Armstrong fit ondanks val

Benjamin (Dagobert)
Een krappe week voor de tour vertelt Lance Armstrong dat hij zich goed voelt. Hij probeert blessures van een "stom ongelukje" van woensdag te kleineren.

Armstrong liep een blauw oog op en brak zijn helm bij een val tijdens de laatste voorbereidingstrainingen die hij op het moment doet in Nice. "Het was niet ernstig en er is niets verkeerd - geen breuken, geen hechtingen... schaafwondjes en een beetje beurs," zo zei hij. Hij zegt dat hij bij het trappen niks merkt van het ongevalletje en dat hij zich zo fit voelt als ervoor.

De teamleider van Discovery Channel PCT meldde het incident alleen zodat journalisten niet vreemd op zouden kijken als ze Lance met wat blauwe plekken zien, zo gaat de verklaring verder. De Texaan reedt volgende de verklaring rustig bij het verlaten van Nice, toen hij viel en zijn tijdrijfiets beschadigde.

Armstrong voelt zich fit: "Ik voel me beter dan ooit". Maar hij merkte op dat hij dit seizoen nog geen race gewonnen heeft. Zijn grote motivator in deze laatste tour zijn, zo zegt hij, zijn kinderen. "Ik wil dat ze hun vader nog een laatste keer in de gele trui zien."

De kopman van het Discovery team heeft aangegeven dat dit zijn laatste tour zal worden. Hij wil stoppen op de top en niet afzakken en een rijder worden die zijn beste dagen achter zich heeft liggen. "Ik heb me gerealiseerd dat atleten niet eeuwig op hun best kunnen zijn. Ik ben niet ge´ntresseerd om onderuit te gaan."