Federer door zonder setverlies

Ambrosius
Roger Federer heeft de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Hij won in een partij van hoog niveau van beide kanten van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Setstanden waren 6-3 6-4 en 7-6 (6)

De als eerste geplaatste titelverdediger, Roger Federer, speelde bij vlagen magistraal in de eerste set. Ferrero speelde ook sterk, maar moest toch een break toestaan. Daardoor won de Zwitser de eerste set met 6-3. In de tweede set zette Federer zijn goede spel voort. Wederom was één break voldoende, ditmaal in de vijfde game van de set, om de set te winnen.

Op 1-1 in de derde set kreeg Federer vier kansen om de Spanjaard te breken, maar de voormalig winnaar van Roland Garros pakt toch de game. Op 5-5 wordt Ferrero toch gebroken en lijkt de wedstrijd over, omdat Federer voor de partij mag gaan serveren. Niets is minder waar, want Juan Carlos Ferrero breekt Federer voor het eerst in de partij en sleept een tie-break uit het vuur. Daarin moet hij zich toch de meerdere erkennen in Federer. Na één gemist matchpoint maakt de nummer één van de wereld het af in de tie-break met 8-6.

In de kwartfinale speelt Roger Federer tegen de Chileen, Fernando Gonzalez.