Klien: 'vrij frustrerend om derde rijder te zijn

Olga (Nuongirl)
Sinds de Grand Prix van Canada is Christian Klien weer terug in de auto. Na de eerste drie races moest de Oostenrijker plaats maken voor Vitantonio Liuzzi. Na drie races was het weer de beurt aan Klien. Of er wederom nog een keer zal worden gewisseld is niet duidelijk.

"Het was vrij frustrerend om ineens derde rijder te zijn. Het mag duidelijk zijn dat het veel leuker is om racecoureur te zijn. In die drie races dat ik alleen op vrijdag reed, heb ik geprobeerd om het beste uit de auto en mezelf te halen, maar het is niet gemakkelijk om vanaf zaterdag te kijken hoe de anderen het doen," aldus Klien.

Het vorig seizoen reed Klien voor het team van Jaguar, en ook na de overname door Red Bull bleef de Oostenrijker bij het team. "Ik denk dat we een goede auto hebben, maar de sfeer is ook veranderd. Het is allemaal wat meer relaxed."

Eerder zei de andere coureur van Red Bull Racing, David Coulthard, dat hij niet erg onder de indruk was van de nieuwe motor. Klien is het met zijn teamgenoot eens. "Het is wel een verbetering, maar we hadden allemaal gedacht dat we sneller zouden zijn. Het scheelt iets, maar niet veel."