Hardrocker overlijdt bij festivalveldslag

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsEen hardrockfanaat is om het leven gekomen bij het Pressure Festival in het Duitse Herne. De 26-jarige man zou zijn bezweken na een trap op zijn lever te hebben gekregen. Het driedaagse heavy metal-festival in hartje Ruhrgebied is berucht vanwege de extreme wijze waarop het publiek van de muziek 'geniet'.

Zo vond op het festival een zogenoemde Wall of Death plaats, een dans waarbij pogo verbleekt tot een watjesbezigheid. Enkele duizenden festivalgangers splitsten zich in twee groepen om vervolgens, als in een veldslag, hard op elkaar in te rennen en te springen. Uiteraard onder begeleiding van snoeiharde metal. Het slachtoffer klaagde na de rockveldslag al wat over pijn, maar wist zich in eerste instantie te vermannen. Zo'n twee uur later stortte hij in en moest hij met spoed naar een ziekenhuis worden afgevoerd, waar hij overleed.

De politie vermoedt niet dat er een misdrijf aan het dodelijk ongeval ten grondslag ligt. Zij benadrukte dat het 'dansgeweld' vreedzaam bedoeld is. Naast het dodelijk slachtoffer werden er overigens nog eens zo'n 25 festivalgangers met kneuzingen en botbreuken opgenomen in het ziekenhuis.