Ook selecties Bouygues en Fdjeux bekend

En ook de twee laatste Franse teams Bouygues Telecom en La Française des Jeux maakten traditioneel vandaag hun tourselecties bekend.

Bouygues Telecom het vroegere Brioches La Boulangere trekt met een vrij aanvallend team naar de Tour met als speerpunten veteranen Laurent Brochard en Didier Rous. Daarnaast zal heel wat jong talent vrij hun kans mogen gaan in de Tour waaronder kersvers Frans kampioen Pierrick Fedrigo, Jérôme Pineau (vorig jaar 27ste) en Thomas Voeckler, die vorig jaar nog een hele tijd de Maillot Jaune droeg in de Tour.
Het volledige team bestaat uit Franse renners en wordt compleet gemaakt met Walter Bénéteau, Anthony Geslin, Laurent Lefèvre en Matthieu Sprick.

La Francaise des Jeux trekt dan weer vooral de "buitenlandse" kaart. De Australier Bradley McGee, vorig jaar 8ste in de Giro en eerder al Tourproloogwinnaar, is de absolute kopman voor het klassement binnen de ploeg. Zijn landgenoot Baden Cooke hoopt zijn benen van 2 jaar geleden terug te vinden en opnieuw de Groene trui binnen te halen. Schaduwkopmannen zijn de Belg Philippe Gilbert in de meer bergachtige ritten en de Oostenrijker Bernhard Eisel voor de sprint. De Zweed Thomas Lövkvist en de Fransen Sandy Casar, Carlos Da Cruz, Christophe Mengin en Francis Mourey maken het team compleet.