Hewitt naar de kwartfinales

Lleyton Hewitt heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. In een aantrekkelijke wedstrijd versloeg hij de Amerikaan Taylor Dent: 6-4, 6-4, 6-7 en 6-3.

Hewitt-Dent was een botsing tussen twee verschillende speelstijlen. Dent is een klassiek servicevolleyspeler, terwijl Hewitt vooral vanaf de baseline opereert. In 2001 troffen de twee elkaar ook al op Wimbledon, toen zegevierde Hewitt pas na vijf bloedstollende sets.

Dent begon zeer matig aan de wedstrijd. Hij haalde een abominabel opslagpercentage en zowat elke volley van zijn kant ging in het net of buiten de lijnen. Hewitt nam door deze schijnbare plankenkoorts al snel een 4-0 voorsprong. Dent pakte wel nog ťťn break terug, maar op 5-4 serveerde Hewitt koeltjes de set uit. In de volgende set ging Dent beter spelen, maar de returns van Hewitt deden hem vaak de das om: steeds als hij op weg was naar het net sloeg de AustraliŽr weer een fantastische winner. Weer eindigde de set in 6-4, vooral omdat Dent op breakpunt bij 5-4 een bal liet lopen die op de lijn neerplofte.

Dent bracht de spanning in de wedstrijd terug door de tiebreak in de derde set met 9-7 te winnen. In die tiebreak verkwanselde Hewitt twee matchpoints. In de vierde set behielden beide spelers tot een stand van 4-3 voor Hewitt hun service. Op dat moment sloeg Dent te weinig eerste services en maakte een paar onnodige fouten. Eenvoudig maakte Hewitt in de daaropvolgende game een einde aan de wedstrijd.

Net als vorig jaar zit Hewitt bij de laatste acht. In 2004 verloor de AustraliŽr in de kwartfinale van Roger Federer. Nu moet hij het opnemen tegen Feliciano Lopez. In de halve finale wacht mogelijk weer Roger Federer.