Barrichello: In Frankrijk hebben we goede kansen

Olga (Nuongirl)
Na negen van de negentien races staat Rubens Barrichello vijf punten achter op teamgenoot Michael Schumacher, en dat zijn er ooit wel meer geweest. Met 29 punten staat de Braziliaan op de vierde plaats. Toch zijn de kansen op het kampioenschap niet erg goed, Ferrari is namelijk op eigen kracht nog niet snel genoeg.

Volgens de coureur van Ferrari gaat dat tijdens de Grand Prix van Frankrijk veranderen. "Ik ben blij, want we hebben al veel bereikt in de Formule 1. Ik rijd in de goede auto, maar moet ook met veel zaken overweg kunnen waar ik niet zo van houdt. Maar langzamerhand vallen de puzzelstukken op zijn plaats. Ik denk dat we de mogelijkheid hebben om races te winnen, zonder een negatieve bijsmaak."

Tijdens de afgelopen Grand Prix op Indianapolis wisten Barrichello en Schumacher er, ondanks dat er maar zes coureurs meededen, toch nog een gevecht van te maken. Op de vraag of de Braziliaan zich in moest houden voor zijn teamgenoot antwoordde hij diplomatiek: "Tussen teamgenoten moet je altijd voorzichtig zijn. Maar ik ben nu eenmaal een kleine Braziliaan die tegen te hele wereld moet vechten. En het was een zwaar gevecht".

Net als zijn teamgenoot denkt Barrichello dat de overwinning tijdens de Grand Prix van Amerika ook mogelijk was geweest als de auto's die op Michelin rijden gewoon hadden meegereden."Onze banden hielden het goed. De concurrentie had aan het begin van het weekend grote problemen. We hadden zeker een goede show weggegeven".