Reggie: ''Wij melken Mario niet uit''

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Electronic Gaming Monthly zegt Reggie Fils-Aime dat Nintendo Mario absoluut niet uitmelkt. Bovendien is het bedrijf bezig met nieuwe franchises.

Reggie, ook wel bekend als de enthousiaste vice-president van marketing & sales voor Nintendo in de Verenigde Staten, vindt vier Mario-games in een jaar helemaal niet veel (Mario Baseball, Mario Soccer, Mario Party 7 en Mario DDR). Volgens hem zijn het vier totaal verschillende games en op die manier is het geen uitmelking. Dat zou pas gebeuren als de games te veel op elkaar zouden lijken.

Over de Revolution heeft Reggie wat anders te zeggen. Nintendo is wel van plan minder Mario-games uit te brengen voor de volgende generatie, maar daar staan nieuwe franchises tegenover die volgens Reggie ''cruciaal voor succes'' zullen worden. Hij zegt ook dat Nintendo op zoek is naar de ''nieuwe Mario'', maar daar wilde hij niet meer over kwijt.

Reggie benadrukte ook nog eens dat innovatie voorop staat voor de volgende generatie. De informatie die Nintendo aan een aantal publishers heeft vrijgegeven over de Revolutions mogelijkheden, maakte ze erg enthousiast. Het deed hem denken aan de keer dat ze de Nintendo DS presenteerden, dat leverde soortgelijke positieve reacties op.

Ook liet Reggie wat los over de controller van de Revolution. Dat wij de controller niet gezien hebben, betekent niet dat niemand de controller gezien heeft. Omdat de Revolution ruim 20 jaar backwards compatible zal zijn met een berg NES, SNES en N64 games, betekent dat de controller al die games ook makkelijk speelbaar moet maken.