish.

Eerder dit jaar schreef de Kazak Luik-Bastenaken-Luik al op zijn naam. Samen met Andreas Klöden en Jan Ullrich is Vinokourov een van de kopmannen van T-Mobile. In 2003 werd de Kazak al eens derde in het eindklassement van de Tour.

'Naam en foto TBS'er weer censureren'

De advocaat van TBS'er en moordverdachte Wilhelm Schippers wil dat de media stoppen met de publicatie van zijn volledige naam en foto (die door justitie verspreid was na zijn ontsnapping). Voortaan moet de foto óf niet, of bebalkt gepubliceerd worden en de achternaam afgekort worden tot S., meent raadsman J. Knoester.

Volgens Knoester is het publiceren van de gegevens in strijd met het recht op privacy. Hij heeft diverse media, waaronder de televisie, gevraagd te stoppen met het gebruik van de volledige naam en overweegt gerechtelijke stappen als zij toch doorgaan.

Of en hoe Knoester een en ander wil aanpakken op internet is onduidelijk. In oude nieuwsberichten op allerhande sites is die info ook terug te vinden, en die worden normaalgesproken achteraf niet aangepast.

Dekker talent van het jaar

Thomas Dekker heeft uit handen van oud-schaatscoach Henk Gemser De Junior ontvangen. Hij kreeg de trofee, die verbonden is aan de titel Talent van het jaar 2005, zondag voorafgaand aan het NK wielrennen.

Dekker was één van de drie genomineerde sporters, de andere kanshebbers waren Irene Wüst en de turner Jeffrey Wammes. De keuze werd uiteindelijk gemaakt door de Nederlandse Sportpers ( NSP) en enkele topbestuursleden van het NOCNSF.

De 20-jarige wielrenner verdiende de prijs onder meer door het winnen van twee zilveren medailles op het WK in Verona. Ook wist renner die dit jaar als prof debuteerde bij Rabobank Olympia’s Tour op zijn naam te schrijven.


Links Thomas Dekker

Duitsland damt immigratie Joden wat in

Duitsland gaat strengere eisen stellen aan Joden die vanuit Rusland of voormalige sovjetstaten naar het land wilen emigreren. De Duitse overheid is samen met de Joodse gemeenschap strengere regels overeengekomen voor de immigratie.

Sinds 1990 genieten Joden uit Rusland of de voormalige sovjetstaten speciale rechten. Hierdoor kunnen ze vrijwel ongelimiteerd naar de Bondsrepubliek verhuizen. Inmiddels hebben al zo'n 188.000 mensen gebruik gemaak van de immigratieregeling. Deze regeling was bedoeld als een handreiking aan de grote Joodse gemeenschap in dit deel van Europa. Duitsland wilde - met het oog op de door Hitler uitgevoerde holocaust - weer een grote Joodse gemeenschap opbouwen en daarvoor een coulante regeling aanbieden.

De immigratie van Joden naar Duitsland steeg de afgelopen jaren zo fors, dat in 2003 zelfs voor het eerst meer Joden naar de Bondsrepubliek emigreerden dan naar Israël.

'Te liberaal'
Tot voor kort hoefden Joden aan de grens alleen maar aan te tonen dat ze een Joodse achtergrond hadden, en werden ze tot de Bondsrepubliek toegelaten. Nu moeten ze ook aantonen de Duitse taal machtig te zijn en ze moeten kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud.

De nieuwe regels zijn opgesteld nadat Joodse organisaties klaagden over mensen die toegang kregen van wie betwijfeld kan worden of ze ook werkelijk Joods zijn. Bovendien zijn veel orthodoxe-Joden niet blij met de komst van veel seculiere of liberale joden naar Duitsland. Verder blijkt tot 80% van de Joodse nieuwkomers aangewezen op een uitkering.

Tony George: 'Contracten bieden geen garanties'

De eigenaar van de Indy Motor Speedway, Tony George, weet niet of ook volgend jaar de Grand van Prix van Amerika in Indianapolis zal worden verreden.

"Ik voel me hopeloos, ik weet niet hoe het nu verder gaat. Ik hoop dat er een oplossing gaat komen en dat de Formule1 in 2006 gewoon weer op Indy word verreden, maar dat is nog lang niet zeker. De komende week zal cruciaal worden, dan moeten de Michelin teams zich verantwoorden voor de FIA-Word Council, we moeten afwachten hoe dat af gaat lopen", aldus George.

George zegt ook dat het contract dat het circuit met de FIA heeft geen garanties biedt. "Iedereen heeft schade geleden vorige week, de sport, de speedway maar vooral de fans zijn benadeeld. Ik kan nu ook nog niet met zekerheid zeggen of volgend jaar weer een Formule1 race op Indy zal worden verreden, hoewel we een contract met Ecclestone hebben voor 2006 is dat helemaal nog geen garantie dat de F1 terug gaat komen".

UMD-formaat geaccepteerd als nieuwe standaard

Ecma International heeft het Universal Media Disk-formaat van Sony (kortweg UMD) officieel geaccepteerd als standaard. Ecma is een internationale standaardiserings-organisate die bestaat sinds 1961 en ze hebben tijdens een General Assembly in Amsterdam besloten de UMD ook te standaardiseren. De standaard die de UMD meekrijgt is ECMA-365. This Ecma Standard specifies the mechanical, physical and optical characteristics of a 60 mm, read-only ODC (Optical Disk Cartridge) having a maximum capacity of 1,8 Gbytes.

Nu UMD dus officieel als standaard is geaccepteerd kan Sony het gebruik van UMD gaan uitbreiden. Ze houden zelf de controle over de spellen die uitkomen over de PSP, maar films kan iedereen uitbrengen op UMD-formaat. De eerste porno-films voor de PSP zijn zelfs al aangekondigd.

Sparta wil Rose

Sparta is na het vertrek van verschillende spelers druk op zoek naar versterkingen zodat ze aankomend seizoen goed kunnen meedraaien in de eredivisie. Zo hopen de Rotterdammers middenvelder Yuti Rose van SC Heerenveen te kunnen overnemen.

Ondanks dat Rose nog een tweejarig contract heeft bij de Friese club mag hij vertrekken. Vorig seizoen kwam Rose samen met trainer Gertjan Verbeek over van Heracles Almelo. Dit seizoen kwam hij negentien maal in actie, waarin hij driemaal scoorde. Naast Sparta heeft ook de Portugese club Maritimo, waar Mitchell van der Gaag speelt, interesse in de middenvelder.

Gears of War niet als Xbox 360 launchtitel

Mark Rein van Epic Games heeft laten weten dat Gears of War niet beschikbaar zal zijn als de Xbox 360 uitkomt. Epic heeft dat al eens eerder gedaan en heeft zich daar flink in vergist volgens Rein.
Het bedrijf wil nog flink wat tijd in de game steken om zodoende een goede game af te kunnen leveren met mooie graphics. De game rushen om er voor te zorgen dat deze in november af is zou hierbij niet helpen.
Door Gears of War later uit te brengen hoeft Epic bovendien niet de verkooplijsten te delen met andere Xbox 360 launchtitels als Perfect Dark Zero, Kameo en Project Gotham Racing 3.

Peter R. de Vries duikt in moord op Kennedy

SunChaser had ons via de nieuws-submit het volgende zelf geschreven bericht te melden:

Na zich te hebben bezig gehouden met onder andere Mabel Wisse Smit, de Heinekenontvoering en de Puttense Moordzaak stort Peter R. de Vries zich momenteel op de moord op John F. Kennedy. Dat vertelde presentator Mathijs van Nieuwkerk afgelopen week in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Van Nieuwkerk had De Vries afgelopen week in de uitzending van TV3 en daarin hadden ze het over de misdaad van de vorige eeuw wat volgens De Vries de moord op Kennedy was, want onopgelost. De misdaadverslaggever gaf aan twee uitzendingen te gaan maken over die moordzaak. "Ik zei toen dat hij dan wel iets moest hebben wat we nog niet wisten, omdat hij daar anders geen aandacht aan zou besteden. Schoorvoetend vertelde De Vries toen over een tip die hij had gekregen. Deze zou kunnen leiden naar de echte moordenaar van John F. Kennedy. En de dader ligt meer voor de hand dan iedereen altijd heeft aangenomen."

Hoewel Lee Harvey Oswald nog steeds wordt gezien als de officiële moordenaar, wijzen de vele complottheoriën Oswald van de hand als dader. In de film JFK van Oliver Stone is zelfs iedereen verdacht behalve Oswald. Mocht De Vries de echte dader vinden, dan zal hij de Amerikaanse geschiedenis op zijn kop zetten.

-
Het moment van de aanslag op John F. Kennedy is dankzij de Zapruder-film te zien.
Het fragment met Van Nieuwkerk is na te luisteren op de site van Giel Beelen (uitzending 08:00 tot 09:00 vanaf minuut 41)

Land van Ooit sluit deuren wegens drukte

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Drunense pretpark Land van Ooit heeft vanochtend, vlak voor twaalf uur, zijn poorten moeten sluiten. Dit vanwege het feit dat het maximaal aantal bezoekers, 9.000, op dat moment al bereikt was. De vele duizenden mensen die momenteel nog onderweg zijn zullen geen toegang krijgen, volgens de directie van het attractiepark.

Mede door het mooie weer, maar ook door een speciale actie die het park houdt samen met een drogisterijketen, is er een ware toeloop op het park ontstaan. Op de A59 richting Drunen stond op het eind van de ochtend in beide richtingen files van rond de vier kilometer.

Zwangere Britney wil naakt poseren

Icoon Showbiz nieuwsDe zwangere Britney Spears is van plan naakt te poseren. De zangeres wil enkele weken voordat ze moet bevallen van haar eerste kindje een fotoreportage laten maken. Ze is in onderhandeling met het tijdschrift Vanity Fair, dat in 1991 veel commotie veroorzaakte door naaktfoto's van een hoogzwangere Demi Moore te publiceren.

Britney, die in april aangekondigde zwanger te zijn, is uitgerekend in het najaar. Volgens een kennis is ze dolblij met haar 'nieuwe' buik, en wil ze deze aan iedereen showen. "Britney wil heel graag naakt poseren en ze beseft dat ze in goede vorm moet blijven", aldus de bekende van de zangeres.

Britney Spears, hier nog zonder buik
Britney voordat ze zwanger raakte

Veertienjarig meisje dood door aanval haai

Voor de kust van Florida heeft een haai een veertienjarig meisje aangevallen. Het meisje lag op een surfplank ongeveer negentig meter voor de kust toen haar been opeens afgebeten werd. Ze is later op het strand overleden aan haar verwondingen.

De 54-jarige Tim Dicus, die toevallig in de buurt was, hoorde een schreeuw en peddelde er meteen naar toe en sleepte het meisje op zijn surfplank. "Ik peddelde er meteen naar toe en zag dat de haai vlak bij haar zwom om nog een keer aan te vallen", zegt Dicus. Samen met twee andere mensen brachten ze haar naar het strand waar ze dus later overleed. Het zou gaan om een haai van ongeveer twee en een halve meter lang.

De kustwacht haalde iedere zwemmer uit het water en stelde een zwemverbod in. Het is nog onduidelijk of het zondag eveneens verboden is om te zwemmen. Vorig jaar vonden er twaalf aanvallen van haaien op mensen plaats voor de kust van Florida.

Zoon Blair gaat stage lopen bij Republikeinen

Icoon politiek buitenland nieuwsEuan Blair, de 21-jarige zoon van de Britse premier Tony Blair, gaat stage lopen bij de Republikeinse partij van de Amerikaanse president George Bush. Euan heeft een onbetaalde stageplaats weten te bemachtigen bij de Republikeinse afgevaardigden in de Rules Commissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij wordt assistent van de Republikein David Dreier.

Volgens stafmedewerkers van de Republikeinse partij is er op hoog niveau besloten over het vergeven van de gewilde stageplek. Mensen die normaal gesproken sollicitatiebrieven afhandelen kwamen er niet aan te pas, diplomaten op de Britse ambassade in Washington zouden daarentegen een actieve rol hebben gespeeld. Bronnen rond premier Blair ontkennen echter dat er sprake is van een voorkeursbehandeling.

Democraten in Washington hebben verbaasd gereageerd op het feit dat de zoon van de Britse Labourleider bij de Republikeinen gaat werken. Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph is Euan Blair echter ook bezig te solliciteren naar een stage bij een Democratisch lid van het Congres.

Roep om sterk leiderschap luider

Uit gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat er vanaf 2000 een groeiende behoefte is aan sterk leiderschap in Nederland. In 2004 vond 60 procent van de ondervraagden goede leiders belangrijker dan wetten en regels. In 1996 was dat nog 30 procent. De stijging is onder alle leeftijdsgroepen en alle politieke gezindten waar te nemen.

Vooral onder jongeren, die lange tijd weinig voelden voor autoritaire leiders, is de roep om sterk leiderschap sterk toegenomen. En was er in 2000 bij geen enkele partij een meerderheid te vinden met een voorkeur voor sterke leiders, in 2004 is dat bij alle partijen het geval, GroenLinks uitgezonderd.

Paul Dekker, Tilburgse hoogleraar en medewerker van het SCP, presenteerde de gegevens zaterdag in de Volkskrant. Hij vindt dat de politiek kennis moet nemen met dit nieuwe gegeven.

Vanaf 1970 wordt er onderzoek gedaan naar het autoritarisme of F-schaal van de Duitse filosoof Adorno. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd in te stemmen met de stelling 'Wat we nodig hebben, zijn minder wetten en instellingen en meer moedige, onvermoeibare en toegewijde leiders in wie het volk vertrouwen kan hebben' of niet. Tot 1996 nam het aantal instemmers af, maar na 2000 steeg het aantal weer snel.

Call of Duty 2 'North Africa' trailer

Worthplaying heeft een nieuwe trailer van een Call of Duty 2 waarin een heel level van de Xbox 360 versie wordt getoond. Het betreft hier een level dat zich afspeelt in Noord Afrika waar je als speler een groep afweergeschutkannonen voor de kust moet uitschakelen.
Het filmpje zelf is niet van al te beste kwaliteit helaas, het is opgenomen met een videocamera en door de snelle actie krijg je niet alles mee. Ook lijkt diegene die op dat moment speelt niet al te goed.
Het filmpje duurt ongeveer 10 minuten, is 37 MB groot en kan je hier vinden.

Toyota tevreden na testdagen

Toyota testte afgelopen week drie dagen op het circuit van Jerez met Jarno Trulli, Ricardo Zonta en Olivier Panis ter voorbereiding op de komende races. Ralf Schumacher werd uit voorzorg thuisgelaten, zodat hij kon herstellen van zijn crash die hij opliep in Indianapolis.

"Ralf heeft geen blijvende fysieke problemen overgehouden aan het incident van vorige week vrijdag in Indianapolis, maar we stellen de veiligheid van de coureur voorop. De medische staf van het team kwam tot de conclusie dat het verstandig zou zijn om Ralf een zo lang mogelijke herstelperiode te gunnen voor de race op Magny-Cours," aldus testingenieur Gerd Pfeiffer.

Over de testdagen was het team tevreden. "Het was een goede test en we hebben ontzettend veel werk verzet. We wilden vrijdag eigenlijk nog één configuratie voor de schokdempers uitproberen met Ricardo, maar we moesten eerder stoppen om een koelsysteem te vervangen. Hierdoor kon hij net geen honderd ronden rijden die dag, maar over de bijna 1300 kilometer die hij in drie dagen tijd heeft gereden, mogen we niet klagen.

Virtual Reality op je console

Kopin Corp., de grootste microdisplay fabrikant voor mobile consumer electronics heeft aangekondigd een nieuw virtual reality systeem geïntroduceed te hebben voor de Xbox, PlayStation en PC.

Het BDM-230K systeem bestaat uit een 2-view videosubsysteem (VR bril) dat een resolutie van 320x240 per scherm kan weergeven. Dit zou gelijk moeten staan aan het virtuele equivalent van een 35-inch display op een afstand van 2 meter.

Deze games zijn er mee compatibel:

PC - Any FPS that has mouse look

PlayStation:

SOCOM II US Navy SEALs
Star Wars Battlefront
Medal of Honor
Medal of Honor: Frontline
Time Splitters 2
James Bond 007: Nightfire
Tom Clancy's Rainbow Six 3
Ghost Recon: Jungle Storm
Return to Castle Wolfenstein

Xbox

Halo
Halo 2
Medal of Honor: Frontline
The Chronicles of Riddick
Counter Strike
James Bond 007: Nightfire
Rainbow Six 3: Black Arrow
Return to Castle Wolfenstein
Unreal Championship

Prijzen zijn nog niet bekend. Wil je meer weten, dan kun je op de website het apparaat van alle kanten bekijken.

Website Supreme Commander in de lucht

Sinds enkele dagen is de website van Supreme Commander in de lucht. Nu is daar nog niet zo heel veel te vinden (eigenlijk nog helemaal niets) maar dit is zeker een website om in de gaten te houden.

Supreme Commander wordt namelijk gemaakt door Gas Powered Games, de studio van Chris Taylor, de man die ons de beste RTS ooit gebracht heeft: Total Annihilation. Supreme Commander moet dan ook de 'geestelijk opvolger' van Total Annihilation worden met enkele features die de wereld van strategiespellen op zijn kop zal zetten. We zullen het zien.

De website is te vinden op www.gaspowered.com/supcom/index.html

DS en PSP verbinden met Xbox 360

Volgens TechNewsWorld is Microsoft met de Xbox 360 van plan om daar zowel een Nintendo DS als een PSP draadloos mee te verbinden.
"[...]
Microsoft has developed technology to allow its next-generation home-use video game console, Xbox 360, to be connected online with portable game machines of rival firms, according to company statements made last week.

Users of the Sony PlayStation Portable (PSP) and the Nintendo DS will thus be able to connect their machines with the Xbox 360 and play Microsoft's games over the Internet, Microsoft officials said.
[...]"


Ook een Apple iPod zou probleemloos aan te sluiten moeten zijn op de Xbox 360.

Gatlin wel, Greene niet naar WK

Justin Gatlin heeft zich gekwalificeerd voor de 100 meter op het WK Atletiek door eerste te worden op de Amerikaanse trials.

De Olympisch kampioen Gatlin won in 10.08 de finale. Hij bleef Shawn Crawford en Leonard Scott voor, die ook in augustus mogen afreizen naar het WK in Helsinki. Maurice Greene, de winnaar van Olympisch goud in 2000, viel geblesseerd uit. Bij de vrouwen reizen Me’Lisa Barber, Muna Lee en Lauryn Williams af naar Finland.

Op de 400 meter plaatste Jeremy Wariner zich zeer overtuigend. Hij won in 44.20, ondanks een haperende start. Dit is een beste jaarprestatie. Ook Allen Johnson plaatste zich eenvoudig voor het WK op de 110 meter horden. Hij liep tevens de beste tijd van het seizoen: 12.99.

Máxima in ziekenhuis opgenomen

Icoon Koningshuis nieuwsDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft zojuist bekendgemaakt dat prinses Máxima vanochtend in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag is opgenomen. De prinses en haar echtgenoot kroonprins Willem-Alexander verwachten hun tweede kind. In december 2003 werd dochter Catharina-Amalia geboren.

De prinses arriveerde om 9.00 uur bij het ziekenhuis. Volgens een eerdere verklaring van de RVD is ze half juli uitgerekend. Het tweede kind van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is derde in lijn van troonopvolging, na Willem-Alexander en Catharina-Amalia.

Willem-Alexander, Máxima en Catharina-Amalia
Willem-Alexander, Máxima en Catharina-Amalia


-
Met dank aan The_T, bianca en michael, macromarkt.nl, zakjapannertje en PeeJay, die dit bericht via de nieuws-submit meldden.

'Ontsnapte tbs'er moordde uit wraak'

Icoon misdaad nieuwsDe moord waarvan de ontsnapte tbs'er Wilhelm Schippers verdacht wordt was een wraakactie. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens medegevangenen in de Veldzicht-kliniek in Balkbrug was de 40-jarige Schippers als kind misbruikt door de 73-jarige Amsterdammer Appie Luchies.

Luchies werd op 14 juni dood en ernstig verminkt aangetroffen op een bootje in het Noordhollands Kanaal bij Landsmeer. Schippers werd later die dag met een pistool aangetroffen bij de woning van het slachtoffer. Hij wordt ervan verdacht de bejaarde man te hebben doodgeslagen. De moord zou echter een koelbloedige afrekening zijn geweest. "Je gaat een oude man niet zo gruwelijk verminken als je hem ook gewoon kunt doodschieten. Het was pure wraak voor al het leed dat hem als kind is aangedaan", meldt een medegevangene van Schippers in De Telegraaf.

IRL: Castroneves wint in Richmond

Helio Castroneves heeft zaterdag de Suntrust Indy Challenge gewonnen. Op de Richmond Internatopnal Raceway was hij het snelste.

Castroneves leidde de laatste 100 rondes van de race en behaalde zijn zevende overwinning door Dario Franchitti 0.5588 seconden achter zich te houden.

"Het publiek werd gek en daarom hou ik zo van racen. Winnen, daar race ik voor. Ik houd van het racen en ik moet er hard voor werken omdat me niets in de schoot wordt geworpen."

Patrick Carpentier eindigde als derde, wat zijn beste prestatie tot nu toe dit seizoen is.De winnaar van de race op de Texas Motor Speedway, Tomas Scheckter, liet weer zien dat hij kon racen. Als negentiende gestart finishde hij uiteindelijk als vierde.

Regerend kampioen Kanaan, die vanaf pole vertrok, finishde de race niet. Kanaan, die voor het laatst in 2003 een race niet uitreed, kwam in de 145e ronde van de wedstrijd in botsing met Vitor Meira, en kon niet meer verder rijden.

Uitslag

positiecoureurteamchassis/motor/bandenrondes
1Helio CastronevesMarlboro Team PenskeDallara/Toyota/Firestone250
2Dario FranchittiArcaExDallara/Honda/Firestone250
3Patrick CarpentierRed Bull Cheever RacingDallara/Toyota/Firestone250
4Tomas ScheckterPenzoil PantherDallara/Chevrolet/Firestone250
5Dan WheldonKlein Tools/Jim BeamDallara/Honda/Firestone250
6Alex BarronRed Bull Cheever RacingDallara/Toyota/Firestone250
7Tomas EngeRockstar Panther RacingDallara/Chevrolet/Firestone249
8Bryan HertaXM Satelite RadioDallara/Honda/Firestone249
9Kosuke MatsuuraPanasonic ARTAPanoz/Honda/Firestone249
10Danica PatrickRahal Letterman Racing Argent PioneerPanoz/Honda/Firestone247

Bierijs!

De laatste week is het echt een hitte geweest hier in Nederland. Dankzij grunge-metal die ons de oplossing submitte hoeven wij ons geen zorgen meer te maken deze zomer. Hij heeft namelijk de oplossing in Duitsland gevonden. Duitsers zijn natuurlijk geen Duitsers, als ze geen... jawel... bier hebben. Bierijs op een stokje. De site is misschien wel in het Duits, maar de plaatjes zeggen al voldoende. Als je het nog niet snapt, moet je maar naar school gaan.

Portugese voetballer overleden aan hartaanval

De 28-jarige Portugees Hugo Cunha is overleden aan een hartaanval. De speler van União Leiria zakte tijdens een wedstrijd met vrienden in elkaar.

De middenvelder kon niet meer op tijd worden gereanimeerd en overleed in het ziekenhuis. Volgens de clubarts van União Leiria wees niets op gezondheidsproblemen. De voorzitter van de Portugese club, João Bartolomeu, reageerde onthutst op het nieuws: ”Hij was jong en was gezond. Op dit moment heb ik geen woorden om te beschrijven wat ik voel.” Hugo Cunha was een degelijke prof, die eerder voor Vitória Guimarães en Campomaiorense speelde. Het is al de tweede keer in anderhalf jaar tijd dat een voetballer uit de hoogste Portugese klasse sterft aan een hartaanval. In januari 2004 overleed Benfica-spits Miklos Feher op dezelfde wijze..

Veel illegale kroegen in noorden en oosten

RDJ134 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) heeft alarm geslagen over het grote aantal illegale kroegen in Nederland. Vooral in Noord- en Oost-Nederland is de aanwas enorm. In die regionen worden jaarlijks ruim negenhonderd illegale kroegen gesloten.

De kroegen bevinden zich vooral in boerenschuren op het platteland. Volgens A. Hoogevorst van BEM lijdt de Nederlandse horeca jaarlijks tientallen miljoenen euro's schade. Hij haast zich te benadrukken dat het niet gaat over familiefeestjes in de lokale boerenschuur, maar wel over professionele kroegen waar mensen goedkoop kunnen drinken.

BEM hoopt dat gemeenten harder gaan optreden tegen de illegale drankpaleizen. Vooral de gemeente Emmen laat het afweten volgens Hoogevorst. Als de BEM een illegale kroeg ontdekt krijgt de eigenaar een boete van 1400 euro. Ook moet de kroeg worden ontmanteld.

Zevenbergs stel beschoten met hagel

Icoon Binnenlands nieuwsBij een recreatiestrand in de buurt van het Brabantse Zevenbergen zijn zaterdagmiddag een man en een vrouw met hagel beschoten. De twee, die net met hun auto wilden vertrekken, werden in het gezicht geraakt. Op de plaats van het incident trof de politie even later drie jagers aan.

De jagers, drie mannen uit Fijnaart, Zevenbergen en Langeweg, schoten met dubbelloops jachtgeweren vanachter pallets op duiven. Ondanks dat er waarschijnlijk geen sprake is van opzet worden de mannen verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. De slachtoffers werden door politie en ambulancepersoneel opgevangen bij station Zevenbergen, en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar.

De politie is nog bezig met verder onderzoek naar het schietincident. De technische recherche heeft onder andere sporenonderzoek gedaan op de auto en de wapens en munitie.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.