Davenport verslaat Kim Clijsters

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft de kwartfinale van Wimbledon bereikt door de Belgische Kim Clijsters te verslaan met 6-3 6-7 (4) en 6-3.

Davenport begon sterk door Clijsters meteen in de eerste game te breken. Clijsters brak de game daarop gelijk terug, maar Davenport was in de eerste set duidelijk de betere. Ze kon de als 15e geplaatste Belgische nog twee keer breken en won de set met 6-3. In de derde game van de tweede set krijgt Clijsters vier kansen om de als eerste geplaatste Davenport te breken, maar Davenport weet haar service te houden. Beide dames houden heel de set hun service, waardoor een tie-break een winnaar van de set moet aanwijzen. Daarin is Clijsters de sterkste, met 7-4.

In deze partij, die vooraf bestempeld werd als een finalewaardige clash, moet de derde set de beslissing brengen wie er naar de kwartfinale mag. Davenport is in de laatste set duidelijk de sterkste, ze breekt de Belgische in de derde en zevende game en heeft dan nog één game nodig voor de winst. Clijsters kon dan nog één keer terugbreken, maar verloor vervolgens haar service en daarmee de beslissende set met 6-3.

Davenport bereikte door de winst op Clijsters de kwartfinale van Wimbledon. Daarin moet ze morgen spelen tegen de Russin Kuznetsova.