Alonso maakt zich niet druk om Schumi

Olga (Nuongirl)
Fernando Alonso denkt niet dat regerend wereldkampioen Michael Schumacher dit jaar nog naar de titel kan rijden. Dit ondanks dat de Duitser die zegevierde in in de Verenigde Staten, waar enkel de Bridgestone-teams in actie kwamen, wederom is ingelopen op de Spanjaard die momenteel aan de leiding gaat in de strijd om het kampioenschap.

"Zijn achterstand is teruggelopen omdat hij tien punten gescoord heeft op Indianapolis en acht in Canada", aldus de Spanjaard die ook in Canada niet wist te scoren. "We weten echter dat wij op Indy competitiever waren dan Ferrari en in Canada voor ze reden totdat we uitvielen."

"Het uitvallen van onder meer ‘Fisi’, Montoya en mij in Canada was een groot voordeel voor de anderen." De Spanjaard zegt ook dat hij er niet helemaal zeker van is dat hij de leiding in de titelstrijd tot en met het einde van het jaar kan vasthouden.

"De McLarens zijn namelijk wat sneller dan wij. Daarom zullen we onze wagen weer wat beter moeten maken. We zitten pas halverwege het seizoen en de meest belangrijke race is de allerlaatste. De wagen doet het goed. We hebben mogelijkheden en we hebben een redelijk groot gat." Alonso heeft momenteel een voorsprong van 22 punten op Kimi Räikkönenin de strijd om de titel.