Ridge Racer DS

koei

Ridge Racer is, zoals de naam al zegt, een racegame. Het is geen realistische game maar een arcaderacer. Een van de duidelijkste aspecten hiervan is de mogelijkheid om te driften, en dat is ook waar de serie bekend om staat. Driften doe je door vlak voor de bocht je gas los te laten en als je eenmaal in de bocht bent je gas weer in te drukken, waardoor de achterkant van je auto mee zal schuiven en je snel en makkelijk de bocht door komt.


Zodra je de game begint kun je kiezen tussen Quick Race, Single Player en Multiplayer. In Quick Race kan je direct beginnen met racen met een willekeurige auto op een willekeurig circuit. Wil je hier echter zelf invloed op uitoefenen dan kun je beter de single player modus gaan spelen. In deze modus kun je kiezen voor de spelvarianten Grand Prix, Car Attack en Time Attack. De eerste variant hiervan is het hoofdspel. Er zijn een aantal Grand Prixs waar je aan kunt deelnemen en elke grand prix bestaat uit drie parcoursen. Om de Grand Prix te winnen zul je bij deze drie parcoursen eerste moeten worden als je tegen elf andere auto\'s racet. Tijdens deze race heb je steeds een bepaalde hoeveelheid tijd om naar een checkpoint te racen. Als de tijd op is voordat je bij het volgende checkpoint bent dan is de race gelijk afgelopen en kun je overnieuw beginnen. Als je echter gewoon normaal rijdt zonder te spinnen of een grote botsing te maken dan haal je deze checkpoints makkelijk binnen de gestelde tijd.

Als je een Grand Prix hebt voltooid dan krijg je toegang tot een nieuwe Grand Prix, maar ook kun je dan (nieuwe) auto\'s vrijspelen in de Car Attack modus. In deze modus kies je een van de beschikbare auto\'s uit en de auto die je graag zou willen hebben en rijd je tegen elkaar een race. Als je wint dan is de gewenste auto jouw eigendom geworden. Niet alle auto\'s die je kunt winnen zijn een verbetering, de eerste auto die ik won was nog slechter dan de drie auto\'s waar je het spel mee begint. In totaal kun je ruim dertig auto\'s vrijspelen. Tot slot is er nog de Time Attack modus. Hierbij kies je een circuit en een auto en probeer je het circuit zo snel mogelijk te rijden en steeds je eigen tijd te verbeteren.


Naast al deze singleplayermogelijkheden bevat Ridge Racer DS ook nog multiplayermogelijkheden. Het was jammer genoeg niet mogelijk om deze te testen, maar een korte beschrijving van de mogelijkheden kan wel. Je kunt kiezen uit spelen met slechts één Ridge Racer DS-spel (single cart play) of met één spelkaart per DS (multi-cart play). Bij single cart play kun je twee tot zes spelers met elkaar verbinden met behulp van download play en het te rijden circuit kiezen. Bij multi cart play kunnen ook twee tot zes spelers deelnemen, alleen kunnen er dan bepaalde dingen worden ingesteld die niet bij single cart play kunnen worden ingesteld, zoals het aantal rondes en een mogelijke handicap.